Νοίκια στο Θεό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
sharp

Re: Νοίκια στο Θεό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 06 Σεπ 2024, 15:16

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 11:43
Επίσης το άλλο.
Εχω γράψει στο παρελθόν οτι η κατάσταση μου θυμίζει μεταολυμπιακά χρόνια.
Ανακαλώ, δε μου θυμίζει μεταολυμπιακά χρόνια αλλά προχρηματιστηριακά.
Δε θυμάστε τότε που όλοι έκλειναν τις δουλειές του για να ανοίξουν αελδε; ή άλλοι που ειχαν παρατήσει χωράφια και δουλειές για να κοιτάνε όλη μέρα μια οθόνη, λέγοντας "σήμερα κέρδισα 10 μύρια"
Ακουω πολλούς που είτε έχουν παρατήσει δουλειές είτε έχουν αλλάξει άρδην αντικείμενο και έχουν πέσει με τα μουτρα σε ανακαινίσεις κατοικιών, εναρξη εταιρειών που προμηθεύουν τις ανακαινίσεις, ο άλλος απο δημοτικόμπατσος παραιτήθηκε και έγινε εργολάβος, άλλος απο γραφίστας πήρε δάνειο με υποθήκη και το σώβρακό του για να ανοίξει εταιρεία που ασχολείται με διαμόρφωση και εκμετάλλευση κατοικιών.
σε συντριπτικό ποσοστό τα ακίνητα αυτά να διατίθενται για τουριστική χρήση.
Μάγκες συνεχίζει να μη σας βρωμάει το πράμα;

Ένα ένα τα θυμάμαι.
Πρώην συνάδελφος της συζύγου με ουδεμία εμπειρία σε τίποτα το επιχειρηματικό με το συζυγο της, σκέπτονται να στραφουν προς τα εκεί, να αγοράσουν μια έκταση σε ένα νησί και να χτίσουν ένα σπίτι ή να βάλουν λυόμενο γιατί έτσι λέει θα δουλεύουν τρείς μήνες και θα κάθονται ολο τον υπόλοιπο χρόνο. Καταλαβαίνετε για πόσο άσχετο κόσμο μαζεύει όλη αυτή η φουσκα, έτσι δεν ειναι;

"Ρε πάρε σελόντα, θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα πάρει 1000% πάνω"
"που τα έμαθες εσυ αυτά, τομάτες δε βάζεις;"
"μου το είπε ο κώστας ο ίσιος, αυτός ξέρει, έχει πληροφορία, σίγουρα λεφτά λαίμαιιιιι"
:smt005: Πού τη θυμήθηκες ρε συ; Αυτή με τα ιχθυοτροφεία δεν ήταν;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 06 Σεπ 2024, 15:17

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 11:37
Ας μου εξηγήσει κάποιος, πως θα βοηθήσει στο να πέσουν τα νοίκια το μέτρο περι φοροαπαλλαγής για 3 χρόνια σε όσους "ανοιξουν" τα κλειστά σπίτια.

Αν δε γαμήσεις παρα φύση τη συμμορία του ρμπιμπι, δουλειά δε θα γίνει.
Ενθαρρυνει την αυξηση της προσφορας αρα κατ'αρχην τη μειωση τιμων.

Μπορει να ειναι λιγο μαλακια σαν μετρο για αλλους λογους αλλα οντως ειναι λογικο να μειωσει (και οχι να αυξησει) τις τιμες.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 06 Σεπ 2024, 15:17

sharp έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:15
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:09
Ερμής έγραψε:
Ας μου εξηγήσει κάποιος, πως θα βοηθήσει στο να πέσουν τα νοίκια το μέτρο περι φοροαπαλλαγής για 3 χρόνια σε όσους "ανοιξουν" τα κλειστά σπίτια.

ειπαμε οι μπουμερς εχουν δημιουργησει ευφανταστους τιτλους για να δικαιολησουν την παρουσια τους οπως π.χ. συλλογος ιδιοκτητων ακινητων

κανονικη καστα δλδ :102:
Οι δύο μεγαλολαντλορντς που κυκλοφορούν εδώ μέσα δεν είναι μπούμερς.
εχετε υποτιμησει την συμβολη των xers στην φουσκα που στην ουσια ειναι late boomers,εχουν παρει επιρροες δλδ :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 06 Σεπ 2024, 15:21

Ερμής έγραψε:
Επίσης το άλλο.
Δε θυμάστε τότε που όλοι έκλειναν τις δουλειές του για να ανοίξουν αελδε; ή άλλοι που ειχαν παρατήσει χωράφια και δουλειές για να κοιτάνε όλη μέρα μια οθόνη, λέγοντας "σήμερα κέρδισα 10 μύρια"
Ακουω πολλούς που είτε έχουν παρατήσει δουλειές είτε έχουν αλλάξει άρδην αντικείμενο και έχουν πέσει με τα μουτρα σε ανακαινίσεις κατοικιών, εναρξη εταιρειών που προμηθεύουν τις ανακαινίσεις, ο άλλος απο δημοτικόμπατσος παραιτήθηκε και έγινε εργολάβος, άλλος απο γραφίστας πήρε δάνειο με υποθήκη και το σώβρακό του για να ανοίξει εταιρεία που ασχολείται με διαμόρφωση και εκμετάλλευση κατοικιών.

Ένα ένα τα θυμάμαι.
Πρώην συνάδελφος της συζύγου με ουδεμία εμπειρία σε τίποτα το επιχειρηματικό με το συζυγο της, σκέπτονται να στραφουν προς τα εκεί, να αγοράσουν μια έκταση σε ένα νησί και να χτίσουν ένα σπίτι ή να βάλουν λυόμενο γιατί έτσι λέει θα δουλεύουν τρείς μήνες και θα κάθονται ολο τον υπόλοιπο χρόνο. Καταλαβαίνετε για πόσο άσχετο κόσμο μαζεύει όλη αυτή η φουσκα, έτσι δεν ειναι;

"μου το είπε ο κώστας ο ίσιος, αυτός ξέρει, έχει πληροφορία, σίγουρα λεφτά λαίμαιιιιι"
2032 :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 06 Σεπ 2024, 15:24

sharp έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:16
Ερμής έγραψε:
Επίσης το άλλο.

Ένα ένα τα θυμάμαι.

Εποχή χρηματιστηρίου παίζανε μέχρι κι οι γιαγιάδες.
Γω βέβαια θυμόμουν τι έγινε πιο πριν με τις αλβανικές "πυραμίδες" που έχασαν περιουσίες αρκετοί αλβανοί και ευτυχώς δεν μπήκα ποτέ σ' αυτό το τριπάκι.
Συνάδελφος φροντιστής έχασε κοντά 200000 ευρώ σημερινά, μου τα έλεγε αργότερα σχεδόν κλαίγοντας.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 15:33

foscilis έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:17
Ερμής έγραψε:

Ενθαρρυνει την αυξηση της προσφορας αρα κατ'αρχην τη μειωση τιμων.

Μπορει να ειναι λιγο μαλακια σαν μετρο για αλλους λογους αλλα οντως ειναι λογικο να μειωσει (και οχι να αυξησει) τις τιμες.
πρωτα ποιος μου λεει οτι όντως αυτά δε νοικιάζονται μαύρα, οκ αυτο το βλέπεις απο τη ΔΕΗ πες.
Δευτερον κανείς δε σου λέει πως αυτά τα κλειστά σπίτια δε θα μπουν με χαμηλοτερες τιμές, αφου έτσι και αλλιώς ένα άτυπο καρτελ ειναι η φάση.
Το θέμα είναι να δωθούν φοροαπαλλαγές με βάση το συμβόλαιο ενοικίασης και σε σχέση με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά ποιος θα τολμήσει κάτι τέτοιο;
sharp έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:16
Ερμής έγραψε:
Επίσης το άλλο.

Ένα ένα τα θυμάμαι.

Ε ναι. Ειχαμε μάθει και την τελευταία αποθήκη που ειχε μπει στη ΧΑΑ τότε.
Κάτι Χαλυβδοφυλλα* που ειχαν πιάσει τιμή μεγαλύτερη της KO στην Αμερική
Και να βγαίνει ο Σημίτης απο τη μία και να λέει οτι επι των ημερών του θα πιάσει τις 10Κ μονάδες ο δείκτης
να βγαίνει η άλλη η σκατοσακούλα της ΝΔ και να λέει οτι ο δείκτης έχει δυναμική για 15Κ.

*όταν μιλάμε για Χαλυβδόφυλλα, μιλάμε στην ουσία για μια βιοτεχνία-αποθήκη στη Θηβών. Και πήγαινε ο κόσμος και έριχνε τα λεφτά του.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Σεπ 2024, 15:38

masterridley έγραψε:
06 Σεπ 2024, 02:38
Awesomatic έγραψε:
05 Σεπ 2024, 21:21
Θα στρώσουν μόλις σκάσει η φούσκα και πάνε οι τιμές των σπιτιών στο φυσιολογικό που είναι το 1/3 από ότι σήμερα.
Δεν υπάρχει φούσκα, οι τιμές είναι στον θεό αλλά φούσκα δεν υπάρχει. Φούσκα λέγεται κάτι που δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα και σκάει έξαφνα ακριβώς λόγω αυτής της αναντιστοιχίας.

Στην περίπτωση μας, έχουμε ξεκάθαρες απτές αιτίες για την αύξηση αυτή. Δεν είναι η πλευρά της ζήτησης το πρόβλημα, αλλά η προσφορά η οποία όχι μόνο δεν αυξάνεται έστω και ελάχιστα αλλά μειώνεται συνεχώς. Πχ μόνο από airbnb έχουμε:
Εικόνα

Βάλε μέσα και τα golden visas που λένε άλλοι, βάλε και το ότι άπειροι έχουν καεί από τους κακοπληρωτές και προτιμούν να το αφήνουν αδειανό αν δεν βρουν τον σούπερ-αξιόπιστο. Και να τα αποτελέσματα.

Άρα, όχι, η φυσιολογική τιμή αυτή την στιγμή δεν είναι το 1/3 (δυστυχώς) και δεν πρόκειται να "σκάσει" κάποια φούσκα. Μόνο με μέτρα όπως φορολόγηση των airbnb ως ξενοδοχείων και τέτοια, μπορεί να πέσει η τιμή των σπιτιώνε.
:goodpost:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Σεπ 2024, 15:42

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 15:43

masterridley,
Αν αυριο το πρωί σταματήσει να υπάρχει η συμμορία, ουτε που θα προλάβεις να τη δεις τη φουσκα.
Και αυτή τη στιγμή οι τράπεζες είναι φουλ θωρακισμένες, δεν ειναι όπως παλιά που χρώσταγες 10 χιλιάρικα και σου έλεγε δώσε μου μια χιλιάδα και μια τσάντα λεμόνια και καθαρίσαμε.
Να θυμίσω και τον Burry τον είχαν πάρει στο βραστό κάτι μανατζαράκια μέχρι που εκανε κρότο το όλο.
Ή μηπως θεωρούσες οτι η αγορά ακινήτων τότε στις ΗΠΑ ήταν φουσκα;
Ή μηπως πιστεύεις πως η L.Brothers ήταν λιγότερο ισχυρή απο τη συμμορία;
Φουσκα είναι οτιδήποτε προκαλεί FOMO

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 06 Σεπ 2024, 16:51

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:57
nostromos έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:40
Ερμής έγραψε:

για να δοθεί προς ενοικίαση ένα κλειστό σπίτι απαιτεί ανακαίνιση που κοστίζει κατά μο 20κ ...δεν υπάρχει αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτό το σκοπό από το μέσο ιδιοκτήτη ...η φοροαπαλλαγή είναι ένα κινητρο
Υποτίθεται αυτό το μέτρο γίνεται για να πέσουν τα ενοίκια και να αναπνεύσει ο κόσμος.
Στην πραγματικότητα όμως βολεύει (τι περίεργο) τον ιδιοκτήτη 100%
υπάρχει η επιδότηση ενοικίου που βολεύει τον ενοικιαστή ... φυσικά και θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τους ιδιοκτήτες για να βάλουν στην αγορά τα 100δες Χιλ κλειστά σπίτια...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 06 Σεπ 2024, 16:54

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:09
Ερμής έγραψε:

ειπαμε οι μπουμερς εχουν δημιουργησει ευφανταστους τιτλους για να δικαιολησουν την παρουσια τους οπως π.χ. συλλογος ιδιοκτητων ακινητων

κανονικη καστα δλδ :102:
υπάρχει και άλλο μοντέλο για να μην χρειάζονται τέτοιοι σύλλογοι...τα ενοίκια να πληρώνονται με πάγια εντολή από την τράπεζα υποχρεωτικά...αφού δεν σας αρέσουν οι μπουμερς που αφήνουν τον κόσμο να πληρώνει οπότε μπορει
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Σεπ 2024, 17:09

nostromos έγραψε:
06 Σεπ 2024, 16:51
Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:57
nostromos έγραψε:
06 Σεπ 2024, 14:40

για να δοθεί προς ενοικίαση ένα κλειστό σπίτι απαιτεί ανακαίνιση που κοστίζει κατά μο 20κ ...δεν υπάρχει αυτό το ποσό διαθέσιμο για αυτό το σκοπό από το μέσο ιδιοκτήτη ...η φοροαπαλλαγή είναι ένα κινητρο
Υποτίθεται αυτό το μέτρο γίνεται για να πέσουν τα ενοίκια και να αναπνεύσει ο κόσμος.
Στην πραγματικότητα όμως βολεύει (τι περίεργο) τον ιδιοκτήτη 100%
υπάρχει η επιδότηση ενοικίου που βολεύει τον ενοικιαστή ... φυσικά και θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τους ιδιοκτήτες για να βάλουν στην αγορά τα 100δες Χιλ κλειστά σπίτια...
Ξέρεις ποσο ειναι αυτη η επιδότηση ενοικίου και ποιους αφορα;
Α είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα κλειστα σπίτια; Μάλιστα

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 06 Σεπ 2024, 17:13

Γκαρσονιερα 35 τ.μ. στη Λαρισα, 320 ευρω ενοικιο.
Χαλαρο καθεστως, ασυδοσια λαού.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 06 Σεπ 2024, 17:16

lonelyrider έγραψε:
06 Σεπ 2024, 17:13
Γκαρσονιερα 35 τ.μ. στη Λαρισα, 320 ευρω ενοικιο.
Χαλαρο καθεστως, ασυδοσια λαού.
Πολλά ή λίγα ;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Σεπ 2024, 17:17

Ερμής έγραψε:
06 Σεπ 2024, 15:43
masterridley,
Αν αυριο το πρωί σταματήσει να υπάρχει η συμμορία, ουτε που θα προλάβεις να τη δεις τη φουσκα.
Αυτό που λες AirBnB ισχύει. Και φάνηκε με την πανδημία.
Παράδειγμα: Η Τεργέστη είναι μια πόλη που κάθε χρόνο έρχονται νέοι φοιτητές.
Που και που, κοιτάω για πλάκα στην εφαρμογή μεγάλου μεσιτικου τα σπίτια που νοικιζονται εκεί.
Το 2021, αφότου είχαν φάει πουτσα λόγω πανδημίας, εμφανίστηκαν κάτι σπιταρόνες στις αγγελίες με 100% λογικοτατες τιμές για μακροπρόθεσμη ενοικίαση. Ήταν όλα τα Airbnb που τα βάλανε στον πάτο τους τότε και επειδή δεν ήξεραν πόσο θα κρατήσει η φάση τα έβγαλαν πολλοί σε κανονική ενοικίαση.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών