Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2024, 13:38

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:35
Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:27
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:24

Καθαρόψυχο δήγμα.

Θενκς για την επιβεβαίωση. :e045:
Ωρέ βάλε την ίδια κασέτα να παίζει, συνηθίσαμε πλέον. Καμμένη.
Φούλα, προτείνω επειγόντως ψυχολόγο, το 'χεις χάσει χάσει τελείως ως φυσική και ντόμπρα ίσια παρουσία στο ευρύτερο κοινό. :lol:
Μπάμπω, βάλε τσεμπέρι και χώσου σε καμιά εκκλησία για μετάνοιες και γονυκλισίες. Στασιδια πίστα, έχει πολλά. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Νοέμ 2024, 13:38

Οι περισσότεροι Ελληνες έχουν γίνει σκατόψυχοι μετά τα μνημόνια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 13:40

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:27

Ωρέ βάλε την ίδια κασέτα να παίζει, συνηθίσαμε πλέον. Καμμένη.
Φούλα, προτείνω επειγόντως ψυχολόγο, το 'χεις χάσει χάσει τελείως ως φυσική και ντόμπρα ίσια παρουσία στο ευρύτερο κοινό. :lol:
Μπάμπω, βάλε τσεμπέρι και χώσου σε καμιά εκκλησία για μετάνοιες και γονυκλισίες. Στασιδια πίστα, έχει πολλά. :lol:
Καλή μου, η σύσταση για ψυχολόγο, συνεχίζει να ισχύει. Έχεις πολύ πόνο στην καρδούλα, το κατανοώ.

Εγώ είμαι απλώς μια μίζερη αποφόρτιση σου γι' αυτό. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 20 Νοέμ 2024, 13:40

πρέπει να έχεις υπάρξει κακός σε κάποιες φάσεις της ζωής σου και να έχεις υποστεί κακό, για να μπορέσεις να γίνεις πραγματικά καλός.

Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi » 20 Νοέμ 2024, 13:41

Ζενίθεδρος έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:29
Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 12:59
Υπάρχουν ειδικές διαδικασίες και μηχανισμοί για να κρίνετε αν ο συνάνθρωπός σας, είναι καλός, ή για τον πέοντα; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που σαν κάμουν να δημιουργήσετε μια επαρκή εντύπωση για το ποιόν του άλλου;

Υ.γ. Η ερώτησή μου, δεν αναφέρεται για κάποιους αποδεδειγμένα σκατόψυχους. Πως το λέμε..Με τη ''βούλα'' της πουστιάς.
Παρακαλώ εκφραστείτε ελεύθερα. Θα το εκτιμούσα δεόντως.
Ένα χαρακτηριστικό του ίσιου είναι ο τρόπος που γίνεται αντιληπτός όταν πλησιάζει με την φυσική του παρουσία κοντά σου. Ο υστερόβουλος, ο κρυψίνους, ο πονηρός είναι όσο το δυνατόν αθόρυβος. Ο ντόμπρος γίνεται αντιληπτός από χιλιόμετρα ότι ζυγώνει.
Ωραίο αυτό μου άρεσε....

Πιθανόν και να ισχύει ,αν ο άλλος φυσικά σου λεει την αλήθεια, ναι?
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 13:42

kongrosian έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:40
πρέπει να έχεις υπάρξει κακός σε κάποιες φάσεις της ζωής σου και να έχεις υποστεί κακό, για να μπορέσεις να γίνεις πραγματικά καλός.
Σωστό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 13:46

Στην τελική, τί σημαίνει "κακός" και "καλός";

Η προκρούστεια κλίνη που ο καθένας θεωρεί "καλό" ή "κακό" ότι συνάδει με το προσωπικό του μέτρο προσωπικής ή κοινωνικής αξιολόγησης; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2024, 13:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Καλή μου, η σύσταση για ψυχολόγο, συνεχίζει να ισχύει. Έχεις πολύ πόνο στην καρδούλα, το κατανοώ.

Καλό θα είναι, να μαζέψεις τα σκατά της δικής σου ζωής, απ'το να ασχολείσαι διαρκώς με των υπολοίπων. Προφανώς, είναι μια άμυνα για να μην ''σκάσει σαν πυροτέχνημα'' ,η ψευτικη περσόνα σου εδώ μέσα και ο τέρμα ελεεινός χαρακτήρας σου. Τουλάχιστον εγώ, έχω κάτι στην καρδούλα μου. Ούτε για φτύσιμο.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2024, 13:51

kongrosian έγραψε:
Διαφωνώ. Άλλο να γίνεις σκληρότερος κατά περιπτώσεις και να βγάλεις απ'την ζωή σου ανθρώπους τοξικούς και άλλο να γίνεις σκατόπουστας. Ο καλός άνθρωπος στα μύχια του, ΔΕΝ αλλάζει.

Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi » 20 Νοέμ 2024, 13:51

Θεωρώ πως κάνεις δε μπορεί να καταλάβει τον άλλο απόλυτα, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά.
Άλλος την κάνει με ελαφρά χωρίς να δώσει λογαριασμό γτ θεωρητικά στο μυαλό του μέσα έχει δίκιο
Άλλος είναι ευθύς και τα λέει στα ίσια
Άλλος κρύβει επί τούτου για απώτερο σκοπό
Άλλος δε μιλάει καθόλου και ένα πρωί ξυπνάει και λέει βρε τι μαλακιες κάνω
Άλλοι ντρέπονται να μιλήσουν

Εδώ εμείς οι ίδιοι ίσως αναιρέσουμε τις πεποιθήσεις μας

Λέω...
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 20 Νοέμ 2024, 13:54

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:42
kongrosian έγραψε:
Σωστό.

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:51
kongrosian έγραψε:
Διαφωνώ.

μη με μπλέκετε με το beef σας.

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 20 Νοέμ 2024, 13:54

συγνώμη που ρωτάω αλλά τι έχετε πάθε ι όλοι σήμερα;
ξυνόσαστε για καβγά ομαδικώς
δεν βλέπω και τον αγράμματο φιλόλογο να τσακωθώ κι εγώ λιγάκι

πάντως υπάρχει ένα απλό τεστ για να μάθει κανείς αν άλλος είναι εντάξει η καθίκι

τον ρωτάμε :
είναι υπέρ του κούλη;
αν μας πει ναι...είναι για τα μπάζα,
αν όχι μπορεί να είναι καλός άνθρωπος..

πλάκα κάνω
αλλά σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να διαβάσεις τον άλλο, χρειάζεται πολύ εμπειρία, γνώση και εσυναίσθηση
πιο ενδιαφέρον είναι να παίξεις παιχνιδάκια να έχεις τόση όρεξη,
για παράδειγμα, δες τι θέλει πολύ,,, πχ να τον βοηθήσεις να τον εξυπηρετήσεις να του χαρίσεις κλπ
κάντο χωρίς να υπολογίζεις το κόστος και μετά δες πως θα φερθεί...
μικρά πειράματα εξασφαλίζουν ότι μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες για το ποιος είναι ο ψυχισμός του άλλου

υπάρχει ένα ενδιαφέρον εργαλείο στο μαρκετιγκ που προσδιορίζουμε το περιβάλλον μιας εταιρίας
η πεστελ ανάλυσις
μπορείς να την εφαρμόσεις και στους ανθρώπους
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 13:57

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

Καλό θα είναι, να μαζέψεις τα σκατά της δικής σου ζωής, απ'το να ασχολείσαι διαρκώς με των υπολοίπων. Προφανώς, είναι μια άμυνα για να μην ''σκάσει σαν πυροτέχνημα'' ,η ψευτικη περσόνα σου εδώ μέσα και ο τέρμα ελεεινός χαρακτήρας σου. Τουλάχιστον εγώ, έχω κάτι στην καρδούλα μου. Ούτε για φτύσιμο.
Συνεχίζεις να αντιδράς σαν θλιβερή και αόρατη στο διαδικτυακό κοινό περσόνα.

Και από πονεμένες ψυχούλες/καρδούλες του είδους σου, το φτύσιμο δεν μετράει.

Το πολύ να παίξει κάποια στήριξη από ομοιοπαθείς του είδους. :lol:

Ως πχορουμικό τεστάκι αξιολόγησης ψυχούλων, το βρίσκω απολύτως θετικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 20 Νοέμ 2024, 13:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2024, 13:58

kongrosian έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:42
kongrosian έγραψε:
Σωστό.

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:51
kongrosian έγραψε:
Διαφωνώ.

μη με μπλέκετε με το beef σας.
Δεν τίθεται θέμα κόντρας στην απάντησή μου. Απλά σου λέω πως το βλέπω. Είτε συμφωνήσεις, είτε διαφωνήσεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών