Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 26 Σεπ 2024, 11:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Σεπ 2024, 10:34
Αλιόσα έγραψε:
26 Σεπ 2024, 10:32
Πρώτον όλα αυτά υπάρχουνε στην Αγια Γραφή και δεύτερον ο Θεός δεν είναι εκδικητικός ή μόνο ελεήμων αλλά και δίκαιος. Ξέρει ήδη τι θα πάθουνε οι Εβραίοι εάν παραστρατήσουνε.
Ναι, και;

Αν θεωρείς αυτήν την άποψη ως ακλόνητο επιχείρημα, τί να πω;
Διαβάζω απο τα μέσα- τέλη Αυγουστου την ΠΔ, έως τώρα διάβασα περιπου το 1/3 απο τις 1460 σελίδες, είμαι στο τέλος του Βασιλειών Δ, οπότε μου είναι νωπά στη μνήμη, κράτω και σημειώσεις και επειδή μίλησες για εκδικητικό, πέρα απο αυτά λέει και άλλα όπως αυτά που ενδεικτικά αναφέρω παρακάτω, υπάρχουνε πολλα άλλα:

Λευιτικόν 19:9-10
9»Όταν θερίζετε τα χωράφια σας, μην κόβετε τα στάχυα ως την τελευταία γωνιά του χωραφιού σας· και μη γυρίζετε πίσω, μετά το θερισμό, για να μαζέψετε τα στάχυα που παρέπεσαν. 10Ούτε να γυρνάτε πίσω στο αμπέλι σας για να μαζέψετε τα τσαμπιά που έμειναν ή τις ρώγες που έχουν πέσει· να τ’ αφήνετε για τον φτωχό και για τον ξένο. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός."

παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο

13»Μην εκμεταλλεύεσαι τον άλλο και μην τον ληστεύεις. Το ημερομίσθιο του εργάτη μην το κατακρατείς ούτε για μία μέρα. 14Μη βρίζεις τον κουφό και μην βάζεις εμπόδια στον τυφλό, αλλά να φοβάσαι το Θεό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος.

17»Μην κρατάς πικρία στην καρδιά σου για τον άλλο· εξηγήσου μαζί του ανοιχτά, για να μη σε βαραίνει καμιά αμαρτία εξαιτίας του. 18Μην είσαι εκδικητικός και μνησίκακος απέναντι στους άλλους, αλλά ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος».

33Αν κάποιος ξένος έρθει να μείνει μαζί σας στη χώρα σας, μην τον εκμεταλλευτείτε. 34Να του φέρεστε όπως σ’ έναν συμπατριώτη σας· να τον αγαπάτε σαν τον εαυτό σας, γιατί κι εσείς ξένοι ήσασταν στην Αίγυπτο. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός σας.

Δευτερονόμιον 24:10-13
14Μην εκμεταλλεύεσαι ποτέ τον μισθωτό, το δυστυχισμένο και το φτωχό συμπατριώτη σου ή τον ξένο που ζει σε μια από τις πόλεις της χώρας σου. 15Να του δίνεις κάθε μέρα το ημερομίσθιό του, πριν απ’ τη δύση του ήλιου· γιατί είναι φτωχός και το έχει ανάγκη. Αλλιώς αυτός θα φωνάξει με αγανάκτηση εναντίον σου στον Κύριο, κι αυτό θα σου καταλογιστεί για αμαρτία.

Δευτερονόμιον 15:1

1-2Στο τέλος κάθε έβδομου χρόνου θα κάνετε παραγραφή χρεών προς τιμήν του Κυρίου

παρακάτω
7Αν σε κάποια από τις πόλεις σας στη χώρα που θα σας δώσει ο Κύριος, ο Θεός σας, βρεθεί ένας φτωχός, μην του φερθείτε με σκληρότητα και του κλείσετε την καρδιά σας. 8Ανοίξτε του διάπλατα το χέρι σας και δανείστε του γενναιόδωρα όσα χρειάζεται για τις ανάγκες του. 9Προσέξτε, μη σκεφτείτε πονηρά, ότι πλησιάζει το σαββατικό έτος, που θα γίνει η παραγραφή, και φερθείτε σκληρά στον φτωχό συμπατριώτη σας και δεν του δανείσετε. Γιατί τότε εκείνος θα καταφύγει στον Κύριο εναντίον σας και οι ένοχοι θα είστε εσείς. 10Να δανείζετε, λοιπόν, πλουσιοπάροχα, κι όχι με μισή καρδιά.

κτλ κτλ

Αυτά όλα Προ Χριστού σε μια σκληρότατη εποχή.

Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης » 26 Σεπ 2024, 12:21

Αλιόσα έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:44

9»Όταν θερίζετε τα χωράφια σας, μην κόβετε τα στάχυα ως την τελευταία γωνιά του χωραφιού σας· και μη γυρίζετε πίσω, μετά το θερισμό, για να μαζέψετε τα στάχυα που παρέπεσαν. 10Ούτε να γυρνάτε πίσω στο αμπέλι σας για να μαζέψετε τα τσαμπιά που έμειναν ή τις ρώγες που έχουν πέσει· να τ’ αφήνετε για τον φτωχό και για τον ξένο. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός."
αυτη η συνηθεια απο την παραδοση προερχομενη,
διατηρειται μεχρι σημερα ......

μετα την συλλογη του καρπου απο τα δενδρα,
μαζευουν, απο κατω στο χωμα, τα σκορπια
και ευτελη οι φτωχοι του χωριου,
(κυριως αλλοδαποι)

οι αποθνησκοντες πανω στο χωμα καρποι γνωστοι
ως μπασακια (τουρκικη λεξη)...........
...................... ..................... .........

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 26 Σεπ 2024, 12:30

Αλιόσα έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:
Πρώτον όλα αυτά υπάρχουνε στην Αγια Γραφή και δεύτερον ο Θεός δεν είναι εκδικητικός ή μόνο ελεήμων αλλά και δίκαιος. Ξέρει ήδη τι θα πάθουνε οι Εβραίοι εάν παραστρατήσουνε.
Ναι, και;

Διαβάζω απο τα μέσα- τέλη Αυγουστου την ΠΔ, έως τώρα διάβασα περιπου το 1/3 απο τις 1460 σελίδες, είμαι στο τέλος του Βασιλειών Δ, οπότε μου είναι νωπά στη μνήμη, κράτω και σημειώσεις και επειδή μίλησες για εκδικητικό, πέρα απο αυτά λέει και άλλα όπως αυτά που ενδεικτικά αναφέρω παρακάτω, υπάρχουνε πολλα άλλα:

13»Μην εκμεταλλεύεσαι τον άλλο και μην τον ληστεύεις. Το ημερομίσθιο του εργάτη μην το κατακρατείς ούτε για μία μέρα. 14Μη βρίζεις τον κουφό και μην βάζεις εμπόδια στον τυφλό, αλλά να φοβάσαι το Θεό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος.

17»Μην κρατάς πικρία στην καρδιά σου για τον άλλο· εξηγήσου μαζί του ανοιχτά, για να μη σε βαραίνει καμιά αμαρτία εξαιτίας του. 18Μην είσαι εκδικητικός και μνησίκακος απέναντι στους άλλους, αλλά ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Εγώ είμαι ο Κύριος».

33Αν κάποιος ξένος έρθει να μείνει μαζί σας στη χώρα σας, μην τον εκμεταλλευτείτε. 34Να του φέρεστε όπως σ’ έναν συμπατριώτη σας· να τον αγαπάτε σαν τον εαυτό σας, γιατί κι εσείς ξένοι ήσασταν στην Αίγυπτο. Εγώ, ο Κύριος, είμαι ο Θεός σας.

14Μην εκμεταλλεύεσαι ποτέ τον μισθωτό, το δυστυχισμένο και το φτωχό συμπατριώτη σου ή τον ξένο που ζει σε μια από τις πόλεις της χώρας σου. 15Να του δίνεις κάθε μέρα το ημερομίσθιό του, πριν απ’ τη δύση του ήλιου· γιατί είναι φτωχός και το έχει ανάγκη. Αλλιώς αυτός θα φωνάξει με αγανάκτηση εναντίον σου στον Κύριο, κι αυτό θα σου καταλογιστεί για αμαρτία.

1-2Στο τέλος κάθε έβδομου χρόνου θα κάνετε παραγραφή χρεών προς τιμήν του Κυρίου

παρακάτω
7Αν σε κάποια από τις πόλεις σας στη χώρα που θα σας δώσει ο Κύριος, ο Θεός σας, βρεθεί ένας φτωχός, μην του φερθείτε με σκληρότητα και του κλείσετε την καρδιά σας. 8Ανοίξτε του διάπλατα το χέρι σας και δανείστε του γενναιόδωρα όσα χρειάζεται για τις ανάγκες του. 9Προσέξτε, μη σκεφτείτε πονηρά, ότι πλησιάζει το σαββατικό έτος, που θα γίνει η παραγραφή, και φερθείτε σκληρά στον φτωχό συμπατριώτη σας και δεν του δανείσετε. Γιατί τότε εκείνος θα καταφύγει στον Κύριο εναντίον σας και οι ένοχοι θα είστε εσείς. 10Να δανείζετε, λοιπόν, πλουσιοπάροχα, κι όχι με μισή καρδιά.

κτλ κτλ

πως να γινεις ανθρωπος οδηγος για Ηλιθιους!

θυμιζει κατι κουλους νομους σε πολιτειες των ΗΠΑ που εχουν βγει συστημενα για 1-2 ατομα πριν 200 χρονια και κανουν το γυρο του διαδικτυου

οταν κατουρας θα την τιναζεις 5 φορες οχι 6 ουτε 7 Εγω ειμαι ο Κυριος ο θεος Ευλογησον :scross:

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 26 Σεπ 2024, 12:37

Μιλά και ο παναθηναικάκιας, ο θαυμαστής των διαπραττόντων ανθρωποθυσίες, ακόμη και παιδιών, προ μόλις πεντακοσίων ετών.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 12:57

Αλιόσα έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:
Ναι, και;

παρακάτω

κτλ κτλ

Εγώ βλέπω απλώς κάτι σαν όρους δάνειου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2024, 13:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:28
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:25
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:21

Διακρίνω πράγματα που υπάρχουν και δεν είναι φαντασιώσεις μου.

Αν θες, μπορώ να σου κάνω μια σαφέστατη λίστα πχορουμικών δεδομένων και επαναλαμβανόμενων ξανά και ξανά μοτίβων.

Το ότι έχω καταχωρηθεί από κάποιους κακομοιρέους ως "θεούσα" το παραβλέπω. :)
Αφού και να σου πω "οκ, κάνε μια λίστα να δούμε" θα πεις πάλι "άσε, δεν κάνω γιατί ξέρω τι θα απαντήσεις". Τι το λες;

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ νομίζω.
Εσύ το γύρισες στο προσωπικό. Προτείνω περαιτέρω διαλογισμό στο συγκεκριμένο θέμα. :e045:
Γαλή, αν έχεις βάλει σκοπό να με τρελάνεις σου 'χω νέα. Δεν μπορείς, όσο και να προσπαθείς.

Για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια: πιάνεις στον αέρα διάφορα φανταστικά "πάτερνς που διακρίνεις σ' αυτά που γράφω" κι όταν σε ρωτήσω κάτι εγώ είμαι αυτός που τα γυρνάει στο προσωπικό, δεν αφορούσαν αμιγώς εμένα τα σχόλιά σου και διάφορα άλλα χαριτωμένα, όποτε η κουβέντα δεν πάει εκεί που θες.

Και παραβλέπεις και πράματα που δεν είπα καν. Αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 26 Σεπ 2024, 15:33

Αρίστος έγραψε:
25 Σεπ 2024, 17:16
ksk έγραψε:
25 Σεπ 2024, 15:43

Πως αλλιως οι φτωχοί θα υπομένουν τους λίγους εκλεκτούς;
Α...ναι θα έχουν την βασιλεια των ουρανων :003:

Ο Χριστιανισμος ειδικα, απο το ξεκινημα του, ασκησε σκληροτατη κριτικη σε οσους εκμεταλλευοντουσαν τους φτωχους και τους αδυνατους. Και αυτη η κριτικη εγινε και απο το Χριστο και απο Αποστολους και απο Πατερες οπως ο Χρυσοστομος, οχι μονο με λογια αλλα και με εργα. Δεν ηταν μονο θρησκεια ο Χριστιανισμος αρχικα αλλα και κοινωνικο κινημα. Το φτωχοκομειο που ιδρυσε ο Μεγας Βσιλειος καταθετοντας την περιουσια του για τη λειτουργια του ηταν ισως η πρωτη εκδηλωση αυτου που αργοτερα θα ονομασουμε κοινωνικο κρατος, γιατι πρωτα η επισημη Εκκλησια και μετα τα ιδια τα χριστιανικα κρατη μιμηθηκαν παρομοιες πρωτοβουλιες.

.
Άριστο εκεί στόχευε οποτε αναλόγως και κινήθηκε...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 26 Σεπ 2024, 15:39

Αρίστος έγραψε:
26 Σεπ 2024, 06:34
omg kai 3 lol έγραψε:
25 Σεπ 2024, 22:40
ποιος γκρινιαζει; αυτος που θεοποιησε αστραπες, βροντες, σεισμους, ανεμους, βοδια, φιδια, τραγους, και μετα το ζωικο βασιλειο οταν εμαθε να μετραει αρχισε να αγιοποιει τους αριθμους και τις τριαδες; μετα οι εκαστοτε βασιλιαδες θεωρουνταν θεοι, και που καταληξαμε σημερα; να λατρευουμε τα αρχαια καταλοιπα και τις μεταλλαξεις αυτων των δεισιδαιμονιων και να παραθετουμε ως θεσφατα εδαφια που γραφτηκαν πριν 2000 χρονια;

ολα αυτα αν υπαρχει θεος ή ερθει καποιος εξωγηινος και τα δει θα ξεκαρδιστει στα γελια!

Δικη σας λασπη ειναι οτι θεοποιηθηκαν ζωα και φυσικα φαινομενα για να υποβαθμισετε πολιτισμους που δεν καταλαβαινετε ως χυδαιοι υλιστες ξεγανωτοι ντενεκεδες, οι αρχαιοι λαοι ειτε λατρευαν συνολικα την παγκοσμια ψυχη που διαπερνα τη φυση ως ανιμιστες, ειτε λατρευαν ουρανιους θεους ως εκφανσεις μιας κεντρικης θεοτητας που ηταν ο νους του κοσμου. Και καθε θεοτητα τη συμβολιζαν συχνα μεσω ενος τοτεμικου ζωου που πλησιαζε πιο κοντα στις ιδιοτητες της, ειτε μεσω ενος φαινομενου. Πιχι ο Διας συνδεοταν με την αστραπη και τον αετο αλλα δεν ηταν ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Η Αθηνα συνδεοταν με την γλαυκα και με τον Εριχθονιο αλλα δεν ηταν ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Ο οφις που εμφανιζεται σε πολλες χιλιαδες αναπαραστασεις οπως και ο δρακος ηταν απλα συμβολισμοι του γηινου ρευματος, δεν λατρευαν δρακους κυριολεκτικα. Απλα γνωριζαν το γηινο ρευμα και τις ιδιοτητες του που εσεις μαθατε οτι υπαρχει το 19ο αιωνα οταν ανακαλυψατε με καθυστερηση χιλιετηριδων τα τελουρικα ρευματα.

Η πλακα ειναι οτι οι Ορφικοι μεχρι το μπιγκ μπανγκ γνωριζαν και περιεγραψαν ποιητικοτατα το οριακο σωματιδιο που εδωσε τη μεγαλη εκρηξη ως αβγο του κοσμου που κολυμπουσε στο χαος και περιειχε μεσα του τα σπερματα ολων των οντων.

Αλλοι αρχαιοι πολιτισμοι γνωριζαν οτι υπαρχουν πολλες διαστασεις και οχι μονο η υλίκη που πιστευετε εσεις σαν μοναδικη και τις αναπαριστουσαν μαλιστα.

Και τι καναν οι υλιστες απεναντι σε ολα αυτα; Ειτε τα συκοφαντουσαν ως δεισιδαιμονιες και μαγικη περιοδο της ανθρωποτητας που εχει ξεπεραστει, ειτε τα κατεστρεφαν ως Ταλιμπαν οπως οι Ερυθροφρουροι του Μαο. Και τελικα ακομη και οι πρωτογονοι ανιμιστες ξερουν πολυ περισσοτερα για τη Φυση απο οτι εσεις.

.
Η πλακα είναι Άριστο ότι έχουμε μια μεταφραση για όλα και την ζωγραφίζουμε σωστή...
ωόν αργύφεον
:wink
.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 26 Σεπ 2024, 15:41

Αχθος Αρουρης έγραψε:
26 Σεπ 2024, 00:12
ksk έγραψε:
25 Σεπ 2024, 16:09
Αχθος Αρουρης έγραψε:
25 Σεπ 2024, 01:06

οι προσωκρατικοι ηταν ποιητες, εστω ποιητες φιλοσοφοι...
η φιλοσοφια, κυριως ειπειν, ξεκινα απο τον πλατωνα .....
μαθε τουλαχιστον αυτο .......

αφου χαιρεσαι, και πολυ μαλιστα, που με απογοητευεις,
δεν μπορω να κανω κατι γι' αυτο, ετσι να χαιρεσαι παντα,3
εσυ δεν θελεις .....

μιλαω μαζι σου γιατι ασχολεισαι με την φιλοσοφια
και οχι γιατι ζητω να βγαλω καποια ακρη,
αλλα εσυ λες οτι ανηκουμε σε αλλα ημισφαιρια
δηλ. με χαριζεις ολοκληρο ημισφαιριο για να
χαιρομαι την μοναξια μου .... κατι λεει ο
εμπεδοκλης πανω σ' αυτο ...........

νασαι καλα .........
Οι προσωκρατικοι έγραψαν και σε έμμετρο και σε πεζό λόγο...
Μάθε τουλάχιστον αυτό...
Ο αγαπημένος σου Αριστοτελης αποκαλούσε τον Ζήνωνα ευρετή της διαλεκτικής...ενταξει όχι όπως την ξέρουμε μέσω των φωστήρων οι οποίοι δεν είχαν την επιφοίτηση βεβαίως βεβαίως...
Ο ποιητικός λόγος είναι σαν αυτό που είπε ο Ηρακλειτος για τον Ανάξ του μαντείου ...Ο γραπτός πεζός λόγος εεε ξέρουμε τι θα πει πεζός...
Σε ένα διάλογο όταν ο ένας μιλάει για τον ήλιο και ο άλλος για το φεγγάρι τότε έχουμε μονολόγους ...οποτε Βαβέλ...
Τι ακριβώς λέει ο εμπεδοκλεας για την μοναξιά; Μην σε παρακαλώ αναφέρεις τον Σφαιρο διότι δεν θα το αντέξω...
ksk έγραψε:
25 Σεπ 2024, 16:09
Αχθος Αρουρης έγραψε:
25 Σεπ 2024, 01:06

οι προσωκρατικοι ηταν ποιητες, εστω ποιητες φιλοσοφοι...
η φιλοσοφια, κυριως ειπειν, ξεκινα απο τον πλατωνα .....
μαθε τουλαχιστον αυτο .......

αφου χαιρεσαι, και πολυ μαλιστα, που με απογοητευεις,
δεν μπορω να κανω κατι γι' αυτο, ετσι να χαιρεσαι παντα,
εσυ δεν θελεις .....

μιλαω μαζι σου γιατι ασχολεισαι με την φιλοσοφια
και οχι γιατι ζητω να βγαλω καποια ακρη,
αλλα εσυ λες οτι ανηκουμε σε αλλα ημισφαιρια
δηλ. με χαριζεις ολοκληρο ημισφαιριο για να
χαιρομαι την μοναξια μου .... κατι λεει ο
εμπεδοκλης πανω σ' αυτο ...........

νασαι καλα .........
Οι προσωκρατικοι έγραψαν και σε έμμετρο και σε πεζό λόγο...
Μάθε τουλάχιστον αυτό...
Ο αγαπημένος σου Αριστοτελης αποκαλούσε τον Ζήνωνα ευρετή της διαλεκτικής...ενταξει όχι όπως την ξέρουμε μέσω των φωστήρων οι οποίοι δεν είχαν την επιφοίτηση βεβαίως βεβαίως...
Ο ποιητικός λόγος είναι σαν αυτό που είπε ο Ηρακλειτος για τον Ανάξ του μαντείου ...Ο γραπτός πεζός λόγος εεε ξέρουμε τι θα πει πεζός...
Σε ένα διάλογο όταν ο ένας μιλάει για τον ήλιο και ο άλλος για το φεγγάρι τότε έχουμε μονολόγους ...οποτε Βαβέλ...
Τι ακριβώς λέει ο εμπεδοκλεας για την μοναξιά; Μην σε παρακαλώ αναφέρεις τον Σφαιρο διότι δεν θα το αντέξω...
το περι του ζηνωνος ευρετου της διαλεκτικης
το αναφερει ο λαερτιος ......... δεκτο .....

οι προσωκρατικοι αποτελουν την προιστορια
της φιλοσοφιας ...... η φιλοσοφια καθο
φιλοσοφια strictus sensus, ξεκινα με τον πλατωνα .....

ο αρστ. συνηθιζει να προεξεταζει τις διδασκαλιες
των αρχαιοτερων, θεωρειται ο πρωτος ιστορικος
της φιλοσοφιας, ακολουθει την διαλεκτικη μεθοδο,
το διαπορησαι προς αμφοτερα δηλ. εξεταζοντας
τι λεει η μια πλευρα, τι λεει η αντιθετη της,
εντοπιζομε ποια ειναι τα σωστα και ποια τα λαθη
της καθε πλευρας ............

τοσο το καλυτερο αν δεν το αντεξεις ......
θα αλαλαζω απο χαρα ασυγκρατητη .......

αστειευομαι ...... ετσι για να δεις τι ειναι
να λες οτι χαιρεσαι με το πονο του αλλου ....
........... κολαση ...........
ο πονος δεν ειναι κολαση, το χαιρεσθαι ειναι
η κολαση, ο πονος ειναι καθαρση .........
.............. ψυχης τε και σωματος ...............

καλο ξ''''ημερωμα ............
..................... ........... ...............
Χαμένοι στην μεταφραση :wave:
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 26 Σεπ 2024, 19:05

Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 10:51
Βασικός κανόνας στον Χριστιανισμό αυτός, δεν υπάρχει μετάνοια μετά τον θάνατο και την κρίση σου. Ό,τι κάνεις εδώ, πριν κριθείς. Αλλιώς, θα υπήρχε και συγχώρεση για την αυτοκτονία πχ.

Η πεποιθηση περι αιωνιας Κολασης στο Χριστιανισμο ειναι "θεολογουμενο" και οχι δογμα. Υπηρχε μεγας αντιλογος στο θεολογουμενο αυτο απο μεγαλους Πατερες.

Εχω σωσμενη συζητηση του 2010 απο το esoterica στην οποια αναλυω λεπτομερειακα τα παντα γυρω απο τη διαμαχη για το συγκεκριμενο θεμα μεταξυ Χριστιανων Πατερων τους πρωτους αιωνες και γιατι επικρατησαν τελικα οι υποστηρικτες της αιωνιας κολασης.

Στειλε μου μειλ αν σε ενδιαφερει αλλα σε προειδοποιω οτι εινqι 21 σελιδες στο Word. :lol::smt005:

.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2024, 20:10

Αρίστος έγραψε:
26 Σεπ 2024, 19:05
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 10:51
Βασικός κανόνας στον Χριστιανισμό αυτός, δεν υπάρχει μετάνοια μετά τον θάνατο και την κρίση σου. Ό,τι κάνεις εδώ, πριν κριθείς. Αλλιώς, θα υπήρχε και συγχώρεση για την αυτοκτονία πχ.

Η πεποιθηση περι αιωνιας Κολασης στο Χριστιανισμο ειναι "θεολογουμενο" και οχι δογμα. Υπηρχε μεγας αντιλογος στο θεολογουμενο αυτο απο μεγαλους Πατερες.

Εχω σωσμενη συζητηση του 2010 απο το esoterica στην οποια αναλυω λεπτομερειακα τα παντα γυρω απο τη διαμαχη για το συγκεκριμενο θεμα μεταξυ Χριστιανων Πατερων τους πρωτους αιωνες και γιατι επικρατησαν τελικα οι υποστηρικτες της αιωνιας κολασης.

Στειλε μου μειλ αν σε ενδιαφερει αλλα σε προειδοποιω οτι εινqι 21 σελιδες στο Word. :lol::smt005:

.
Για μαλάκες ψάχνεις ρε;;;... :smt005:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 21:53

Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 13:27
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:28
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 11:25

Αφού και να σου πω "οκ, κάνε μια λίστα να δούμε" θα πεις πάλι "άσε, δεν κάνω γιατί ξέρω τι θα απαντήσεις". Τι το λες;

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ νομίζω.
Εσύ το γύρισες στο προσωπικό. Προτείνω περαιτέρω διαλογισμό στο συγκεκριμένο θέμα. :e045:
Γαλή, αν έχεις βάλει σκοπό να με τρελάνεις σου 'χω νέα. Δεν μπορείς, όσο και να προσπαθείς.

Για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια: πιάνεις στον αέρα διάφορα φανταστικά "πάτερνς που διακρίνεις σ' αυτά που γράφω" κι όταν σε ρωτήσω κάτι εγώ είμαι αυτός που τα γυρνάει στο προσωπικό, δεν αφορούσαν αμιγώς εμένα τα σχόλιά σου και διάφορα άλλα χαριτωμένα, όποτε η κουβέντα δεν πάει εκεί που θες.

Και παραβλέπεις και πράματα που δεν είπα καν. Αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία...
Δεν έχω την παραμικρή βλέψη για να σας "τρελλάνω". Και δεν προτίθεμαι να μπω στο τριπάκι για ειδική αναφορά στο τι πιάνει ή δεν πιάνει ο καθένας. Πιάστε ό,τι γουστάρετε και κρατήστε το καλά να μη σας φύγει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 26 Σεπ 2024, 22:09

Δηλαδη
Τον αν η Κολαση
Ειναι Αιωνια
Ή προσωρινη
Ειναι αποφαση μιας Επιτροπης
Ψηφισαν κι αποφασισαν;

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 26 Σεπ 2024, 22:50

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
26 Σεπ 2024, 22:09
Δηλαδη
Τον αν η Κολαση
Ειναι Αιωνια
Ή προσωρινη
Ειναι αποφαση μιας Επιτροπης
Ψηφισαν κι αποφασισαν;
δεν το ήξερες...;
υπάρχει και ανταπάντηση... σε κάθε σύνοδο οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι εκ του Αγίου Πνεύματος.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 27 Σεπ 2024, 04:25

Αφού υπήρχε πιέση και θερμότητα πρέπει να υπήρχε συνπιεστής και θερμοτήρας...

φαίνεται πως το σύνπαν μας είναι φτιαγμένο από μαύρη τρύπα άλλου σύμπαντος που έτρωγε τα πέριξ ελικοειδώς ώστο σημείο singularity από την μια μεριά της τρύπας και τ'αφόδευε από σημείο singularity ελικοειδώς στην άλλη μέρια της τρύπας και έγινε το σύνπαν που γυροβολάμε ελικοειδώς...

ρούφα-φύσα ελικοειδώς...

σε qοιο σύνπαν είν' ο θεός του καθενός;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών