Άθεος έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 10:37
Λοξίας έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 00:23
Υπάρχουν γραπτά (ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΕΣΥ), που να διηγούνται την απαρχή των θρησκειών; Να τα παραθέσεις.
Αυτά που μεταφράζω εγώ είναι αρχαία κείμενα. Ποια κείμενα διηγούνται την απαρχή της θρησκείας (όχι των οργανωμένων θρησκειών) κατά την άποψή σου.
Η σκάλα με την οποία ανέβηκαν οι εγκληματίες, βιαστές στον ουρανό και έγιναν θεοί είναι γνωστή από αρχαίες κουλτούρες σε ολόκληρη τη γη. Τι περισσότερο θέλεις;
Στο είπα ότι μοιάζεις με παλιό γραμμόφωνο που κόλλησε η βελόνα; Στο είπα...
Άντε ξανά-μανά...
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι μεταφράζεις εσύ. Και ΜΗΝ μου τα ξαναποστάρεις! Από την στιγμή που αμφισβητώ την μετάφρασή σου, ποιος ο λόγος να προσπαθείς να με πείσεις με επανάληψη των μεταφράσεών σου.
Καταλαβαίνεις ότι λειτουργείς σαν θεολόγος-κατηχητής; Εγώ αρνούμαι την εγκυρότητα των γραφών του και αυτός μου ποστάρει χωρία από τη ΠΔ/ΚΔ για να με πείσει για την εγκυρότητα των ιερών του βιβλίων!
Εσύ μπορεί να κάνεις τεράστιο λάθος στην μετάφραση και εγώ δεν είμαι ειδικός για να το διαπιστώσω.
Οπότε, όσες φορές και να επαναλάβεις την ίδια άποψη, θα πάρεις την ίδια απάντηση:
- "Εν τη επιστημονκή αποδείξει και ούτω πιστεύσομεν"...
ΜΗΝ συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι. Φέρε υποστήριξη από την επιστήμη/επιστήμονες για όσα ισχυρίζεσαι.
Σήμερα δεν είμαστε στο 1.600 να φοβόμαστε μη μας κάψει η Ιερά Εξέταση...οπότε δεν χρειάζεται να σκεφτώ τέτοια εκδοχή.
Οι θρησκόληπτοι στις ΗΠΑ προσπαθούν να περάσουν νόμο να τιμωρείται η έκτρωση με την ποινή θανάτου. Τον Σεπτέμβριο δυο γυναίκες πέθαναν λόγω της απαγόρευσης έκτρωσης στην Πολιτεία της Γεωργίας και οι ΗΠΑ βρίσκονται προς τον δρόμο για μια θεοκρατική ‘δημοκρατία’. Στο Ιράν σκοτώνουν τις κοπέλες επειδή δεν φοράνε σωστά το κεφαλομάντηλο.
Μην είσαι τόσο ατομικιστής!
Δεν είμαι καθόλου ατομικιστής και ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να μου προσάψεις διάφορες κατηγορίες, ώστε να ΜΗΝ απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.
Και στο ξαναλέω...ΜΗΝ κομίζεις γλαύκες στην Αθήνα...δεν είναι μόνον η πολιτεία της Γεωργίας που έχει απαγορεύσει τις αμβλώσεις.
Είναι το Οχάιο, το Κεντάκι, ο Μισισιπής και η Λουϊζιάνα και άλλες 8!
Τι μας το λες; για νέο; για εντυπωσιασμό; Και κόψε λίγο από τη "θανατική ποινή"...
Έχεις εσύ δείγματα πως κάποιοι που τόλμησαν να μιλήσουν, είχαν την τύχη του Μπρούνο; Αν έχεις, να τα παραθέσεις.
Όταν κάποιο τολμήσουν, θα το μάθεις.
Πολύ ωραία!
Μέχρι να συμβεί αυτό, να πάψεις να το επικαλείσαι, διότι είναι παντελώς αστήρικτο.
Τι θέλεις δηλαδή; Εσύ να λες (αστηρικτες απόψεις) και εγώ να υποκλίνομαι;
Κατάθεσε τις αποδείξεις σου και βλέπουμε.
Εδώ γράφεις εσύ τόσα χρόνια και παραμένεις ατιμώρητος...αυτό δεν το σκέφτηκες. Γιατί;
Ο ‘ιερός’ νόμος έχει καταργηθεί. Δεν το ξέρεις;
Αρχίζεις και κουράζεις dtango...επαναλαμβάνεσαι λες και κόλλησε η βελόνα.
Ακολουθώ το σύστημα των παπάδων. Εξάλλου, δεν με ενδιαφέρεται εσείς αλλά τα παιδιά σας, όπως κι΄εκείνους.
Τίνι τρόπω, ρε συ dtango, θα "μορφώσεις" τα παιδιά μας;
Γράφοντας σε ένα γενικό φόρουμ τις δικές σου αστήρικτες ερμηνείες/απόψεις/εξηγήσεις;
Για τόσο βλάκες έχεις τους νέους των 20-40 χρόνων; Να πιστέψουν κάποιον που ερμηνεύει κατά το δοκούν αρχαία κείμενα, χωρίς να φέρνει την παραμικρή απόδειξη εγκυρότητας των ισχυρισμών του; Αστεία πράγματα, ρε φίλε...
Γιατί δεν διοργανώνεις ένα παγκόσμιο συνέδριο να αναπτύξεις τις ερμηνείες/μεταφράσεις/εξηγήσεις σου;
Με τέτοια "ατού" στα χέρια σου, τι στα κομμάτια παλεύεις τόσα χρόνια στα φόρα;
Μοιάζεις πολύ με τον μαστρο-seismic που διαλαλεί στα φόρα, εδώ και 15 χρόνια, την νίκη του επί του σεισμού", αλλά όλη η επιστήμη τον έχει γραμμένο...και αυτός διεθνείς συνομωσίες εναντίον του βλέπει.