Νοίκια στο Θεό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Νοίκια στο Θεό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Σεπ 2024, 10:10

Εμπεδοκλής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 09:10
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:19
Εμπεδοκλής έγραψε:
05 Σεπ 2024, 15:00

Ρε μπρο, μη σε πιάνουν κορόιδο οι μεσίτες, ή real estate managers, (πώς αποκαλούμε τώρα τους γύφτους ως ρομά).
Στην Καστέλλα, στο λόφο, σπίτι του 2005, τριόροφη μεζονέτα, με εμβαδό 307,66μ2 αξιολογείται, και πλειστηριάζεται παρακαλώ με την τιμή των 516.000 ευρώ. Και για να σε βοηθήσω με τα μαθηματικά, είναι κάτω από τα 2000 ευρώ το τετραγωνικό. Αλλά ακόμη και η πλήρης κυριότητα αξιολογήθηκε στα 2.330€. Βάλε, και ένα 10χίλιαρο για ό,τι χρειαστεί σε συμβολαιογραφικά και λοιπά.
Έχεις τα λεφτά; Πάς και το παίρνεις.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... sUvSPPE%3d

Είσαι πάλι φτωχάτζα (δεν είναι προσωπικό, είναι ειρωνικό για τους σνομπς), στα Καμίνια οροφοδιαμέρισμα, δίπλα στη στάση Λεύκα, σε σχολεία, τράπεζες, παιδικές χαρές, 72 τετραγωνικά στα 65.000 ή 901,78€/τμ, άντε βάλε και άλλα 3-4000 συμβολαιογραφικά και άλλα 20-30.000 επισκευές για να γυαλίζει.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kdklzXs%3d

Είσαι φτωχάτζα αλλά δε θέλεις να πέσει και κανένας σάπιος τοίχος κατά την ανακαίνιση. Το θέλεις και καινούριο ρε παίδι μου.
160.000 € για 83,02 τετραγωνικά, για διαμέρισμα πρώτου ορόφου του 2008, ή 1927,54 το τετραγωνικό. Υπάρχει πλειστηριασμός για κλειστές θέσεις πάρκινγκ.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kpLy4hQ%3d

Και για να είμαι σαφής. Στους πλειστηριασμούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων της τάξης του 90% κατοχυρώνεται σε 1-10 ευρώ (σωστά, ευρώ όχι χιλιάδες ευρώ) πάνω από την αρχική τιμή τους.
Για όνομα του Θεού. Ποτέ δε θα αγόραζα κάτι από πλειστηριασμό. Τι κάθεσαι και κοιτάς;;;

Μια φορά πριν λιγα χρόνια βλέπω ένα σπίτι φοβερό, σε φοβερό σημείο συν παρκιγκ με ενοίκιο 900 ευρώ. Λέω "τι ευκαιρία είναι αυτή πλάκα κάνουμε; ".
Παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει δικηγορικό γραφείο. Λέω "συγγνώμη, λάθος έκανα, εγώ για ένα σπίτι πήρα". Και μου απαντάει "ναι πείτε μου, για ποιο ; "
Το είχαν βγάλει σε πληστιαρισμο είτε για πώληση είτε για ενοικίαση. Είπα "φχαριστώ και γεια σας".

ΥΓ : στα Καμίνια δεν εμένα που να μου το χάριζαν. Ασε που δεν εχω καμία δουλειά με εκείνη την περιοχή.
Πέραν της ερώτησης που σου έκανε ο συμφορουμίτης, γράφεις κάτι που για εμένα δε βγάζει νόημα. Πώς γίνεται ένα σπίτι να βγαίνει ταυτόχρονα για πλειστηριασμό, ενοικίαση ή πώληση; Κάποια παράμετρο αγνωώ. Οι πλειστηριασμοί είναι μία απλή διαδικασία. Συμμετέχεις, πληρώνεις το 30% της προσφοράς σου και το παίρνεις.
Ένα σενάριο που μπορεί κα συμβεί είναι να έχει γράψει το σπίτι ο Α στο παιδί του αλλά να έχει την επικαρπία.
Όσο ζει (και χρωστάει) η τράπεζα ή το fund μπορεί να το νοικιάζει για να παίρνει τα λεφτά μιας και δεν μπορεί να του το πάρει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 06 Σεπ 2024, 11:32

Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:19
Εμπεδοκλής έγραψε:
05 Σεπ 2024, 15:00
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 14:13

Σε κάποιες περιπτώσεις ναι. Όχι πολλές όμως.
Κυρίως στην αγορά.
Διότι ουσιαστικά έχεις να κάνεις με λιγουρια. Σου λέει 600K, του λες 450Κ και άμα σου αρέσει. Ε 90% θα σε πάρει τηλ να σου πει οκ.

Τα ενοίκια όμως είναι άλλη ιστορία.
Ρε μπρο, μη σε πιάνουν κορόιδο οι μεσίτες, ή real estate managers, (πώς αποκαλούμε τώρα τους γύφτους ως ρομά).
Στην Καστέλλα, στο λόφο, σπίτι του 2005, τριόροφη μεζονέτα, με εμβαδό 307,66μ2 αξιολογείται, και πλειστηριάζεται παρακαλώ με την τιμή των 516.000 ευρώ. Και για να σε βοηθήσω με τα μαθηματικά, είναι κάτω από τα 2000 ευρώ το τετραγωνικό. Αλλά ακόμη και η πλήρης κυριότητα αξιολογήθηκε στα 2.330€. Βάλε, και ένα 10χίλιαρο για ό,τι χρειαστεί σε συμβολαιογραφικά και λοιπά.
Έχεις τα λεφτά; Πάς και το παίρνεις.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... sUvSPPE%3d

Είσαι πάλι φτωχάτζα (δεν είναι προσωπικό, είναι ειρωνικό για τους σνομπς), στα Καμίνια οροφοδιαμέρισμα, δίπλα στη στάση Λεύκα, σε σχολεία, τράπεζες, παιδικές χαρές, 72 τετραγωνικά στα 65.000 ή 901,78€/τμ, άντε βάλε και άλλα 3-4000 συμβολαιογραφικά και άλλα 20-30.000 επισκευές για να γυαλίζει.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kdklzXs%3d

Είσαι φτωχάτζα αλλά δε θέλεις να πέσει και κανένας σάπιος τοίχος κατά την ανακαίνιση. Το θέλεις και καινούριο ρε παίδι μου.
160.000 € για 83,02 τετραγωνικά, για διαμέρισμα πρώτου ορόφου του 2008, ή 1927,54 το τετραγωνικό. Υπάρχει πλειστηριασμός για κλειστές θέσεις πάρκινγκ.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kpLy4hQ%3d

Και για να είμαι σαφής. Στους πλειστηριασμούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων της τάξης του 90% κατοχυρώνεται σε 1-10 ευρώ (σωστά, ευρώ όχι χιλιάδες ευρώ) πάνω από την αρχική τιμή τους.
Για όνομα του Θεού. Ποτέ δε θα αγόραζα κάτι από πλειστηριασμό. Τι κάθεσαι και κοιτάς;;;

Μια φορά πριν λιγα χρόνια βλέπω ένα σπίτι φοβερό, σε φοβερό σημείο συν παρκιγκ με ενοίκιο 900 ευρώ. Λέω "τι ευκαιρία είναι αυτή πλάκα κάνουμε; ".
Παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει δικηγορικό γραφείο. Λέω "συγγνώμη, λάθος έκανα, εγώ για ένα σπίτι πήρα". Και μου απαντάει "ναι πείτε μου, για ποιο ; "
Το είχαν βγάλει σε πληστιαρισμο είτε για πώληση είτε για ενοικίαση. Είπα "φχαριστώ και γεια σας".

ΥΓ : στα Καμίνια δεν εμένα που να μου το χάριζαν. Ασε που δεν εχω καμία δουλειά με εκείνη την περιοχή.
Και γω το ιδιο οταν εψαχνα για σπιτι, μου προτειναν απο πλειστηριασμο και ειπα οχι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 11:37

Ας μου εξηγήσει κάποιος, πως θα βοηθήσει στο να πέσουν τα νοίκια το μέτρο περι φοροαπαλλαγής για 3 χρόνια σε όσους "ανοιξουν" τα κλειστά σπίτια.

Αν δε γαμήσεις παρα φύση τη συμμορία του ρμπιμπι, δουλειά δε θα γίνει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 06 Σεπ 2024, 11:39

Ασέβαστος έγραψε:
05 Σεπ 2024, 18:54
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:46
Dwarven Blacksmith έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:28

Γράφεις μια παράγραφο, τη διαβάζουμε να καταλάβουμε γιατί δε θα έπαιρνες από πλειστηριασμό και πάλι δεν λες γιατί, μόνο ότι είπες όχι. :lol:
Αλήθεια πρέπει να εξηγήσω γιατί δεν θα έπαιρνα ποτέ σπίτι από πλειστηριασμό;
ναι. γιατι να μην παρεις;

μπορει ο ιδιοκτητης απλως να ηταν ρεμαλι που το πηρε με δανειο, και δεν πληρωσε ποτε ουτε δεκαρα.
Και πώς να το γνωριζεις αυτο;
Δεν μπορεις να ξερεις το λογο που βγηκε σε πλειστηριασμο ενα σπιτι, οποτε, μακρια κι αλαργα.
Μπορει να το εχει χασει κανενας φουκαρας που του ηρθαν αναποδα ολα, θα συμμετασχεις και συ σ' αυτο;
Εγω, παντως οχι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 11:43

Επίσης το άλλο.
Εχω γράψει στο παρελθόν οτι η κατάσταση μου θυμίζει μεταολυμπιακά χρόνια.
Ανακαλώ, δε μου θυμίζει μεταολυμπιακά χρόνια αλλά προχρηματιστηριακά.
Δε θυμάστε τότε που όλοι έκλειναν τις δουλειές του για να ανοίξουν αελδε; ή άλλοι που ειχαν παρατήσει χωράφια και δουλειές για να κοιτάνε όλη μέρα μια οθόνη, λέγοντας "σήμερα κέρδισα 10 μύρια"
Ακουω πολλούς που είτε έχουν παρατήσει δουλειές είτε έχουν αλλάξει άρδην αντικείμενο και έχουν πέσει με τα μουτρα σε ανακαινίσεις κατοικιών, εναρξη εταιρειών που προμηθεύουν τις ανακαινίσεις, ο άλλος απο δημοτικόμπατσος παραιτήθηκε και έγινε εργολάβος, άλλος απο γραφίστας πήρε δάνειο με υποθήκη και το σώβρακό του για να ανοίξει εταιρεία που ασχολείται με διαμόρφωση και εκμετάλλευση κατοικιών.
σε συντριπτικό ποσοστό τα ακίνητα αυτά να διατίθενται για τουριστική χρήση.
Μάγκες συνεχίζει να μη σας βρωμάει το πράμα;

Ένα ένα τα θυμάμαι.
Πρώην συνάδελφος της συζύγου με ουδεμία εμπειρία σε τίποτα το επιχειρηματικό με το συζυγο της, σκέπτονται να στραφουν προς τα εκεί, να αγοράσουν μια έκταση σε ένα νησί και να χτίσουν ένα σπίτι ή να βάλουν λυόμενο γιατί έτσι λέει θα δουλεύουν τρείς μήνες και θα κάθονται ολο τον υπόλοιπο χρόνο. Καταλαβαίνετε για πόσο άσχετο κόσμο μαζεύει όλη αυτή η φουσκα, έτσι δεν ειναι;

"Ρε πάρε σελόντα, θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα πάρει 1000% πάνω"
"που τα έμαθες εσυ αυτά, τομάτες δε βάζεις;"
"μου το είπε ο κώστας ο ίσιος, αυτός ξέρει, έχει πληροφορία, σίγουρα λεφτά λαίμαιιιιι"

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 06 Σεπ 2024, 14:36

Dwarven Blacksmith έγραψε:
05 Σεπ 2024, 21:07
Αυτό ακριβώς το πράγμα, αυτό το υφακι του μάγκα που κρύβεται πίσω από το μονοπώλιο της βίας του κράτους, είναι ο ραντιερισμος.
αν αναφέρεσαι σε εμένα έπρεπε να με κοουτσάρει...το υφακι βγήκε μετά από μια σειρά αιχμηρων ποστ στα οποία οι ιδιοκτήτες αναφέρονται σωρηδων ως κολοφαρδοι ασπλαχνοι καπιταλιστές με προνόμια οι οποίοι δεν νοιάζονται για τη φτωχολογιά ...ένα σωρό παπαριές δηλαδη
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 06 Σεπ 2024, 14:40

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 11:37
Ας μου εξηγήσει κάποιος, πως θα βοηθήσει στο να πέσουν τα νοίκια το μέτρο περι φοροαπαλλαγής για 3 χρόνια σε όσους "ανοιξουν" τα κλειστά σπίτια.

για να δοθεί προς ενοικίαση ένα κλειστό σπίτι απαιτεί ανακαίνιση που κοστίζει κατά μο 20κ ...δεν υπάρχει αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτό το σκοπό από το μέσο ιδιοκτήτη ...η φοροαπαλλαγή είναι ένα κινητρο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 06 Σεπ 2024, 14:47

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 11:43
Επίσης το άλλο.
Δε θυμάστε τότε που όλοι έκλειναν τις δουλειές του για να ανοίξουν αελδε; ή άλλοι που ειχαν παρατήσει χωράφια και δουλειές για να κοιτάνε όλη μέρα μια οθόνη, λέγοντας "σήμερα κέρδισα 10 μύρια"
Ακουω πολλούς που είτε έχουν παρατήσει δουλειές είτε έχουν αλλάξει άρδην αντικείμενο και έχουν πέσει με τα μουτρα σε ανακαινίσεις κατοικιών, εναρξη εταιρειών που προμηθεύουν τις ανακαινίσεις, ο άλλος απο δημοτικόμπατσος παραιτήθηκε και έγινε εργολάβος, άλλος απο γραφίστας πήρε δάνειο με υποθήκη και το σώβρακό του για να ανοίξει εταιρεία που ασχολείται με διαμόρφωση και εκμετάλλευση κατοικιών.

Ένα ένα τα θυμάμαι.
Πρώην συνάδελφος της συζύγου με ουδεμία εμπειρία σε τίποτα το επιχειρηματικό με το συζυγο της, σκέπτονται να στραφουν προς τα εκεί, να αγοράσουν μια έκταση σε ένα νησί και να χτίσουν ένα σπίτι ή να βάλουν λυόμενο γιατί έτσι λέει θα δουλεύουν τρείς μήνες και θα κάθονται ολο τον υπόλοιπο χρόνο. Καταλαβαίνετε για πόσο άσχετο κόσμο μαζεύει όλη αυτή η φουσκα, έτσι δεν ειναι;

"μου το είπε ο κώστας ο ίσιος, αυτός ξέρει, έχει πληροφορία, σίγουρα λεφτά λαίμαιιιιι"
Κι εμένα καργα αυτήν την εποχή θυμίζει.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 14:57

nostromos έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:40
Ερμής έγραψε:

για να δοθεί προς ενοικίαση ένα κλειστό σπίτι απαιτεί ανακαίνιση που κοστίζει κατά μο 20κ ...δεν υπάρχει αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτό το σκοπό από το μέσο ιδιοκτήτη ...η φοροαπαλλαγή είναι ένα κινητρο
Υποτίθεται αυτό το μέτρο γίνεται για να πέσουν τα ενοίκια και να αναπνεύσει ο κόσμος.
Στην πραγματικότητα όμως βολεύει (τι περίεργο) τον ιδιοκτήτη 100%

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 06 Σεπ 2024, 15:03

Ερμής έγραψε:
05 Σεπ 2024, 12:50
talaipwros έγραψε:
05 Σεπ 2024, 12:43
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Σεπ 2024, 12:24
Το έξι τακατό γκρος που έβαλες πριν είναι ένα καλό benchmark
Κατ'ελάχιστον

Άρα τα νοικια στην Ελλάδα ειναι χαμηλά, με δεδομένες τις τιμες αγοράς.

Οι τιμές αγορας ειναι στο Θεο.
οι τιμές αγοράς στο θεό και οι μισθοί στον πάτο.
Τρολάρεις αλλά οκ ειπα να μιλήσω σοβαρά.
Ακριβώς πάει ως αναλογία.

Το νοίκι θα έπρεπε να είναι 5-10% του μισθου
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 06 Σεπ 2024, 15:06

nostromos έγραψε:
05 Σεπ 2024, 20:30
Στύξ έγραψε:
05 Σεπ 2024, 20:26
Επειδή νοίκιαζα ως εκπαιδευτικός Έβρο και Πτολεμαίδα 4 χρόνια ,ξέρω ότι είναι μια πονεμένη ιστορία.Γι' αυτό κι ως ιδιοκτήτης νοικιάζω πάντα σε λογικές τιμές και καμιά φορά κομμουνιστικά "χαλάω την πιάτσα" με πιο χαμηλό ενοίκιο.
Δε με συμπαθούν οι υπόλοιποι ,αλλά δε γαμιέται..
και εγώ το ίδιο κάνω για να μπορεί να με πληρώσει ο άλλος και να μείνει χρόνια...απλά δεν μπορώ να ακούω από άτομα που δεν έχουν μπει στη διαδικασία να φτιάξουν η να αγοράσουν σπίτι να κάνουν τον ξύπνιο ...
Και ανακαινισμένο το παρέδωσα πριν 2 χρόνια ,φυσικά συμβόλαιο υπεγράφη ,ρεύμα και νερό στο όνομα του ενοικιαστή (βασικό) και μπόνους 1 τόνο πετρέλαιο στον αυτόνομο καυστήρα δωρεάν.
Ήμουν σωστός ,ήταν σωστοί.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 06 Σεπ 2024, 15:09

Ερμής έγραψε:

ειπαμε οι μπουμερς εχουν δημιουργησει ευφανταστους τιτλους για να δικαιολησουν την παρουσια τους οπως π.χ. συλλογος ιδιοκτητων ακινητων

κανονικη καστα δλδ :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 15:12

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:09
Ερμής έγραψε:

ειπαμε οι μπουμερς εχουν δημιουργησει ευφανταστους τιτλους για να δικαιολησουν την παρουσια τους οπως π.χ. συλλογος ιδιοκτητων ακινητων

οταν θα γίνει το μπουμ να τους δω.
Και το μπουμ θα γίνει ταυτοχρονα σε τουρισμο και ακίνητα.
κοινό τους σημείο, η συμμορία.
Και η συμμορία δε θα πέσει απο την Ελλάδα που ειναι μια παπαρια στο χάρτη
Η συμμορία θα πέσει απο τους μεγάλους παικτες.

Απλά στην Ελλάδα θα πονέσει πολύ γιατί ως αμόρφωτοι που είμαστε, μολις δούμε κάπου και στάζει μέλι πάμε όλοι εκεί να πάρουμε μερτικό, καταστρέφοντας την κυψέλη

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 06 Σεπ 2024, 15:14

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 11:43
Επίσης το άλλο.

Ένα ένα τα θυμάμαι.

Ναι.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 06 Σεπ 2024, 15:15

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:09
Ερμής έγραψε:

Οι δύο μεγαλολαντλορντς που κυκλοφορούν εδώ μέσα δεν είναι μπούμερς.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών