4 μερες Θεσσαλονικη - tips
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: 4 μερες Θεσσαλονικη - tips
Ρε πστ μου ξέχασα την Αρετσού. Αξίζει να πας πρωί, απόγευμα ή βράδυ. Αν θα είσαι με αυτοκίνητο οδήγησε στην επιστροφή στο κέντρο από το παλάτι. Δρόμος που λόγω του στρατόπεδου δεν έχει αλλάξει εδώ και 40 χρόνια. (αλλιώς θα είχε ανοικοδομηθεί).
Προτείνω να δεις το ηλιοβασίλεμα από τα παγκάκια στο πάρκο μετά το Μαϊάμι στη Νέα Κρήνη που είναι σχετικά κοντά στον ιππικό όμιλο. Περνάνε από πάνω και αεροπλάνα που πάνε για προσγείωση.
Προτείνω να δεις το ηλιοβασίλεμα από τα παγκάκια στο πάρκο μετά το Μαϊάμι στη Νέα Κρήνη που είναι σχετικά κοντά στον ιππικό όμιλο. Περνάνε από πάνω και αεροπλάνα που πάνε για προσγείωση.
Δεύτερη Θεία Λειτουργία ε;brb και tyt έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 22:40Αν είσαι φίλος της εκκλησίας προτείνω την δεύτερη Θεία λειτουργία στον ναό Γρηγορίου Παλαμά στην Νητρόπολη με τετράφωνη χορωδία. Μετά τις δέκα.
Επίσης κάτι που μπορεί να το πει κανείς και αξιοθέατο. Ο ναός του Αγίου Σάββα στην Καμβουνίων πριν την Εγνατία, πάνω από την πλατεία Ιπποδρομίου που είναι μέσα σε πολυκατοικία. Η πολυκατοικία χτίστηκε γύρω και πάνω του.
Κάτι που δεν ξέρω αν το έχουν κάνει πολλοί είναι μία βόλτα στην Τούμπα (στην στροφή Τριανδρίας απέναντι από εκεί που ήταν παλιά ο Λιόλιος). Υπήρχε Νεολιθικός οικισμός. Δεν θα δεις τίποτα ιδιαίτερο αλλά θα μπορείς να λες ότι πήγες εκεί από όπου πήρε τ όνομα της η Τούμπα. Εγώ πήγα παλιά, είχε σκεπασμένα με λαμαρίνες κάτι πέτρες και είχα δει σκορπισμένα κοχύλια (από αυτά που υπάρχουν στη θάλασσα).
Καλό
Δε ξυπνάς πρωί πρωί
Του Αγίου Πορφυρίου αύριο, πλέον σ εσπερινούς, ή πρωί στη τρίτη καμπανα
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
οχι τετραφωνιες ρε παιδια στην Συμβασιλευουσα μεσαbrb και tyt έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 22:40Αν είσαι φίλος της εκκλησίας προτείνω την δεύτερη Θεία λειτουργία στον ναό Γρηγορίου Παλαμά στην Νητρόπολη με τετράφωνη χορωδία. Μετά τις δέκα.

αν θελει ο ανθρωπος να παει Αγια Σοφια,ο ταλιαδωρος νομιζω συνεχιζει τις Κυριακες να ψελνει
μυσταγωγικη ειναι παρασκευη βραδυ η θεια λειτουργια στην κρυπτη του Αγιου Δημητριου!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 01 Δεκ 2018, 22:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Ναι το μουσείο είναι κάτω από την Μητρόπολη.Νομίζω η είσοδος είναι απο προξένου κορομηλα.Leporello έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 22:27Στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα γεννήθηκα! Τότε ήταν μαιευτήριο, μετά έγινε μουσείο Μακεδονικού αγώνα και πλέον έχει μόνο το αρχείο του αγώνα, ενώ το μουσείο έχει μεταφερθεί κοντά στην Μητρόπολη, έτσι δεν είναι;Ανοιχτά είναι και τα δύο;Λευκός Λύκος έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 21:30Ροτόντα,λευκό πύργο και οπωσδήποτε το λεοφωρείο για περιηγηση.
Το τουριστικό λεωφορείο είναι πολύ καλή ιδέα. Αυτό θα με κάνει να αισθανθώ πραγματικός τουρίστας. Θα βάλω και την Αγγλική αφήγηση.
Ο λευκός πύργος είναι ανοιχτός και μπορείς να ανέβεις.
Η ροτόντα,περίεργη κατάσταση.ήταν για πολλά χρόνια κλειστή,ανοιξε σε κάποια φαση για τον κόσμο και από ότι είδα( μην σε παρω και συον λαιμό μου) δεν είναι ανοιχτη για το κοινό.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Επειδή είδα κάποιον να κάνει γύρο με κρέας σε φέτες που το αγόρασε από βιομηχανία κρέατος, χειροποίητο εννοώ τον γύρο όπου αγοράζει ο ίδιος κρέας, το κόβει και το κάνει γύρο. Σήμα κατατεθέν είναι η ντομάτα που βάζουν από πάνω.
Από περιέργεια γιατί δεν τρώω κρέας, ποιο είναι αυτό το γυράδικο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 01 Δεκ 2018, 22:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Κόκκορας
νομιζω ειναι ανοιχτη η ροτοντα συγκεκριμενες μερες,ειναι δεν ειναι και να την γυρισειςαπ εξω ειναι εμπειρια και απο εκει βγαινει ωραια διαδρομη
παρε αι ενα τηλ για σιγουρα αν θες και το μεσα
παρε αι ενα τηλ για σιγουρα αν θες και το μεσα
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Σε περίπτωση που δεν του αρέσει η βυζαντινή (όπως εμένα).Κόκκορας έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 22:45οχι τετραφωνιες ρε παιδια στην Συμβασιλευουσα μεσαbrb και tyt έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 22:40Αν είσαι φίλος της εκκλησίας προτείνω την δεύτερη Θεία λειτουργία στον ναό Γρηγορίου Παλαμά στην Νητρόπολη με τετράφωνη χορωδία. Μετά τις δέκα.
αν θελει ο ανθρωπος να παει Αγια Σοφια,ο ταλιαδωρος νομιζω συνεχιζει τις Κυριακες να ψελνει
μυσταγωγικη ειναι παρασκευη βραδυ η θεια λειτουργια στην κρυπτη του Αγιου Δημητριου!

- Λευκός Λύκος
Μπουγάτσα με τυρί καταπληκτική θα φαει κάποιος στον Πάνο στην Ωραιοκάστρου στην Ηλιούπολη.
Επίσης συον Γιαννη στην Μητροπόλεως τουρλού αλλαντικών.
Επίσης συον Γιαννη στην Μητροπόλεως τουρλού αλλαντικών.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
- Λευκός Λύκος
- Κόκκορας
να ειμαι ειλικρινης απο ολα οσα ειπα ειναι το μονο μερος που δεν εχω δοκιμασει !και αυτο επειδη ειναι παναγια φανερωμενη,αλλα εχω ακουσει τοσο καλα λογια που οκ δεν μπορουσα να μην το αναφερω
ειναι οντως χαλι;
εχω φαει απεναντι απο αγ.θεραποντα,παλια εκανε καλη,τωρα δεν ξερω
μικρος απο ανωτερο και μητροπολεως (οκ καλη)
γενικα να μαι ειλικρινης την καλυτερη μπουγατσα την εχω φαει στον Καραμπεκη,σε ενα χωριο,σκουταρη σερρων(και ο παραπανω στο ιδιο χωριο π.καλη εχει επισης)...σερρες σκιζουν στο θεμα
δεν ξερω ποσοι προλαβαν μπουγατσα στον ξυλοφουρνο!(θεσσαλονικη παντα)απο δωδωνη !μπουγατσα απο τον 19 αιωνα,εκλεισε ωστοσο ο χωρος και ο τροπος
υπαρχει ακομα απο τους απογονους που κανουν τυπικη(νομιζω συμπαθητικη,ιδιως στα μικρα μπουγατσακια)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 01 Δεκ 2018, 23:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Λευκός Λύκος
Και γω ακούγα ένα σωρό καλά λογια για Μπαντή,πξγα πήρα και απογοητευτηκα.Μια απλή κανονικη μπουγάτσα.Τίποτα το ιδιαίτερο.
- Κόκκορας
μητροπολεως ο γιαννης εχει οκ,ειναι καλη μπουγατσα την ειχα αναφερει και γω.
- Λευκός Λύκος
Στον Γιάννη στην γλυκιά σου βάζει και μερέντα από πάνω και γίνεται τουρμπο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μαύρες μέρες της Ελλάδας από την ΝΔ.
από Niki » 15 Αύγ 2024, 20:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 304 Απαντήσεις
- 5908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
04 Σεπ 2024, 10:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το μηνιάτικο φτάνει για 19 μέρες
από Ληστοσυμμορίτης » 25 Ιαν 2024, 02:03 » σε Οικονομία - 56 Απαντήσεις
- 1784 Προβολές
-