O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 08:13

Αρίστος έγραψε:
14 Αύγ 2024, 04:08
Aνθρωπε μου οι Πεπτωκοτες και η πτωση τους υπαρχουν και στην αρχαιοελληνικη θρησκεια.

Αναφερονται ως Τιτανες και οι Ολυμπιοι αφου τους νικησαν τους εκλεισαν στον Ταρταρο.

Εσεις ως αντιχριστιανοι θελετε να το αποκρυψετε αυτο ωστε να δαιμονοποιησετε τους Χριστιανους για τη δημιουργια ενος δηθεν μυθικου αποστατη, του Εωσφορου.

Ελα ομως που η αρχαιοελληνικη θρησκεια μια χαρα σας βαζει στη θεση σας μιας και αναφερει πολλαπλασιο υλικο απο την Παλαια Διαθηκη για την Πτωση και τιμωρια των Τιτανων, που ηταν εξισου θεοι (αγγελοι) οπως και οι Ολυμπιοι.

.
Σου διαφεύγει ότι πολλοί από τους Ολύμπιους ήταν γόνοι Τιτάνων.

Και το χοντρό κόλλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι προσπαθείτε να προσδώσετε στην τελετή λήξης αντιχριστιανισμό, με όποιο εωσφορικό συνειρμό μπορείτε να υποθέσετε, ενώ δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον χριστιανισμό οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 14 Αύγ 2024, 08:14

Αρίστος έγραψε:
13 Αύγ 2024, 16:20
Αν δεν υπηρχαν οι ελληνικες ομορφιες το μονο που θα εμενε στους θεατες θα ηταν το αποκοσμο τοπιο ενος κατεστραμμενου πλανητη και οι σκοτεινες φιγουρες που αποθεωνουν τον αποκοσμο χρυσο ταξιδευτη.

τα τραμπικα ακροδεξια ρεταλια εχουν αλλη αποψη: :003::smt005:

Εικόνα

https://x.com/CarolKa03555234/status/18 ... 9897947274

Εικόνα

https://x.com/Emp_Suprm/status/1822900107475357728

:smt005::smt005::smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 14 Αύγ 2024, 08:28, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 08:17

BILLO έγραψε:
14 Αύγ 2024, 02:17
Οσον αφορα το σημειολογικο κομματι της παραστασης, η αποψη μου οτι δεν υπαρχει σαφης συνδεση ουτε με καποια θρησκεια , ουτε με καποια ιδεα που ερχεται αντιμετωπη με τις αρχες του Ολυμπισμου η ακομα και του Χριστιανισμου. Υπηρξε μια συνδεση με τον Χριστιανισμο στην τελετη εναρξης με τον μυστικο δειπνο, φαγαν την απορριψη τους και καθησαν φρονιμα αν θες στην τελετη ληξης. Το οτι κατεβηκε ενας performer απο τον ουρανο με χρυσοπλουμιστα ρουχα εχει τοση σχεση με τον Εωσφορο, οσο σχεση εχει το σχημα του αλογου με το αφηρημενο σχημα ενος συννεφου, δηλαδη θελει φαντασια και διαθεση για να δεις αυτο που θελεις να δεις. Και σε καθε περιπτωση, σε οποιαδηποτε αφηρημενη σκηνογραφια μπορει καποιος να βρει εναν τροπο να κανει συνδεση με το διαβολο. Αν κατεβαινε με τις πενταλφες η κατι αντιστοιχο να πουμε πως υπαρχει μια συνδεση. Και αν θελεις, εαν οντως επιδιωξαν συνδεση με το διαβολο, δεν καναν καθολου καλη δουλεια.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 14 Αύγ 2024, 08:20

τριχθὰ δὲ πάντα δέδασται - ολα δομουνται απο τριαδες ελεγε ο Ομηρος ο πρωτοκρυφοχριστιανος :003:

και μετα σας φταιει ο αριστος! :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 08:29

omg kai 3 lol έγραψε:
14 Αύγ 2024, 08:14
Αρίστος έγραψε:
13 Αύγ 2024, 16:20
Αν δεν υπηρχαν οι ελληνικες ομορφιες το μονο που θα εμενε στους θεατες θα ηταν το αποκοσμο τοπιο ενος κατεστραμμενου πλανητη και οι σκοτεινες φιγουρες που αποθεωνουν τον αποκοσμο χρυσο ταξιδευτη.

τα τραμπικα ακροδεξια ρεταλια εχουν αλλη αποψη: :003::smt005:

Εικόνα

https://x.com/CarolKa03555234/status/18 ... 9897947274

Εικόνα

https://x.com/Emp_Suprm/status/1822900107475357728

:smt005::smt005::smt005:
Οκ, δεν παίζονται. :lol::lol::lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 08:55

omg kai 3 lol έγραψε:
14 Αύγ 2024, 08:49
Για να τα λέμε όλα, δεν νομίζω ότι κάποιοι τρελλαμένοι γουόκ ξέρουν κάτι περισσότερο για τη Νίκη της Σαμοθράκης. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 14 Αύγ 2024, 08:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Αύγ 2024, 08:55
omg kai 3 lol έγραψε:
Για να τα λέμε όλα, δεν νομίζω ότι κάποιοι τρελλαμένοι γουόκ ξέρουν κάτι περισσότερο για τη Νίκη της Σαμοθράκης. :lol:

ναι απλα οταν εμεις καμαρωνουμε για το ελληνικο στοιχειο καποιοι αλλοι "υποψιασμενοι" ακομα και εκει βλεπουν σαταναδες :003:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 08:59

omg kai 3 lol έγραψε:
14 Αύγ 2024, 08:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Αύγ 2024, 08:55
omg kai 3 lol έγραψε:
ναι απλα οταν εμεις καμαρωνουμε για το ελληνικο στοιχειο καποιοι αλλοι "υποψιασμενοι" ακομα και εκει βλεπουν σαταναδες :003:
Ναι, αλλά αυτοί δεν είναι μόνον τραμπικοί, είναι και πουτλερικοί. Όπως η Ζαχάροβα, παραδείγματος χάριν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 14 Αύγ 2024, 10:05

BILLO έγραψε:
O I έγραψε:
12 Αύγ 2024, 22:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 22:13

Ποιοί πρόγονοι βρε ΟΙ;

Αντιλαμβάνεσαι έστω και στοιχειωδώς το τί σημαίνουν πρόγονοι και αρχές των προγόνων;

Εκτός αν θεωρείς ότι η ιστορία των προγόνων ξεκινά από το υπέρ χριστιανικής πίστεως και πατρίδας, οπότε μιλάμε για τελείως αλλού γι' αλλού φάση. :lol:
Δεν θεωρώ κάτι τέτοιο βρε γατί :lol:
Ο ίδιος προδφιόρησε ημερομηνία, τον 19ο αιώνα, δηλαδή την Ελληνική επανάσταση.
Προσδιορισα αυτη την εποχη γιατι η αναβιωση των Ολυμπιακων αγωνων εγινε στα τελη του 19ου αιωνα. Οι ηρωες τους οποιους εβαλες εσυ στη συζητηση, κατα την αποψη μου θα τρωγανε σαν ανθρωποι μεγαλη κομπλα εαν βλεπαν τετοιο υπερθεαμα. Ευχαριστη κομπλα, γιατι ηταν λαικοι και ταπεινοφρονες ανθρωποι και δεν ηταν συνηθισμενοι σε τετοια θεαματα. Εαν βλεπαν και τη σημαια μας δε να σηκωνεται μεσα σε ολο αυτο το θεαμα ε τοτε θα χεζαν τα βρακια τους απο χαρα και υπερηφανια κατα πασα πιθανοτητα. Μακαρι να μπορουσαν να το δουν γιατι τους αξιζουν τετοιες τιμες.

Οσον αφορα το σημειολογικο κομματι της παραστασης, η αποψη μου οτι δεν υπαρχει σαφης συνδεση ουτε με καποια θρησκεια , ουτε με καποια ιδεα που ερχεται αντιμετωπη με τις αρχες του Ολυμπισμου η ακομα και του Χριστιανισμου. Υπηρξε μια συνδεση με τον Χριστιανισμο στην τελετη εναρξης με τον μυστικο δειπνο, φαγαν την απορριψη τους και καθησαν φρονιμα αν θες στην τελετη ληξης. Το οτι κατεβηκε ενας performer απο τον ουρανο με χρυσοπλουμιστα ρουχα εχει τοση σχεση με τον Εωσφορο, οσο σχεση εχει το σχημα του αλογου με το αφηρημενο σχημα ενος συννεφου, δηλαδη θελει φαντασια και διαθεση για να δεις αυτο που θελεις να δεις. Και σε καθε περιπτωση, σε οποιαδηποτε αφηρημενη σκηνογραφια μπορει καποιος να βρει εναν τροπο να κανει συνδεση με το διαβολο. Αν κατεβαινε με τις πενταλφες η κατι αντιστοιχο να πουμε πως υπαρχει μια συνδεση. Και αν θελεις, εαν οντως επιδιωξαν συνδεση με το διαβολο, δεν καναν καθολου καλη δουλεια.
Οι συμβολισμοί ΟΛΟΙ έχουν σημασία όπως και στην τελετή έναρξης.

Οκ, παρεννόησα την αρχική φράση σου περί 19ου αιώνα αλλά μιας και το συζητάμε, για το μόνο που θα ήταν υπερήφανοι οι Έλληνες της επαναστάσεως του 1821 θα ήταν ο Εθνικός Ύμνος και η εμφάνιση τής Ελληνικής σημαίας στας Ευρώπας, όπως και μεις σήμερα. Για το υπόλοιπο σκηνικό με τους συμβολισμούς του, δεν είμαι τόσο σίγουρος και για το λόγο, ακριβώς επειδή ήταν απλοί άνθρωποι κι αν ήταν, θα ρωτούσαν και θα άκουγαν αυτούς που γνωρίζουν από συμβολισμούς.
Φυσικά αυτό που βλέπουμε με τη διττή έννοια, στο άλλο σκέλος, το ιστορικό, δείχνει τον "παρατηρητή" στη μέση, τον Αιγύπτιο που έρχεται από την ανατολή όπου κουβαλά την Ελληνική σημαία και τον Τζόκερ που έρχεται από Αμερική με το κοντάρι, τα συνδέουν οι δυο τους, τη δίνει ο Τζόκερ στον "παρατηρητή" (που από παρατηρητής πλέον έχει ηγετική/ενεργή δράση σε όλο αυτό) και την καρφώνει στην Ελλάδα.

Ακόμα και υπ' αυτή την έννοια, δε νομίζω να μας τιμά ούτε εμάς τους Νεοέλληνες, ούτε αυτούς που πολέμησαν τότε. (Για τη σημαία και τον Εθνικό ύμνο, είπαμε)
Ότι ο ίδιος "παρατηρητής" ανεβαίνει στην κορυφή της πυραμίδας (όπως επισημαίνει και ο Αρίστος) τον κάνει να έχει πολύ ενεργή δράση για όσους έκτισαν το νέο Ολυμπιακό ιδεώδες με τους συμβολισμούς του, τα σύμβολά και τους στόχους του που μας πάνε λίγο πίσω από τον 19ο αιώνα, σε όσους το έκτισαν (έχω βάλει αναφορές σε προηγούμενες σελίδες). Αν θες τη γνώμη μου, αυτό το νέο ιδεώδες είναι το αποκορύφωμα μιας παγκόσμιας Ένωσης όλων των λαών υπό τον εν λόγο "παρατηρητή". Αυτό που νοούμε ως Παγκοσμιοποίηση σήμερα. Αυτό που αφηγείται η τελετή λήξης εν προκειμένω.

Φυσικά, θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου εκδοχή για τα εν λόγο τεκταινόμενα, όχι αυτή που ίσως προσπαθεί να αποδομήσει την παραπάνω γνώμη αλλά την προσωπική σου και ίσως πάει πιο κάτω ο διάλογος.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 10:10

O I έγραψε:
14 Αύγ 2024, 10:05
BILLO έγραψε:
O I έγραψε:
12 Αύγ 2024, 22:45

Δεν θεωρώ κάτι τέτοιο βρε γατί :lol:
Ο ίδιος προδφιόρησε ημερομηνία, τον 19ο αιώνα, δηλαδή την Ελληνική επανάσταση.
Προσδιορισα αυτη την εποχη γιατι η αναβιωση των Ολυμπιακων αγωνων εγινε στα τελη του 19ου αιωνα. Οι ηρωες τους οποιους εβαλες εσυ στη συζητηση, κατα την αποψη μου θα τρωγανε σαν ανθρωποι μεγαλη κομπλα εαν βλεπαν τετοιο υπερθεαμα. Ευχαριστη κομπλα, γιατι ηταν λαικοι και ταπεινοφρονες ανθρωποι και δεν ηταν συνηθισμενοι σε τετοια θεαματα. Εαν βλεπαν και τη σημαια μας δε να σηκωνεται μεσα σε ολο αυτο το θεαμα ε τοτε θα χεζαν τα βρακια τους απο χαρα και υπερηφανια κατα πασα πιθανοτητα. Μακαρι να μπορουσαν να το δουν γιατι τους αξιζουν τετοιες τιμες.

Οι συμβολισμοί ΟΛΟΙ έχουν σημασία όπως και στην τελετή έναρξης.

Οκ, παρεννόησα την αρχική φράση σου περί 19ου αιώνα αλλά μιας και το συζητάμε, για το μόνο που θα ήταν υπερήφανοι οι Έλληνες της επαναστάσεως του 1821 θα ήταν ο Εθνικός Ύμνος και η εμφάνιση τής Ελληνικής σημαίας στας Ευρώπας, όπως και μεις σήμερα. Για το υπόλοιπο σκηνικό με τους συμβολισμούς του, δεν είμαι τόσο σίγουρος και για το λόγο, ακριβώς επειδή ήταν απλοί άνθρωποι κι αν ήταν, θα ρωτούσαν και θα άκουγαν αυτούς που γνωρίζουν από συμβολισμούς.
Φυσικά αυτό που βλέπουμε με τη διττή έννοια, στο άλλο σκέλος, το ιστορικό, δείχνει τον "παρατηρητή" στη μέση, τον Αιγύπτιο που έρχεται από την ανατολή όπου κουβαλά την Ελληνική σημαία και τον Τζόκερ που έρχεται από Αμερική με το κοντάρι, τα συνδέουν οι δυο τους, τη δίνει ο Τζόκερ στον "παρατηρητή" (που από παρατηρητής πλέον έχει ηγετική/ενεργή δράση σε όλο αυτό) και την καρφώνει στην Ελλάδα.

Ακόμα και υπ' αυτή την έννοια, δε νομίζω να μας τιμά ούτε εμάς τους Νεοέλληνες, ούτε αυτούς που πολέμησαν τότε. (Για τη σημαία και τον Εθνικό ύμνο, είπαμε)
Ότι ο ίδιος "παρατηρητής" ανεβαίνει στην κορυφή της πυραμίδας (όπως επισημαίνει και ο Αρίστος) τον κάνει να έχει πολύ ενεργή δράση για όσους έκτισαν το νέο Ολυμπιακό ιδεώδες με τους συμβολισμούς του, τα σύμβολά και τους στόχους του που μας πάνε λίγο πίσω από τον 19ο αιώνα, σε όσους το έκτισαν (έχω βάλει αναφορές σε προηγούμενες σελίδες). Αν θες τη γνώμη μου, αυτό το νέο ιδεώδες είναι το αποκορύφωμα μιας παγκόσμιας Ένωσης όλων των λαών υπό τον εν λόγο "παρατηρητή". Αυτό που νοούμε ως Παγκοσμιοποίηση σήμερα. Αυτό που αφηγείται η τελετή λήξης εν προκειμένω.

Φυσικά, θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου εκδοχή για τα εν λόγο τεκταινόμενα, όχι αυτή που ίσως προσπαθεί να αποδομήσει την παραπάνω γνώμη αλλά την προσωπική σου και ίσως πάει πιο κάτω ο διάλογος.
Ποιοι είναι αυτοί που ξέρουν από συμβολισμούς; :lol::lol::lol:

Το αναφέρω αυτό γιατί από συμβολισμούς τύπου ότι "μπουζούκι-> όργανο, αστυνομικός->όργανο, συμπέρασμα: αστυνομικός->μπουζούκι" άλλο τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 14 Αύγ 2024, 10:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 14 Αύγ 2024, 10:17

Βλέπω σε κάθε μου κουβέντα με το BILLO πετάγεσαι γατί και δεν περιμένεις να απαντήσει...

ξουτ..ξουτ

Εικόνα

θα σε μαλώσω... :lol:
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 10:22

O I έγραψε:
14 Αύγ 2024, 10:17
Βλέπω σε κάθε μου κουβέντα με το BILLO πετάγεσαι γατί και δεν περιμένεις να απαντήσει...

ξουτ..ξουτ

Εικόνα

Nαι, και;

Με ποια ιδιότητα θα το κάνεις; Του πχορουμικού Παρατηρητή;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 14 Αύγ 2024, 10:26

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Αύγ 2024, 10:22
O I έγραψε:

ξουτ..ξουτ

Εικόνα

Nαι, και;

Όχι αυτή τη φορά.

ok, η γνώμη σου ακούστηκε. Ας ακούσουμε και τ BILLO, τώρα :102:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Αύγ 2024, 10:30

O I έγραψε:
14 Αύγ 2024, 10:26
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Αύγ 2024, 10:22
O I έγραψε:

ξουτ..ξουτ

Εικόνα

Nαι, και;

Όχι αυτή τη φορά.

ok, η γνώμη σου ακούστηκε. Ας ακούσουμε και τ BILLO, τώρα :102:
Τελικώς την είδες όντως Παρατηρητής και ρυθμιστής, έτσι; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις