ακόμα και πολυ ικανοι να ημασταν δεν γίνεται να μην αφήναμε λίγο υγραέριο να βγει έξω κατά λάθος, να ακουμπήσει δάκτυλο ή πλαστικό, να δουμε τί θα γίνει.
Εγώ πάντως όταν δοκίμασα για πρώτη (και τελευταία) φορα να γεμίσω φλόγιστρο μαγειρικής, παραλίγο να βάλω φωτιά στο σπίτι. Πάλι καλά με έκοψε και το έκανα μέσα στον νεροχύτη.
Καλά, δεν πρόκειται να τ' ακούσεις στα φύλλα του δυόσμου που λέει ο έναον φυσικά...
edit: οκ, σού είπε το ίδιο (περίπου) κι ο μονόροδος
μια χαρά ακους στα φυλλα, δεν θυμαμαι και πως τα λενε τα φυτάκια με το παχύ φυλλοκαι τα μικρά λουυλουδακια σε διαφορα χρώματα, αλλα τα ειχα ταράξει οταν καμια φορά το γκαζάκι τρύπαγε λάθος και επρεπε να βγει.Πήγαινα εκει και τα εκανα παγακια, πολυ κρακ κρακ τα φυλλα.
Ρυγχόσπερμα;
Αν όχι τι; Δεν παίζουν πολλά φυτάκια με παχιά φύλλα και πολύχρωμα λουλουδάκια.
Στον αναπτήρα πάντως ακούγονται κάτι κρακ-κρακ, πιθανόν να είναι από το πάγωμα του υλικού του (πλαστικό, μέταλλο... ανάλογα με τον αναπτήρα), αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ήχος συστολοδιαστολής είναι αυτός, ίδιος με αυτόν που ακούς αν βρέξεις παγοθήκη. Δεν είναι ήχος παγώματος.
Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Στον αναπτήρα πάντως ακούγονται κάτι κρακ-κρακ, πιθανόν να είναι από το πάγωμα του υλικού του (πλαστικό, μέταλλο... ανάλογα με τον αναπτήρα), αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ήχος συστολοδιαστολής είναι αυτός, ίδιος με αυτόν που ακούς αν βρέξεις παγοθήκη. Δεν είναι ήχος παγώματος.
Τίποτα που παγώνει δεν κάνει ήχο κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Αν βρέξεις παγοθήκη, το κρακ είναι ήχος διαστολής. Αν παγώσεις ένα κομμάτι μέταλλο, είναι ήχος συστολής. Δηλαδή, παγώματος. Δηλαδή, αυτό που ρωτάει ο νάνος. Λάθος τα λέω;
Απ' όσο είδα απο επόμενο ποστ του, δεν αναφέρεται αποκλειστικά και μονο σε υγρά, απλά διαχωρίζει (εκεί με τα παγωμένα ποτήρια) την διαστολή απ' την συστολή.
Αν ρίξεις κρύο νερό ή απλά νερό της βρύσης σε μια υπερθερμασμένη κατσαρόλα, σαφώς και θα ακούσεις ήχο. Αν το ρίξεις σε υπερθερμασμένο λάδι εντός της κατσαρόλας, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις κι εσύ να παράγεις δυνατούς ήχους.
κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Τι μας λες;!
Εγώ όταν άνοιξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και είδα το ποσόν, πάγωσα αμέσως.
Ο δε ήχος που έβγαλα, πρέπει να ακούστηκε μέχρι 100 μέτρα μακριά...
παντως και πρίν τα σπρέι για τραυματισμούς που ειναι πολυ εύκολο, όσοι έχουμε γεμίσει έναν αναπτήρα με υγραέριο για παράδειγμα.
αυτο ειναι το ευκολο ειπαμε, εκει ξερουμε τι θα ακουσουμε, το εχουμε αγοράσει για αυτό αυτο λόγο. Το ίδιο και όσοι έχουν ξεβιδώσει βίδες κολλημένες, το είπε ο ισιλδουρ πιο πριν, απλα με τον αναπτήρα εχει πλακα το παράδειγμα γιατί ειναι κάτι σαν πάρεργο.
Αν βρέξεις παγοθήκη, το κρακ είναι ήχος διαστολής. Αν παγώσεις ένα κομμάτι μέταλλο, είναι ήχος συστολής. Δηλαδή, παγώματος. Δηλαδή, αυτό που ρωτάει ο νάνος. Λάθος τα λέω;
Όχι, ο νάνος ρωτάει αν έχουμε ακούσει τον ήχο παγώματος, όχι τον ήχο συστολής. Ήχο συστολής έχουμε ακούσει όλοι.
Ήχο παγώματος εννοεί αυτό:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
κι όταν λέμε "δεν κάνει ήχο" εννοούμε που να ακούμε εμείς οι άνθρωποι, αλλιώς ήχο με την ευρύτερη έννοια κάνει οτιδήποτε μεταφέρει ενέργεια σε ένα μέσο ώστε να προκαλέσει ταλάντωση. Δηλαδή το πληκτρολόγιό μου κάνει ήχο και αφού σταματήσω να πληκτρολογώ γιατί μεταφέρεται η θερμική ενέργεια των χεριών μου στα πλήκτρα και από εκεί στον αέρα και στο ξύλο του γραφείου, δημιουργώντας ωστική ταλάντωση. Αν είχαμε άπειρα καλή ακοή θα το ακούγαμε κι αυτό.
Τι μας λες;!
Εγώ όταν άνοιξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και είδα το ποσόν, πάγωσα αμέσως.
Ο δε ήχος που έβγαλα, πρέπει να ακούστηκε μέχρι 100 μέτρα μακριά...
Πιθανολογώ ότι το πιο κοντινό που έχουν ακούσει οι πιο πολλοί είναι το αντίθετο, όταν βάζεις χλιαρή μπύρα σε ένα παγωμένο ποτήρι και το ποτήρι διαστέλλεται.
Καλά, ας αφήσουμε τον Νάνο να μας πει ποιος έχει δίκιο σε σχέση με αυτό που ρώτησε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σίγουρα όλοι μπορούμε να ακούσουμε στο μυαλό μας τον ήχο που κάνει το πάγωμα, αυτό το γρήγορο κρυστάλωμμα.
Πόσοι όμως έχετε ακούσει αυτό τον ήχο στην πραγματική ζωή και όχι απλά από media; Πιθανολογώ ότι το πιο κοντινό που έχουν ακούσει οι πιο πολλοί είναι το αντίθετο, όταν βάζεις χλιαρή μπύρα σε ένα παγωμένο ποτήρι και το ποτήρι διαστέλλεται.
Αν τον έχετε ακούσει στ' αλήθεια, γράψτε πως.
Έχεις ακούσει αγγούρια κολοκύθια καρπούζια να μεγαλώνουν?
Εχεις ακούσει δέντρο να ψηλώνει?
Εγώ ναι
Έχω δει σε χείμαρο, νερό να παγωνει και να μένει σαν κρύσταλο, δεν μπορούσα να ακούσω ήχο διότι φυσούσε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Esperos την 26 Σεπ 2024, 21:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.