Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 20:24
Στύξ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:22
Ευτυχώς δεν είδα και την τελετή λήξης και αισθάνομαι ευτυχής.

Μα γιατί; Δεν σ' έχουν ήδη βάλει στην πρίζα οι αντιδράσεις των ευπρεπών χριστιανών στον πχώρο;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 12 Αύγ 2024, 20:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Saturn
- Phorum.gr user: Saturn
από Saturn » 12 Αύγ 2024, 20:24
και πριν βάλω πριντ σκριν με ολοκληρα τα στοιχεία, ας παραθέσω μέρος της κουβέντας που ΔΕΝ είχαμε, για τον Πατριάρχη, σύμφωνα με εσένα. Σε απλό κείμενο κοπυ πειστ: Δικά σου λεγόμενα
Το ζήτημα με τον Πατριάρχη είναι πολύ λεπτό θέμα διότι δεν είναι οποιοδήποτε εκκλησιαστικό πρόσωπο αλλά η κεφαλή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας παγκοσμίως, έστω ως θεσμός αλλ' όμως όλα τα δόγματα αυτόν αναγνωρίζουν ως κεφαλή τής Ορθοδοξίας όπως τον Πάπα τού Παπισμού.
Υπ' αυτών των συνθηκών εμείς οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να τον πολεμούμε αλλά να τον στηρίζουμε σ' αυτό το δύσκολο έργο που τού έχει ανατεθεί από την Εκκλησία.
Έχω ακούσει από το στόμα του σε μια επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ότι δεν πρόκειται να πουλήσει για κανένα λόγο την πίστη.
Οι επαφές του με τους Παπικούς και τα άλλα δόματα είναι αναπόφευκτο ως η Κεφαλή τής Ορθοδοξίας, όπως γίνεται και με κάθε άλλη θρησκευτική κεφαλή στους διαλόγους. (προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει κάτι με τους διαλόγους αλλά κατανοώ επίσης ότι δε μπορεί να τούς αποφύγει)
Αν δεν ενδώσει σε προκλήσεις διαλόγων, πως θα κηρύξει την ορθότητα τής πίστης μας και άλλα πολλά που τού ζητούνται εκ της θέσεώς του;
Αν αποφύγει τον διάλογο είναι σα να έχει τη φωλιά του χεσμένη και σίγουρα έτσι θα το εκμεταλλευτούν οι παπικοί και άλλοι.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
Saturn
από Saturn » 12 Αύγ 2024, 20:26
Ζητώ συγγνώμη από τους συνομιλητές για αυτό το οφτόπικ, και συνήθως δεν μπαίνω στην διαδικασία να απαντώ σε τέτοια θέματα αλλά αυτό εδώ μου βρωμάει πολύ....
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
Στύξ
- Phorum.gr user: Πιτσαμπάλα
από Στύξ » 12 Αύγ 2024, 20:26
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:22
O I έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:20
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 19:52
τί λες βρε ψεύτη και συκοφάντη; πότε σου είπα εγώ οτι μένω Θεσσαλονίκη; μην με βάζεις να ψάχνω στα μεηλ για να ποστάρω τις συνομιλίες ωστε να σου αποδείξω το αντίθετο.
Ακου δω να δεις, δεν ξέρω ούτε τι καπνό φουμάρεις ούτε τί ρόλο βαράς, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει και έχω καταλάβει, όπως πχ το συστηματικό φακέλλωμα που κάνεις για δεκαετία σε χρήστες και τα διάφορα κουφά που γράφεις κατα καιρούς, δεν σε έχω πάρει και με πολύ καλό μάτι. Ας όψεται που θεωρητικώς για τα θρησκευτικά κάνεις σωστές παρατηρήσεις.
Αλλά αυτά με εμένα κομμένα. Δεν ξέρω πώς σου κόλλησε η Θεσσαλονίκη και με ποιούς άλλους μιλάς και τί λες, κάποτε θυμάμαι είχαμε ανταλλάξει μεηλ για θεολογικά θέματα και σου εξέφραζα τις απορίες μου και τις ενστάσεις μου για τον Πατριάρχη κτλ. Άντε μπράβο, που θα πουλήσεις και υφάκι, άντε!
Ψάξε και αν δε βρεις θα το κάνω εγώ, αν θες βέβαια. Με κανέναν δεν μιλάω και αν κάποιος έχει να πει ότι συνεργαζόμαστε με μέιλ, να το παραθέσει ελεύθερα, με σύνδεσμο των πμ, πλην συντονιστικών θεμάτων.
Τα μέιλ δεν είναι φακέλωμα. Για τα αποθηκευμένα απ' το παλιό έχω εξηγηθεί γιατί γινόταν. Από τους σήμερα φίλους σου ζητούνταν από τη διαχείριση να μου σβήνονται ποστ επειδή προσβάλλονταν οι εν λόγο χρήστες και φυσικά δεν ήταν για λόγους υβρολογίου επειδή τότε ήμουν πιο ευπρεπής. Εδώ βλέπω δεν αποδίδει.
Τέλος πάντων, τώρα που τα ξαναδιαβάζω βλέπω ότι δε μιλάγαμε για Πατριάρχη αλλά για άλλα θέματα.
Τέσπα
Στείλε μου να σε δω...

Για βάλε ενα πριντ σκριν να δω με ποιά μιλούσες και τί έλεγες
Γιατί αλλιώς θα βάλω εγώ, με πλήρη στοιχεία δικά σου, δηλαδή και την διεύθυνση του μεηλ και το περιεχόμενο
Σας έχει φάει τελείως ,αμφότερους.
Ευχαριστώ

-
O I
- Phorum.gr user: Ο.Ι.
από O I » 12 Αύγ 2024, 20:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 19:53
O I έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 19:48
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 19:37
Εγώ απλώς βλέπω ετερόκλητες και δυναμικές (λέμε τώρα) ωσμώσεις και όχι ουρές.

Οκ, καταλαβαίνω ότι αφορούν κυρίως σε ψυχολογικές και κατανοητές σε κάποιο βαθμό αποφορτίσεις αλλά ως γεγονός παραμένει.
Το τί βλέπεις εσύ, δεν το ξέρω.
Περίμενε και σύ να δούμε περι τίνος πρόκειται

Σιγά μην περιμένω. Έχω επαρκέστατη εμπειρία ώστε να καταλαβαίνω τη φκιάξη κάθε είδους από την αρχή.
Και σπανίως πέφτω έξω.
Ε, περίμενε τότε μη πέσεις από τα σύννεφα (ρητορικά πάντα)

Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
BILLO
από BILLO » 12 Αύγ 2024, 20:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:20
BILLO έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:16
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:12
Οι Ολυμπιακοί αγώνες εκφράζουν την επικράτηση του καλύτερου και αυτό δεν είναι αποδεκτό γιατί θεωρείται
ρατσισμός από τον κάθε αντιαθλητικό παπάρα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
Αρα την εντελως παλια εποχη. Πιο παλια κι απ το Παρθενωνα.
Ακόμη κι έτσι, ειλικρινά δεν θα είχα το παραμικρό πρόβλημα αν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί ήταν μόνον μεταξύ αντρών.
Και όχι, δεν θα το θεωρούσα υποτίμηση για το γυναικείο φύλο.
Ναι, αυτο το ειχα ξεχασει. Οχι ενταξει, εγω ειμαι ευχαριστημενος να παιρνουν μερος μεχρι δυο φυλα. Απο δυο και πανω υπαρχει θεμα σουρρεαλισμου.
-
Saturn
από Saturn » 12 Αύγ 2024, 20:27
Στύγιε, κάτσε λίγο στην άκρη σου γιατί τα λεγόμενα του κυρίου κατα περιόδους είναι λίγο, ας το πούμε, περίεργα...
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 20:28
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:26
Ζητώ συγγνώμη από τους συνομιλητές για αυτό το οφτόπικ, και συνήθως δεν μπαίνω στην διαδικασία να απαντώ σε τέτοια θέματα αλλά αυτό εδώ μου βρωμάει πολύ....
Συνέχισε να παίζεις το βιολί της κόλασης και όλα θα πάνε καλά, καρακαημένο.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
O I
- Phorum.gr user: Ο.Ι.
από O I » 12 Αύγ 2024, 20:29
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:07
Για πες, OI, να βγάλω δημόσια τα μεηλ σου με την διεύθυνσή σου και το περιεχόμενο όπου λέει και πού διαμένεις και τί δουλειά κάνεις και φαίνεται τί σου έγραφα εγώ και τί εσύ ή να το αφήσω στο μεταξύ μας;
Βρε κουτό, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στο μέιλ μου

Πάντως, ακόμα περιμένω μέιλ σου με αυτό που μου είχες στείλει τότε

Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
Saturn
από Saturn » 12 Αύγ 2024, 20:30
O I έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:29
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:07
Για πες, OI, να βγάλω δημόσια τα μεηλ σου με την διεύθυνσή σου και το περιεχόμενο όπου λέει και πού διαμένεις και τί δουλειά κάνεις και φαίνεται τί σου έγραφα εγώ και τί εσύ ή να το αφήσω στο μεταξύ μας;
Βρε κουτό, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στο μέιλ μου

Υπάρχουν στο περιεχόμενο της συνομιλίας
Αφού, όπως λες, δεν έχεις πρόβλημα και τα ρέστα, να παραθέσω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιεχόμενο συνομιλιών και το ίδιο να κάνεις κι εσύ;
Να δούμε, ποιός συνομιλούσε με ποιόν και έλεγε τί;

-
GoBack
από GoBack » 12 Αύγ 2024, 20:31
Παιδια σεβαστειτε το gdpr

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
Στύξ
από Στύξ » 12 Αύγ 2024, 20:31
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:24
Στύξ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:22
Ευτυχώς δεν είδα και την τελετή λήξης και αισθάνομαι ευτυχής.

Μα γιατί; Δεν σ' έχουν ήδη βάλει στην πρίζα οι αντιδράσεις των ευπρεπών χριστιανών στον πχώρο;

Έβλεπα μια γαμάτη σειρά online

-
Saturn
από Saturn » 12 Αύγ 2024, 20:33
GoBack έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:31
Παιδια σεβαστειτε το gdpr

Μα, θέλω να καταλάβω ποιό είναι το ποιντ του Ο.Ι. και τί πετριά έφαγε μαζί μου

-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 20:33
BILLO έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:16
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:12
BILLO έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:06
Απο που προκυπτει ο πεπτωκοτας εγω δεν καταλαβαινω.
Οι Ολυμπιακοι αγωνες εκφραζουν ακριβως οτι δεν εκφραζει η λεγομενη νεα εποχη. Δηλαδη τα υψηλα ιδεωδη, την αρετη της εργασιας και του αγωνα, την ειρηνη των λαων. Θαυματα δε καναν (και τα λεφτα ειναι στη μεση και οι πολεμοι δεν σταματησαν κτλ) αλλα εκατο χρονια μειναν σε αυτο. Οι προγονοι που λες παρακατω γιατι να ειχαν αντιρρηση σε ολο αυτο;
Οι Ολυμπιακοί αγώνες εκφράζουν την επικράτηση του καλύτερου και αυτό δεν είναι αποδεκτό γιατί θεωρείται
ρατσισμός από τον κάθε αντιαθλητικό παπάρα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
Αρα την εντελως παλια εποχη. Πιο παλια κι απ το Παρθενωνα.
Και βάσει ποιου σκεπτικού πρέπει να παίζει συγχρονισμός των Ολυμπιακών με τον Παρθενώνα;
Αν δεν κάνω λάθος τα κυκλαδικά εδώλια που έπαιξαν ως κυρίαρχα στοιχεία στην τελετή έναρξης των Αθηνών, υπήρχαν πολύ πριν την ανέγερση του Παρθενώνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Στύξ
από Στύξ » 12 Αύγ 2024, 20:35
Saturn έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 20:27
Στύγιε, κάτσε λίγο στην άκρη σου γιατί τα λεγόμενα του κυρίου κατα περιόδους είναι λίγο, ας το πούμε, περίεργα...
Το θεωρώ ηλίθιο έως ανοϊκό να μαλώνουν άγνωστες περσόνες μεταξύ τους στο διαδίκτυο.
Από κει και πέρα "ο νοών νοείτω " κι ο "έχων ώτα ακούειν, ακουέτω".
-
-
- 108 Απαντήσεις
- 4859 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1
17 Μάιος 2024, 21:11
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.