Και όχι μόνο.
Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είχε πει ότι απαγορεύεται σε εμπόλεμη περίοδο να σκοτώνεται παιδί, γυναίκα, μοναχός, γέρος, άρρωστος, ανάπηρος, (όσο δεν πολεμούν και δεν προκαλούν σε βιαιοπραγίες κατά Μουσουλμάνων) (Sahih Bukhari, 2307) και ο αλλάμα Σάλεχ ιμπν Φάουζαν αλ Φάουζαν (ραχίμαχουλλάχ) σχολιάζοντας το Κορανικό εδάφιο 9:6 “Κι αν κανείς απ’ τους ειδωλολάτρες σου ζητήσει άσυλο, παραχώρησε του το, ώστε να μπορεί ν’ ακούει τα Λόγια του ΑΛΛΑΧ κι έπειτα συνόδεψε τον (σε μέρος) όπου μπορεί να έχει ασφάλεια. Κι αυτό, γιατί είναι ένας λαός που αγνοεί” είπε ότι ο ηγέτης των Μουσουλμάνων, σε εμπόλεμη κατάσταση, συνιστάται να προστατέψει τους πολυθεϊστές και τους εχθρούς των Μουσουλμάνων, εφόσον του ζητηθεί, και εφόσον εξυπηρετεί έχοντας ωφέλεια, και κυρίως να ακούσει τα λόγια του ΑΛΛΑΧ. (‘A Summary Of Islamic Jurisprudence’, vol. 1, p. 478)
Το Κοράνι και το Ισλάμ δεν είναι σαν την Χριστιανική Βίβλο που καλεί στην παιδοκτονία, στη γενοκτονία και την καταστροφή, παράδειγμα:
«και τώρα, θανατώστε από τα παιδιά όλα τα αρσενικά, θανατώστε ακόμα και όλες τις γυναίκες, όσες γνώρισαν άνδρα, που κοιμήθηκαν μαζί του όλα, όμως, τα μικρά κορίτσια, όσα δεν γνώρισαν κοίτη άνδρα, φυλάξτε τα για τον εαυτό σας ζωντανά» (Αριθμοί, 31:17-18).
Ας κάνω άλλη μία αναφορά στα Χριστιανικά διδάγματα της Βίβλου περί πολέμου, για παράδειγμα ο Ιησούς λέει (μιας και είναι ο θεός κατά τους Χριστιανούς):
«αν, όμως, δεν κάνει ειρήνη μαζί σου, αλλά σε πολεμήσει, τότε θα την πολιορκήσεις· και αφού ο Κύριος ο Θεός σου την παραδώσει στα χέρια σου, θα πατάξεις όλα τα αρσενικά της με μάχαιρα· και τις γυναίκες, και τα βρέφη, και τα κτήνη, και όλα όσα βρίσκονται στην πόλη, όλα τα λάφυρά της θα τα πάρεις για τον εαυτό σου· και θα τρως τα λάφυρα των εχθρών σου, όσα ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα. Έτσι θα κάνεις σε όλες τις πόλεις, που είναι πολύ μακριά από σένα, που δεν είναι από τις πόλεις των εθνών αυτών· από τις πόλεις, όμως, αυτών των λαών, που ο Κύριος ο Θεός σου δίνει σε σένα ως κληρονομιά, δεν θα αφήσεις ζωντανό κανένα από εκείνα που έχουν πνοή· αλλά, θα τους εξολοθρεύσεις κατακράτος, τους Χετταίους, και τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, και τους Φερεζαίους, τους Ευαίους, και τους Ιεβουσαίους, καθώς σε πρόσταξε ο Κύριος ο Θεός σου» (Δευτερονόμιο, 20:10-17)
«Και ο Σαμουήλ είπε στον Σαούλ: Εμένα έστειλε ο Κύριος να σε χρίσω βασιλιά επάνω στον λαό του, στον Ισραήλ’ τώρα λοιπόν άκουσε τη φωνή των λόγων του Κυρίου. Έτσι λέει ο Κύριος των Δυνάμεων: Θα εκδικηθώ όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο. Πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει και μην τους λυπηθείς αλλά θανάτωσε και άντρα και γυναίκα και παιδί και βρέφος που θηλάζει και βόδι και πρόβατο και καμήλα και γαϊδούρι. Και ο Σαούλ κάλεσε τον λαό και τους απαρίθμησε στην Τελαίμ, 200.000 πεζοί και 10.000 άντρες του Ιούδα… Και ο Σαούλ πάταξε τους Αμαληκίτες από την Αβιλά μέχρι την είσοδο της Σουρ, που είναι απέναντι από την Αίγυπτο.» (Α’ Σαμουήλ, 15:1-7)
«Και η Ιεριχώ ήταν κλεισμένη και οχυρωμένη, εξαιτίας των γιων Ισραήλ. Κανένας δεν έβγαινε έξω και κανένας δεν έμπαινε μέσα. Και ο Κύριος είπε στον Ιησού: Να, παρέδωσα στο χέρι σου την Ιεριχώ και τον βασιλιά της και τους δυνατούς πολεμιστές. Και όλοι οι άντρες του πολέμου βαδίστε γύρω από την πόλη…Και κατά την έβδομη φορά, ενώ οι ιερείς σάλπιζαν με τις σάλπιγγες, ο Ιησούς είπε στον λαό: Αλαλάξτε, επειδή ο Κύριος σας παρέδωσε την πόλη και η πόλη θα είναι ανάθεμα στον Κύριο, αυτή και όλα όσα είναι μέσα σ’ αυτή. Μόνο στην Ραάβ την πόρνη θα διαφυλαχθεί η ζωή, σ’ αυτήν και σε όλους εκείνους που είναι μέσα στο σπίτι της μαζί της, επειδή έκρυψε τους κατασκόπους που είχαμε στείλει…Και ο λαός αλάλαξε όταν σάλπισαν με τις σάλπιγγες και καθώς ο λαός άκουσε τη φωνή των σαλπίγγων, τότε ο λαός αλάλαξε με έναν μεγάλο αλαλαγμό και το τοίχος κατέπεσε από τη βάση του και ο λαός ανέβηκε στην πόλη, κάθε ένας κατευθείαν μπροστά του και κυρίευσαν την πόλη. Και εξολόθρευσαν με μάχαιρα όλους όσους ήταν μέσα στην πόλη, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντας και βόδια και πρόβατα και γαϊδούρια…Και κατέκαψαν την πόλη με φωτιά και όλα όσα ήταν σ’ αυτήν.» (Ιησούς του Ναυή, 6:1-24)
«H Σαμάρεια θα αφανιστεί επειδή αποστάτησε από τον Θεό της. Θα πέσουν με ρομφαία. Τα νήπια της που θηλάζουν, θα συντριβούν και όσες είναι έγκυοι θα διασχιστούν.» (Ωσηέ, 13:16)
Και υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια όπως π.χ. Δευτερονόμιο, 2:31-35; Δευτερονόμιο, 3:2-6; Ιησούς του Ναυή, 8:24-26; κ.α. Οι Χριστιανοί θα πουν ότι τα παραπάνω εδάφια είναι από την Παλαιά Διαθήκη και άρα δεν τους αφορούν όμως ο Ιωάννης Χρυσόστομος που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και θεολόγους του Χριστιανισμού είπε: «Η Παλαιά Διαθήκη προδήλωσε την Καινή και η Καινή ερμήνευσε την Παλαιά. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό αλλά μοιάζουν με δύο υπηρέτριες που ακολουθούν τον Ένα Δεσπότη» (PG 50, 796;) και «Ο σκοπός λοιπόν και από τις δύο διαθήκες είναι ένας, η διόρθωση του ανθρώπου» (Σύνοψις της Παλαιάς τε και Καινής Διαθήκης). Αναρωτιέμαι, σε τί θα μπορούσε να ωφεληθεί ένας άνθρωπος διαβάζοντας τα παραπάνω; Και είναι πολύ σημαντικό επειδή εδώ δεν έχουμε απλώς την καταγραφή κάποιων φόνων και άσχημων γεγονότων αλλά παρουσιάζεται ο ίδιος ο Θεός να δίνει εντολές για γενοκτονίες και δολοφονίες γυναικών, παιδιών, ζώων κ.α. Ασφαλώς μπορώ να κατανοήσω ότι μία κοινωνία που ζούσε πριν 3.000 χρόνια θα είχε κάποιους νόμους διαφορετικούς και «σκληρούς» αλλά και πάλι όχι έναν άσπλαχνο και γεμάτο κακία θεό. Είτε δηλαδή αυτά βρίσκονται στην Παλαιά Διαθήκη είτε στην Καινή, αυτό δεν αλλάζει ότι -κατά τους Χριστιανούς- ο Θεός έδωσε σε κάποια στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας τέτοιες εντολές.
Ας δούμε και άλλα 2 εδάφια όμως. Στο πρώτο φέρεται ο προφήτης Δαβίδ να δοξολογεί τον Θεό επειδή σκότωσε τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων, όταν ο λαός του Ισραήλ ήταν δούλοι στην Αίγυπτο: «Δοξολογείτε τον Κύριο επειδή είναι αγαθός, επειδή το έλεος του παραμένει στον αιώνα…..Αυτόν που πάταξε την Αίγυπτο στα πρωτότοκα της, επειδή το έλεος του παραμένει στον αιώνα» (Ψαλμοί, 136:1-10). Μάλιστα, η δολοφονία μικρών αθώων παιδιών είναι έλεος; Αίσχος. Ας δούμε όμως και ένα άλλο εδάφιο στο οποίο και πάλι ο προφήτης Δαβίδ φέρεται να παρακαλεί τον Θεό να καταστρέψει την αρχαία πόλη Βαβυλώνα και λέει: «Θυγατέρα της Βαβυλώνας που πρόκειται να ερημωθείς, μακάριος εκείνος που θα σου ανταποδώσει την ανταμοιβή των όσων έκανες σε ‘μας. Μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα ρίξει τα νήπια σου επάνω στην πέτρα!» (Ψαλμοί, 137:8-9)
Όποια λοιπόν ερμηνεία και αν δώσουν οι Χριστιανοί, οι περιγραφές των γεγονότων, οι εντολές για γενοκτονίες και οι «δοξολογίες» μιλούν από μόνες τους.