Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 11 Αύγ 2024, 19:57

Machine ghost έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:40
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:38
Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:36

γιατι τα χλμ που εχω γραψει, στην ελλαδα, ειναι 7ψηφιο νουμερο. :102:
Αλλά δε ξέρεις τι είναι το road trip μαλλον. Εντάξει δεν είναι κάτι, μαθαίνεις.
εγω ξέρω απο road movie κάνει;
Ότι ξέρει κανείς, χρήσιμο είναι.
Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:44
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:32

Εντάξει τότε. Σεβαστή η άποψη σου ότι δε θα σου άρεσε γιατί έχεις ατο μυαλό σου το καμπινγκ το οποίο μπερδεύεις με το road trip.
road trip ξερω τι ειναι και εχω κανει, απειρα. δεν ειναι κατι που γινεται αποκλειστικα με τροχοσπιτο, γινεται με οτιδηποτε εχει τροχους.
απο αυτα λοιπον απεκτησα τη γνωση οτι το βαρος και ο ογκος ειναι εχθροι. τα μερη που μπορεις να επισκευτεις ειναι περισσοτερα οταν εισαι μικροτερος και ελαφρυτερος.
Άρα ερχόμαστε στα σοφά λεγόμενα μου road trip μπορείς να κάνεις και με τροχόσπιτο και να πήγαινεις σε διάφορα μέρη τουτέστιν δε χρειάζεται να χωθείς στο πιο απομερο μακρινό δάσος ή παραλία για να κάνεις road trip.. Μπορείς κάλλιστα να παρκάρεις σε πάρκινγκ τροχοσπιτων, να ενοικιάσεις μια μηχανή, ένα βαρκάκι να πάρεις τη σκηνουλα σου και να δεις και τα απομερα, δύσβατα και όλα αυτά τα ξεχωριστά. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όσες χιλιάδες χιλιόμετρα και αν έκανες, όσες εικόνες και αν είδες το μυαλό σου δεν άνοιξε. Εκεί κολλημένο να γίνονται τα πραγματα οπως μόνο εσύ τα έχεις κάνει γιατί έτσι είναι το σωστό. Καμία ευελιξία,καμία εναλλακτική. Ελευθερία παιδιά.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Βουτυρενιος και δροσερος φιλελες μας λέει ότι αν κοψουμε τσιγάρα,καφέ,φαγητό θα πάρουμε σπιτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Αύγ 2024, 19:59

enterprise-psi έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:51

Πασιφάη έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:43
enterprise-psi έγραψε:
11 Αύγ 2024, 18:56
Έχουμε κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου με τροχόσπιτο, ποτέ ξανά .

Για απομακρυσμένη περιοχή δεν μπορούσε το Lada να ανέβει, έβγαιναν καπνοί από τον λεβιέ ταχυτήτων :lol:

Στο κουνουπελι όνομα και πράγμα, κόλλησε στην άμμο :lol:

Προτιμώ τα ξενοδοχεία :102:
Εμείς το έχουμε πάθει αυτό στην Καλόγρια, παλιά με το κλασσικό. Πίκρα. Και να'χεις και τα σινούκ να σου πίνουν αχόρταγα το αίμα. :lol:
Εμένα παλιά ούτε που πλησίαζαν τα κουνούπια, αλλά από όταν παντρεύτηκα και μετά ... Κλάμα

Τυχαίο; :lol:
:lol:

Πάντως αξίζει να πας Πανταβρέχει. Δεν ξέρω τι παίζει τώρα με τον δρόμο που φτάνει μέχρι εκεί, αλλά τότε που είχαμε πάει εμείς ήταν χωματόδρομος δύσκολος. Τσεκάρισέ το. Είναι μέρος μοναδικής ομορφιάς.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Αύγ 2024, 20:00

Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:51
Ερμής έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:42
Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:36

γιατι τα χλμ που εχω γραψει, στην ελλαδα, ειναι 7ψηφιο νουμερο. :102:
Count me in, αλλά με αυτοκίνητο μόνο.
εσυ ξερεις τι ειναι road trip;

η να μας πει η ναιδα που δεν οδηγει καν;
Κοίτα με την έννοια του πάω διακοπές γύρα και μένω άλλη μέρα και αλλού, έχω ελάχιστη εμπειρία. Αλλά γενικά έχω μείνει σε πολλά μέρη στην Ελλάδα πλην νήσων κυρίως όταν ταξίδευα λόγω δουλειάς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 11 Αύγ 2024, 20:10

Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:57
Machine ghost έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:38

Αλλά δε ξέρεις τι είναι το road trip μαλλον. Εντάξει δεν είναι κάτι, μαθαίνεις.
Ασέβαστος έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:32

Εντάξει τότε. Σεβαστή η άποψη σου ότι δε θα σου άρεσε γιατί έχεις ατο μυαλό σου το καμπινγκ το οποίο μπερδεύεις με το road trip.
road trip ξερω τι ειναι και εχω κανει, απειρα. δεν ειναι κατι που γινεται αποκλειστικα με τροχοσπιτο, γινεται με οτιδηποτε εχει τροχους.
απο αυτα λοιπον απεκτησα τη γνωση οτι το βαρος και ο ογκος ειναι εχθροι. τα μερη που μπορεις να επισκευτεις ειναι περισσοτερα οταν εισαι μικροτερος και ελαφρυτερος.
Άρα ερχόμαστε στα σοφά λεγόμενα μου road trip μπορείς να κάνεις και με τροχόσπιτο και να πήγαινεις σε διάφορα μέρη τουτέστιν δε χρειάζεται να χωθείς στο πιο απομερο μακρινό δάσος ή παραλία για να κάνεις road trip.. Μπορείς κάλλιστα να παρκάρεις σε πάρκινγκ τροχοσπιτων, να ενοικιάσεις μια μηχανή, ένα βαρκάκι να πάρεις τη σκηνουλα σου και να δεις και τα απομερα, δύσβατα και όλα αυτά τα ξεχωριστά. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όσες χιλιάδες χιλιόμετρα και αν έκανες, όσες εικόνες και αν είδες το μυαλό σου δεν άνοιξε. Εκεί κολλημένο να γίνονται τα πραγματα οπως μόνο εσύ τα έχεις κάνει γιατί έτσι είναι το σωστό. Καμία ευελιξία,καμία εναλλακτική. Ελευθερία παιδιά.
δηλαδη μου λες αυτο που ειπα απο την αρχη, σαν σοφία.

ευχαριστω, το ηξερα ηδη. :102:

αυτο που ειπα ειναι οτι το τροχοσπιτο δεν ειναι η πιο αποτελεσματικη επιλογη. φυσικα υπο συνθηκες, για ορισμενους ανθρωπους με ορισμενα γουστα, πιθανον να ειναι ιδανικο.

για τις συθηκες και τα γουστα των περισσοτερων, δεν. το κοστος ειναι τοσο μεγαλο που μπορεις απλως να πηγαινεις με το ιχ σου και να μενεις σε ξενοδοχειο, για τον μεσο ανθρωπο δεν εχει να προσφερει κατι, μονο ταλαιπωρια οταν δε χωρα να περασει.

ιδανικο ειναι ισως για κανα συνταξιουχο, που θα το δουλευει 6 μηνες το χρονο η παραπανω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 11 Αύγ 2024, 20:21

Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:10
Fata_Morgana έγραψε:
Machine ghost έγραψε:

Ασέβαστος έγραψε:

αυτο που ειπα ειναι οτι το τροχοσπιτο δεν ειναι η πιο αποτελεσματικη επιλογη. φυσικα υπο συνθηκες, για ορισμενους ανθρωπους με ορισμενα γουστα, πιθανον να ειναι ιδανικο.

για τις συθηκες και τα γουστα των περισσοτερων, δεν. το κοστος ειναι τοσο μεγαλο που μπορεις απλως να πηγαινεις με το ιχ σου και να μενεις σε ξενοδοχειο, για τον μεσο ανθρωπο δεν εχει να προσφερει κατι, μονο ταλαιπωρια οταν δε χωρα να περασει.

ιδανικο ειναι ισως για κανα συνταξιουχο, που θα το δουλευει 6 μηνες το χρονο η παραπανω.
Εμ δε ξέρεις βρε Ασέβαστε εμ θέλεις να έχεις και δίκιο. γίνεται; δε γινεται. Ξέρεις έναν τρόπο ταξιδιών. Στοπ εκεί. Άμα χρειαστούμε πληροφορίες θα απευθυνθούμε στο γκισέ σου. Εδώ μιλάμε για εναλλακτικές. Και όχι το road trip δεν είναι μόνο οι μηχανές ή το αυτοκίνητο και σκηνή. Αυτό είναι το κάμπινγκ. Για αυτό σε ρώτησα πριν αν ξέρεις τι είναι το road trip.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Αύγ 2024, 20:22

Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 19:29
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 18:44
Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 18:42

μερικοι λεμε αποψεις εχωντας τουλαχιστον ακροθιγως δοκιμασει καποια πραγματα.

αλλοι παλι τις λενε τιναζοντας τη σταχτη του τσιγαρου εξω απο το ταξι.
Ναι, ναι είμαι σίγουρη έχεις εμπειρία και από το γύρω της Ελλάδας με τροχόσπιτο.
οχι.

εχω εμπειρια απο το γυρο της ελλαδος με μοτοσικλετα. εχω γραψει καμποσα χλμ και με αυτοκινητο και κατι λιγα ναυτικα μιλια.

και σε σχεδον ολα τα μερη που αξιζει να δει κανεις,και που για να τα ευχαριστηθεις πρεπει να εισαι σχετικα μονος, τα τροχοσπιτα δεν μπορουσαν να πλησιασουν. οπου μπορουν να πλησιασουν, πανε και τα ιχ, οποτε γινεται κακος χαμος.

δεν ειμαι 100% εναντιον. αλλα θελει και ενα μικρο εντουρακι δεμενο πισω, και ενα φουσκωτακι στον ουρανο για να πεις οτι κατι γινεται.

αλλιως δε θα δεις ποτε το πανταβρεχει, τα υδατα στυγος, η το ναυαγιο στη ζακυνθο, για να σου πω μονο μερη γνωστα στον κοσμο. θα πας εκει που θα πηγαινες και με ιχ, μενοντας σε ξενοδοχειο (που αυτο ειναι ο ορισμος του road trip). δεν κακο, απλως δεν προσφερει το κατι παραπανω.
Ε αν είναι έτσι ρε τύπε, μείνε σε ξενοδοχείο και νοίκιασε μια γουρούνα, κάνε και μια βόλτα με ένα πλοιάριο εκεί να δεις όλες τις παραλίες και τέλος. Πρέπει να κουβαλάς το δίχρονο Husqvarna στο τροχόσπιτο; Να πάρουμε και ένα παρά πέντε, να προσγειωνόμαστε από τις κορυφές κατευθείαν σε παραλίες. Και ένα μίνι υποβρύχιο, να απολαύσουμε και τις ομορφιές του βυθού.

Μην παραχέζουμε μια κατάσταση. Το τροχόσπιτο σού προσφέρει την πολυτέλεια να κοιμηθείς όπου γουστάρεις. Δεν είναι για να πας στα κατσάβραχα, αλλά σίγουρα μπορείς να δεις παραπάνω μέρη, χωρίς το άγχος της διαμονής και του να προλάβεις να γυρίσεις πίσω στην βάση σου.

Δεν ξέρω βέβαια την ακριβή νομοθεσία για τα αυτοκινούμενα στην Ελλάδα, ούτε και τις τιμές τους. Θαρρώ όμως ότι είναι απαγορευτικά, γιατί δεν τα βλέπω να κυκλοφορούν.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Αύγ 2024, 20:28

Fata_Morgana έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 10:17

Δεν είναι θέμα ποιος την έχει μεγαλύτερη την εμπειρία, δεν έχω αυτοκινούμενο :lol: απόψεις λέμε.

Ναι, ναι είμαι σίγουρη έχεις εμπειρία και από το γύρω της Ελλάδας με τροχόσπιτο.
Ρε συ Νάιδα, αυτό που λέει είναι ότι όπου μπορείς να πας με τροχόσπιτο και αυτοκινούμενο, μπορείς να πας και με λεωφορείο.

Δεν είναι μαγικά χαλιά να τα προσγειώνεις όπου θέλεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 11 Αύγ 2024, 20:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:28
Fata_Morgana έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Ρε συ Νάιδα, αυτό που λέει είναι ότι όπου μπορείς να πας με τροχόσπιτο και αυτοκινούμενο, μπορείς να πας και με λεωφορείο.

Πω πω μωρέ ΓΑΛΗ. Λέτε μια μαλακία και σώνει και μτε μετά να τη στηρίξετε. Ίδιο είναι το κτελ με το τροχοσπιτο; και ξαναλέω ποιος είπε ότι road trip είναι εξόρμηση με το τροχόσπιτο στα κατσαβραχα για αναρριχήσεις ή στις απάτητες παραλίες για καταδύσεις; Μια χαρά υπάρχουν πάρκινγκ τροχόσπιτων και σημεια που μπορείς να σταθμεύσεις και να έχεις όληηηη την ελευθερία να πας όπου γουστάρεις είτε να ενοικιάσεις βαρκάκι, είτε μηχανή, είτε ελικόπτερο. Και γυρνάς στη βάση σου το τροχόσπιτο και τη κάνεις για άλλο μέρος. Μπορεί και απλά να πηγαίνεις από μέρος σε μέρος να βλέπεις τα αξιοθέατα της περιοχής, να κάνεις τη βόλτα σου στα μαγαζάκια και στις ταβέρνες και να κάνεις τα μπανακια σου στη κοσμική παραλία Δηλαδή αμάν. Πηγατε 50 κάμπινγκ μας βγάλετε τη πσχούλα να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι έχουν επιλογές. Βγείτε λίγο από τα κουτακια σας.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 11 Αύγ 2024, 20:39

Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:21
Ασέβαστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:10
Fata_Morgana έγραψε:

Εμ δε ξέρεις βρε Ασέβαστε εμ θέλεις να έχεις και δίκιο. γίνεται; δε γινεται. Ξέρεις έναν τρόπο ταξιδιών. Στοπ εκεί. Άμα χρειαστούμε πληροφορίες θα απευθυνθούμε στο γκισέ σου. Εδώ μιλάμε για εναλλακτικές. Και όχι το road trip δεν είναι μόνο οι μηχανές ή το αυτοκίνητο και σκηνή. Αυτό είναι το κάμπινγκ. Για αυτό σε ρώτησα πριν αν ξέρεις τι είναι το road trip.
ακρβως που ειπα οτι ροαντ τριπ περιλαμβανει απαραιτητα σκηνη και καμπινκ; συγκεκριμμενα ειπα οτι περιλαμβανει ξενοδοχειο. :102:

ουτε ειπα οτι ολα μου τα ταξιδια ειναι καμπινκ, μαλλον πολυ λιγοτερα απο τα μισα, δεν εχω μετρησει κιολας.

τι εννοεις εναν τροπο ταξιδιων; ξερω τον τροπο ταξιδιου στο δρομο, εκτος δρομου, και στη θαλασσα. για αεροπλανα δεν κανω τον εξυπνο, δεν ξερω. :102:

εσυ παλι σε τσιμπησε μυγα, και χωρις καταρχην να ξερεςι κανενα τροπο, κατα δηλωση σου, επιμενεις να με βγαλεις λαθος, φανταζομενη οτι λεω πραγματα που δεν εχω πει, ετσι για την κοντρα. ενταξει, πλακα εχει, αυτο κανουμε στο πχορουμ :102:

επι του θεματος εχω κανει και λιγη μελετη, οσον αφορα στη μετατροπη του οχηματος μου σε overlander, σκηνη οροφης ας πουμε, και ελαφρες μετατροπες, αλλα δεν εχω ψηθει. ακομη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 11 Αύγ 2024, 20:41

Δεν ξέρω αν βοηθάει στη συζήτηση αλλά ένας κουμπάρος μου αγόρασε ένα οικόπεδο και έβαλε μέσα ένα τροχόσπιτο. Καλά πήγε αυτό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Αύγ 2024, 20:43

Cecily Anne έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:41
Δεν ξέρω αν βοηθάει στη συζήτηση αλλά ένας κουμπάρος μου αγόρασε ένα οικόπεδο και έβαλε μέσα ένα τροχόσπιτο. Καλά πήγε αυτό.
Ε, θα κάνει ρόουντ τριπ, το γύρο του οικοπέδου. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 11 Αύγ 2024, 20:45

Πασιφάη έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:43
Cecily Anne έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:41
Ε, θα κάνει ρόουντ τριπ, το γύρο του οικοπέδου. :lol:
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το κονσέπτ πάντως προχτές είχε βγάλει τη μάνα του σε μια σκηνή, γιατί πρέπει λέει να ζήσει την εμπειρία της φύσης! (Στο οικόπεδο πάντα)
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Αύγ 2024, 20:45

Fata_Morgana έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Αύγ 2024, 20:28
Fata_Morgana έγραψε:

Πω πω μωρέ ΓΑΛΗ. Λέτε μια μαλακία και σώνει και μτε μετά να τη στηρίξετε. Ίδιο είναι το κτελ με το τροχοσπιτο; και ξαναλέω ποιος είπε ότι road trip είναι εξόρμηση με το τροχόσπιτο στα κατσαβραχα για αναρριχήσεις ή στις απάτητες παραλίες για καταδύσεις; Μια χαρά υπάρχουν πάρκινγκ τροχόσπιτων και σημεια που μπορείς να σταθμεύσεις και να έχεις όληηηη την ελευθερία να πας όπου γουστάρεις είτε να ενοικιάσεις βαρκάκι, είτε μηχανή, είτε ελικόπτερο. Και γυρνάς στη βάση σου το τροχόσπιτο και τη κάνεις για άλλο μέρος. Μπορεί και απλά να πηγαίνεις από μέρος σε μέρος να βλέπεις τα αξιοθέατα της περιοχής, να κάνεις τη βόλτα σου στα μαγαζάκια και στις ταβέρνες και να κάνεις τα μπανακια σου στη κοσμική παραλία Δηλαδή αμάν. Πηγατε 50 κάμπινγκ μας βγάλετε τη πσχούλα να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι έχουν επιλογές. Βγείτε λίγο από τα κουτακια σας.
Μην τρελαίνεσαι, τύπισσα.

Την έχουν δει Βασιλιάδες του Camping και του ελευθεριακού τουρισμού. Μόνο αυτοί ξέρουν από διακοπές και ψαγμένες παραλίες. Βέβαια δεν κλάνουν μία μπροστά σε κάτι τύπους σαν τον Bear Grylls, που δεν έχουν ανάγκη ούτε σκηνή, ούτε υπνόσακκο, ούτε enduro, ούτε τίποτα.

Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών