Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 17:52

Bill Hicks έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 16:56
hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 14:58
Bill Hicks έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 07:48

φιξντ

και επειδή το βάρος μεταβάλλεται ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο, οι ζυγαριές καλιμπράρονται ώστε να δείχνουν την σωστή μάζα εκεί που χρησιμοποιούνται.

αν πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο την ζυγαριά ακριβείας απ'το σπίτι και ζυγιστείς στα 10.000μ υψόμετρο πάνω απ'το σπίτι σου, θα σε βγάλει 0.3% ελαφρύτερο.
Ναι, όπως αν πάρεις το θερμόμετρο αέρα και το βάλεις κάτω απ' τον Ήλιο θα σου δείξει 60 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν θα είναι τόσο η εξωτερική θερμοκρασία.
ha ha, nice try.

η ένδειξη μάζας θα είναι προφανώς λανθασμένη, ακριβώς επειδή μειώθηκε η επιτάχυνση τής βαρύτητας, δηλαδή το βάρος.

το οποίο απαντάει ψεκάθαρα στο ερώτημα τού ΟΡ πριν μπούμε στο ράμπιτχωλ.

Α: στην γη
Αφού αυτό θεωρείς ότι ήταν το ερώτημά του, απάντα και στην επόμενη ερώτησή του. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 09 Ιούλ 2024, 19:19

seismic1 έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 02:36
Αν κάποιος μου πει από που προέρχεται η δύναμη που κρατά σε συνοχή το μόρια και τα άτομα και τα κινεί θα με πείσει για το τι είναι η βαρύτητα.
Η βαρύτητα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται η ενέργεια η οποία είναι ο δημιουργός των πάντων.
Είναι πακτωμένα τα μόρια για να προστατεύονται από τους σεισμούς. Έτσι φτιάχτηκαν αμέσως μετά το big bang.

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 09 Ιούλ 2024, 20:09

hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 22:41
Ιδεολόγος έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 13:34
nick έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 13:30

Και τα ηλεκτρόνια έχουν μάζα, αν και πολύ μικρότερη από πρωτόνια.
Ναι και το σύνολο όλων αυτών των μαζών αν ήταν ξεχωριστά κομμάτια όλα τα σωματίδια αυτά, είναι μικρότερο από τη μάζα ενός σχηματισμένου ατόμου. Πως γίνεται;
Γίνεται γιατί σ' αυτό το επίπεδο φεύγουμε από την νευτώνεια μηχανική και πάμε σε υποατομικές θεωρίες, όπου η μάζα και η ενέργεια σχετίζονται και έχουμε τις επιδράσεις της πυρηνικής δύναμης χάρη στην οποία έχουμε τον σχηματισμό σύνθετων σωματιδίων.

Π.χ. η μάζα του δευτέριου, που είναι ισότοπο του υδρογόνου και αποτελείται από ένα πρωτόνιο και ένα νετρόνιο, είναι μικρότερη από το σύνολο της μάζας του πρωτονίου και του νετρονίου χώρια. Η διαφορά μάζας είναι στην ουσία ενέργεια που απελευθερώνεται όταν ενώνονται αυτά τα δυο σωματίδια για να κάνουν έναν πυρήνα δευτέριου. Η ενέργεια/μάζα απελευθερώνεται σε μορφή ακτίνων γάμα.

Είναι όλη η αρχή πίσω από την δημιουργία ενέργειας στην καρδιά των άστρων.
Μπράβο :smt023 Σωστά.
Ωστόσο η μάζα ενός πρωτονίου είναι πολύ μεγαλύτερη από τις μάζες των κουάρκς που το αποτελούν.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 09 Ιούλ 2024, 21:06

hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 15:08

Όχι, δεν λέει αυτό η ΘτΣ, η ΘτΣ λέει ότι η Γη πέφτει πάνω σου με επιτάχυνση 9,81 m/s². Απλουστεύω αλλά αυτή είναι φυσική συνέπεια της ΘτΣ, όχι κάποιο μαθηματικό τρικ.
Διαφωνώ και στα υπόλοιπα, αλλά κυρίως με αυτό. Το 9,81 είναι η σχετικη επιταχυνση με την οποια βλεπει καποιος που πεφτει απο ενα αεροπλανο τη Γη να πλησιαζει στα ματια του, αλλα αυτο δεν σημαινει πως η Γη μετακινειται προς το μερος του αλλα οτι αυτός κινειται προς τη Γη.

Οι εντασεις των βαρυτικων πεδιων ακριβως αυτο περιγραφουν την επιταχυνση με την οποια πεφτουν τα σωματα πανω τους.

Με λίγα λόγια μπορεί η βαρυτική δύναμη λόγω δρασης αντίδραση μεταξυ ανθρωπου - γης να είναι ίδια, αλλά η επιτάχυνση που δέχεται κάθε σώμα από το βαρυτικό πεδίο του άλλου σώματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΙΑ αλλά διαφέρει 20+ ταξεις μεγέθους ! Και αυτή η επιτάχυνση κίνησης ειναι απόλυτη για τα δύο σώματα και όχι σχετική.

Επίσης η καμπυλωση του χωροχρονου που προκαλεί η Γη δεν συμβαινει την στιγμη που φερνεις μια μαζα στο βαρυτικο πεδιο της γης, αλλα ηδη προϋπάρχει ανεξαρτητα από το αν θα βρεθει στον καμπυλωμενο χωροχρονο της γης άλλο σώμα ή οχι. Δεν ειναι δηλ. κατι που γεννιεται επειδη εμφανιστηκε μια δευτερη μαζα μεσα στο πεδιο της Γης. Αρα υπο αυτη την εννοια Γη και καμπυλωμενος χωροχρονος δεν "πεφτουν" προς την ανθρωπινη μαζα, αλλα το αναποδο.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 23:19

nik_killthemall έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 21:06
hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 15:08

Όχι, δεν λέει αυτό η ΘτΣ, η ΘτΣ λέει ότι η Γη πέφτει πάνω σου με επιτάχυνση 9,81 m/s². Απλουστεύω αλλά αυτή είναι φυσική συνέπεια της ΘτΣ, όχι κάποιο μαθηματικό τρικ.
Διαφωνώ και στα υπόλοιπα, αλλά κυρίως με αυτό. Το 9,81 είναι η σχετικη επιταχυνση με την οποια βλεπει καποιος που πεφτει απο ενα αεροπλανο τη Γη να πλησιαζει στα ματια του, αλλα αυτο δεν σημαινει πως η Γη μετακινειται προς το μερος του αλλα οτι αυτός κινειται προς τη Γη.

Οι εντασεις των βαρυτικων πεδιων ακριβως αυτο περιγραφουν την επιταχυνση με την οποια πεφτουν τα σωματα πανω τους.

Με λίγα λόγια μπορεί η βαρυτική δύναμη λόγω δρασης αντίδραση μεταξυ ανθρωπου - γης να είναι ίδια, αλλά η επιτάχυνση που δέχεται κάθε σώμα από το βαρυτικό πεδίο του άλλου σώματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΙΑ αλλά διαφέρει 20+ ταξεις μεγέθους ! Και αυτή η επιτάχυνση κίνησης ειναι απόλυτη για τα δύο σώματα και όχι σχετική.

Επίσης η καμπυλωση του χωροχρονου που προκαλεί η Γη δεν συμβαινει την στιγμη που φερνεις μια μαζα στο βαρυτικο πεδιο της γης, αλλα ηδη προϋπάρχει ανεξαρτητα από το αν θα βρεθει στον καμπυλωμενο χωροχρονο της γης άλλο σώμα ή οχι. Δεν ειναι δηλ. κατι που γεννιεται επειδη εμφανιστηκε μια δευτερη μαζα μεσα στο πεδιο της Γης. Αρα υπο αυτη την εννοια Γη και καμπυλωμενος χωροχρονος δεν "πεφτουν" προς την ανθρωπινη μαζα, αλλα το αναποδο.
Διαφωνείς ή όχι, αυτό λέει η Γενική Σχετικότητα. Αν θέλεις μπορώ να το εξηγήσω αναλυτικότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 03 Αύγ 2024, 18:52

Το βάρος είναι μεγαλύτερο στην επιφάνεια της Γης

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 19 Σεπ 2024, 06:31

Προς τα που πετά το αεροπλάνο; Β Ν Α Δ;
Χασκογελάνε τα δάσα.

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 19 Σεπ 2024, 08:00

seismic1 έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 16:49
Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο στα 10000 μέτρα ή στην Γη?
Πάντα είχα αυτή την απορία της θεωρίας της ηλεκτρομαγνητικής βαρύτητας. :smt017
Οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες και σε αυτόν τον τομέα.
Fixed.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 19 Σεπ 2024, 14:48

Allah έγραψε:
19 Σεπ 2024, 08:00
seismic1 έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 16:49
Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο στα 10000 μέτρα ή στην Γη?
Πάντα είχα αυτή την απορία της θεωρίας της ηλεκτρομαγνητικής βαρύτητας. :smt017
Οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες και σε αυτόν τον τομέα.
Fixed.
Στον τομέα μου είμαι αρχηγός της δικής μου αντισεισμικής τεχνολογίας.
Την υφιστάμενη αντισεισμική τεχνολογία την έχω στείλει για μπρέκφαστ.
Αν κάποιος πολιτικός μηχανικός με τρυφερό σβέρκο έχει ερωτήσεις εδώ είμαι.

Machine ghost

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Machine ghost » 19 Σεπ 2024, 18:16

στο μεταξύ ο αναξιοπρεπής ζητιάνος παίζει να έχει δίκιο.
Ανάλογα προς τα πού κατευθύνεται και με ποιά ταχύτητα το βάρος παίζει με τη φαινόμενη δύναμη καριόλις :P
Το θέμα είναι πως δεν είναι μετρήσιμη η αλλαγή ακόμα και με συμβολομετρία με γυροσκόπιο.
κάπου θα το διάβασε, ο θεός ξέρει τι κατάλαβε και το μεταφέρει και λάθος γμτ δλδ

Υ.Γ.

Ο θεός να σχωρνά τα μποθαμένα σας
Δώρο στα γουρουνάκια της λάσπης.
Χασκογελάνε τα δάσα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών