Ζήτα και θα λάβεις...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ζήτα και θα λάβεις...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 19:02

student έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 18:55
πόσο μάλλον εκεί που εισαγγελέας εναντίον μας είναι ο ίδιος ο κατήγορος των ανθρώπων, ο διάβολος, ο σατανάς.
Μήπως αυτό που θεωρούμε βολικά ως διάβολο ή σατανά είναι η σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων και τίποτα περισσότερο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 20 Νοέμ 2024, 19:10

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 19:02
student έγραψε:
πόσο μάλλον εκεί που εισαγγελέας εναντίον μας είναι ο ίδιος ο κατήγορος των ανθρώπων, ο διάβολος, ο σατανάς.
Μήπως αυτό που θεωρούμε βολικά ως διάβολο ή σατανά είναι η σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων και τίποτα περισσότερο;
Για εμένα που πιστεύω αυτά που πιστεύω σχετικά με τα μεταφυσικά, αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Εξ ορισμού των πιστεύω μου ο αρχαίος όφις, ο διάβολος και σατανάς, ο κατήγορος των ανθρώπων είναι απολύτως διακριτό πνευματικό όν με πολύ ξεκάθαρα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Είναι επίσης εξ ορισμού ξεκάθαρο και διακριτό το πως συνδέεται αυτό το όν με την όποια σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων και η κλίμακα επίδρασης που μπορεί να έχει στην ψυχή και τη ζωή τους.

Θα με ενδιέφερε κι εμένα όμως η άποψη άλλων περί σατανά, αντίπαλου/κατήγορου του ανθρώπου, που δεν ζυγίζουν αυτό το ον μέσα από το πρίσμα της Βίβλου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 19:16

student έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 19:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
Για εμένα που πιστεύω αυτά που πιστεύω σχετικά με τα μεταφυσικά, αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Εξ ορισμού των πιστεύω μου ο αρχαίος όφις, ο διάβολος και σατανάς, ο κατήγορος των ανθρώπων είναι απολύτως διακριτό πνευματικό όν με πολύ ξεκάθαρα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Είναι επίσης εξ ορισμού ξεκάθαρο και διακριτό το πως συνδέεται αυτό το όν με την όποια σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων και η κλίμακα επίδρασης που μπορεί να έχει στην ψυχή και τη ζωή τους.

Θα με ενδιέφερε κι εμένα όμως η άποψη άλλων περί σατανά, αντίπαλου/κατήγορου του ανθρώπου, που δεν ζυγίζουν αυτό το ον μέσα από το πρίσμα της Βίβλου.
Βγάλε από το πλαίσιο το πρίσμα της Βίβλου.

Και απάντησε απλώς στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν δική τους επιλογή τις "καλές" πράξεις ή σκέψεις και το αντίθετο το θεωρούν έργο του "σατανά" ή στη χειρότερη αντίδραση/επιχείρηση κάθαρσης των "τιμωρών θεϊκών λεγεώνων" στους... ασεβείς.

Το μπολντ παίζει και σε άθεο κόνσεπτ με το κλισέ "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 20 Νοέμ 2024, 19:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Νοέμ 2024, 19:18

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 20 Νοέμ 2024, 19:40

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 19:16
student έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 19:10
ΓΑΛΗ έγραψε:

Βγάλε από το πλαίσιο το πρίσμα της Βίβλου.

Και απάντησε απλώς στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν δική τους επιλογή τις "καλές" πράξεις ή σκέψεις και το αντίθετο το θεωρούν έργο του "σατανά" ή στη χειρότερη αντίδραση/επιχείρηση κάθαρσης των "τιμωρών θεϊκών λεγεώνων" στους... ασεβείς.
Δεν μπορώ ρε συ γάτα να κάνω υποθετική συζήτηση για κάτι που έχω ξεκάθαρη άποψη

Υπάρχει όντως αυτή η τάση που λες από κατασκευής στον άνθρωπο...πήρα 19 στο διαγώνισμα vs μου βαλε η καριόλα 11...

Η ουσία όμως της διδασκαλίας του Ιησού είναι ο ότι καθένας πρέπει να ξεπεράσει τα όποια κατασκευαστικά του, γενικότερα της ανθρώπινης φύσης αλλά και προσωποποιημένα/custom, και να φτάσει στην αλήθεια...η οποία απλώνεται σε έναν κόσμο πολύ μεγαλύτερο από τον επίγειο...

στον οποίο κόσμο από τη μια μεριά στο όποιο καλό μπορέσουμε να κάνουμε σαν άνθρωποι μέρος μόνο οφείλεται σ εμάς, μιας και πᾶσα δόσις ἀγαθή, καὶ πᾶν δώρημα τέλειον, εἶναι ἄνωθεν, καταβαῖνον ἀπὸ τοῦ Πατρὸς τῶν φώτων, εἰς τὸν ὁποῖον δὲν ὑπάρχει ἀλλοίωσις ἤ σκιὰ μεταβολῆς,

την ώρα που βρισκόμαστε σε μια συνεχή μάχη/πάλη, άμυνα, η οποία...δὲν εἶναι ...ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον εἰς τὰς ἀρχάς, ἐναντίον εἰς τὰς ἐξουσίας, ἐναντίον εἰς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, ἐναντίον εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.

Τώρα αν τελικά δεν υπάρχει τίποτα απ όλα αυτά και όλα είναι απλά στο μυαλό μας, μιας και αν είναι ο σατανάς εξ ίσου είναι κι Θεός, ε δεν χάθηκε και τίποτα...καλύτεροι άνθρωποι γίναμε ακόμα και με τα ανθρώπινα μέτρα και είδαμε αντί για τη μόνιμη ανίτα πάνια αυτού του κόσμου, την τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών στο μυαλό μας. :)

Αν όμως είναι τελικά έτσι κι εμείς πετάμε χαρταετό και τα αποδίδουμε όλα στην τύχη, στο μυαλό μας, στον ανάδρομο ερμή...παίζει να μην πάρουμε καν χαμπάρι το για πότε φάγαμε διψήφιο αριθμό τερμάτων και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...λογικό, αν δεν πήραμε χαμπάρι καν ότι παίζουμε αγώνα.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 20 Νοέμ 2024, 20:46

ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
:smt023
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 20 Νοέμ 2024, 21:25

student έγραψε:
Νατάσα έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 17:41
SpoilerShow
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 14:00
ψάξε και θα βρεις...

Κάποια πράγματα είναι τόσο απλά στη ζωή και όμως μερικές φορές τα κάνουμε τόσο πολύπλοκα. Πόσο πιο απλό και ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Κύριος...

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται

Ξεκινώντας από την προσωπική μου εμπειρία πέρασα διάφορα στάδια μέχρι να φτάσω έστω και στοιχειωδώς να ζητάω....χρειάστηκε δε αρκετό διάστημα μέχρι η διαδικασία να απλοποιηθεί και να φτάσει να είναι αυτονόητο το ...

τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ; καὶ ἐὰν ἰχθὺν αἰτήσῃ, μὴ ὄφιν ἐπιδώσει αὐτῷ;
εἰ οὖν ὑμεῖς, πονηροὶ ὄντες, οἴδατε δόματα ἀγαθὰ διδόναι τοῖς τέκνοις ὑμῶν, πόσῳ μᾶλλον ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς δώσει ἀγαθὰ τοῖς αἰτοῦσιν αὐτόν

Παρατηρώντας λοιπόν γύρω μου, πολλούς ανθρώπους, καλούς ανθρώπους, πιστούς ανθρώπους, μέχρι και πολύ πιστούς ανθρώπους, συνειδητοποιώ ότι στους περισσότερους ισχύει αυτό που ίσχυε και σ εμένα κάποτε...δυσκολεύονται πολύ να ζητήσουνε και πολλές φορές δεν ζητάνε καν.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όποιον θέλει να απαντήσει.

Εσείς ζητάτε από τον Κύριο? Τακτικά, ακόμα και για απλά καθημερινά πράγματα ή όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα?

Και με βάση το προσωπικό σας βίωμα, όταν ζητάτε, λαμβάνετε?
Μπραβο σου για το μηνυμα που περνας, μονο να ξερεις οτι, οταν αμαρτανουμε, χανουμε την παρρησια μας απεναντι στον Θεο και γι αυτον τον λόγο επικαλουμαστε τους αγιους και την Παναγια...
Καλή μου Νατάσα...

θα σου γράψω όσο πιο αδελφικά μπορώ...αν και αυτό έχει συχνά σαν συνέπεια να μην αρέσουν καθόλου αυτά που ακολουθούν.

Το πιο μεγάλο χάρισμα που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο σαν αποτέλεσμα των όσων έλαβαν χώρα με τη θυσία του Ιησού μας ήταν το δικαίωμα στη μετάνοια. Σαν εξ ορισμού αμαρτωλοί και σε τεράστια απόσταση από την τελειότητα του Θεού είναι δεδομένο από το εργοστάσιο ότι θα πέφτουμε συνεχώς σε παραβάσεις. Και ενώ είναι εκτός από τον παρόντα καιρό το να εξαλειφθεί το ότι ο άνθρωπος θα πέφτει συνεχώς σε παραβάσεις, δόθηκε η χαριστική διάταξη στο νόμο η οποία προβλέπει το ότι κάθε ένας που μετανοεί ειλικρινά για την παράβασή του και προσπαθεί εμπράκτως να διορθώσει όσο πιο πολύ γίνεται το όποιο κακό τυχόν προκλήθηκε, αθωώνεται από τη συγκεκριμένη παράβαση....σβήνει η εγγραφή στο κατάστιχο.

Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος που μέσα στους αιώνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας αλλά και όχι μόνο, οι αμετανόητοι χωρίζονται διακριτά από τους έχοντες μετανοήσει. Και η αμετανοησία είναι για την εκκλησία μας και για την παράδοσή της κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Για την ακρίβεια είναι από τους πιο ισχυρούς δείκτες που μπορεί να έχει κάποιος για τον αν κάποιος άλλος βρίσκεται πραγματικά κοντά στον Πατέρα, στον Υιό και στον Παράκλητο ή όλα είναι κυρίως στα λόγια.

Στη δική σου περίπτωση υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα που περιπλέκει τα πράγματα. Επέλεξες για κάποιο λόγο να μεταφέρεις και να συζητήσεις ...ακόμα και να κάνεις τη δασκάλα σε άλλους ανθρώπους όχι απλά γενικά περί Θεού, αλλά ειδικά για τον Προφητικό Λόγο! Δεν γνωρίζω αν έχεις γνώση, επίγνωση και συναίσθηση για το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένο το πνεύμα της προφητείας στη Βίβλο αλλά και στην Ορθοδοξία, με τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα. Είναι πρακτικά ταυτόσημα, κάθε προφητεία εκ Θεού έχει εξ ορισμού δοθεί από τον Παράκλητο. Το να μπλέξουμε τα ποδαράκια μας και τη γλώσσα μας και το να φτάσουμε να κάνουμε δηλώσεις, προβλέψεις και δασκαλίκια για τον Προφητικό Λόγο, και τελικά να αποδεικνύεται ότι κάτι, έστω και ένα, από αυτά ήταν ΠΛΑΝΗ, θα έπρεπε φυσιολογικά να μας βρει τουλάχιστον σε μια καλή ανησυχία...

ρε μήπως έχω κάνει μαλακία? μήπως είναι και χοντρή?

Με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα στη ζωή μου πλέον, και με οδηγό τον Κύριο, τον Λόγο Του, τους πατέρες της εκκλησίας μας, όταν κάποιος ονομαζόμενος αδελφός ή ονομαζόμενη αδελφή έλθει μία φορά να μου κάνει υποδείξεις του στυλ "μονο να ξερεις οτι..." θα ακούσω όσο πιο προσεκτικά μπορώ, θα κρατήσω την υπόδειξη και θα τη δοκιμάσω στην πράξη. Αν η υπόδειξη, το μάθημα, του αδελφού ή της αδελφής αποδειχθεί αληθινό, την επόμενη φορά που θα μου κάνει υπόδειξη του στυλ ""μονο να ξερεις οτι..." θα ακούσω δύο φορές πιο προσεκτικά και θα τη δοκιμάσω λιγότερο.

Αν τώρα η όποια ονομαζόμενη αδελφή που ομολογεί στα λόγια Ιησού Χριστό, έρθει μια μέρα και μου πει "η τάδε προφητεία του Θεού θα εκπληρωθεί τότε" το έργο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα...εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Προφητικό Λόγο, με το Άγιο Πνεύμα, και δεν υπάρχει λύση προφητείας αν δεν δώσει ο Παράκλητος...με αυτά δεν παίζουμε μιας και υπάρχουν ειδικές μνείες της βλασφημίας κατά του Παρακλήτου. Θα ακούσω λοιπόν πολλές φορές πιο προσεκτικά και θα περιμένω την έκβαση για να αποδειχθεί το αν η προφητεία ήταν όντως από το Πνεύμα της Αληθείας ή τελικά ήταν πλάνη από τον πατέρα του ψεύδους. Τη στιγμή δε που η έκβαση έλθει, περιμένω και συγκεκριμένα πράγματα από αυτόν που μετέφερε την προφητεία. Αν αυτή δε αποδειχθεί τελικά και πλάνη, δείχνει αυτονόητο για κάθε έναν άνθρωπο που δηλώνει πιστός στον Ιησού Χριστό ότι έλαβε χωρά σημαντική παράβαση, στα όρια του κακουργήματος...και άρα απαιτείται το συντομότερο δυνατόν μετάνοια ώστε αυτή να απενεργοποιηθεί.

Εσύ καλή μου Νατάσα όχι μόνο έγινες ψευδοπροφήτης στους αδελφούς αλλά και στους απίστους, μιας και αυτός που μεταφέρει μια προφητεία εξ ορισμού χρεώνεται τα του αγγελιοφόρου της προφητείας - μισθό ψευδοπροφήτη, αλλά και αφού το έκανες και αποδείχθηκε δεν δείχνεις την παραμικρή όχι μόνο διάθεση μετάνοιας, αλλά ούτε καν συναίσθηση του τι μπορεί να έχει συμβεί, μεταφυσικά, εκεί στο πεδίο με τους πεσόντες και τους δαίμονες για τους οποίους τόσο μεγάλη γνώση και ενασχόληση προβάλεις. Και συνεχίζεις και από πάνω να λατρεύεις και να προβάλεις το ψευδοπροφήτη που σε δασκάλεψε και σου έδωσε να αναγγείλεις στους άλλους μια τρανταχτή ψευδοπροφητεία...εντάξει πως κάνετε έτσι, μόνο μία βγήκε πλάνη, περιμένετε οι άλλες θα βγουν αληθινές :011:

Εν κατακλείδι...

πόσο σοβαρά θεωρείς ότι θα πρέπει να πάρω την όποια υπόδειξή σου... αυτό δηλαδή που ακολουθεί μετά το "μονο να ξερεις οτι..." :102:

Βγάλε λοιπόν πρώτα το δοκάρι από το ματάκι σου και μετά ξεκίνα πάλι να κάνεις υποδείξεις στον οποιονδήποτε περί αμαρτίας, παρρησίας και ...μετάνοιας.
Από μέρους μου θα εύχομαι για εσένα να συνειδητοποιήσεις, να σβήσεις το τεφτέρι...μιας και τελικά το "μα δεν πήρα χαμπάρι την παράβαση, κάνω τον κινέζο" δεν πιάνει τόπο ούτε καν στ ανθρώπινα δικαστήρια...
Καταρχας, δεν σου εκανα καμια υποδειξη, μια υπενθυμιση σου εγραψα! Μην εισαι τοσο ευθικτος! Οσο για τα αλλα που μου γραφεις, ειναι ΠΕΡΙΤΤΑ. Εχω πνευματικο, που πιστευει στον Λιακοπουλο και αυτος και μου επιτρεπει μαλιστα να κοινωνω οσο πιο τακτικα μπορω!
Καταλαβες μικρουλη μου;
"Άχρι καιρού..."

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 20 Νοέμ 2024, 22:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
Η άποψη ότι όλα είναι στο μυαλό μας, ο Θεός είναι μέσα σου κλπ είναι γνωστή και κατά καιρούς διαδεδομένη.

Δεν μπορεί όμως να είναι έτσι, γιατί πεθαίνουμε. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε και δεν το ελέγχουμε και σίγουρα δεν πιστεύω ότι είναι στο μυαλό μου το γεγονός ότι κάποιοι που υπήρξαν τριγύρω μου, πλέον έχουν χαθεί.

Εάν δεν πεθαίναμε σίγουρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά τότε δεν θα αρρωσταίναμε, δεν θα χρειαζόταν να φάμε, επομένως ούτε χρήματα θα χρειάζονταν, άρα ούτε πόλεμοι θα γίνονταν, πώς να σκοτώσεις άλλωστε αφού όλοι είναι αθάνατοι. Με άλλα λόγια θα ήμασταν Θεοί με τα όλα μας. Δεν είμαστε όμως.

Υπάρχει η αλήθεια και το ψέμμα. Η επιλογή του καλού και του κακού. Και όλη η αδυναμία μας βρίσκεται στο ποια είναι η σωστή επιλογή, ποια είναι κάθε φορά η επιλογή του καλού.

Το κακό, τώρα, δεν το προκαλεί μόνον η λανθασμένη επιλογή μας. Όταν γίνεται ένα ατύχημα δεν το έχει προκαλέσει πάντοτε η "σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων".

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 20 Νοέμ 2024, 22:54

ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
Σύμφωνα με τον Βουδδισμό τα όντα χωρίζονται σε διάφορες μεγάλες ομάδες...μια ομάδα είναι οι άνθρωποι, άλλη τα ζώα.
Υπάρχουν μεταφυσικά 2 ομάδες όντων που βρίσκονται σε διαμαχη για την γνώση τη μεταφυσική... οι Θεοί και οι Αντίθεοι.

Οι Θεοί είναι όντα με θετικό κάρμα ζουν πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τους αντιλαμβάνονται σαν Πνεύματα διότι είναι σε άλλο δικό τους ξεχωριστό πεδίο.

Οι Αντίθεοι είναι όντα με αρνητικό κάρμα, ζηλόφθονοι και όλο ξεκινούν διαμάχες τόσο μεταξύ τους όσο κυρίως με τους Θεούς.
Στην μάχη με τους Θεούς πάντα χάνουν στο τέλος. Οι άνθρωποι τους αντιλαμβάνονται και αυτούς σαν Πνεύματα.

Οι άνθρωποι δέχονται τηλεπαθητικές επιδράσεις και από τα 2 αυτά και τείνουν προς το ένα ή άλλο μέρος ανάλογα την ποιότητα του νου τους.

Ο Διάβολος του Χριστιανισμού μπορεί Βουδδιστικά να θεωρηθεί ένας Αντίθεος που αντιμάχεται τον Θεό.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 23:06

tanipteros έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 22:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
Σύμφωνα με τον Βουδδισμό τα όντα χωρίζονται σε διάφορες μεγάλες ομάδες...μια ομάδα είναι οι άνθρωποι, άλλη τα ζώα.
Υπάρχουν μεταφυσικά 2 ομάδες όντων που βρίσκονται σε διαμαχη για την γνώση τη μεταφυσική... οι Θεοί και οι Αντίθεοι.

Οι Θεοί είναι όντα με θετικό κάρμα ζουν πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τους αντιλαμβάνονται σαν Πνεύματα διότι είναι σε άλλο δικό τους ξεχωριστό πεδίο.

Οι Αντίθεοι είναι όντα με αρνητικό κάρμα, ζηλόφθονοι και όλο ξεκινούν διαμάχες τόσο μεταξύ τους όσο κυρίως με τους Θεούς.
Στην μάχη με τους Θεούς πάντα χάνουν στο τέλος. Οι άνθρωποι τους αντιλαμβάνονται και αυτούς σαν Πνεύματα.

Οι άνθρωποι δέχονται τηλεπαθητικές επιδράσεις και από τα 2 αυτά και τείνουν προς το ένα ή άλλο μέρος ανάλογα την ποιότητα του νου τους.

Ο Διάβολος του Χριστιανισμού μπορεί Βουδδιστικά να θεωρηθεί ένας Αντίθεος που αντιμάχεται τον Θεό.
Και χριστιανικά το ίδιο θεωρείται. Γενικώς, δεν υπάρχει Θεός χωρίς αντίπαλο. Για την ακρίβεια, οι αντίπαλοι της θεϊκής προσέγγισης, λειτουργούν ως απόδειξη της ύπαρξης της.

Γιατί κάτι που δεν υπάρχει*, δεν έχει και αντίπαλο.

*Χρησιμοποιώ την έννοια "υπάρχει" σύμφωνα με την τρέχουσα προσέγγιση, τις ενστάσεις μου ότι ο Θεός μόνον άρχει, τις έχω ξαναδιατυπώσει. Το "υπάρχω" γενικώς είναι μια αόριστη μεν αλλά σαφής παραδοχή μιας ανώτερης οντότητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 20 Νοέμ 2024, 23:13

ζήτα και θα λάθεις...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 21 Νοέμ 2024, 05:27

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:46
20--- έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 16:10
The devil is never a maker, the less that you give you 're a taker.

Black Sabbath.
Δεν γουστάρουν τους γκέι, αλλά τρων' όλοι μιλφέιγ.

Εθνικός Σταρ.
Εναν κόκα τι τον έχεις?

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2024, 10:55

sharp έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 22:33
ΓΑΛΗ έγραψε:
student έγραψε:
Η άποψη ότι όλα είναι στο μυαλό μας, ο Θεός είναι μέσα σου κλπ είναι γνωστή και κατά καιρούς διαδεδομένη.

Δεν μπορεί όμως να είναι έτσι, γιατί πεθαίνουμε. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε και δεν το ελέγχουμε και σίγουρα δεν πιστεύω ότι είναι στο μυαλό μου το γεγονός ότι κάποιοι που υπήρξαν τριγύρω μου, πλέον έχουν χαθεί.

Εάν δεν πεθαίναμε σίγουρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά τότε δεν θα αρρωσταίναμε, δεν θα χρειαζόταν να φάμε, επομένως ούτε χρήματα θα χρειάζονταν, άρα ούτε πόλεμοι θα γίνονταν, πώς να σκοτώσεις άλλωστε αφού όλοι είναι αθάνατοι. Με άλλα λόγια θα ήμασταν Θεοί με τα όλα μας. Δεν είμαστε όμως.

Υπάρχει η αλήθεια και το ψέμμα. Η επιλογή του καλού και του κακού. Και όλη η αδυναμία μας βρίσκεται στο ποια είναι η σωστή επιλογή, ποια είναι κάθε φορά η επιλογή του καλού.

Το κακό, τώρα, δεν το προκαλεί μόνον η λανθασμένη επιλογή μας. Όταν γίνεται ένα ατύχημα δεν το έχει προκαλέσει πάντοτε η "σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων".
Μα είναι όλα στο μυαλό μας. Και ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν "χωράει" στο μυαλό μας η έννοια και αποδοχή της βιολογικής μας προσωρινότητας. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει κάποια υπόσχεση συνέχειας της ύπαρξης μας, για να χαρούμε τα θετικά που μας προσφέρει η ζωή;

Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι ακόμη και η έννοια του Θεού έχει αξία, όταν γίνεται αντιληπτή σ' αυτό το συνειδησιακό πλαίσιο της αποδοχής του τέλους μας. Αν δεν υπάρχει ο θάνατος, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα και η ζωή. Και όσο γι' αυτούς που έφυγαν, η απουσία τους και μόνον επιβεβαιώνει το ότι υπήρξαν ως κάτι σημαντικό για μας ή κάποιους άλλους. Θάνατος είναι η λήθη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 21 Νοέμ 2024, 10:57

Νατάσα έγραψε:
Μπραβο σου για το μηνυμα που περνας, μονο να ξερεις οτι, οταν αμαρτανουμε, χανουμε την παρρησια μας απεναντι στον Θεο και γι αυτον τον λόγο επικαλουμαστε τους αγιους και την Παναγια...
Οταν λές το Πάτερ ημών απευθείας προς τον Θεό δεν προσεύχεσαι;
ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 10:55
Και όσο γι' αυτούς που έφυγαν, η απουσία τους και μόνον επιβεβαιώνει το ότι υπήρξαν ως κάτι σημαντικό για μας ή κάποιους άλλους. Θάνατος είναι η λήθη.
Το 99,9% των ανθρώπων που ζούνε και πεθαίνουν δεν είναι σημαντικοί για κανέναν απολύτως (αντιθέτως για τον Θεό είναι όλοι σημαντικοί) οπότε αν δεν υπάρχει συνέχεια η εδώ ζωή ουσιαστικά είναι που δεν έχει κανένα νόημα, ήδη πολλοι άνθρωποι δεν βλέπουνε κανένα νόημα στη ζωή τους, άλλοι παιρνουνε και ψυχοφάρμακα. Αν δεν υπάρχει συνέχεια είτε Χίτλερ είσαι είτε μητέρα Τερέζα είναι το ένα και το αυτο. Αντιληπτό;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2024, 11:07

Αλιόσα έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 10:57
Νατάσα έγραψε:
Οταν λές το Πάτερ ημών απευθείας προς τον Θεό δεν προσεύχεσαι;
ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 10:55
Και όσο γι' αυτούς που έφυγαν, η απουσία τους και μόνον επιβεβαιώνει το ότι υπήρξαν ως κάτι σημαντικό για μας ή κάποιους άλλους. Θάνατος είναι η λήθη.
Το 99,9% των ανθρώπων που ζούνε και πεθαίνουν δεν είναι σημαντικοί για κανέναν απολύτως (αντιθέτως για τον Θεό είναι όλοι σημαντικοί) οπότε αν δεν υπάρχει συνέχεια η εδώ ζωή ουσιαστικά είναι που δεν έχει κανένα νόημα, ήδη πολλοι άνθρωποι δεν βλέπουνε κανένα νόημα στη ζωή τους, άλλοι παιρνουνε και ψυχοφάρμακα. Αν δεν υπάρχει συνέχεια είτε Χίτλερ είσαι είτε μητέρα Τερέζα είναι το ένα και το αυτο. Αντιληπτό;
Αντιληπτό ως υποτίμηση της ζωής και εαυτού, τίποτα παραπάνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών