Έχετε ακούσει ποτέ τον ήχο του παγώματος;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Έχετε ακούσει ποτέ τον ήχο του παγώματος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 26 Σεπ 2024, 21:17

enaon έγραψε:
26 Σεπ 2024, 20:52
ακόμα και πολυ ικανοι να ημασταν δεν γίνεται να μην αφήναμε λίγο υγραέριο να βγει έξω κατά λάθος, να ακουμπήσει δάκτυλο ή πλαστικό, να δουμε τί θα γίνει.
Εγώ πάντως όταν δοκίμασα για πρώτη (και τελευταία) φορα να γεμίσω φλόγιστρο μαγειρικής, παραλίγο να βάλω φωτιά στο σπίτι. Πάλι καλά με έκοψε και το έκανα μέσα στον νεροχύτη.

Πριν κάνα 6μηνο αυτό.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Σεπ 2024, 21:20

ναι βρε πλακα κάνω, αν ειχαν αλλαξει γκαζάκι οι μισοι οταν ηταν παιδια εδώ μέσα θα ειχαμε τους μισους χρήστες. Ειμαστε 4η δέσμη στην ψυχή εδω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 21:20

enaon έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:13
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:09
Καλά, δεν πρόκειται να τ' ακούσεις στα φύλλα του δυόσμου που λέει ο έναον φυσικά...

edit: οκ, σού είπε το ίδιο (περίπου) κι ο μονόροδος
μια χαρά ακους στα φυλλα, δεν θυμαμαι και πως τα λενε τα φυτάκια με το παχύ φυλλοκαι τα μικρά λουυλουδακια σε διαφορα χρώματα, αλλα τα ειχα ταράξει οταν καμια φορά το γκαζάκι τρύπαγε λάθος και επρεπε να βγει.Πήγαινα εκει και τα εκανα παγακια, πολυ κρακ κρακ τα φυλλα.
Ρυγχόσπερμα;

Αν όχι τι; Δεν παίζουν πολλά φυτάκια με παχιά φύλλα και πολύχρωμα λουλουδάκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Σεπ 2024, 21:24

Isildur έγραψε:
Στον αναπτήρα πάντως ακούγονται κάτι κρακ-κρακ, πιθανόν να είναι από το πάγωμα του υλικού του (πλαστικό, μέταλλο... ανάλογα με τον αναπτήρα), αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ήχος συστολοδιαστολής είναι αυτός, ίδιος με αυτόν που ακούς αν βρέξεις παγοθήκη. Δεν είναι ήχος παγώματος.

Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2024, 21:27

hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:24
Isildur έγραψε:
Στον αναπτήρα πάντως ακούγονται κάτι κρακ-κρακ, πιθανόν να είναι από το πάγωμα του υλικού του (πλαστικό, μέταλλο... ανάλογα με τον αναπτήρα), αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ήχος συστολοδιαστολής είναι αυτός, ίδιος με αυτόν που ακούς αν βρέξεις παγοθήκη. Δεν είναι ήχος παγώματος.

Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Αν βρέξεις παγοθήκη, το κρακ είναι ήχος διαστολής. Αν παγώσεις ένα κομμάτι μέταλλο, είναι ήχος συστολής. Δηλαδή, παγώματος. Δηλαδή, αυτό που ρωτάει ο νάνος. Λάθος τα λέω;

Απ' όσο είδα απο επόμενο ποστ του, δεν αναφέρεται αποκλειστικά και μονο σε υγρά, απλά διαχωρίζει (εκεί με τα παγωμένα ποτήρια) την διαστολή απ' την συστολή.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Σεπ 2024, 21:27

γεράνια ελεγα γαλή.
hellegennes έγραψε:
Ήχος συστολοδιαστολής είναι αυτός
οκ, αρα ακους τον ηχο του παγώματος τελικά στον αναπτήρα. Σιγουρα δεν ηταν ο σαμπ ζερο εκει κοντά;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 21:31

hellegennes έγραψε:
Isildur έγραψε:

Αν ρίξεις κρύο νερό ή απλά νερό της βρύσης σε μια υπερθερμασμένη κατσαρόλα, σαφώς και θα ακούσεις ήχο. Αν το ρίξεις σε υπερθερμασμένο λάδι εντός της κατσαρόλας, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις κι εσύ να παράγεις δυνατούς ήχους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 21:33

Παίδες, έχετε δοκιμάσει ποτέ σπρέι πάγου σε μυϊκούς τραυματισμούς; Αν ναι, τί ακριβώς ακούσατε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2024, 21:37

hellegennes έγραψε:
Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο
SpoilerShow
κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Τι μας λες;!
Εγώ όταν άνοιξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και είδα το ποσόν, πάγωσα αμέσως.
Ο δε ήχος που έβγαλα, πρέπει να ακούστηκε μέχρι 100 μέτρα μακριά...
:P

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Σεπ 2024, 21:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:33
Παίδες, έχετε δοκιμάσει ποτέ σπρέι πάγου σε μυϊκούς τραυματισμούς; Αν ναι, τί ακριβώς ακούσατε;
enaon έγραψε:
26 Σεπ 2024, 20:28
παντως και πρίν τα σπρέι για τραυματισμούς που ειναι πολυ εύκολο, όσοι έχουμε γεμίσει έναν αναπτήρα με υγραέριο για παράδειγμα.
αυτο ειναι το ευκολο ειπαμε, εκει ξερουμε τι θα ακουσουμε, το εχουμε αγοράσει για αυτό αυτο λόγο. Το ίδιο και όσοι έχουν ξεβιδώσει βίδες κολλημένες, το είπε ο ισιλδουρ πιο πριν, απλα με τον αναπτήρα εχει πλακα το παράδειγμα γιατί ειναι κάτι σαν πάρεργο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Σεπ 2024, 21:42

Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:27
Αν βρέξεις παγοθήκη, το κρακ είναι ήχος διαστολής. Αν παγώσεις ένα κομμάτι μέταλλο, είναι ήχος συστολής. Δηλαδή, παγώματος. Δηλαδή, αυτό που ρωτάει ο νάνος. Λάθος τα λέω;
Όχι, ο νάνος ρωτάει αν έχουμε ακούσει τον ήχο παγώματος, όχι τον ήχο συστολής. Ήχο συστολής έχουμε ακούσει όλοι.

Ήχο παγώματος εννοεί αυτό:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2024, 21:43

Λοξίας έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:37
hellegennes έγραψε:
Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο
SpoilerShow
κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Τι μας λες;!
Εγώ όταν άνοιξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και είδα το ποσόν, πάγωσα αμέσως.
Ο δε ήχος που έβγαλα, πρέπει να ακούστηκε μέχρι 100 μέτρα μακριά...
:P
Εικόνα

Eπικές στιγμές. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Σεπ 2024, 21:46

hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2024, 21:42
Όχι,
οχιά, τον ήχο συστολής ρωτάει αν εχουμε ακουσει στην πραγματική ζωή. Φαταλιτυ, λυπάμαι.

Dwarven Blacksmith έγραψε:
26 Σεπ 2024, 15:25
Πιθανολογώ ότι το πιο κοντινό που έχουν ακούσει οι πιο πολλοί είναι το αντίθετο, όταν βάζεις χλιαρή μπύρα σε ένα παγωμένο ποτήρι και το ποτήρι διαστέλλεται.

Αν τον έχετε ακούσει στ' αλήθεια, γράψτε πως.
26 Σεπ 2024, 18:33
GoBzi έγραψε:
26 Σεπ 2024, 18:28
Εξαρτάται τι παγώνει υποθέτω;;
Νερό:
https://www.youtube.com/shorts/o7dljhMgkPo
Ο,τιδήποτε, αλλά είπαμε στην πραγματική ζωή.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Σεπ 2024, 21:49

Καλά, ας αφήσουμε τον Νάνο να μας πει ποιος έχει δίκιο σε σχέση με αυτό που ρώτησε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 26 Σεπ 2024, 21:51

26 Σεπ 2024, 15:25
Σίγουρα όλοι μπορούμε να ακούσουμε στο μυαλό μας τον ήχο που κάνει το πάγωμα, αυτό το γρήγορο κρυστάλωμμα.
Πόσοι όμως έχετε ακούσει αυτό τον ήχο στην πραγματική ζωή και όχι απλά από media; Πιθανολογώ ότι το πιο κοντινό που έχουν ακούσει οι πιο πολλοί είναι το αντίθετο, όταν βάζεις χλιαρή μπύρα σε ένα παγωμένο ποτήρι και το ποτήρι διαστέλλεται.

Αν τον έχετε ακούσει στ' αλήθεια, γράψτε πως.
Έχεις ακούσει αγγούρια κολοκύθια καρπούζια να μεγαλώνουν?
Εχεις ακούσει δέντρο να ψηλώνει?
Εγώ ναι
Έχω δει σε χείμαρο, νερό να παγωνει και να μένει σαν κρύσταλο, δεν μπορούσα να ακούσω ήχο διότι φυσούσε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Esperos την 26 Σεπ 2024, 21:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών