Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Νοέμ 2024, 08:40

xlsms έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 01:27
Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 05:18
xlsms έγραψε:
03 Νοέμ 2024, 23:27

αν ήταν έτσι θα ερχοταν να μιλήσει φιλοσοφικά με τους αρχαίους έλληνες που το κατείχαν το άθλημα.

Το εκαναν οι Ελληνες Χριστιανοι με τους Ελληνες Εθνικους στην Αλεξανδρεια, και οι συγκεκριμενοι Ελληνες Χριστιανοι επισης το κατειχαν το αθλημα γιατι ειχαν σπουδασει σε ελληνικες φιλοσοφικες σχολες και καποτε ηταν και οι ιδιοι Εθνικοι.

.
ναι εντάξει, άλλο λέω . γιατί επέλεξε το λαό του ισραήλ για να επικοινωνήσει με την ανθρωπότητα και όχι την αρχαία ελλάδα όπου θα εισήγαγε στοιχεία φιλοσοφίας στο λόγο του;
η δική μου απάντηση είναι ότι ήταν ανώτεροι από όλους τους άλλους πνευματικά.

και να πω με την ευκαιρία κάτι για αυτούς που λένε πως είναι θεός των Εβραίων αυτός, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτόν; ρε μάγκες, σε κάποιον λαό θα έπρεπε να έρθει

Εμφανιστηκε στους Εβραιους, οι Εβραιοι τον σταυρωσαν και κατεδιωξαν τους μαθητες του, μαλιστα εξοντωσαν ολους του Εβραιους Χριστιανους της Ιουδαιας στην επανασταση του 66-70 μ.Χ. αλλα τον δεχτηκαν οι Ελληνες που με τη βοηθεια της κοινης γλωσσας και της ελληνικης φιλοσοφιας δημιουργησαν και διεδοσαν την αντιστοιχη θρησκεια.

Και μηπως ηταν αυτο το θεικο σχεδιο.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Νοέμ 2024, 08:42

xlsms έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 04:08
στην ουσία μία μικρή εγγραφή έκανε στο ντιενέη του ανθρώπου. ήρθε ως απλός άνθρωπος και όχι ως βασιλειάς που θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα. και φεύγοντας από τον κόσμο να αφήσει πίσω του ένα υπέρλαμπρο βασίλειο που θα το ζήλευε και ο τελευταίος κάτοικος του πλανήτη.
καμμιά ενγραφή δεν έκαμε στο DNA τ'ανθρώπου... οι αυταυθαίρετοι αυτοπροσδιορισμοί σαν (Διός / Θεού Υιός) είναι ελληνιστικόφημες φαντασίες των ελληνικών παραμυθιών που τραγουδάγανε όταν ήταν στην μόδα η ραφτή ωδή... ράβανε... κοπτο-rapτική...
xlsms έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 04:08

στο άλλο που λες, αν αφαιρέσουμε την εισβολή που έχεις δίκιο και δεν έχω αντίλογο πέρα απο το να ψελίσω μόνο, πως "έτσι ενεργεί ο άνθρωπος ανέκαθεν", νομίζω πως ζούνε ειρηνικά κάποιοι λίγοι άραβες στο ισραήλ , οπότε θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί αν υπήρχε θέληση για ειρηνική συνύπαρξη και από τη μεριά των παλαιστίνιων.
αστανέκαθεν στην άκρη...

δεν μιλώ για τώρα...

Το τώρα είναι οικογενειακή υπόθεση των αβρααμόγγονων σαραγαραίων αδελφώνε...

Δεν μπλέκομαι σε ξένες οικογένειες... Δεν είναι σωστό...

Ας μοιράσουν τα χωράφια κατά πως θέλουνοι...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 12 Νοέμ 2024, 08:42

Αρίστος έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 08:35
Γαμοι και επιμειξιες μεταξυ τους δεν γινοντουσαν, υπηρχε αμοιβαιο μισος.
Οι Εβραίοι είχανε εξελληνιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε φθάσανε στο σημείο να έχουνε αρχιερείς του Ναού της Ιερουσαλήμ με ελληνικά ονόματα, οπότε δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι κατά, πολλοί είχανε υιοθετήσει πλήρως τον ελληνικό τρόπο ζωής. Μάλιστα οι μετέπειτα Ασμοναίοι βασιλείς του βραχύβιου εβραικού βασιλείου είχανε ελληνικά ονόματα και όχι εβραικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Νοέμ 2024, 08:47

Αλιόσα έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 08:42
Αρίστος έγραψε:
Οι Εβραίοι είχανε εξελληνιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε φθάσανε στο σημείο να έχουνε αρχιερείς του Ναού της Ιερουσαλήμ με ελληνικά ονόματα, οπότε δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι κατά, πολλοί είχανε υιοθετήσει πλήρως τον ελληνικό τρόπο ζωής. Μάλιστα οι μετέπειτα Ασμοναίοι βασίλεις του βραχύβιου εβραικού βασιλείου είχανε ελληνικά ονόματα και όχι εβραικά.

Δεκτο αλλα στην Αλεξανδρεια υπηρχε απολυτος διαχωρισμος.

Υπηρχε ο εβραικος τομεας και ο ελληνικος τομεας της πολης και μεταξυ τους Ελληνες και Εβραιοι ουτε κοινες σχεσεις ειχαν ουτε γαμοι μεταξυ τους γινοντουσαν.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Νοέμ 2024, 09:26

Αρίστος έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 01:43

οι ελληνιστές ιουδαίοι ήσαντε κοντά στο 50% του λαγού της Αλεξάνδρειας...

ο Αρίστος, τους ονομάζει Ελληνες Χριστιανούς αντί για Ελληνιστές Ιουδαίους πούναι το ιστορικά σωστό...

Οι γειτονιες στην Αλεξανδρεια ηταν απολυτως διακριτες και χωρισμενες.

Αλλου ηταν ο τομεας των Ελληνων και αλλου των Εβραιων.

Συνεπως οταν λεμε για Ελληνες Χριστιανους της Αλεξανδρειας ακριβολογουμε και μαλιστα οι περισσοτεροι απο τους πρωτους Πατερες ηταν και σφοδροι αντισημιτες.

.
Αρίστος, φίλε είσαι αλλού...

Επιμένεις να αγνοείς την διαμάχη Ελληνιστών Ιουδαίων και Ιουδαϊστών Ιουδαίων (π'αποκαλείς Εβραιους)... που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή ψώνιου... 175 έτη πριν την κοινή εποχή (μ.Χ.)...

Οι μετέπειτα Έλληνες Χριστιανοί ήσαντε οι απόγονοίτων μαζί μ'άλλους εξελληνισμένους σ'όλα εκτός της θρησκείας Ελληνιστές Ιουδαίους Χριστιανούς και οι ανελληνιστές Ιουδαίοι ήσαντε και είναι αυτοί που λες «Εβραίοι»... Εμφύλια διαμάχη που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή και νωρίτερα με την διάδωση τ'ελληνικού πολιτισμού στην εγγυς ανατολή πώγινε δεκτός από τους μοντερνιστές γιδοβοσκούς της ερήμου αλλόχι από τους παραδοσιακούς γιδοβοσκούς της ερήμου...

Περι Yehuda HaMakabi (Judah the Hammer).

Ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί σημειώνουν ότι ο βασιλιάς παρενέβαινε σε έναν εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Εβραίων «Μακαβαίων» και των εξελληνισμένων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ. Αυτές οι φατρίες πολέμησαν βίαια για το ποιος θα ήταν ο αρχιερέας, με τους παραδοσιακούς να κρατούν εβραϊκά/αραμαϊκά ονόματα όπως ο Ονίας. Μάλωσαν με εξελληνιστές εβραίους αρχιερείς με ελληνικά ονόματα όπως ο Ιάσονας και ο Μενέλαος.

Η διάκριση που χώριζε τους ελληνιστικούς Εβραίους από τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό ήταν ό,τι αρνούνταν να τιμήσουν ιερά, ναούς και θεούς που δεν ανήκαν στον Θεό του Ισραήλ.

Εσύ νομίζεις πως οι ελληνόφωνοι και ελληνονόματοι της Αλεξάνδρειας ήσαντε Έλληνες τω γενει στην μ.Χ. εποχή...

Η ιστορία λέει άλλα...

Θα φτιάσω νημα ειδικα για τους Ελληνιστές Ιουδαίους για να ξέρουν οι νεοέλληνες τους προγόνους των... :8) Θα ράψω...

Φίλος...

θα γελάσει ο κόζμος...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 12 Νοέμ 2024, 12:42

Καβαλάρης έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 08:30
axilmar έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 11:32
"μια ασθενης ειδε εναν λεκε απο φαγητο που ο γιατρος ειχε κρυψει"

και συ που ξερεις οτι ειναι αληθεια αυτο; εχεις αποδειξεις;
Ναι. Το λέει ο ίδιος ο γιατρός.
axilmar έγραψε:
Οταν ομως γινεται λεπτομερειακη και ενδελεχης ερευνα, ολα αυτα αποδεικνυονται μπαρουφες.
Ρε ποια έρευνα και παρλαπίπες; Από τον πάτο σου την έχεις βγάλεις την έρευνα. Και νομίζεις δεν θα σε καταλάβουμε ψεύτη.

Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μπαρούφα.
axilmar έγραψε:
06 Νοέμ 2024, 10:25
Εχουν κανει αλλοι ερευνες, και μαλιστα επαγγελματικες
Το ξέρω άσχετε. Και μάλιστα έρευνες επί δεκαετίες. Άσε λοιπόν το κήρυγμα γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
axilmar έγραψε:
Εγω ειμαι διαθετιμενος να σε πιστεψω, εαν παραξεις ατρανταχτα στοιχεια που αποδεικνυουν τα λεγομενα σου...
Τίποτα δεν πρόκειται να κάνεις. Αν σε ενδιέφερε το θέμα θα το είχες ψάξει μόνος σου. Οι μαρτυρίες υπάρχουν, η βιβλιογραφία το ίδιο. Αλλά το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να παριστάνεις τον ξερόλα στα φόρουμ επικαλούμενος ανύπαρκτες έρευνες.
Πασιφάη έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 13:11
Εγώ απλά θα σου πρότεινα να τον αφήσεις στις παγιωμένες απόψεις του. Δεν εξυπηρετεί την όποια συζήτηση. Ειδικά απ'την στιγμή που δεν είναι σε θέση να δώσει κάτι απτό. Γνώμη μου.
Αχαχούχα. Μιλάνε οι άσχετοι για παγιωμένες απόψεις. Σου έδειξα μια εργασία και δεν είχες να γράψεις τίποτα επί της ουσίας.

Εγώ είμαι αυτός που σας αφήνω στις παγιωμένες απόψεις σας.
Μην εξάπτεσαι, θα πάθεις τίποτα μαναμ.Πες μου τι γουστάρεις να ακούσεις κι εγώ θα στο πω, μην τυχόν και μας πάρουν τα σκάγια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Νοέμ 2024, 13:49

Καβαλάρης έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 08:30
axilmar έγραψε:

Ναι. Το λέει ο ίδιος ο γιατρός.
axilmar έγραψε:
Οταν ομως γινεται λεπτομερειακη και ενδελεχης ερευνα, ολα αυτα αποδεικνυονται μπαρουφες.
Ρε ποια έρευνα και παρλαπίπες; Από τον πάτο σου την έχεις βγάλεις την έρευνα. Και νομίζεις δεν θα σε καταλάβουμε ψεύτη.

Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μπαρούφα.
axilmar έγραψε:
Εχουν κανει αλλοι ερευνες, και μαλιστα επαγγελματικες
Το ξέρω άσχετε. Και μάλιστα έρευνες επί δεκαετίες. Άσε λοιπόν το κήρυγμα γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
axilmar έγραψε:
Εγω ειμαι διαθετιμενος να σε πιστεψω, εαν παραξεις ατρανταχτα στοιχεια που αποδεικνυουν τα λεγομενα σου...
Τίποτα δεν πρόκειται να κάνεις. Αν σε ενδιέφερε το θέμα θα το είχες ψάξει μόνος σου. Οι μαρτυρίες υπάρχουν, η βιβλιογραφία το ίδιο. Αλλά το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να παριστάνεις τον ξερόλα στα φόρουμ επικαλούμενος ανύπαρκτες έρευνες.
Πασιφάη έγραψε:
Εγώ απλά θα σου πρότεινα να τον αφήσεις στις παγιωμένες απόψεις του. Δεν εξυπηρετεί την όποια συζήτηση. Ειδικά απ'την στιγμή που δεν είναι σε θέση να δώσει κάτι απτό. Γνώμη μου.
Αχαχούχα. Μιλάνε οι άσχετοι για παγιωμένες απόψεις. Σου έδειξα μια εργασία και δεν είχες να γράψεις τίποτα επί της ουσίας.

Εγώ είμαι αυτός που σας αφήνω στις παγιωμένες απόψεις σας.
Αποδειξη οτι το λεει ο γιατρος;

Αποδειξη οτι οντως ο γιατρος ειχε εναν λεκε;

Αποδειξη οτι οντως ο λεκες δεν φαινοτανε;

Αποδειξη οτι ο γιατρος δεν μουρμουρισε τιποτα για τον λεκε;

Αγορινα μου, οι μαρτυριες δεν αποτελουν αποδειξεις. Στο ξαναειπα...δεν ξερεις καν τι ειναι αποδειξη.

Σου παρεθεσα μια σειρα βραβειων που μπορεις να διεκδικησεις, εαν εχεις αποδειξεις για κατι μεταφυσικο. Γιατι δεν το κανεις; γιατι απλα ξερεις οτι αυτα ειναι μπουρδες προφανως...

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Νοέμ 2024, 13:49

Πασιφάη έγραψε:
axilmar έγραψε:
Καβαλάρης έγραψε:
06 Νοέμ 2024, 10:33
Πρώτον, για να το ξέρεις αυτό θα έπρεπε να το έχεις ψάξει. Και δεν έχεις κάνει τίποτα.

Και ναι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, όπως μία ασθενής η οποία είδε έναν λεκέ από φαγητό στα ρούχα του γιατρού, κάτι που ο γιατρός είχε κρύψει και από τους συναδέλφους του.

Αυτο ειναι το προβλημα που σου περιγραφω...ακουτε διαφορα και νομιζετε οτι ειναι αληθεια.

Οταν ομως γινεται λεπτομερειακη και ενδελεχης ερευνα, ολα αυτα αποδεικνυονται μπαρουφες. Στο 100% των περιπτωσεων ειτε ειναι αναποδεικτα ειτε αποδεικνυονται ως ψεμματα, ποτε ομως ως χειροπιαστη αληθεια με αποδειξεις.
Καβαλάρης έγραψε:
06 Νοέμ 2024, 10:33
Το να γράφεις σ' ένα φόρουμ δεν είναι εξέταση. Χρειάζεται έρευνα την οποία δεν τολμάς να κάνεις διότι θέλεις να μείνεις άθεος.
Εχουν κανει αλλοι ερευνες, και μαλιστα επαγγελματικες. Ερευνα δεν ειναι ουτε να ψαχνεις στο ιντερνετ ουτε να αγοραζεις βιβλια, που απλα συμφωνουν με αυτα που θες να πιστευεις, ουτε να μιλας με τριτους που να σου λενε αυτα που θες να ακουσεις.

Ερευνα ειναι να βρεις πραγματικα στοιχεια που αποδεικνυουν, περαν πασης υποψιας, του λογου το αληθες.

Και στοιχεια δεν ειναι το τι ειπε ο ενας και ο αλλος. Ολοι μπορουμε να ισχυριστουμε οτι ναναι.

Ερευνα που αποδεικνυει περαν και πασης υποψια οτι υπαρχουν μεταφυσικα στοιχεια, δεν εχει συμβει ποτε στον τομεα της μεταφυσικης.

Εγω τωρα ομως θα γινω θετικος και θα σου πω το εξης: εφοσον εχεις κανει ερευνα, δειξε μας τα στοιχεια της ερευνας σου. Τα εχει δει ποτε αλλος; τα εχεις δημοσιευσει; εχει γινει peer review πανω στην ερευνα σου;

Εν τελει αυτο θα κανω, δεν εχω και αλλη επιλογη.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 12 Νοέμ 2024, 13:51

axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:49
Πασιφάη έγραψε:
axilmar έγραψε:

Αυτο ειναι το προβλημα που σου περιγραφω...ακουτε διαφορα και νομιζετε οτι ειναι αληθεια.

Οταν ομως γινεται λεπτομερειακη και ενδελεχης ερευνα, ολα αυτα αποδεικνυονται μπαρουφες. Στο 100% των περιπτωσεων ειτε ειναι αναποδεικτα ειτε αποδεικνυονται ως ψεμματα, ποτε ομως ως χειροπιαστη αληθεια με αποδειξεις.

Εχουν κανει αλλοι ερευνες, και μαλιστα επαγγελματικες. Ερευνα δεν ειναι ουτε να ψαχνεις στο ιντερνετ ουτε να αγοραζεις βιβλια, που απλα συμφωνουν με αυτα που θες να πιστευεις, ουτε να μιλας με τριτους που να σου λενε αυτα που θες να ακουσεις.

Ερευνα ειναι να βρεις πραγματικα στοιχεια που αποδεικνυουν, περαν πασης υποψιας, του λογου το αληθες.

Και στοιχεια δεν ειναι το τι ειπε ο ενας και ο αλλος. Ολοι μπορουμε να ισχυριστουμε οτι ναναι.

Ερευνα που αποδεικνυει περαν και πασης υποψια οτι υπαρχουν μεταφυσικα στοιχεια, δεν εχει συμβει ποτε στον τομεα της μεταφυσικης.

Εγω τωρα ομως θα γινω θετικος και θα σου πω το εξης: εφοσον εχεις κανει ερευνα, δειξε μας τα στοιχεια της ερευνας σου. Τα εχει δει ποτε αλλος; τα εχεις δημοσιευσει; εχει γινει peer review πανω στην ερευνα σου;

Ε, ναι. Δεν έχει και νόημα το συγκεκριμένο αλισβερίσι.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Νοέμ 2024, 13:52

Πασιφάη έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:51
axilmar έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

Τουλαχιστον να μαθει οτι 'το ειπε ο γιατρος' δεν ειναι αποδειξη.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 12 Νοέμ 2024, 13:54

axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:52
Πασιφάη έγραψε:
axilmar έγραψε:

Ας μην ασχοληθούμε άλλο. Δεν αξίζει.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Νοέμ 2024, 13:54

taxalata xalasa έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 09:26
Αρίστος έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 01:43

οι ελληνιστές ιουδαίοι ήσαντε κοντά στο 50% του λαγού της Αλεξάνδρειας...

ο Αρίστος, τους ονομάζει Ελληνες Χριστιανούς αντί για Ελληνιστές Ιουδαίους πούναι το ιστορικά σωστό...

Οι γειτονιες στην Αλεξανδρεια ηταν απολυτως διακριτες και χωρισμενες.

Αλλου ηταν ο τομεας των Ελληνων και αλλου των Εβραιων.

Συνεπως οταν λεμε για Ελληνες Χριστιανους της Αλεξανδρειας ακριβολογουμε και μαλιστα οι περισσοτεροι απο τους πρωτους Πατερες ηταν και σφοδροι αντισημιτες.

.
Αρίστος, φίλε είσαι αλλού...

Επιμένεις να αγνοείς την διαμάχη Ελληνιστών Ιουδαίων και Ιουδαϊστών Ιουδαίων (π'αποκαλείς Εβραιους)... που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή ψώνιου... 175 έτη πριν την κοινή εποχή (μ.Χ.)...

Οι μετέπειτα Έλληνες Χριστιανοί ήσαντε οι απόγονοίτων μαζί μ'άλλους εξελληνισμένους σ'όλα εκτός της θρησκείας Ελληνιστές Ιουδαίους Χριστιανούς και οι ανελληνιστές Ιουδαίοι ήσαντε και είναι αυτοί που λες «Εβραίοι»... Εμφύλια διαμάχη που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή και νωρίτερα με την διάδωση τ'ελληνικού πολιτισμού στην εγγυς ανατολή πώγινε δεκτός από τους μοντερνιστές γιδοβοσκούς της ερήμου αλλόχι από τους παραδοσιακούς γιδοβοσκούς της ερήμου...

Περι Yehuda HaMakabi (Judah the Hammer).

Ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί σημειώνουν ότι ο βασιλιάς παρενέβαινε σε έναν εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Εβραίων «Μακαβαίων» και των εξελληνισμένων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ. Αυτές οι φατρίες πολέμησαν βίαια για το ποιος θα ήταν ο αρχιερέας, με τους παραδοσιακούς να κρατούν εβραϊκά/αραμαϊκά ονόματα όπως ο Ονίας. Μάλωσαν με εξελληνιστές εβραίους αρχιερείς με ελληνικά ονόματα όπως ο Ιάσονας και ο Μενέλαος.

Η διάκριση που χώριζε τους ελληνιστικούς Εβραίους από τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό ήταν ό,τι αρνούνταν να τιμήσουν ιερά, ναούς και θεούς που δεν ανήκαν στον Θεό του Ισραήλ.

Εσύ νομίζεις πως οι ελληνόφωνοι και ελληνονόματοι της Αλεξάνδρειας ήσαντε Έλληνες τω γενει στην μ.Χ. εποχή...

Η ιστορία λέει άλλα...

Θα φτιάσω νημα ειδικα για τους Ελληνιστές Ιουδαίους για να ξέρουν οι νεοέλληνες τους προγόνους των... :8) Θα ράψω...

Φίλος...

θα γελάσει ο κόζμος...

Eπιμενω.

Αυτα που λες γινοντουσαν στο Ισραηλ και ισχυαν μονο μεχρι την επανασταση του 66-70 μ.Χ. Στη διαρκεια της ο Μπαρ Κοκεμπα εξοντωσε ολους τους Ισραηλινους Χριστιανους. Δεν εμεινε ουτε ενας μετα.

Στην Αλεξανδρεια οχι μονο ζουσαν σε διαφορετικους τομεις της πολης Ελληνες και Εβραιοι αλλα το μισος μεταξυ των δυο κοινοτητων ηταν τοσο μεγαλο που απαγορευε τις επαφες.

Ολα αυτα τα εχω διαβασει με λεπτομερειες απο νεουδι στο παρακατω βιβλιο.

Εικόνα

Το οποιο περιγραφει τοσο τη σφαγη των Χριστιανων στο Ισραηλ στη διαρκεια της επαναστασης οσο και το μισος των δυο ξεχωριστων κοινοτητων Ελληνων και Εβραιων στην Αλεξανδρεια με απειρα παραδειγματα.

Το βιβλιο που σου αναφερω ειναι η ιστορια του αντισημιτισμου γρραμμενη απο ενα Εβραιο.

Μερικες απο τις πιο εντονες σελιδες του αντισημιτισμου αφορουν την Αλεξανδρεια και αφορουν την κοντρα των Εθνικων Ελληνων αρχικα και των Χριστιανων Ελληνων στη συνεχεια κατα των Εβραιων της πολης.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 12 Νοέμ 2024, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Νοέμ 2024, 13:55

Πασιφάη έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:54
axilmar έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

Σε αυτο δεν συμφωνω. Πρεπει να μαθουν οι ανθρωποι να σκεφτονται λογικα. Εαν δεν τους το πουνε, δεν θα το μαθουνε ποτε.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 12 Νοέμ 2024, 13:59

axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:55
Πασιφάη έγραψε:
axilmar έγραψε:

Σε αυτο δεν συμφωνω. Πρεπει να μαθουν οι ανθρωποι να σκεφτονται λογικα. Εαν δεν τους το πουνε, δεν θα το μαθουνε ποτε.
Ρε συ, και να τους το πεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Η λογική για δαύτους, είναι ένα αγκάθι που τους κάθεται στο λαιμό, κάθε φορά που αναφέρεται. Νομίζω πως δεν θα βγάλεις άκρη. Ωστόσο, κάνε όπως επιθυμείς.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Νοέμ 2024, 14:02

Πασιφάη έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:59
axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:55
Πασιφάη έγραψε:

Ρε συ, και να τους το πεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Η λογική για δαύτους, είναι ένα αγκάθι που τους κάθεται στο λαιμό, κάθε φορά που αναφέρεται. Νομίζω πως δεν θα βγάλεις άκρη. Ωστόσο, κάνε όπως επιθυμείς.
Δεν βαριεσαι, γιατι οχι. Εδω γραφουμε τοσα και τοσα...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών