Oι ρόδες λειτουργούν όπως στο αεροπλάνο για αυτό έθεσα έτσι το ερώτημα.hellegennes έγραψε: ↑10 Σεπ 2024, 00:08Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η Σελήνη έχει ατμόσφαιρα αλλά ας μην γίνομαι pedantic. Πάμε παρακάτω.Λίγο δύσκολο να κινηθεί με καύση όπως οι πύραυλοι, το καύσιμο που θα χρειαζόταν είναι αδύνατον να χωρέσει σε αυτοκίνητο.Κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το ελέγξεις, πέρα από το πρόβλημα που θα έχεις με την υπερθέρμανση αλλά ας πούμε ότι είναι μηχανικό θαύμα.Το τετράτροχό σου δεν θα έχει ελαστικά αυτοκινήτου γιατί αυτά χρειάζονται ατμόσφαιρα για να λειτουργήσουν. Δεδομένου ότι έχεις σχεδιάσει το αυτοκίνητό σου να κινείται με πυραυλική προώθηση, δεν υπάρχει λόγος να δίνεται κίνηση στις ρόδες, οπότε θα τις σχεδιάσεις να λειτουργούν όπως οι ρόδες αεροπλάνου, δηλαδή μόνο για να στηρίζεται το όχημα. Σ' αυτήν την περίπτωση το όχημα θα κινείται με 100 χλμ/ώρα ως προς παρατηρητή στο έδαφος.mao mao έγραψε: ↑09 Σεπ 2024, 20:41Μετά σβήνουμε τη μηχανή, και βάζουμε μπρος τον ιμάντα με σταθερή ταχύτητα 100χιλιομέτρων την ώρα. Βάζουμε μπρος και παλι το πυραυλοκίνητο τετράτροχο μας δίνοντας την ίδια ισχύ.
Θα ήθελα να μου πείτε με τι ταχύτητα θα κινείται το τετράτροχο σε αυτή την περίπτωση ώς προς τον παρατηρητή που βρίσκεται στο έδαφος.
Θα ήθελα να δω αν όλοι συμφωνούμε σε αυτό.
Εγώ πιστεύω οτι ο ο παρατηρητής στο έδαφος θα βλέπει το όχημα ακίνητο . Ο κινούμενος ιμάντας με σταθερή ταχύτητα ως προς το έδαφος είναι αδρανειακό σύστημα αναφοράς. Εφόσον η ισχύς του κινητήρα το κάνει να κινείται με 100χιλιόμετρα στο έδαφος, θα το κάνει να κινείται και με 100χιλιόμετρα τη ώρα πάνω στον ιμάντα. Ο ιμάντας κινείται με 100χιλιόμετρα την ώρα από την αντίθετη, άρα για τον παρατηρητή στο έδαφος το όχημα είναι ακίνητο.