Ζήτα και θα λάβεις...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

sharp

Re: Ζήτα και θα λάβεις...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 19 Νοέμ 2024, 20:45

Ζητάω, ναι. Και κάθε φορά εκπλήσσομαι που έγινε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Άλλωστε η πίστη μου από αυτό ξεκίνησε, από το ότι έγινε κάτι που ζήτησα, ενώ δεν πίστευα. Για να δούμε, είπα... και είδα. Οπότε έχω και απόδειξη.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Νοέμ 2024, 20:46

ksk έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:43
taxalata xalasa έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:33
όποιος ζητά θα λάβει απτα τρια το μακρύτερο....
το Δουναι και Λαβειν είναι μια σχέση καθαρά μέσα στο ανθρώπινο μυαλό.
Φρόντισε να δυναμώσει αυτό τον σπόρο και η κοινωνία προς όφελος της...
Αλλά εδω είναι θρησκειολογια παπαρολογία... :P
φιξιδι...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 20:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:26
ksk έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:03

Όταν δεις αποδείξεις της "ταπεινής" χάριτος, καλό είναι να τις αναφέρεις.

Μέχρι τότε, θα παραμείνουμε όλοι στο συμπαντικό πλαίσιο της ασημαντότητας, που κρίνει μεγέθη κατά προσωπική βούληση.
Η ταπεινότητα πολλές φορές ισοδυναμεί με το βλέμμα κάτω και το στόμα κλειστό...
Άλλες φορές με υποταγή ...
Σε ποιους και σε τί;

Ξέρεις πολλούς με ορθό βλέμμα και ανοικτό στόμα στη ρίαλ λάιφ;

Η περφάνια στο διαδίκτυο, είναι άλλο θέμα. :lol:
Μπα, δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ ...ό,τι έχει ο καθένας στην ψυχή του τελικά φαίνεται...irl πιο σπάνια, διαδικτυακά πιο εύκολα αλλά τελικά το περίσσευμα της καρδιάς θα γίνει διακριτό

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 21:15

sharp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:45
Ζητάω, ναι. Και κάθε φορά εκπλήσσομαι που έγινε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Άλλωστε η πίστη μου από αυτό ξεκίνησε, από το ότι έγινε κάτι που ζήτησα, ενώ δεν πίστευα. Για να δούμε, είπα... και είδα. Οπότε έχω και απόδειξη.
Αγορίνα μου...πάλι μου το ξανάκανες :g094:

να ξέρεις ότι φαίνεται, όσο κι αν δεν το διαλαλείς, ότι έχεις πάρει σήμα στην πράξη...ζήτησες κι έλαβες..."για να δούμε" διάλεξες και... είδες...απλά και ειλικρινά! Δοκίμασες, τέσταρες την υπόθεση και έχεις data για το αποτέλεσμα.

Μαγκιά σου όμως μεγάλη που μαρτυρείς κι ομολογείς όταν ένιωσες ότι απαιτείται. Πολλοί οι κλητοί, λίγοι οι εκλεκτοί...όλα δε ξεκαθαρίζουν την ώρα της ...ομολογίας! Πολλοί έχουν πάρει το σήμα αλλά...ξέχασαν. Πολλοί άλλοι είδαν αλλά...κιότεψαν.

Προσεύχομαι χωρίς καμία αμφιβολία στην ψυχή μου, όντας απόλυτα πεπεισμένος και βιωματικά συνομολογώντας μαζί σου στο "ὁ αἰτῶν λαμβάνει" εν ονόματι του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Πατέρας μας να σου δίνει πίστη, ειρήνη, ανάπαυση και ελπίδα κάθε στιγμής της ζωής σου. Και να ευλογεί απλόχερα τον οίκο σου. :hebit:

ΥΓ. Σ ευχαριστώ. Έκανες την ψυχή μου να αγαλλιάσει. Καλό ξημέρωμα να έχεις με αγάπη εν Κυρίω Ιησού Χριστό

ΥΓ 2. Keep asking...απλά ...σαν το παιδί που ζητάει απ τον πατέρα του. Το αποτέλεσμα δε εύχομαι να συνεχίσει να σε ...εκπλήσσει με την αρτιότητά του. Μην ξεχνάς μόνο σε κάθε τέτοια εκπληκτική συνθήκη να αποδίδεις τη δόξα εκεί που της πρέπει...αλληλούια! Νομίζω όμως ότι απλά I am preaching to the choir...η καρδιά σου είναι εκεί που πρέπει να είναι...σε κάθε περίπτωση η ευθύνη μου σαν αδελφός είναι να διασφαλίσω τα σημαντικά...κι ας είναι...αυτονόητα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Νοέμ 2024, 21:18

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:04
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:57
Και κάτι άλλο
Στον Θεό (η τους Θεούς σε κάθε θρησκεία)
Δεν ζητούμε απλώς
Τους προσκυνούμε
Κολακεύοντας τους με Ύμνους
Τους Δωροδοκούμε
Με δωρα τάματα θυσίες
Προκειμένου να μας ευνοήσουν σαν πιστούς οπαδούς
Και να μην μας τιμωρήσουν ως Ασεβείς
Ποιοι είστε "εσείς" που τα κάνετε αυτά? Και ποιός(οι) είναι ο θεός(οι) σας?
Κάνε τάματα και ύμνους προσευχές και προσκύνησε τον Χριστό την Παναγία τους Αγίους και τους Αγγέλους μπας και εισακουστούν τα αιτήματα σου για ....να πάει καλά η επιχείρηση σου

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 21:42

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 21:18
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 20:04
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:57
Και κάτι άλλο
Στον Θεό (η τους Θεούς σε κάθε θρησκεία)
Δεν ζητούμε απλώς
Τους προσκυνούμε
Κολακεύοντας τους με Ύμνους
Τους Δωροδοκούμε
Με δωρα τάματα θυσίες
Προκειμένου να μας ευνοήσουν σαν πιστούς οπαδούς
Και να μην μας τιμωρήσουν ως Ασεβείς
Ποιοι είστε "εσείς" που τα κάνετε αυτά? Και ποιός(οι) είναι ο θεός(οι) σας?
Κάνε τάματα και ύμνους προσευχές και προσκύνησε τον Χριστό την Παναγία τους Αγίους και τους Αγγέλους μπας και εισακουστούν τα αιτήματα σου για ....να πάει καλά η επιχείρηση σου
Χαμπάρι δεν έχεις πάρει...μακάρι μέσ απ την καρδιά μου να έρθει να κατανοήσεις...και μετά να επιλέξεις την πορεία...

έχω έναν επίγειο πατέρα γαμάτο...άψογο...ότι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει ένας γιος...
ούτε τάματα του κάνω ούτε τον υμνώ για να ταΐσω το εγώ του, ούτε τον προσκυνώ γιατί είναι ο πατριάρχης...
και πάλι όπου μπορεί να με στηρίξει, να με βοηθήσει, να με ενισχύσει το κάνει μέσα απ την ψυχή του απλά και μόνο γιατί...με αγαπάει ... είναι ο πατέρας μου. Το ίδιο κάνω κι εγώ προς τα παιδιά μου.

Ουδέποτε μπήκα στη διαδικασία να "γλείψω" τον πατέρα μου, να του κάνω τάματα, να του ψάλλω ύμνους, να τον προσκυνήσω με σκοπό να τον καβλαντίσω για να μου κάνει τα χατίρια...ένα έργο ολόκληρο στημένο στην υποκρισία. Ότι χρειαζόμουν και πίστευα ότι μπορούσε να με βοηθήσει, πόσο μάλλον χωρίς να του στοιχίζει κάτι, απλά του το ζητούσα....απλά γιατί είναι ο ...πατέρας μου.

Το ίδιο πρότεινα και πιστεύω και ως προς τη σχέση με τον Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ, του πατροκοσμά του Αιτωλού, του Παίσιου του Αγιορίτη. Να Του μιλάμε σαν να μιλάμε στον καλύτερο ανθρώπινο πατέρα...να Του ζητάμε όπως ζήταγα και ζητάω στον πατέρα μου, χωρίς δεύτερες σκέψεις, υστεροβουλίες, γλειψίματα και ανθρώπινους χειρισμούς. Αν εσύ έτσι μεγάλωσες με τον επίγειο πατέρα σου, και έμαθες ότι πρέπει να του τάξεις, να τον υμνήσεις, να τον προσκυνήσεις μπας και σε εισακούσει και σε βοηθήσει να βγάλεις τα προς το ζειν, λυπάμαι. Πρακτικά όμως, ακόμα και στις πτωτικές ανθρώπινες κοινωνίες ανά τους αιώνες επί του κόκκου γης, ήταν και είναι για λίγο ίσως ακόμη αυτονόητο ότι ένας γιος μπορεί να ζητήσει κάτι απλό και τετριμμένο από τον πατέρα του χωρίς όλα αυτά που αναφέρεις. Πόσο μάλλον κάτι σοβαρό και σημαντικό. Χωρίς να τάξει ανταλλάγματα, χωρίς να γλύψει εξυμνώντας, χωρίς προσκυνήματα και αμφιβολίες. Απλά να ζητήσει βοήθεια από τον...πατέρα του. Θεωρώντας αυτονόητο ότι εκείνος θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει, ακόμα και με κόστος, γιατί απλά αγαπάει το παιδί του...ακόμα και αν αυτό είναι σε κάποιο βαθμό μαλακισμένο. Και όχι γιατί του έταξε ανταλλάγματα, ύμνους, γλείψιμο και προσκύνηση.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 19 Νοέμ 2024, 21:46

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 16:10
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 14:00

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όποιον θέλει να απαντήσει.

Εσείς ζητάτε από τον Κύριο? Τακτικά, ακόμα και για απλά καθημερινά πράγματα ή όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα?

Και με βάση το προσωπικό σας βίωμα, όταν ζητάτε, λαμβάνετε?
Όχι.

Αν δεν κουνήσεις το χεράκι σου, γιατί να σου λύσει το πρόβλημα η Αθηνά;

Και αν η Αθηνά βλέπει και κρίνει, τότε γιατί χρειάζεται η δική σου έκκληση;
Υπάρχουν φορές όμως που δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, οπότε το να το ξεδιαλύνεις βοήθεια είναι.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 19 Νοέμ 2024, 21:50

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 21:55

AlienWay έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 21:50
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει.
Ἄρατε τὸν ζυγὸν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς, καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ· διότι πρᾶος εἶμαι καὶ ταπεινὸς τὴν καρδίαν· καὶ θέλετε εὑρεῖ ἀνάπαυσιν ἐν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν.
Διότι ὁ ζυγὸς μου εἶναι καλὸς, καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Νοέμ 2024, 22:45

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 21:15
sharp έγραψε:

να ξέρεις ότι φαίνεται, όσο κι αν δεν το διαλαλείς, ότι έχεις πάρει σήμα στην πράξη...ζήτησες κι έλαβες..."για να δούμε" διάλεξες και... είδες...απλά και ειλικρινά! Δοκίμασες, τέσταρες την υπόθεση και έχεις data για το αποτέλεσμα.

Μαγκιά σου όμως μεγάλη που μαρτυρείς κι ομολογείς όταν ένιωσες ότι απαιτείται. Πολλοί οι κλητοί, λίγοι οι εκλεκτοί...όλα δε ξεκαθαρίζουν την ώρα της ...ομολογίας! Πολλοί έχουν πάρει το σήμα αλλά...ξέχασαν. Πολλοί άλλοι είδαν αλλά...κιότεψαν.

Προσεύχομαι χωρίς καμία αμφιβολία στην ψυχή μου, όντας απόλυτα πεπεισμένος και βιωματικά συνομολογώντας μαζί σου στο "ὁ αἰτῶν λαμβάνει" εν ονόματι του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Πατέρας μας να σου δίνει πίστη, ειρήνη, ανάπαυση και ελπίδα κάθε στιγμής της ζωής σου. Και να ευλογεί απλόχερα τον οίκο σου. :hebit:

ΥΓ. Σ ευχαριστώ. Έκανες την ψυχή μου να αγαλλιάσει. Καλό ξημέρωμα να έχεις με αγάπη εν Κυρίω Ιησού Χριστό

ΥΓ 2. Keep asking...απλά ...σαν το παιδί που ζητάει απ τον πατέρα του. Το αποτέλεσμα δε εύχομαι να συνεχίσει να σε ...εκπλήσσει με την αρτιότητά του. Μην ξεχνάς μόνο σε κάθε τέτοια εκπληκτική συνθήκη να αποδίδεις τη δόξα εκεί που της πρέπει...αλληλούια! Νομίζω όμως ότι απλά I am preaching to the choir...η καρδιά σου είναι εκεί που πρέπει να είναι...σε κάθε περίπτωση η ευθύνη μου σαν αδελφός είναι να διασφαλίσω τα σημαντικά...κι ας είναι...αυτονόητα.
Όλες οι θρησκείες δεν είναι τίποτε άλλο από μια δουλική κολακεία και δωροδοκία υπερφυσικών αφεντάδων προκειμένου να μας ευνοήσουν ως πιστούς οπαδούς και να μην μας τιμωρήσουν ως Ασεβείς

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 19 Νοέμ 2024, 23:02

Antares έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:02
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 17:56

Εσύ ρε κορίτσι πρέπει να σαι μεγάλη ψυχούλα τελικά. Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις να προσ-εύχεσαι για τους αδυνάμους...δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από αυτό...prayer warrior :)

και να σου δίνει τη βεβαιότητα ότι οι προσευχές σου δεν πάνε στο...κενό, παρ όλες τις όποιες...αμφιβολίες.
Ψυχούλα μόνο για τους αδυνάμους και τα θύματα. Δεν γράφω εδώ τι ζητάω για τους θύτες για αυτονόητους λόγους. :003:
Ελπίζω τα καλύτερα γι' αυτούς, καθώς και τη συγχώρεση τους.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 19 Νοέμ 2024, 23:10

sharp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 23:02
Κάτσε να πέσεις θύμα τους πρώτα. Δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται.
Ένα καναρίνι μου τα είπε ξεκάθαρα, μέσω εικόνων και σκέψεων όχι φωνής (αυτό είναι ψύχωση), ίσως ήταν ο Δίας διαμεσολαβητής δεν ξέρω. :003:

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 20 Νοέμ 2024, 01:10

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 21:15
sharp έγραψε:

Σ' ευχαριστώ. Ξεκίνησε από έναν συνάδελφο, ο οποίος ανάμεσα στις άπειρες συζητήσεις μας περί δουλειάς, γκομενών, μουσικής, αλλά και Θεού, μου είπε ότι μπορείς να ζητήσεις σημάδια για την ύπαρξη. Το ξέχασα σχεδόν αμέσως και το θυμήθηκα πολλά χρόνια αργότερα όταν υπήρχε λόγος.

Κι επειδή εδώ είναι σελίδες που μένουν και που διαβάζουν πολλοί περισσότεροι από όσους γράφουν, το αναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να χρησιμεύσει.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 20 Νοέμ 2024, 01:14

Antares έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 23:10
sharp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 23:02
Κάτσε να πέσεις θύμα τους πρώτα. Δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται.
Ένα καναρίνι μου τα είπε ξεκάθαρα, μέσω εικόνων και σκέψεων όχι φωνής (αυτό είναι ψύχωση), ίσως ήταν ο Δίας διαμεσολαβητής δεν ξέρω. :003:
Λυπάμαι για σένα, αν αισθάνεσαι έτσι. Γνωρίζω πώς είναι να είσαι αποδέκτης του Κακού, αν και δεν γίνεται να ζυγίσουμε ποια εμπειρία είναι βαρύτερη. Ωστόσο ο δρόμος του Καλού είναι να μπορέσεις να συγχωρέσεις. Όχι επειδή έτσι λένε τα Βιβλία, αλλά επειδή μόνον έτσι θα βρεις ειρήνη, γαλήνευση και τελικά πραγματική ικανοποίηση.
Όμως καταλαβαίνω τη δυσκολία σου από πάρα πολύ πρώτο χέρι!

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 20 Νοέμ 2024, 01:14

Αυτός που χάθηκε; Ίσως έχει κάτι να πει στο θέμα... Leporello

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών