Λίγα λόγια στον κ. Σεφερλή από έναν «πισωγλέντη»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Λίγα λόγια στον κ. Σεφερλή από έναν «πισωγλέντη»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Δεκ 2018, 23:25

nostromos έγραψε:
03 Δεκ 2018, 23:23
Saliveros έγραψε:
03 Δεκ 2018, 23:17
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
03 Δεκ 2018, 22:57

Δεν νομίζεις ότι είναι κάπως παρωχημένη τακτική να χαρακτηρίζουμε όποια άποψη δεν μας αρέσει ως άποψη ενός τρελού ή ενός γραφικού;
Τι άλλο από τρελλός ή γραφικός (ή και φιλοχρήματος ίσως) μπορεί να είναι ένας τέως ποιοτικός κριτικός που δηλώνει δημοσίως ότι βρίσκει χιουμορίστα τον Σεφερλή και δεν κάνει χαρακίρι; :smt017
ασχετα με το τι λεει ο καθε κριτικος το κοινο κρινει τον καλλιτεχνη ... ο Σεφερλης εχει δικο του μεγαλο κοινο το οποιο εδω μεσα στοχοποιειται ως χαμηλης σταθμης και ακροδεξιας αποχρωσης ... το εχουμε χασει τελειως ...?
Εγώ μόνο 10χρονα αγοράκια έχω δει να είναι φαν του. Αγοράκια μόνο... Εικόνα
the end

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Δεκ 2018, 23:26

Όλοι εμείς λοιπόν που σας θαυμάζουμε, απογοητευτήκαμε φίλτατε Αρκά. Απογοητευτήκαμε σαν να ήσασταν φίλος και μας γυρίσατε την πλάτη. Δικός μας άνθρωπος και τώρα κάνετε πως δεν μας ξέρετε. Διασχίσατε με επώδυνη για μας ευκολία την απόσταση που εσείς ο ίδιος είχατε ορίσει. Από δημιουργός γίνατε οπαδός. Από καλλιτέχνης, ινστρούχτορας.

Και τότε ακριβώς άρχισε να φουντώνει ο αστικός μύθος πως ο Αρκάς δεν είναι ένα πρόσωπο αλλά πολλά διαφορετικά. Ίσως γιατί οι αναγνώστες του προσπαθούσαν να διασώσουν εντός τους τον δικό τους Αρκά. Όχι τον σημερινό. Όχι αυτόν που αντικατέστησε τη λεπίδα του χιούμορ με την στυφάδα της ντιρεκτίβας.

Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Η απογοήτευση ΔΕΝ εκπορεύεται από την πολιτική θέση που επέλεξε. Αλλωστε, το ίδιο ακριβώς συνέβη με τον Λάκη Λαζόπουλο. Έναν δημιουργό ο οποίος επίσης χρησιμοποίησε τη μέθοδο της χειραγώγησης μέσα από την τέχνη του. Ο Λάκης στρατεύτηκε με τη μια μεριά, ο Αρκάς με την αντίθετη: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
https://www.newsbeast.gr/media/arthro/2 ... itefsi-tis

πολυ πικρα βγαζει ... ολοι φταινε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Δεκ 2018, 23:27

Πάνας έγραψε:
03 Δεκ 2018, 23:25
nostromos έγραψε:
Saliveros έγραψε:
03 Δεκ 2018, 23:17

Τι άλλο από τρελλός ή γραφικός (ή και φιλοχρήματος ίσως) μπορεί να είναι ένας τέως ποιοτικός κριτικός που δηλώνει δημοσίως ότι βρίσκει χιουμορίστα τον Σεφερλή και δεν κάνει χαρακίρι; :smt017
ασχετα με το τι λεει ο καθε κριτικος το κοινο κρινει τον καλλιτεχνη ... ο Σεφερλης εχει δικο του μεγαλο κοινο το οποιο εδω μεσα στοχοποιειται ως χαμηλης σταθμης και ακροδεξιας αποχρωσης ... το εχουμε χασει τελειως ...?
για να κραταει θεατρο ανοιχτο τοσα χρονια προφανως και δεν ισχυει αυτο που γραφεις ...

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 03 Δεκ 2018, 23:29

nostromos έγραψε:
Όχι, το κοινό του είναι υψηλής αισθητικής στάθμης.
Το κοινό των reality shows και της Ανίτας Πάνια επίσης.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Δεκ 2018, 23:29

nostromos έγραψε:
    03 Δεκ 2018, 23:27
    Πάνας έγραψε:
    03 Δεκ 2018, 23:25
    nostromos έγραψε:

για να κραταει θεατρο ανοιχτο τοσα χρονια προφανως και δεν ισχυει αυτο που γραφεις ...
    Οι Μεγάλοι πήγαιναν για τα παιδιά τους και τα γκομενάκια που μοστράριζε.
    the end

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 03 Δεκ 2018, 23:31

Καθε βράδυ στις παραστάσεις του Σεφερλή το θέατρο γεμίζει με καρδιοχειρούργους.

Άβαταρ μέλους
    nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Δεκ 2018, 23:33

Saliveros έγραψε:
    03 Δεκ 2018, 23:29
    nostromos έγραψε:
    το κοινο αυτο αποτελει το συνολο της κοινωνιας ... ουτε εμενα μου αρεσει η Πανια αλλα δεν θα παραστησω και τον διανοητη υποβαθνιζοντας αλλους ... ας ηταν τοσο καλοι ''οι ποιοτικοι'' να τραβηξουνε τις μαζες ... προφανως στο συνολο τους ειναι για ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ και τρεφουνε την αυταρεσκεια τους στοχοποιοντας το ποπολο ... ευχαριστω δεν θα παρω

Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 03 Δεκ 2018, 23:34

mao mao έγραψε:
    03 Δεκ 2018, 23:31
    Καθε βράδυ στις παραστάσεις του Σεφερλή το θέατρο γεμίζει με καρδιοχειρούργους.
    και πυρηνικούς φυσικούς.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Δεκ 2018, 23:37

Αυτοί που όταν πηγαίναμε ακόμη στο σχολείο αφήνανε για μένα το τελευταίο θρανίο
      παλιοί αφισοκολλητές και χθεσινοί Ζαπάτα που τώρα είναι οπλισμένοι με κινητό και κάρτα
      Που μάθανε να παίρνουνε το ξίγκι από την μύγα να βγάζουνε τα πιο πολλά βάζοντας τα πιο λίγα
      που βιάστηκαν να χτίσουν το εξοχικό στην Λούτσα και σκόπιμα μπερδεύουν, την βούρτσα με την πούτσα

ουρτ ρε

Άβαταρ μέλους
      nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 03 Δεκ 2018, 23:38

nostromos έγραψε:
      03 Δεκ 2018, 23:33
      Saliveros έγραψε:
      03 Δεκ 2018, 23:29
      nostromos έγραψε:
      το κοινο αυτο αποτελει το συνολο της κοινωνιας ... ουτε εμενα μου αρεσει η Πανια αλλα δεν θα παραστησω και τον διανοητη υποβαθμιζοντας αλλους ... ας ηταν τοσο καλοι ''οι ποιοτικοι'' να τραβηξουνε τις μαζες ... προφανως στο συνολο τους ειναι για ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ και τρεφουνε την αυταρεσκεια τους στοχοποιοντας το ποπολο ... ευχαριστω δεν θα παρω

Άβαταρ μέλους
      Μετανάστρια
      Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια » 03 Δεκ 2018, 23:50

Η Ακρίτα είναι ένα άχρηστο τσόκαρο.
      Ο Σεφερλής είναι ένας γλοιώδης τύπος με τα "αστεία" του οποίου δεν μπορώ να καταλάβω ποιός γελάει.
      Ο Λαζόπουλος ήταν εξαιρετικός όταν έκανε χιούμορ από τη Λάρισσα και την Κομοτηνή. Δηλαδή πριν από μια εικοσαπενταετία όταν έκανε τους Μήτσους. Όταν το χιούμορ του έγινε του Κολωνακίου έγινε ένας αδιάφορος κλόουν.
      Από κει και πέρα όσο ο καθένας κάνει το σόου του στο θέατρο, όπου όποιος θέλει πάει, ας κάνει ότι θέλει. Έτσι κι αλλιώς αυτοί που καταφέρνουν να γελάσουν μαζί του τέτοιο είναι ήδη το κεφάλι τους. Όταν τον βγάζουν στην ανοικτή τηλεόραση αλλάζει το πράγμα.
      Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;

Mole

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mole » 03 Δεκ 2018, 23:52

Kostis έγραψε:
      03 Δεκ 2018, 22:19
      Παλιά είχαμε έναν Λαζόπουλο που ανυψωσε τον χώρο , τώρα έχουμε Σεφερλη.
      Κατάντια
      :lol:
      So hab ich dich schon unbedingt

Άβαταρ μέλους
      Belisarius
      Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Δεκ 2018, 23:55

Highlander έγραψε:
      03 Δεκ 2018, 22:16
      SpoilerShow
      Η κ. Ακρίτα, μεταξύ άλλων, σχολίασε τις ρατσιστικές αναφορές που συχνά κάνει ο κ. Σεφερλής στις παραστάσεις του, εις βάρος αρκετών κοινωνικών ομάδων. Στη συνέχεια ο κ. Σεφερλής βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και με δάκρυα στα μάτια ξέσπασε (σ.σ. έτσι το αναφέρουν αρκετά μέσα, ως ξέσπασμα). Στο ξέσπασμά του αυτό, ο κ. Σεφερλής δήλωσε: «λένε όλοι αυτοί που γράφουν τόσο καιρό για ρατσισμό, ότι είμαι ρατσιστής με τις χοντρές, με τους γκέι…» για να καταλήξει στο «η κωμωδία στηρίζεται στα κουσούρια…». Σε ένα άλλο σημείο του ξεσπάσματος αυτού, ο κ. Σεφερλής αισθάνεται την ανάγκη να μας πει ότι: «έχω ένα παιδί που πάει στο σχολείο και μας δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος του, για την ποιότητα του χαρακτήρα του, για τις αρχές που του έχουν δώσει οι γονείς του. Δεν επιτρέπω στο παιδί αυτό να του πει ο οποιοσδήποτε ότι ο πατέρας σου είναι σκουπίδι. Να πει για εμένα ό,τι θέλει, αλλά για το ήθος μου σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη δεν της επιτρέπω»,

Προσωπικά δεν με απασχολεί στο ελάχιστο η καλλιτεχνική ταυτότητα του κ. Σεφερλή και αν οι παραστάσεις του φλερτάρουν με το trash ή ακόμη και με την αριστοφανική σάτιρα. Θα το κρίνουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα και όχι εγώ. Να πω, επίσης, πως πραγματικά χαίρομαι για τον γιο του και για τα συγχαρητήρια που δέχεται για το ήθος του στο σχολείο. Εύχομαι μόνο αυτό το ήθος να περιλαμβάνει και το σεβασμό στους «διαφορετικούς» συμμαθητές τους ή (για να το θέσω όπως ο κ. Σεφερλής) σ΄αυτούς που έχουν τα κουσούρια, στα οποία στηρίζεται η κωμωδία του πατέρα του.

Και μιας που πιάσαμε τις ιστορίες από το σχολείο, θέλω να σας πω ότι εμένα δεν μου έδιναν συγχαρητήρια. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Θυμάμαι όμως τις περίεργες ματιές, τα γελάκια και τις κοροϊδίες που έτρωγα καθημερινά στην τάξη γιατί – άκου να δεις- είχα το κουσούρι της ομοφυλοφιλίας. Και ξέρετε ποια λέξη χρησιμοποιούσαν συχνά οι συμμαθητές, όταν αναφέρονταν σε εμένα και στο κουσούρι μου; «Πισωγλέντης».

Μια σύνθετη λέξη που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μέσα από την κωμωδία που πραγμάτωνε ο κ. Σεφερλής στην τότε τηλεοπτική του καριέρα. Μια λέξη που με ακολουθούσε τουλάχιστον για 3 χρόνια στο σχολείο και που έγινε το σύνθημα ενός επαναλαμβανόμενου εκφοβισμού, ξέρετε αυτού που οι γονείς αρκετά αθώα δικαιολογούν με ένα «έλα μωρέ, παιδιά είναι».

Και εγώ παιδί μου ήμουν τότε. Αλλά ήμουν και πισωγλέντης επειδή ένας μεγάλος σκέφτηκε ότι θα έχει γέλιο να χρησιμοποιήσει τη λέξη αυτή για τους ομοφυλόφιλους. Αλλά και τι έγινε; Κωμωδία κάνουμε εξάλλου. Για να γελάσει ο κόσμος. Εγώ δεν γελούσα όμως. Και μαζί με εμένα φαντάζομαι και αρκετοί άλλοι. Ο κ. Σεφερλής δεν επιτρέπει σε κανέναν «να πει στο παιδί του ότι ο πατέρας του είναι σκουπίδι». Και πολύ καλά κάνει. Ο ίδιος όμως γιατί βοηθά στο να μεταχειρίζονται άλλα παιδιά ως σκουπίδια; Επειδή κάνει κωμωδία;

Έχοντας πει όλα αυτά, θα ήθελα να προσκαλέσω κωμικούς σαν τον κ. Σεφερλή να ρίξουν μια ματιά στο περιοδικό αυτό. Μπορεί να διαβάσουν τυχαία τις συνεντεύξεις άλλων κωμικών καλλιτεχνών που έκαναν και οι ίδιοι χρήση της καρικατούρας σε μια προσπάθεια να την κάνουν πιο μείνστριμ (ως φιγούρα) σε μια πιο εχθρική κοινωνία, αναγνωρίζοντας όμως την αυξημένη επικινδυνότητα που κρύβει η εμμονική χρήση της.

https://www.koutipandoras.gr/article/li ... pisoglenti
      Εντάξει αν δεν είχε προωθήσει ο Σεφερλής τη λέξη "πισωγλέντης" οι συμμαθητές του θα τον αποκαλούσαν απλά "πουστάρα" και όλα θα ήταν καλά.
      Όλοι μας λίγο-πολύ κάποια στιγμή στη ζωή θα γίνουμε αντικείμενο σάτιρας. Άλλος είναι πισωγλέντης άλλος γυαλάκιας, γκαβούλιακας, χοντρέλο, ζουμπάς, καράφλας, ξανθιά, ντουλάπας κτλ. Το θέμα είναι αν μπορεί να το διαχειριστεί ο καθένας. Δέχομαι ότι τα ομοφυλόφιλα παιδιά έχουν σκληρή ζωή. Να δούμε πως θα το βελτιώσουμε. Ωστόσο δε τους φταίει ο Σεφερλής ούτε καμία λέξη.

Άβαταρ μέλους
      Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 03 Δεκ 2018, 23:57

Ενοχλούν οι άνθρωποι των τεχνών που δεν αποδέχονται την πολιτικαλκορρεκτίλα.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 03 Δεκ 2018, 23:59

Μετά από σκέψη δηλώνω τιμ "Σεφερλής" για τον λόγο που έγραψε ο ΑρΚάς.
      Παλιά αυτούς που έλεγαν "μαμά, ο Γραφικός με είπε μυξιάρη" τους λέγαμε ρουφιάνους, και δεν τους έκανε κανείς παρέα. Όπως έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση εμένα μου σηκώνεται δύσκολα, κι είμαι και αλκοολικός. Δεν θα απαιτήσω να απαγορευτούν τα ανέκδοτα με ανίκανους κι αλκοολικούς. Αν είναι έτσι κι οι γέροι να απαιτήσουν να σταματήσουμε να τους σατιρίζουμε. Κι οι πουτάνες κι οι πολιτικοί και όλοι. Να βγάλουν λίγη πέτσα πια. Η σάτιρα δεν είναι ρητορική μίσους, κανείς δεν σκότωσε ποτέ κανέναν εξαιτίας της σάτιρας (μπορεί να έχει πεθάνει κανένας κωμικός για αυτά που έλεγε, αλλά δεν εννοώ αυτό).
      Το μάθαμε: Κλαψομουνιάζουμε κι όλοι οφείλουν να μας σεβαστούν.

Επίσης: Το πρόβλημα του Σεφερλή ως κωμικός είναι που δεν έχει καμία αίσθηση του μέτρου. Κάνει τα ίδια αστεία πολλές φορές και δίνει στο κάθε αστείο πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο του αναλογεί. Μεγάλο μεν, αλλά μόνο αυτό, κατά τα άλλα είναι πολύ ταλαντούχος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών