ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:47
Άλλο το τι λένε οι αριστερίζοντες και κεντροκάγκουρες μεταξύ τυρού και αχλαδιού και άλλο αυτά που
οφείλουν να δηλώσουν δημοσίως. Οπότε σαφώς και οι δημόσιες παπαριές τύπου "η καταστολή σημαίνει αποτυχία", "πρέπει να ανατρέξουμε στις ρίζες του προβλήματος", "η δικαιοσύνη σωφρονίζει, δεν στιγματίζει και δεν τιμωρεί" κλπ κλπ κλπ θα συνεχίζουν να παίζουν επ' αόριστον.
Μια πρόχειρη παρατήρηση πάντως δείχνει ότι οι αριστερίζοντες και πρωχοκάγκουρες δεν είναι καθόλου κατά της καταστολής, υπέρ της αναζήτησης των ριζών, του σωφρονισμού κλπ όταν πρόκειται για εγκλήματα που αναγνωρίζουν οι ίδιοι σαν τέτοια. Δηλαδή βασικά:
1) έγκλημα σκέψης
2) έγκλημα με διαφυλική διάσταση
Στην περίπτωση 1 είναι "απολύστε τον, κλείστε τον φυλακή, πώς τολμάτε να του επιτρέπετε να κυκλοφορεί, το μουνόπανο, ο μπήξε ο δείξε". Στην περίπτωση 2 είναι "μα πού ήταν η αστυνομία να τον μπουζουριάσει με την πρώτη νύξη κακοποιητικών τάσεων κι ας έπαιρνα το μέρος του εγώ σαν ερωτευμένη που ήμουν".
Θα πω επίσης ότι δε θεωρώ καθόλου αθώα, εννοώ καθόλου αθώα οικονομικών κινήτρων την άποψη ότι το μόνο φάρμακο διά πάσαν νόσον είναι ατελείωτες ώρες ψυχοθεραπείας, ελεγχόμενων συνεδριών και διδασκαλίας προχωκαγκουρικών απόψεων από τους ίδιους/τις ίδιες προς δράστες, θύματα, γονείς δραστών, γονείς θυμάτων, γιαγιάδες, παππούδες, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, ολομέλειες σχολείων κλπ, φυσικά με αμοιβή που συνήθως κινείται στα 50 ευρώ την ώρα.