Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
Η ύστατη προσέγγιση σε θέματα αρρώστειας είναι ξεκάθαρα υποκειμενική θέση. Προσωπικά θεωρώ πως οι γιατροί είναι αυτοί που μπορούν να βοηθησουν και να σε βγάλουν απ'το τέλμα. Το όποιο γαμημένο τέλμα.
Δεν πιστεύω σε θαύματα, δεν με νοιάζουν. Σέβομαι αυτούς που τα θεωρούν ''μεγαλούργημα''. Απλά το θεωρώ ανούσιο. Δεν με νοιάζει να πείσω, δεν με νοιάζει πλέον να σχολιάσω βαθειά, καμιά θεοσοφια.
Αυτό που δεν μπορώ είναι, το να θεωρείται δεδομένο σαν άπλετη αλήθεια, η θέση της χριστιανικής παρόλας. Όχι. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί, θα το ''ακούσω'', αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα προσηλύτιση, η όποια εμμονή.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- tanipteros
απλά στην σχέση μου με το πώς πιστεύω εγώ το Θείο δεν υπάρχει αυτό που λες...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:52Θρησκεία είναι Κολακεία και δωροδοκία υπερφυσικών θεϊκών Αφεντάδων προκειμένου να μας ευνοήσουν και να μην μας τιμωρήσουνtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:41δεν συμφωνώ...
πχ εγώ βλέπω το θρησκεύεσθαι ως σχέση δύο όντων ενός ανθρώπου και ενός πνεύματος...ποτέ δεν κολάκευσα ή καλόπιασα το πνεύμα για να μην με τιμωρήσει... οι προσφορές μου όλες είναι νοητές και από καρδιάς τα δε αφιερωματα μπορεί να είναι και πράξεις πχ ένας χορός κάτι που προκαλεί ευτυχία, διότι είναι κάτι που το πράττω εγώ αλλά το βίωμα το μοιράζομαι και με το θείο...
Όλα τα άλλα είναι σοφιστικές θεολογικές θεωρίες
Θεός μπορεί να μην υπάρχει το θρησκευτικό συναίσθημα όμως στους ανθρώπους υπάρχει
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Γουστάρουν οι πιστοί να .. υποτάσσονται και να περπατούν στα γόνατα και ποιος έχει δικαίωμα να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:33μιλάω για το σύρσιμο των πιστών... είναι πράξη υποταγήςFata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:31Ότι να 'ναι.tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:12
είναι η ψυχολογία της υποταγής...μερικοί άνθρωποι νιώθουν ευχαριστα όταν υποτάσονται και άλλοι νιώθουν ευχαριστα όταν εξευτελίζονται και χάνουν κάθε περηφάνια με την καλή έννοια..
- tanipteros
το κόπιασμα αυτών των ανθρώπων που σέρνονται μεταφράζετε σαν "αθλος" πνευματικός και δωσίματος ολοκληρωτικού στο Θείο...Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
οι λόγοι που το κάνουν είναι διάφοροι...θα συμφωνήσω με αυτά που αναφέρεις...υποταγή, φόβος, ελπίδα κτλ

Μόνο που δεν μιλάμε για τιε δικές σου προσωπικά θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά για το πώς πιστεύουν αυτοί που προσκυνούν την Παναγία στην Τήνοtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53απλά στην σχέση μου με το πώς πιστεύω εγώ το Θείο δεν υπάρχει αυτό που λες...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:52Θρησκεία είναι Κολακεία και δωροδοκία υπερφυσικών θεϊκών Αφεντάδων προκειμένου να μας ευνοήσουν και να μην μας τιμωρήσουνtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:41
δεν συμφωνώ...
πχ εγώ βλέπω το θρησκεύεσθαι ως σχέση δύο όντων ενός ανθρώπου και ενός πνεύματος...ποτέ δεν κολάκευσα ή καλόπιασα το πνεύμα για να μην με τιμωρήσει... οι προσφορές μου όλες είναι νοητές και από καρδιάς τα δε αφιερωματα μπορεί να είναι και πράξεις πχ ένας χορός κάτι που προκαλεί ευτυχία, διότι είναι κάτι που το πράττω εγώ αλλά το βίωμα το μοιράζομαι και με το θείο...
Όλα τα άλλα είναι σοφιστικές θεολογικές θεωρίες
Θεός μπορεί να μην υπάρχει το θρησκευτικό συναίσθημα όμως στους ανθρώπους υπάρχει
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να έχεις τις δικές σου θρησκευτικές πεποιθήσεις γιατί αυτές σε εκφράζουν και σε βοηθούν ψυχολογικά άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και αυτοί
- Fata_Morgana
Δεν κατανοεί τι συμβαίνει.sharp έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:47Ποιας υποταγής ρε φίλε;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:12είναι η ψυχολογία της υποταγής...μερικοί άνθρωποι νιώθουν ευχαριστα όταν υποτάσονται και άλλοι νιώθουν ευχαριστα όταν εξευτελίζονται και χάνουν κάθε περηφάνια με την καλή έννοια..Fata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:09Εν τω μεταξύ για να κάνει κάποιος αυτή τη πράξη, ποιος ξέρει τι ελπίδα ψάχνει ή τη ευχαριστώ θέλει νσ πει. Η πίστη είναι προσωπικό θέμα και ποτέ δεν έχω καταλάβει γιατί οι άθεοι ασχολούνται με τους πιστούς.
Εδώ μια γρίππη παθαίνεις και χάνεις τ' αυγά και τα πασχάλια, τι νομίζετε ότι είναι ο άνθρωπος;
Κάποια στιγμή βρέθηκα στην εκκλησία. Εκεί που στεκόμουν βλέπω στην απέναντι πλευρά στα καθίσματα να υψώνει τα χέρια του με ένταση και να κοιτάζει ψηλά 2-3 φορές. Το 1ο που σκέφτηκα ως γνήσιο φθαρμένο ανθρώπινο μυαλό ήταν αυτός τώρα κάνει επίδειξη πόσο πιστεύει. Στη 2η σκέψη μου λέω, τι λέω Θεέ μου ποιος ξέρει τι πόνο και ελπίδα σου απευθύνει αυτή τη στιγμή και ζήτησα και εγώ από μέσα από τη ψυχή μου να τον ακουσει.
Η ελπίδα και να έχεις κάπου να την εναποθέσεις είναι μεγάλο πράγμα.
- tanipteros
δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:58Μόνο που δεν μιλάμε για τιε δικές σου προσωπικά θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά για το πώς πιστεύουν αυτοί που προσκυνούν την Παναγία στην Τήνοtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53απλά στην σχέση μου με το πώς πιστεύω εγώ το Θείο δεν υπάρχει αυτό που λες...
Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να έχεις τις δικές σου θρησκευτικές πεποιθήσεις γιατί αυτές σε εκφράζουν και σε βοηθούν ψυχολογικά άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και αυτοί

Δεν βρίσκεις εξίσου λυπηρό να βγάζουν μένος σε πονεμένους ανθρώπους τα κατακάθια του διαδικτύου;Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
Γιατί αυτό είναι το θέμα του νήματος. Δεν είδα κανέναν προσηλυτισμό εδώ μέσα.
Απλα, καθένας καταθέτει τί έχει η ψυχή του. Και είδαμε τί κατέθεσε ο καθείς μας.
Είναι ΤΟΣΟ απλό.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Έχει όλο το δικαίωμα στα πλαίσια της θρησκευτικής ελευθερίαςtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:00δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:58Μόνο που δεν μιλάμε για τιε δικές σου προσωπικά θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά για το πώς πιστεύουν αυτοί που προσκυνούν την Παναγία στην Τήνοtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53
απλά στην σχέση μου με το πώς πιστεύω εγώ το Θείο δεν υπάρχει αυτό που λες...
Εάν με αυτό που κάνει παίρνει δύναμη και κουράγιο για να αντέξει τις δυσκολίες της ζωής του δεν το θεωρώ και τόσο κακό η φοβερό
- Fata_Morgana
Μόνο οι Χριστιανοί σε ενοχλούν ή και τίποτα Βουδιστές;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:00δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:58Μόνο που δεν μιλάμε για τιε δικές σου προσωπικά θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά για το πώς πιστεύουν αυτοί που προσκυνούν την Παναγία στην Τήνοtanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53
απλά στην σχέση μου με το πώς πιστεύω εγώ το Θείο δεν υπάρχει αυτό που λες...
- tanipteros
δεν ενοχλούμε από κανέναν βρε Ναιδα...Fata_Morgana έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:03Μόνο οι Χριστιανοί σε ενοχλούν ή και τίποτα Βουδιστές;tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:00δεν αντιλέγω και φαντάζομαι τη ανάγκη φοβερή οδηγεί κάποιον πιστό να πέσει κάτω και να σέρνεται για να τον βοηθησει η Παναγιά... φοβερό !ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:58
Μόνο που δεν μιλάμε για τιε δικές σου προσωπικά θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά για το πώς πιστεύουν αυτοί που προσκυνούν την Παναγία στην Τήνο
απλά αυτοί οι άνθρωποι με το να συρθουν ελπίζουν ότι θα εισακουστούν καλύτερα... αυτό λέω
εγώ πιστεύω ότι η Παναγιά και ένα φιλί να δώσεις στην εικονα της το ίδιο είναι... δεν χρειάζονται όλα αυτά τα παρατραβηγμένα

Άπαξ και το αισθάνονται, προφανώς να το κάνουν. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κανονίσω ή θα κοντρολάρω τον τρόπο που θα προσευχηθούν ή που θα μπουν στην όποια διαδικασία. Σεβαστό μεν, αλλά για μένα είναι όλο λάθος. Για ευνόητους λογους.tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:57το κόπιασμα αυτών των ανθρώπων που σέρνονται μεταφράζετε σαν "αθλος" πνευματικός και δωσίματος ολοκληρωτικού στο Θείο...Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.
οι λόγοι που το κάνουν είναι διάφοροι...θα συμφωνήσω με αυτά που αναφέρεις...υποταγή, φόβος, ελπίδα κτλ
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Θεός έτσι όπως τον εννοούν οι θρησκείες μπορεί να μην υπάρχει
Το θρησκευτικό συναίσθημα όμως στους ανθρώπους υπάρχει και καλύπτει πραγματικές ψυχολογικές ανάγκες (έστω και το φόβο του θανάτου)
Το πώς θα το διαχειριστούμε είναι άλλο ζήτημα
Το θρησκευτικό συναίσθημα όμως στους ανθρώπους υπάρχει και καλύπτει πραγματικές ψυχολογικές ανάγκες (έστω και το φόβο του θανάτου)
Το πώς θα το διαχειριστούμε είναι άλλο ζήτημα
- tanipteros
συμφωνώΠασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 01:08Άπαξ και το αισθάνονται, προφανώς να το κάνουν. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κανονίσω ή θα κοντρολάρω τον τρόπο που θα προσευχηθούν ή που θα μπουν στην όποια διαδικασία. Σεβαστό μεν, αλλά για μένα είναι όλο λάθος. Για ευνόητους λογους.tanipteros έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:57το κόπιασμα αυτών των ανθρώπων που σέρνονται μεταφράζετε σαν "αθλος" πνευματικός και δωσίματος ολοκληρωτικού στο Θείο...Πασιφάη έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:53Λυπηρό θέαμα το σύρσιμο ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πως πρέπει να ταπεινώνονται και να υποτάσσονται στο φόβο ή στην επιείκεια ενός θεανθρώπου που είναι δίκαιος ανάλογα με τις όποιες διαθέσεις του.

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑16 Αύγ 2024, 00:31Θα πω κάτι ως Άθεος
Το πραγματικά θρησκευόμενο άτομο έχει δικούς του λόγους ψυχολογικούς που γίνεται θρησκευόμενο (μιλώ για πραγματικούς πιστούς)
Και η πίστη του είναι κάτι που το στηρίζει που τον βοηθά όπως μια μαγκουρα εναν κουτσό
Με το να του θίξεις την θρησκευτική του πίστη είναι σαν να κλωτσας την μαγκουρα από έναν κουτσό και να τον ρίχνεις στο έδαφος
Και αυτό ΆΣΧΕΤΑ με το εάν υπάρχει θεός η δεν υπάρχει
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει κανόνας: Πρωταθλητές τα νοσοκομεία – Έκθεση «κόλαφος»
από Kauldron » 07 Νοέμ 2023, 22:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 380 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
22 Νοέμ 2023, 10:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Περιοδικά φυσικής ή γενικά επιστημονικά.
από Antares » 28 Αύγ 2023, 16:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 992 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πατήρ Λουδοβίκος:είδα μεγάλα θαύματα και από άθεος έγινα αυτό που είμαι!
από Κόκκορας » 21 Απρ 2024, 02:54 » σε Θρησκειολογία - 3 Απαντήσεις
- 547 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
21 Απρ 2024, 23:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ενοχα για τα ρουσφέτια τα «τέσσερα παιδιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ!
από southern » 13 Ιουν 2024, 09:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 521 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
13 Ιουν 2024, 14:08
-