Εφικτη μεσω του Ερωτα τον οποιον πραγματευεται ο Πλατωνας στο Συμποσιο.
.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Αχαχαχαχα Ουράνια Αφροδίτη...
Το πρότυπο μου θυμίζει Πλατωνα...
Δεν θες να τρωγανε μυκους, αλλά τους τρωγανε... το ξέρανε δεν το ξερανε τους τρώγανε... τάχω ξαναγράψει... μην δίνουμε ιδέες και πάει κανείς αδιάβαστος....ksk έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 12:03Όχι ...δεν τρώγανε μυκους ούτε οσφριζονταν αλλά ναι βλέπανε...taxalata xalasa έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 11:08...οι αρχαίοι τρώγανε μύκους και βλέπανε διάφορα...Αρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 06:39
Οχι, οι σποροι δεν εκρηγνυνται, ουτε προκυπτει απο μεσα τους ο Φανης.
Και τα πραγματα γινονται ακομη πιο ανεξηγητα στους Στωικους που γνωριζαν οχι μονο τη μεγαλη εκρηξη αλλα και τη διαστολη του συμπαντος που προκειται να ακολουθηθει απο συστολη μεχρι οριακα μηδενικου σημειου στη συνεχεια.
Φιλε μου οι τυποι ηταν χιλιετιες πιο μπροστα απο τους γελοιους χυδαιο-υλιστες των νεοτερων χρονων.
.
...άσε την ύλη και μην την ενπλέκεις με πολιτικά παραμύθια...
... ο νούς είναι φτιαγμένος από τα ίδια υλικά του σύνπαντος και των άστρων... συνπυκνωμένη αστρόσκονη που θωρεί τον εαυτό της στ'ανωκάτω...
στα εδώ...
το φύσα υπάρχει ± 99,997826% δίχως τον άνθρωπο να περπατά στα δύο...
και ±99,99999% της υπάρξης του ως τώρα δίχως άνθρωπανόητη θρησκεία...
Δηλαδή,
έκαμε κι η μύγα κώλο
κι έχεσε τον κόζμο όλο...
...τό,τι υπάρχουν παντού θρησκείες είναι ένδειξη πως ο άνθρωπος είναι ίδιος ολούθε... αυτοπαγιδευμένος στο 'γώ... εγώκεντροι...
...είναι ψυχολογικό θέμα της αστρόσκονης...
...τυχαία λένε όλοι πως η δικιά τους θρησκεία είναι η μόνη αληθινιά;
...ξαναλέμε... εγώκεντροι... απ'την ίδια αστρόσκονη πώχει ψυχολογικά θέματα... προσλύση...
Η τέχνη του Κωναριου και η Εγκοιμηση είναι πολλά περισσότερα απ όσο μπορείς να σκεφτείς ...με μυκο
α. Οι παλιοτεροι, και πολυ παλιοτεροι, ανθρωποι ηταν εξυπνοτεροι απο τη γενικη εντυπωση που υπαρχει γι αυτους. Φαινεται, στη βασικη τεχνολογια τους αλλα και στις μη χρηστικες δημιουργιες τους ( οι ζωγραφιες των σπηλαιων, τα ειδωλια των Κυκλαδων κ.α.).Αρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 14:45Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 11:04Το λες μονος σου
αλλα παλι, δυσκολευεσαι να το φερεις βολτα συναισθηματικα για οποιοδηποτε λογο, γι αυτο ξαναγυρνας στο μεταφυσικο, το παραφυσικο, το "ανεξηγητο", το "μυστηριο", κλπ.
Αρκετοι πρόγονοί μας ηταν οντως αρκετα πιο ικανοι τεχνικα & διανοητικα απ' οτι εχουμε την εντυπωση οτι ηταν.
Αυτο που σε μεγαλο βαθμο αλλοιωνει την ιδεα που 'χουμε γι αυτους ειναι κυριως οι κυκλοι που κανουν οι λαοι και οι πολιτισμοι. Ακμαζουν, και μετα χανονται, και μαζι τους χανονται και πολλες απ'τις τεχνολογικες & διανοητικες προόδους κ καινοτομιες τους.
Οι Αιγύπτιοι δε χρειαζονταν Εξωγηινους για να χτισουν τις Πυραμιδες. Την τεχνη κ τη θεωρια τα κατειχαν. Απ'την ωρα που τους προεκυψαν και κινητρα ( ελεγχος του πληθυσμου, ματαιοδοξια, αγαπη για τις τεχνες κ.α.) προχωρησαν κ τις εφτιαξαν.
Ο homo sapiens ηταν μαλλον απο την αρχη οσο εξυπνος ειναι και ο συγχρονος ανθρωπος.
Ακομα κι ο εκλειπων νεάντερταλ πιθανολογειται πως ειχε νοημοσυνη αναλογη με τη δικη μας, αν και αυτο μπορει να 'χει να κανει με διασταυρωσεις των δυο συγγενικων φύλων.
Κι αυτα, μας πηγαινουν μεχρι και 100.000 χρονια πισω. Ποσοι ανθρωποι γεννηθηκαν κ πεθαναν απο τοτε μεχρι σημερα; Ποσοι απ' αυτους κατειχαν τη βασικη τεχνολογια κ τη συσσωρευμενη γνωση για να χτισουν αυτο που λεμε ( Μονιμα Εγκατεστημενο ) Πολιτισμο αλλα τους ελλειψαν τα μεσα και η τυχη; ("Μ.Ε.Π." εννοω αυτο που ξεκινησε καμια δεκαρια χιλιαδες χρονια πριν στη Μεσοποταμια).
Μια απλη ερωτηση: γιατι οι Ορφικοι πριν 2700 χρονια συνελαβαν το μηχανισμο του Μπιγκ Μπανγκ και δεν σκεφτηκαν κατι αναλογο οι διανοιες που κατηυθυναν την επιστημονικη και τεχνολογικη αναπτυξη στη Δυση στην αρχη της βιομηχανικης περιοδου;
.
seismic1 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 18:07Υπάρχει Θεός;
Το ερώτημα θα απαντηθεί όταν απαντηθεί αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.
Εμείς δημιουργήσαμε τον Θεό ή ο Θεός δημιούργησε εμάς?
Και ποιος δημιούργησε τον Θεό?
Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρχή και τέλος για να μετρήσουμε τον χρόνο και τον χώρο.
Γιατί αν υπάρχει τι υπήρχε πριν την αρχή και τι υπάρχει μετά το τέλος?
Δεν θα μάθουμε ποτέ μας ξεπερνά.
αφού είπαμε φίλε πως ο άνθρωπος υπάρχει μόνο στο 0,002174% της συνπαντικής ηλικίας.... που τον είδες τον ανθρωποκεντρισμό;Αρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 18:43seismic1 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 18:07Υπάρχει Θεός;
Το ερώτημα θα απαντηθεί όταν απαντηθεί αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.
Εμείς δημιουργήσαμε τον Θεό ή ο Θεός δημιούργησε εμάς?
Και ποιος δημιούργησε τον Θεό?
Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρχή και τέλος για να μετρήσουμε τον χρόνο και τον χώρο.
Γιατί αν υπάρχει τι υπήρχε πριν την αρχή και τι υπάρχει μετά το τέλος?
Δεν θα μάθουμε ποτέ μας ξεπερνά.
Αν δεν υπηρχε θεος θα επρεπε να βαλουμε κατι αλλο θεικο στη θεση του, μια αιωνια και αυθυπαρκτη αρα τελικα θεικη υλη η κατι αλλο επισης αιωνιο.
Δεν υπαρχει ορθολογικη απαντηση σε αυτα τα ερωτηματα.
Σε τελικη ποιος εθεσε σε λειτουργια το μπιγκ μπανγκ;
Κι αν δεν υπηρξε αιτια και τα μπιγκ μπανγκ ειναι αλυσσιδωτα αιωνιως ποιος τα κατεστησε αιωνια;
Υπαρχουν ομως κι αλλα ερωτηματα.
Το συμπαν απο τα πρωτα μικροsec της υπαρξης του ελαβε τις ιδανικοτερες τιμες για να μην οδηγηθει στην καταρρευση και στο χαος.
Και στη συνεχεια βλεπουμε ιδανικες τιμες και σε ενα σωρο αλλα ζητηματα, πιχι απιστευτα ευνοικες τιμες για την εμφανιση της ζωης στη γη.
Με λιγα λογια ενα συμπαν που βρωμαει ανθρωποκεντρισμο και ευφυη νοημοσυνη.
.
Δεν υπαρχει ορθολογικη απαντηση σε αυτα τα ερωτηματα.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 22:54Η συνθηκη που παρηγαγε αυτον τον κοσμο ειναι απολυτα τυχαια , και οι συνθηκες απο τις οποιες προεκυψε η ζωη ειναι, εξισου τυχαιες. Ο Κοσμος δεν σκοπευε να παραξει ζωη, αλλα μεσα στις απειρες πιθανοτητες του, τυχαμε και εμεις.
Ο Κοσμος δεν εχει Αρμονια, ουτε Ιδανικοτητες, και, ουσιαστικα/ριζικα/θεμελιακα ουτε Νομους, ουτε Κανονες, ουτε Θεληση, εκτος ισως απ' αυτο το ελαχιστο τμημα του Απείρου που δυναμεθα να αντιληφθουμε.
Ρωτώντας πας στην πόλη. Αν εξετάσουμε τι υπάρχει πίσω από όλα ακόμα και μέσα στην ονομαζόμενη ύλη είναι η ενέργειαtaxalata xalasa έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 00:03Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 22:54Η συνθηκη που παρηγαγε αυτον τον κοσμο ειναι απολυτα τυχαια , και οι συνθηκες απο τις οποιες προεκυψε η ζωη ειναι, εξισου τυχαιες. Ο Κοσμος δεν σκοπευε να παραξει ζωη, αλλα μεσα στις απειρες πιθανοτητες του, τυχαμε και εμεις.
Ο Κοσμος δεν εχει Αρμονια, ουτε Ιδανικοτητες, και, ουσιαστικα/ριζικα/θεμελιακα ουτε Νομους, ουτε Κανονες, ουτε Θεληση, εκτος ισως απ' αυτο το ελαχιστο τμημα του Απείρου που δυναμεθα να αντιληφθουμε.
το υδρογόνο έγινε τυχαία από το τίποτα;
δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει το τίποτα κι αποφάσισε να γίνει υδρογόνο;
κ.ο.κ. μα τα υπόλοιπα τυχαία; στοιχειά....
αφού λες πως βλέψ ένα μόνο μέρος της γραμμής... με ποια λογική το ρίχνεις στην τύχη αφού δεν βλέψ όλη την γραμμή;
παρανοείς...