Καλή μου γαλή, γιατί βάζεις "λόγια στο στόμα" μου...έκανα καμία ερμηνεία? Έδωσα κάποια εξήγηση? Έχω δείξει ότι δεν έχω αντίληψη της ελληνικής?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:16Άρα ο Αββαδών ΕΙΝΑΙ για τους ...πιστούς Χριστιανούς ο Απόλλων.student έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:10εἶδον ἀστέρα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεπτωκότα εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἡ κλεὶς τοῦ φρέατος τῆς ἀβύσσου,
καὶ ἤνοιξε τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου, καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου καιομένης, καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος. καὶ ἐκ τοῦ καπνοῦ ἐξῆλθον ἀκρίδες εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐταῖς ἐξουσία ὡς ἔχουσιν ἐξουσίαν οἱ σκορπίοι τῆς γῆς·
...ἔχουσιν ἐπ' αὐτῶν βασιλέα τὸν ἄγγελον τῆς ἀβύσσου· ὄνομα αὐτῷ Ἑβραϊστὶ Ἀβαδδών, ἐν δὲ τῇ Ἑλληνικῇ ὄνομα ἔχει Ἀπολλύων
Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε από την αρχή παίδες, το πόσο σατανιστική θεωρείτε την αρχαία Ελλάδα, να τελειώνει το θέμα;
Από που κι ως που να προκύπτει κάποια σύνδεση του "Ἀπολλύων" με το Απόλλων?
Αν θες να εξηγήσω τη σύνδεση που έκανα ...ρώτα, μην προτρέχεις και βιάζεσαι να με κατατάξεις σε κάποιο ..."εσείς" ...pls
Η όποια σύνδεση τυχόν υπάρχει, αν υπάρχει, είναι από το εβραικό, που εξ ορισμού προηγείται...
Ο/το Αββαδδών αναφέρεται αρκετές φορές στην ΠΔ, δεν είναι τυχαία η χρήση του από την Αποκάλυψη. Αν υπάρχει κάποιος/κάτι με το οποίο να έχει ευθεία σύνδεση στην ελληνική μυθολογία/θεολογία αυτός/ό είναι ο Άδης! ο απολλύων.
Κανένας απόλλων λοιπόν imo στο εδάφιο, ξεκαθαρίζω για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Ο Άδης όμως, το αφεντικό του Θανάτου, ίσως και να είναι εκεί...περιμένοντας την ώρα του