Εργασιακή Γαλέρα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
sharp

Re: Εργασιακή Γαλέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 28 Σεπ 2024, 20:50

talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 17:43
https://fortune.com/2024/09/26/bosses-f ... er-hiring/

Bosses are firing Gen Z grads just months after hiring them
Ξύπνησαν οι σκλάβοι!

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 28 Σεπ 2024, 20:51

sharp έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:50
talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 17:43
https://fortune.com/2024/09/26/bosses-f ... er-hiring/

Bosses are firing Gen Z grads just months after hiring them
Ξύπνησαν οι σκλάβοι!
:goodpost::bravo::+1:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Σεπ 2024, 20:52

talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:48
Ερμής έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:47

Ζευγάρι στην επαρχεία βγάζει 3000 χωρίς δικό του σπίτι. Μπορεί με αυτά τα χρήματα να σπουδάσει το παιδί του σε μια εκ των 4-5 μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδος;
Ναι
Κοίτα αν πιστεύεις πως σπουδάζεις δύο παιδιά στη θεσνικη με 8 κατοστάρια με ενοίκιο και λογαριασμούς και έξοδα που είχες αναφέρει κάποτε ναι. Αυτό όμως είναι η παραμύθι είτε που επινοησες η που έφαγες και αναπαράγεις.
Και έστω να δεχτώ πως το σπουδάζεις με τα χίλια ζόρια, μπορείς να το παρέχεις την άνεση για έξτρα εξειδίκευση και σπουδές εκτός των βασικών ούτως ώστε να μπορεί να διεκδικήσει αργότερα του μισθούς που νομίζεις πως παίρνει ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα;
Αν και πάλι το πιστεύεις τότε πίστευε και μη ερευνα :lol:
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Σεπ 2024, 20:54

talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:43
ελα παναγια μου, ειπα εγω οτι δεν εχει μαφιες και δεν πρεπει ο κυριακος να χτισει 10 φυλακες τουλαχιστον;

τί σχεση εχει αυτο με το θεμα;
τελευταία προσπάθεια.

Η σχέση είναι η εξής. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν παίρνεις καν τα νόμιμα απλά και μόνο επειδή δεν έχει συνέπειες αν δεν στα δώσει ο εργοδότης. Το τι μπορεί να δηλώνει (και να αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά) με το τι παίρνεις στην πράξη, κάποιες φορές διαφέρει αρκετά.

ΥΓ. Επί Κυριάκου η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 28 Σεπ 2024, 20:56

ST48410 έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:35
talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:31
ST48410 έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:30

Πως δεν το σκεφτήκαμε να γίνουμε όλοι διευθυντές τραπεζών... :lol:
δε ξερω, στον Ερμη πες τα που μου τα εβαλε σαν παραδειγμα στη συζητηση για γαλερα.

εφαγε την παραμυθα του βασικου, δεν εψαξε τα επιδοματα
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Εγώ ξέρεις πως σε εκτιμώ και όταν έχεις διάθεση για σοβαρή συζήτηση, ευχαρίστως να κάνουμε. Σου γράψω ότι αλωνίζουν οι μαφίες και σου φαίνεται φυσιολογικό. Το πρατήριο που βάζω καύσιμα ανατινάχθηκε, το συνοικιακό καφέ λαμπάδιασε. Τι σημασία έχει τι γίνεται κάπου στα χαρτιά και στα επιδόματα όταν σαν εργαζόμενος μπορεί να απειληθείς από την εργοδοσία με άλλους τρόπους;
Από ποιο σουπερμάρκετ ψωνίζεις ρε τύπε, να το αποφεύγουμε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Σεπ 2024, 20:59

Feindflug έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:56
Τώρα που το λες είχε σκάσει βόμβα στο σπίτι που εφάπτεται με το σούπερ μάρκετ αλλά νομίζω το περιστατικό δεν συνδεόταν.

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 28 Σεπ 2024, 20:59

Δεν πειραζει,στην 4ετια θα φτασατε τα 950 ευρω μεικτα και παλι Κουλισταν θα το ριχνετε.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 28 Σεπ 2024, 21:04

Ερμής έγραψε:
talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:40
Ερμής έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:37

Αυτό το τάλιρο που λες δε το παίρνει κανείς διευθυντής τράπεζας. Αυτά είναι πολύ υποθετικά σενάρια που απλά έβαλες στην εξίσωση του εάν και εφόσον. Για την πράξη μιλάμε, όχι στην υπόθεση. Στην υπόθεση υπάρχει τραπεζικός υπάλληλος που τσεπωνει και 80 το μήνα.
Πενηντάρης πλας διευθυντής τράπεζας σε μεγάλο κατάστημα φτάνει να παίρνει το πολύ 2.5 με τα μπόνους.
Αυτο που είναι το καλό που έχουν είναι η ιδιωτική ασφάλιση πληρωμένη από την εταιρεία και κάποια έξοδα κίνησης.
Θες να φτάνει τα τρία; αντε επειδή είσαι εσύ να το δεχτώ.
Πιστεύεις πως ένας διευθυντής τράπεζας και τα προνόμια που έχει, ανριπροσωπευουν τον μέσο εργαζόμενο στην Ελλάδα;
αφενος οπως σου ειπα δεν ξερω διευθυντες τραπεζης, εγω το λινκ που εβαλες για το βασικο και το λινκ που εβαλα για τα επιδοματα χρησιμοποιησα

Απο κει και περα η συζητηση ξεκινησε προχθες που εβαλα για 22ρηδες φρεσκους απο το πανεπιστημιο να καθαριζουν χιλιαρικο με δουλεια μεχρι τις 6 και να βγαζουν και καλη εμπειρια, και μου λεγαν για γαλερες.

Αυτο ειναι το θεμα, ουτε η μαφια στα βενζιναδικα, ουτε αν η βονταφον χρεωνει ακριβα το ιντερνετ

Τι ειναι γαλερα τελικα. Ο Dwarven ειπε κατι σωστο, οτι ειναι υποκειμενικο

Ε και ρωτω αν τελικα οι απαιτησεις των νεων εχουν ανεβει δυσαναλογα με την πραγματικοτητα - και με το τι συνθηκες ειχαν οι προηγουμενοι.
Επειδή ξέρω γιαυτό το ανέφερα.
Δεν απάντησες ομως, θεωρείς πως ενας διευθυντής τράπεζας, αντιπροσωπεύει τον μέσο εργαζόμενο στην Ελλάδα;
Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου όχι δεν είναι γαλερα 1000 καθαρά με 9 ώρες εργασίας. Βγάζουμε από την εξίσωση βέβαια το ότι μπορεί αυτές οι εννιά ώρες να είναι σε τέτοιο κλίμα που να θες ηρεμιστικά μετά, το βγάζουμε εκτός αυτό.
Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει γιατί έχει ανέβει και το κόστος ζωής, τα χίλια το μήνα τώρα δεν έχουν σχέση με τα χίλια πριν μια δεκαπενταρια χρόνια.
Και θα σου θέσω το εξής ερώτημα.
Ζευγάρι στην επαρχεία βγάζει 3000 χωρίς δικό του σπίτι. Μπορεί με αυτά τα χρήματα να σπουδάσει το παιδί του σε μια εκ των 4-5 μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδος;
Και γιατί ρε τύπε να σπουδάσει το παιδί σου σε μια μεγάλη πόλη; Τάμα το είχες;

Απλώσου μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμά σου. Αν πάλι θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά αυτό, κόψε τον κώλο, κάνε το σκατό σου παξιμάδι, σκάσε και κολύμπα και κάνε το.

Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με τις σπουδές σε άλλη πόλη. Και γιατί σε άλλη πόλη και όχι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο; Ποιο είναι το όριο; Προσωπικά, το δικό μου όριο δεν χρειάστηκε καν να μου το θέσουν οι γονείς μου ρητά. Ήτανε άμεσα κατανοητό, όπως και πιστεύω για τους περισσότερους εφήβους. Στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους μένουν, δεν ξέρουν τα οικονομικά της οικογένειας;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 28 Σεπ 2024, 21:12

Πτολεμαίος έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:27
Η αλήθεια -οπως παντα- βρίσκεται κάπου στη μέση.
Και πολλές μπουρδέλο εταιρίες/αφεντικά υπάρχουν και πολλοί υπάλληλοι της πουτσας.
:+1::goodpost::bravo:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Σεπ 2024, 21:13

Feindflug έγραψε:
28 Σεπ 2024, 21:04
Ερμής έγραψε:
talaipwros έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:40

αφενος οπως σου ειπα δεν ξερω διευθυντες τραπεζης, εγω το λινκ που εβαλες για το βασικο και το λινκ που εβαλα για τα επιδοματα χρησιμοποιησα

Απο κει και περα η συζητηση ξεκινησε προχθες που εβαλα για 22ρηδες φρεσκους απο το πανεπιστημιο να καθαριζουν χιλιαρικο με δουλεια μεχρι τις 6 και να βγαζουν και καλη εμπειρια, και μου λεγαν για γαλερες.

Αυτο ειναι το θεμα, ουτε η μαφια στα βενζιναδικα, ουτε αν η βονταφον χρεωνει ακριβα το ιντερνετ

Τι ειναι γαλερα τελικα. Ο Dwarven ειπε κατι σωστο, οτι ειναι υποκειμενικο

Ε και ρωτω αν τελικα οι απαιτησεις των νεων εχουν ανεβει δυσαναλογα με την πραγματικοτητα - και με το τι συνθηκες ειχαν οι προηγουμενοι.
Επειδή ξέρω γιαυτό το ανέφερα.
Δεν απάντησες ομως, θεωρείς πως ενας διευθυντής τράπεζας, αντιπροσωπεύει τον μέσο εργαζόμενο στην Ελλάδα;
Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου όχι δεν είναι γαλερα 1000 καθαρά με 9 ώρες εργασίας. Βγάζουμε από την εξίσωση βέβαια το ότι μπορεί αυτές οι εννιά ώρες να είναι σε τέτοιο κλίμα που να θες ηρεμιστικά μετά, το βγάζουμε εκτός αυτό.
Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει γιατί έχει ανέβει και το κόστος ζωής, τα χίλια το μήνα τώρα δεν έχουν σχέση με τα χίλια πριν μια δεκαπενταρια χρόνια.
Και θα σου θέσω το εξής ερώτημα.

Απλώσου μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμά σου. Αν πάλι θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά αυτό, κόψε τον κώλο, κάνε το σκατό σου παξιμάδι, σκάσε και κολύμπα και κάνε το.

Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με τις σπουδές σε άλλη πόλη. Και γιατί σε άλλη πόλη και όχι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο; Ποιο είναι το όριο; Προσωπικά, το δικό μου όριο δεν χρειάστηκε καν να μου το θέσουν οι γονείς μου ρητά. Ήτανε άμεσα κατανοητό, όπως και πιστεύω για τους περισσότερους εφήβους. Στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους μένουν, δεν ξέρουν τα οικονομικά της οικογένειας;
Μαζί σου μορτη μου, δε διαφωνώ. Το ίδιο και εγώ, τα έβαλα κάτω και είδα πως ήμουν από τους τυχερούς και στην πόλη μου να σπουδάσω και μια δουλειά να με περιμένει.
Απλά αν μένεις τώρα στο Κιλκίς και το παιδί θελει(και έχει την ικανότητα βαθμών) να σπουδάσει Ιατρική, αναγκαστικά θα πρέπει να φύγει για άλλο μέρος.
Για να μπορεί να δουλεύει στο χαλαρό και να τσιμπάει ένα τριάρι όπως νομίζει ο γιατρός, θα πρέπει να χωθεί αρκετό χρήμα για κάποια χρόνια από τους γονείς. Δεν είναι τόσο απλό.
Διαβάζω =κονομαω μετά από λίγα χρόνια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 28 Σεπ 2024, 21:23

Οτιδήποτε γίνεται που θεωρούνταν παρανομία εις βάρος του εργαζόμενου πριν τις εκλογές του 2012 καθιστά μια επιχείρηση εργασιακή γαλέρα. Υπάρχουν διαβαθμίσεις βέβαια αλλά το μίνιμουμ που οφείλει να κάνει μία επιχείρηση για να μην θεωρείται εργασιακή γαλέρα είναι τα νόμιμα του 2011.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 28 Σεπ 2024, 21:26

ST48410 έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:59
Feindflug έγραψε:
28 Σεπ 2024, 20:56
Τώρα που το λες είχε σκάσει βόμβα στο σπίτι που εφάπτεται με το σούπερ μάρκετ αλλά νομίζω το περιστατικό δεν συνδεόταν.
:o

Καλά ρε άνθρωπε, που μένεις;;;;;;;;;;;;;

:smt017

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 28 Σεπ 2024, 21:39

Το πρόβλημα είναι πάντα αυτό που είναι σε όλα σχεδόν τα θέματα στην χώρα μας: Η έλλειψη ελέγχου. Πολύ καλή η κάρτα του Χατζηδάκη (βασικά είναι η απόλυτη λύση στο πρόβλημα αδήλωτη εργασία) αλλά αν δεν γυρνάνε συνέχεια συνεργεία να τσεκάρουν είναι δώρον άδωρον.

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 28 Σεπ 2024, 21:43

Feindflug έγραψε:
28 Σεπ 2024, 21:04

Για την επαρχια σου λεει το υποθετικο ερωτημα ρε τυπε.Την επιλογη σπουδαζω σε καλη σχολη και μενω στο σπιτι των γονιων μου την εχουν μονο οσοι ειναι απο Αθηνα,Θεσσαλονικη αντε και δυο τρεις μεγαλες πολεις ακομη.Καποιος απο τα Τρικαλα τι να κανει,να σπουδασει με το ζορι...ΤΕΦΑ(η μονη σχολη ΑΕΙ της περιοχης) και απο το Αγρινιο ιχθυοκαλλιεργειες;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών