Να επανέλθει η βίτσα στα σχολεία;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
marabou

Re: Να επανέλθει η βίτσα στα σχολεία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 09 Οκτ 2024, 00:13

Stinger έγραψε:
09 Οκτ 2024, 00:08
Την εποχή που πήγαινα δημοτικό η βιτσα και οι μπατσες έδιναν κι έπαιρναν. Κάποτε για να με τιμωρήσει ο δάσκαλος μου έριξε τόσο δυνατή σφαλιάρα που ξεκόλλησε η τεράστια πέτρα από το δαχτυλίδι του! Κι όπως έπεφτε στο πάτωμα ντιν ντιν ντιν, μ έπιασε ένα νευρικό γέλιο που τον έκανε θηρίο! Βουτάει από δίπλα τη βέργα κι άρχισε να κοπανάει τις παλάμες μου. Πονηρός βέβαια εγώ είχα προετοιμαστει τριβοντας τις παλάμες μου με τσουκνίδες που τις έκανε να μην νοιώθουμε το ξύλο! Και δωστου εγώ να γελάω όσο με χτυπούσε ώσπου κουράστηκε! Αφιέρωμα στον βλακα νηματοθετη! :wave:
Μυαλό δεν έβαλες όπως φαίνεται. Παρέμεινες άθλιος.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Οκτ 2024, 00:15

marabou έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:50
marabou έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:36

Γιατί δεν λες άλλες;
Γιατί πρέπει να μου αναφέρεις εσύ πρώτα ή όποιος άλλος γουστάρει, σε ποιες "κακές" πράξεις μαθητών αναφέρεστε. Ή έστω ποιες θεωρείτε εσείς "κακές" γιατί παίζουν και θεωρίες τύπου ότι κανένας ανήλικος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κακές πράξεις.

Κάνε μια λίστα και θα σου πω μια δική μου πρόταση για την αντιμετώπιση της χ ή ψ παραβατικότητας, δεν είναι όλες ίδιες.
Γιατί μιλάς στον πληθυντικό; Δεν εκπροσωπώ τίποτα.
Μιλάω στον πληθυντικό, για την περίπτωση που κάποιοι θέλουν να καταθέσουν κι αυτοί τις απόψεις τους, δεν είχα κάποια πρόθεση να αποδώσω κάτι μαζικό σε σένα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 09 Οκτ 2024, 00:19

marabou έγραψε:
Φίλε μου εγώ σέβομαι την απορία σου και τον προβληματισμό σου Ζητάς προτάσεις. Σου έγραψα μία όσο πιο ολοκληρωμένη άποψη μπορούσα όμως εσύ την αγνόησες και φέρεσαι σαν να μην έχεις πάρει απάντηση.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 09 Οκτ 2024, 00:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2024, 00:15
marabou έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:50

Γιατί πρέπει να μου αναφέρεις εσύ πρώτα ή όποιος άλλος γουστάρει, σε ποιες "κακές" πράξεις μαθητών αναφέρεστε. Ή έστω ποιες θεωρείτε εσείς "κακές" γιατί παίζουν και θεωρίες τύπου ότι κανένας ανήλικος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κακές πράξεις.

Κάνε μια λίστα και θα σου πω μια δική μου πρόταση για την αντιμετώπιση της χ ή ψ παραβατικότητας, δεν είναι όλες ίδιες.
Μιλάω στον πληθυντικό, για την περίπτωση που κάποιοι θέλουν να καταθέσουν κι αυτοί τις απόψεις τους, δεν είχα κάποια πρόθεση να αποδώσω κάτι μαζικό σε σένα.
Ωραία λοιπόν. Μιλάω για τος περιπτώσεις βιαιοπραγίας στον συμαθητή. Κι έφτιαξα το νήμα λόγω αυτών που ακούμε τις τελευταίες μέρες.
Σπίρτο έγραψε:
09 Οκτ 2024, 00:19
marabou έγραψε:
Φίλε μου εγώ σέβομαι την απορία σου και τον προβληματισμό σου Ζητάς προτάσεις. Σου έγραψα μία όσο πιο ολοκληρωμένη άποψη μπορούσα όμως εσύ την αγνόησες και φέρεσαι σαν να μην έχεις πάρει απάντηση.
Με συγχωρείς δεν το είδα. Που μου απάντησες;

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 09 Οκτ 2024, 00:30

marabou έγραψε:
09 Οκτ 2024, 00:27
Με συγχωρείς δεν το είδα. Που μου απάντησες;
Σπίρτο @ Να επανέλθει η βίτσα στα σχολεία;

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 09 Οκτ 2024, 00:38

Το διάβασα και σ' ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντηση. Λες λοιπόν ότι δεν είναι σωστό το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν κάνει τα παιδιά υπεύθυνα; Κι ότι αν ήταν άλλο δεν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βλέπουμε τελευταία;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2024, 09:51

marabou έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:27
Ασέβαστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 10:12
α, ναι, επισης οποιος συμφωνει η προτεινει τη χρηση βιτσας για σοφρωνισμο ανηλικων, θα πρεπει ο ιδιος να τιμωρειται και να σοφρωνιζεται με τον ιδιο τροπο.

για παραδειγμα, παρανομο παρκαρισμα = 20 βουρδουλιες.

ανοιγμα ηλιθιου τοπικ στο πχορουμ, = ενα κατακεφαλο.

κλπ.
Είσαι σίγουρος; :D
Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
ναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 09 Οκτ 2024, 09:58

Σε αυτό το κωλοχανείο, όπου δεν τιμωρείται κανείς, φοβάσαι πλέον να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο.

Κρανίδι: 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από τον πρώτο όροφο σε γυμνάσιο

https://www.protothema.gr/greece/articl ... taxis-tou/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2024, 10:06

marabou έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
marabou έγραψε:

Ωραία λοιπόν. Μιλάω για τος περιπτώσεις βιαιοπραγίας στον συμαθητή. Κι έφτιαξα το νήμα λόγω αυτών που ακούμε τις τελευταίες μέρες.
και θεωρεις λογικο ο κατα κανονα ηλιθιος εκπαιδευτικος να ειναι δικαστης και εκτελεστικο οργανο, να αποφασιζει ποινη χτυπηματος του μαθητη, και να την εκτελει αμεσα.

και λεω ναι, υπο τον ορο ο κατα κανονα ηλιθιος μπατσος να κανει το ιδιο οπου σε πετυχει να παρκαρεις παρανομα. :102:

επισης να εχει δικαιωμα ο κατα κανονα ηλιθιος γονιος να μαστιγωνει τον εκπαιδευτικο αν κρινει οτι εκανε λαθος.

μια χαρα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Οκτ 2024, 10:19

Ασέβαστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:06
marabou έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

και θεωρεις λογικο ο κατα κανονα ηλιθιος εκπαιδευτικος να ειναι δικαστης και εκτελεστικο οργανο, να αποφασιζει ποινη χτυπηματος του μαθητη, και να την εκτελει αμεσα.

και λεω ναι, υπο τον ορο ο κατα κανονα ηλιθιος μπατσος να κανει το ιδιο οπου σε πετυχει να παρκαρεις παρανομα. :102:

επισης να εχει δικαιωμα ο κατα κανονα ηλιθιος γονιος να μαστιγωνει τον εκπαιδευτικο αν κρινει οτι εκανε λαθος.

μια χαρα.
Εγώ δεν κατάλαβα, γιατί το θέμα περιστρέφεται μονίμως γύρω από τη βίτσα. Έχετε δει έστω και έναν να την προτείνει ως σύγχρονη μέθοδο πειθαρχίας;

Ή έστω να στηρίζει την οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια/σωματική τιμωρία από εκπαιδευτικό σε μαθητή; Αν όχι, προς τί αυτές οι εκρήξεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Οκτ 2024, 10:22

Το ζητούμενο είναι το τί πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν κάποιος μαθητής ασκεί βιαιοπραγία σε μαθητή, γιατί απλώς έτσι γουστάρει και ενίοτε βιντεογραφεί το κατόρθωμα του.

Και απλώς θεωρώ την βίτσα ως μία εύκολη πρόφαση, για να μην συζητηθούν πιο αναλυτικά οι μη βίαιες εναλλακτικές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 09 Οκτ 2024, 10:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2024, 10:28

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:19
Ασέβαστος έγραψε:
marabou έγραψε:

μια χαρα.
Εγώ δεν κατάλαβα, γιατί το θέμα περιστρέφεται μονίμως γύρω από τη βίτσα. Έχετε δει έστω και έναν να την προτείνει ως σύγχρονη μέθοδο πειθαρχίας;

Ή έστω να στηρίζει την οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια/σωματική τιμωρία από εκπαιδευτικό σε μαθητή; Αν όχι, προς τί αυτές οι εκρήξεις;
μα τη βιτσα πραγματευεται το τοπικ, δες το αρχικο ποστ. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2024, 10:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:22
Το ζητούμενο είναι το τί πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν κάποιος μαθητής ασκεί βιαιοπραγία σε μαθητή, γιατί απλώς έτσι γουστάρει και ενίοτε βιντεογραφεί το κατόρθωμα του.
καλουν αστυνομια, εισαγγελεα, ειδοποιουν γονεις και πραττονται τα νομιμα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Οκτ 2024, 10:29

Ασέβαστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:28
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:19
Ασέβαστος έγραψε:

μια χαρα.

μα τη βιτσα πραγματευεται το τοπικ, δες το αρχικο ποστ. :102:
Δες το προηγούμενο ποστ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Οκτ 2024, 10:36

Ασέβαστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:22
καλουν αστυνομια, εισαγγελεα, ειδοποιουν γονεις και πραττονται τα νομιμα.
Και ποια ακριβώς είναι τα νόμιμα;

Έστω ότι κάποιος μεγαλύτερος μάγκας ή παρεάκι σαπάκιαζε και ξεφτίλιζε το γιο σου, βιντεογραφώντας το σκηνικό και μοιράζοντας το στους φαν του είδους για να κάνουν πλάκα. Τί θα έκανες αν σε ειδοποιούσαν;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών