Κέρδη 5 δις οι συστημικες τράπεζες το 2024. Σκέψεις για έκτακτη φορολογηση

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Κέρδη 5 δις οι συστημικες τράπεζες το 2024. Σκέψεις για έκτακτη φορολογηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 03 Δεκ 2024, 23:40

Green Dragon έγραψε:
03 Δεκ 2024, 23:26
sharp έγραψε:
03 Δεκ 2024, 22:22
Green Dragon έγραψε:
03 Δεκ 2024, 22:06
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να σε χρεώνει για την διατήρηση λογαριασμού, δεν είναι μόνο θέμα αν βγαίνεις αλλά και θέμα λογικού-παραλόγου.
Σε χρεώνει για το κόστος εργασιας. Κάθε λογαριασμός παρακολουθείται, μπαίνει σε ισολογισμούς, πολύ λογικό μου φαίνεται να μην μπορείς να έχεις 50 λογαριασμούς δωρεάν.
Ποιός τον παρακολουθεί, η ΚΥΠ; Οκ, σε πιστέψαμε ότι δεν είναι όλα αυτόματα. Ότι κάθονται και μετράνε με το χέρι τους λογαριασμούς πόσοι είναι και δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Ρε δεν μιλάς σε καθυστερημένους!

Τόσες δεκαετίες δεν χρέωναν, τώρα ξαφνικά με την αυτοματοποίηση της αρκούδας τους ανέβηκε το κόστος. Άσε ρε το δούλεμα!
Τα γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού ισχύουν και στη δουλειά σου. Να μην πληρώνεσαι, αφού όλα τα κάνουν υπολογιστές μωρέ, σιγά τώρα.

Άνοιξε 3.000 λογαριασμούς στην τράπεζα, βάλε από 1 ευρώ μέσα και πες τους σιγά μωρέ, με ένα κουμπί τους δουλεύετε όλους :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 03 Δεκ 2024, 23:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 03 Δεκ 2024, 23:43

Green Dragon έγραψε:
03 Δεκ 2024, 23:28
sharp έγραψε:
03 Δεκ 2024, 22:18
Green Dragon έγραψε:
03 Δεκ 2024, 22:15
Γιατί η δραχμή είχε πληθωρισμό, όχι για κάποιον άλλον παράξενο και μυστηριώδη λόγο.
Ρε φίλε, επί δραχμής είχες 16% επιτόκιο και 25% πληθωρισμό. Τα γνωρίζεις τα νούμερα καλά ή όχι;

Αλλά όλοι οι Ελληνάκηδες πήγαιναν 2/1 στην Τράπεζα και από 100.000 τους έγραφαν 116.000 στο βιβλιάριο
Έτσι έφευγαν πανευτυχείς νομίζοντας ότι είναι κατά 16 χιλιάρικα πλουσιώτεροι, άσχετα αν είχαν χάσει 9.000 τελικά

Πάντως για να γκρινιάζετε για τα επιτόκια πρέπει όντως να έχετε κάμποσα λεφτάκια στο λογαριασμό. Εντελώς μεταξύ μας
Δεν σου είπα ότι κέρδιζες, αλλά τώρα είχαμε 15% πληθωρισμό και 0% επιτόκιο. Παραδέξου ότι έχεις άδικο και άσε τις τσιγκολελέτες.
Όχι ρε φίλε, δεν έχω άδικο, γιατί έχω καταλάβει τι σημαίνει Ευρώ, ενώ εσύ όχι. Όταν έσκασε ο πληθωρισμός, οι Γερμανοί ούρλιαζαν να ανεβάσει η ΕΚΤ τα επιτόκια για να τον συγκρατήσει. Αυτό δηλ. που ήθελες κι εσύ ως άτομο. Η Λαγκάρντ όμως έκανε ότι δεν άκουγε, γιατί ήξερε πως αν το κάνει απότομα θα τινάξει στον αέρα τα αδύναμα κράτη του Ευρώ, δηλ. το δικό σου. Τι να κάνουμε, είναι μια ισορροπία αδύνατη ουσιαστικά, προσπαθεί να τους ικανοποιήσει όλους και τελικά τους δυσαρεστεί όλους. Αυτό πλέον το ξερουν οι πάντες, άσχετα αν το ομολογούν ή όχι.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 04 Δεκ 2024, 07:46

Ίακχος έγραψε:
03 Δεκ 2024, 17:17
Bill Hicks έγραψε:
03 Δεκ 2024, 17:00
Ίακχος έγραψε:
03 Δεκ 2024, 15:06

Φίλε οι αμοιβές των μηχανικών είναι πολύ χαμηλές στην Ελλάδα δε βγαίνουμε. Δε θα με πεις εσύ ντροπή του επαγγέλματος έχω τελειώσει ΕΜΠ με μάστερ από Αγγλία και έκανα διδακτορικό στο Σικαγο που το άφησα όταν αρρώστησε ο πατέρας μου. Δουλεύω 25 χρόνια κσι ως ΕΕ και σε εταιρείες. Για να δικαιολόγησεις μσλακισμενες πολιτικές βγαζεις τους άλλους άχρηστους.
ζήτησα συγγνώμη προκαταβολικά που δεν άντεξα και στην είπα. εγώ δεν δικαιολογώ καμμία πολιτική, άλλα ούτε και περιμένω να ζήσω απ'αυτές (π.χ. ελάχιστες αμοιβές) όπως εσύ.
Ποια είναι η ειδικότητα σου? Γιατί αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής θα καταλάβαινες τι κουπι τραβάμε. Με 300 ευρω αμοιβη για αυθαίρετα και 40 για ενέργειακα προφανως δε βγαίνουμε. Τώρα ψάχνω για δουλειά αλλά έχω πρόβλημα υγείας και δε μπορώ να πάω σε εργοτάξιο
ναυπηγός ΕΕ είμαι και ασχολούμαι με σχέδιο και μελέτες ευστάθειας και κατασκευής. οι δουλειές μου είναι κυρίως Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, είτε μένω Ελλάδα είτε όχι. τα φταλέ είναι καλά, όχι τίποτα τρελλό (η μηχανική είναι underpaid γενικά), ενίοτε «πεινάω» και απαιτούνται πολλά ταξίδια, κάτι για το οποίο θα μπορούσα να κλαίγομαι αν ήμουν κλαψομούνης.

εύχομαι ν'αναρρώσεις πλήρως και να ξεκολλήσεις λίγο απ'την ηττοπάθεια και μοιρολατρεία που βγάζεις, να βγεις στην πιάτσα να το κυνηγήσεις και να σκίσεις κώλους. (αφήνοντας πίσω αυθαίρετα και πιστοποιητικά :P )

άντε, γερά και μην μασάς! :wave:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 04 Δεκ 2024, 07:52

Το να φορολογήσει η ΝΔ τις τράπεζες στα σοβαρά κι όχι για τα μάτια τού κόσμου θα ήταν σαν να δάγκωνε ένας σκύλος το χέρι που τον ταΐζει. Όταν χρωστάς μισό δισ. ευρώ κι έχεις νομοθετήσει την ασυλία των τραπεζιτών το πολύ πολύ να τους υποχρεώσεις να σου πετάξουν μερικά ψίχουλα μήπως και διασώσεις τα προσχήματα. Αυτή η κυβέρνηση, ωστόσο, αποδεικνύει επανειλημμένως ότι νομοθετεί για τους λίγους κι επικοινωνεί για τους πολλούς. Όπως, δηλαδή, έπραξε και με τις εταιρείες ενέργειας και τα διυλιστήρια...
Μετά από τόσα χρόνια, εξάλλου, τραπεζικών υπερκερδών θυμήθηκε και το ΠΑΣΟΚ πως πρέπει να φορολογηθούν. Μόνο που με την πρότασή του στην ουσία ξεπλένει τους τραπεζίτες αφού δεν τους φορολογεί όλους και το ποσό που τους ζητά μοιάζει με φιλοδώρημα. Πώς μπορεί, όμως, να κάνει κι αυτό αλλιώς όταν χρωστά επίσης της Μιχαλούς;...
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 04 Δεκ 2024, 08:09

Οι κυβερνοεπιθεσεις έχουν δεκαπλασιαστει την τελευταία δεκαετία. Η ασφάλεια κοστίζει. Αν δεν σας αρέσει πάρτε τα χρήματα σας στο σπίτι σας για μεγαλύτερη και φθηνότερη ασφάλεια.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 04 Δεκ 2024, 08:17

Unique έγραψε:
04 Δεκ 2024, 08:09
Οι κυβερνοεπιθεσεις έχουν δεκαπλασιαστει την τελευταία δεκαετία. Η ασφάλεια κοστίζει. Αν δεν σας αρέσει πάρτε τα χρήματα σας στο σπίτι σας για μεγαλύτερη και φθηνότερη ασφάλεια.
Θυρίδα καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 04 Δεκ 2024, 08:18

sharp έγραψε:
03 Δεκ 2024, 23:40
Green Dragon έγραψε:
sharp έγραψε:
03 Δεκ 2024, 22:22

Σε χρεώνει για το κόστος εργασιας. Κάθε λογαριασμός παρακολουθείται, μπαίνει σε ισολογισμούς, πολύ λογικό μου φαίνεται να μην μπορείς να έχεις 50 λογαριασμούς δωρεάν.
Ποιός τον παρακολουθεί, η ΚΥΠ; Οκ, σε πιστέψαμε ότι δεν είναι όλα αυτόματα. Ότι κάθονται και μετράνε με το χέρι τους λογαριασμούς πόσοι είναι και δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Ρε δεν μιλάς σε καθυστερημένους!

Τόσες δεκαετίες δεν χρέωναν, τώρα ξαφνικά με την αυτοματοποίηση της αρκούδας τους ανέβηκε το κόστος. Άσε ρε το δούλεμα!
Τα γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού ισχύουν και στη δουλειά σου. Να μην πληρώνεσαι, αφού όλα τα κάνουν υπολογιστές μωρέ, σιγά τώρα.

Άνοιξε 3.000 λογαριασμούς στην τράπεζα, βάλε από 1 ευρώ μέσα και πες τους σιγά μωρέ, με ένα κουμπί τους δουλεύετε όλους :smt005:
ΚΑΘΟΛΟΥ.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Δεκ 2024, 08:52

Green Dragon έγραψε:
04 Δεκ 2024, 08:17
Unique έγραψε:
Θυρίδα καλύτερα.
Αντε μπραβο και μη μας τα πρηζετε
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 04 Δεκ 2024, 08:54

Unique έγραψε:
Μέχρι 200 εκ. τα προστατεύει το ρομπότ.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 04 Δεκ 2024, 10:27

Bill Hicks έγραψε:
04 Δεκ 2024, 07:46
Ίακχος έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:

ζήτησα συγγνώμη προκαταβολικά που δεν άντεξα και στην είπα. εγώ δεν δικαιολογώ καμμία πολιτική, άλλα ούτε και περιμένω να ζήσω απ'αυτές (π.χ. ελάχιστες αμοιβές) όπως εσύ.
Ποια είναι η ειδικότητα σου? Γιατί αν ήσουν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής θα καταλάβαινες τι κουπι τραβάμε. Με 300 ευρω αμοιβη για αυθαίρετα και 40 για ενέργειακα προφανως δε βγαίνουμε. Τώρα ψάχνω για δουλειά αλλά έχω πρόβλημα υγείας και δε μπορώ να πάω σε εργοτάξιο
ναυπηγός ΕΕ είμαι και ασχολούμαι με σχέδιο και μελέτες ευστάθειας και κατασκευής. οι δουλειές μου είναι κυρίως Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, είτε μένω Ελλάδα είτε όχι. τα φταλέ είναι καλά, όχι τίποτα τρελλό (η μηχανική είναι underpaid γενικά), ενίοτε «πεινάω» και απαιτούνται πολλά ταξίδια, κάτι για το οποίο θα μπορούσα να κλαίγομαι αν ήμουν κλαψομούνης.

εύχομαι ν'αναρρώσεις πλήρως και να ξεκολλήσεις λίγο απ'την ηττοπάθεια και μοιρολατρεία που βγάζεις, να βγεις στην πιάτσα να το κυνηγήσεις και να σκίσεις κώλους. (αφήνοντας πίσω αυθαίρετα και πιστοποιητικά :P )

Να σαι καλά φίλε!

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 04 Δεκ 2024, 10:30

Green Dragon έγραψε:
04 Δεκ 2024, 08:18
sharp έγραψε:
03 Δεκ 2024, 23:40
Green Dragon έγραψε:

ΚΑΘΟΛΟΥ.
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 04 Δεκ 2024, 10:44

Τι γελάς βρε χάχα, που το βλέπεις το αστείο;

Έκανες ένα σχόλιο και σου επισήμανα ότι δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 04 Δεκ 2024, 20:23

Γύρω στα 12,5-13 δισ. ευρώ ανέρχεται στο μεταξύ και ο αναβαλλόμενος φόρος, που σε πολύ μικρές δόσεις έχουν εξασφαλίσει να συμψηφίζουν με τα υπερκέρδη τους, σε βάθος πολλών ετών, οι τράπεζες, την ώρα που βγάζουν στο σφυρί (μέσω των funds τους) τα σπίτια και τις περιουσίες των απλών Ελλήνων αρνούμενες ανάλογες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις. Και να μη μιλήσει κανείς για δύο μέτρα και για δύο σταθμά. Τραπεζίτες είναι αυτοί, όχι εξαθλιωμένοι από τα Μνημόνια βιοπαλαιστές….
Υπουργός Οικονομικών ήταν ο (διάδοχος του Γ. Στουρνάρα και νυν πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών) Γκίκας Χαρδούβελης το 2014 όταν η τρόικα συμφώνησε να επεκταθεί στα τριάντα χρόνια (!) η ισχύς της χαριστικής ρύθμισης για τον φόρο αυτό. Και τώρα πλασάρουν ως επίτευγμα τη συζήτηση για επίσπευση αυτής της προθεσμίας κατά μερικά χρόνια…
Και έρχεται το ΠΑΣΟΚ και προτείνει έκτακτη φορολόγηση 5% στις τράπεζες. Δηλαδή, από τα 13 ΔΙΣ να δώσουν πάνω κάτω 550 εκατομμύρια!
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΩΡΕ;
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 04 Δεκ 2024, 20:45

Bill Hicks έγραψε:
Ίακχος έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:

τους χωράει όλους οι καπιταλιστική αγορά; Τον χωράει τον φίλτατο, ιακχό ή πρέπει να συνθλιβεί μιας και η αγορά δεν είναι φιλανθρωπικές σχέσεις;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 05 Δεκ 2024, 06:14

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
04 Δεκ 2024, 20:45
SpoilerShow
Bill Hicks έγραψε:
Ίακχος έγραψε:

τους χωράει όλους οι καπιταλιστική αγορά; Τον χωράει τον φίλτατο, ιακχό ή πρέπει να συνθλιβεί μιας και η αγορά δεν είναι φιλανθρωπικές σχέσεις;
μην πετάγεσαι σε προσωπικό διάλογο με τα κουμμουνιστικά σου.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών