Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Αρίστος είν' αυτός...πάντα θα επανέρχεται. Αλλά μήπως αυτό δεν κάνουμε οι περισσότεροι;
Και κουλούρι και τυρί; κουκουβάγια; (στην Αθήνα;)
-Το λιγοτερο πιθανο εδω γενικα ειναι η λανθασμενη πληροφορηση.Σπίρτο έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 00:13και ανωφελείςΑ Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 00:05Οχι.
Οσες ενστασεις εχω ακουσει
Για τα τεστ νοημοσυνης
Ειναι ειτε ανακριβεις
Ειτε ανειλικρινεις..
και ανανοφραουλοειδεις
και αναΐς αναΐς
και χατζηπαναής.
Έστω ότι ισχύουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που λέτε. Σε τί ακριβώς επηρεάζει η εμβέλεια/ακρίβεια/ανακρίβεια των τεστ νοημοσύνης την πλειοψηφία των ανθρώπων;Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 11:26-Το λιγοτερο πιθανο εδω γενικα ειναι η λανθασμενη πληροφορηση.Σπίρτο έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 00:13και ανωφελείςΑ Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 00:05
Οχι.
Οσες ενστασεις εχω ακουσει
Για τα τεστ νοημοσυνης
Ειναι ειτε ανακριβεις
Ειτε ανειλικρινεις..
και ανανοφραουλοειδεις
και αναΐς αναΐς
και χατζηπαναής.
-Τα περισσοτερο πιθανα ειναι:
.η σκοπιμη παραπληροφορηση για τη νοημοσυνη και τα τεστ
.ο πονηρος Αμυντικος Ναι-αλλά-δισμός & Denialισμός
.και το συστηματικο θαψιμο - "αν δε μιλαει κανεις γι αυτο και δε το βλεπουν, θα το ξεχασουν ρε..".
Αμα πεις "εγω δεν ξερω.."tanipteros έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 00:13ο Θεός σχετίζεται με το μεταφυσικό,
οπότε όσοι έχουν εμπειρίες μεταφυσικές μπορεί να έχουν μια άποψη τι είναι ο Θεός
οι υπόλοιποι που δεν έχουν τέτοιες εμπειρίες απλά αγνοούν και το πιο σοφό θα ήταν να πουν δεν ξέρω.
Επηρεαζει τους Απο Τη Μεση Και ΠανωΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 11:33Έστω ότι ισχύουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που λέτε. Σε τί ακριβώς επηρεάζει η εμβέλεια/ακρίβεια/ανακρίβεια των τεστ νοημοσύνης την πλειοψηφία των ανθρώπων;Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 11:26-Το λιγοτερο πιθανο εδω γενικα ειναι η λανθασμενη πληροφορηση.
-Τα περισσοτερο πιθανα ειναι:
.η σκοπιμη παραπληροφορηση για τη νοημοσυνη και τα τεστ
.ο πονηρος Αμυντικος Ναι-αλλά-δισμός & Denialισμός
.και το συστηματικο θαψιμο - "αν δε μιλαει κανεις γι αυτο και δε το βλεπουν, θα το ξεχασουν ρε..".
Αρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 14:45Aιωνιο με θεικη αιτια το συμπαν στον Αριστοτελες, δεν θα μπορουσε να ειναι αιωνιο χωρις αιτια, η υπαρξη του προκυπτει απο το θειο νου σαν πρωτο κινουν.
Φιλε μου οι τυποι ηταν χιλιετιες πιο μπροστα απο τους γελοιους χυδαιο-υλιστες των νεοτερων χρονων.
Μια απλη ερωτηση: γιατι οι Ορφικοι πριν 2700 χρονια συνελαβαν το μηχανισμο του Μπιγκ Μπανγκ και δεν σκεφτηκαν κατι αναλογο οι διανοιες που κατηυθυναν την επιστημονικη και τεχνολογικη αναπτυξη στη Δυση στην αρχη της βιομηχανικης περιοδου;
Αρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 14:45Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 11:04Το λες μονος σουΑρίστος έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 06:39
Οχι, οι σποροι δεν εκρηγνυνται, ουτε προκυπτει απο μεσα τους ο Φανης.
Και τα πραγματα γινονται ακομη πιο ανεξηγητα στους Στωικους που γνωριζαν οχι μονο τη μεγαλη εκρηξη αλλα και τη διαστολη του συμπαντος που προκειται να ακολουθηθει απο συστολη μεχρι οριακα μηδενικου σημειου στη συνεχεια.
Φιλε μου οι τυποι ηταν χιλιετιες πιο μπροστα απο τους γελοιους χυδαιο-υλιστες των νεοτερων χρονων.
.
αλλα παλι, δυσκολευεσαι να το φερεις βολτα συναισθηματικα για οποιοδηποτε λογο, γι αυτο ξαναγυρνας στο μεταφυσικο, το παραφυσικο, το "ανεξηγητο", το "μυστηριο", κλπ.
Αρκετοι πρόγονοί μας ηταν οντως αρκετα πιο ικανοι τεχνικα & διανοητικα απ' οτι εχουμε την εντυπωση οτι ηταν.
Αυτο που σε μεγαλο βαθμο αλλοιωνει την ιδεα που 'χουμε γι αυτους ειναι κυριως οι κυκλοι που κανουν οι λαοι και οι πολιτισμοι. Ακμαζουν, και μετα χανονται, και μαζι τους χανονται και πολλες απ'τις τεχνολογικες & διανοητικες προόδους κ καινοτομιες τους.
Οι Αιγύπτιοι δε χρειαζονταν Εξωγηινους για να χτισουν τις Πυραμιδες. Την τεχνη κ τη θεωρια τα κατειχαν. Απ'την ωρα που τους προεκυψαν και κινητρα ( ελεγχος του πληθυσμου, ματαιοδοξια, αγαπη για τις τεχνες κ.α.) προχωρησαν κ τις εφτιαξαν.
Ο homo sapiens ηταν μαλλον απο την αρχη οσο εξυπνος ειναι και ο συγχρονος ανθρωπος.
Ακομα κι ο εκλειπων νεάντερταλ πιθανολογειται πως ειχε νοημοσυνη αναλογη με τη δικη μας, αν και αυτο μπορει να 'χει να κανει με διασταυρωσεις των δυο συγγενικων φύλων.
Κι αυτα, μας πηγαινουν μεχρι και 100.000 χρονια πισω. Ποσοι ανθρωποι γεννηθηκαν κ πεθαναν απο τοτε μεχρι σημερα; Ποσοι απ' αυτους κατειχαν τη βασικη τεχνολογια κ τη συσσωρευμενη γνωση για να χτισουν αυτο που λεμε ( Μονιμα Εγκατεστημενο ) Πολιτισμο αλλα τους ελλειψαν τα μεσα και η τυχη; ("Μ.Ε.Π." εννοω αυτο που ξεκινησε καμια δεκαρια χιλιαδες χρονια πριν στη Μεσοποταμια).
Μια απλη ερωτηση: γιατι οι Ορφικοι πριν 2700 χρονια συνελαβαν το μηχανισμο του Μπιγκ Μπανγκ και δεν σκεφτηκαν κατι αναλογο οι διανοιες που κατηυθυναν την επιστημονικη και τεχνολογικη αναπτυξη στη Δυση στην αρχη της βιομηχανικης περιοδου;
.
Εσύ, τωρα, είσαι ευχαριστημένος με τέτοιου επιπέδου (κατηχητικού και βάλε) "επιχείρημα", ε;Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 13:12.............
το αστειο με τους επιστημονες ειναι
οτι τα ξερουν ολα,
απο την αρχη μεχρι το τελος,
και δεν ξερουν τι θα τους ξημερωσει αυριο ....
............................
taxalata xalasa έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 08:43το ζωοποιόν βοηθητικό αέριο (αγιο πνευμα) για μας είναι το οξυγόνο... άνευ οξυγόνου κάνεις παρέα με τον χάρη...Αρίστος έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 05:50Λοξίας έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 22:30
Δεν αφήνω τίποτε Αρίστο...απλώς αναδεικνύω τις αστοχίες σου, όπως η "απόδειξη" του αιθέρα που επικαλέστηκες...
Έχει την ίδια αξία με την "απόδειξη" της ύπαρξης του Δία, που θα επικαλείτο ο Αρίστος του 4ου π.Χ. αιώνα:
Η καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη του Δία, είναι οι κεραυνοί που εκτοξεύονται από τον ουρανό!
Α, εγώ δεν υποστηρίζω κάτι, σε αντίθεση με εσένα. Εγώ είμαι άθεος με αγνωστικό υπόβαθρο σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα.
Σε αντίθεση με εσένα που είσαι απόλυτα βέβαιος για την ύπαρξη αιθέρα ζωοποιού που εκπορεύεται από το υπέρτατο-νοήμον ον και κατασκευαστή των πάντων, ήγουν θεό. Οπότε, είσαι εσύ που καλείσαι να αποδείξεις τις προτάσεις που καταθέτεις ως αληθινές.
Αλλά χρειάζονται αποδείξεις Αρίστο...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Αποδείξεις καθολικά αποδεκτές και όχι σαχλαμαρίτσες του κατηχητικού.
Ξέρω/ξέρεις/ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Συνεπώς, ας είσαι λιγότερο κατηγορηματικός, διότι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί καταλήγουν στα σκουπίδια...
Αποδειξεις δεν εχω και ουτε μ΄ενδιαφερει να πεισω καποιον-ους οτι το ζωοοποιον στοιχειο ειναι ο Αιθερας που στους Χριστιανους γινεται το Αγιο Πνευμα το ζωοποιον, σε αλλους λαους οπως οι Κινεζοι γινεται το Τσι, στους αρχαιους Αιγυπτιους το Κα κλπ.
απόδειξη... αν πάρουμε όλους τους Αιθεροβάτες, Αγιοπνευματάδες, ΤσίΤσιδους και ΚαΚαρίζοντες leaders και εκπομπαίους των και τους ανεβάσουμε με μια σκαφή, του Γέλων Μασκαρά, όξω από την ατμόσφαιρα και τους αμολήκουμε, θα διαπιστώσουμε πως θα τους εγκαταλείψουν ο Αιθέρας, τ'Αγιο Μπνέουμα, το Τσί και το Κα κι όλα τα κουλά που έχουν πει διάφοροι μυκοφάγοι ανα τους αιώνες των αιώνων, αμην!.
Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑07 Οκτ 2024, 13:12.............
το αστειο με τους επιστημονες ειναι
οτι τα ξερουν ολα,
απο την αρχη μεχρι το τελος,
και δεν ξερουν τι θα τους ξημερωσει αυριο ....
............................