ΓΑΛΗ έγραψε: ↑04 Νοέμ 2024, 10:29
Λοξίας έγραψε: ↑04 Νοέμ 2024, 08:42
Και η μαύρη γάτα, καλά θα κάνει να θυμηθεί πως μιλάει με τον Λοξία και όχι με κάναν 12-11...
Προς αποφυγήν, δηλαδή, κάποιων προσεγγίσεων-νήξεων πως ο δικός μας κατακλυσμός υπήρξεν ο γνήσιος, ενώ οι άλλοι ήταν γιαλαντζί.
Μιας και εσύ πετάχτηκες να θέσεις "σύγκρίση" κατακλυσμών.
Εν πάσει περιπτώσει, εγώ απάντησα στο ερώτημά σου...εσύ θα απαντήσεις στο δικό μου ή θα αποφύγεις δια μέσου του στρίβειν δι' αλλης ερωτήσεως;
Ο μύθος του Δευκαλίωνα δεν αναφέρει πως η Αυστραλία σκεπάστκε από νερά.
Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγαλουμε από αυτήν την έλλειψη αναφοράς;
Τι λέει ο μύθος;
Καταστροφή πλημμύρες και αμέσως μετά γέννηση του Έλληνα
Τι ξέρουμε σήμερα;
Ότι η έκρηξη στην Σαντορίνη έγινε γύρω στο 1615 και η γέννηση του λεγόμενου μυκηναϊκού πολιτισμού γύρω στο 1600
Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τί εννοείς. Εσύ έθεσες το ερώτημα για την Αυστραλία.

Εγώ απλώς είπα ότι ο ίδιος μύθος παίζει με παραλλαγές και σε άλλες θρησκείες (Δευκαλίων, Νώε, Ουτναπιστίμ). Και ο Έλληνας ήταν ο αντίστοιχος Αβραάμ.
Γεννάρχης περισσότερων ελληνικών φύλων και όχι μόνον των Αχαιών (μυκηναίων).
ΥΓ. Αναφορικά με τον 12-11 που έγινε έτσι ξαφνικά 1+11, τί περιμένεις να πω;

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοούσα θέτωντας το ερώτημα για την Αυστραλία σε μία απάντηση, άλλου μέλους, περί "παγκοσμιότητας του κατακλυσμού του Νώε"...
Και γι' αυτό, αντί να απαντήσεις ευθέως στο ερώτημα αν στον μύθο του βιβλικού "παγκόσμιου" κατακλυσμού αναφέρεται η Αυστραλία, προσπάθησες να κάνεις
"συγκριτική κατακλυσμιολογία", ρωτώντας αν στον μύθο του Δευκαλίωνα, αναφέρεται η Αυστραλία...δηλαδή, ερώτηση αντί απαντήσεως.
Τα θέμα αυτό / θέματα αυτά, έχουν συζητηθεί, ξανά και ξανά, και στο Ίνερνετ και Μαύρο και στο Πειρατικό και στο εδώ (παλιό και νυν), δεκάδες φορές. Οπότε, δεν πάει να κάνεις πως τα ακούς για πρώτη φορά...στο κάτω κάτω δεν απευθύνθηκα σε εσένα.
Εν πάσει περιπτώσει, είσαι διατεθειμένη να απαντήσεις ή θα συνεχίσεις το στρίβειν;
Είπαμε: Ο μύθος του Δευκαλίωνα δεν αναφέρει πως η Αυστραλία σκεπάστηκε από νερά.
Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτήν την έλλειψη αναφοράς;