Έκθεση Κογκρέσου: Η διαρροή κορωνοϊού ήταν από κινεζικό εργαστήριο-τo lockdown δεν είχε καμία επιστημονική τεκμηρίωση

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έκθεση Κογκρέσου: Η διαρροή κορωνοϊού ήταν από κινεζικό εργαστήριο-τo lockdown δεν είχε καμία επιστημονική τεκμηρίωσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Δεκ 2024, 22:52

Γαληνός έγραψε:
04 Δεκ 2024, 18:34
αντίστοιχα, και με μάσκες, εννοείται θα βγουν πολύ σοβαρές και μεγάλες μελέτες που θα δείχνουν ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ πως "δεν βοηθησαν" - όμως υπάρχουν άλλες τόσες που έδειξαν "βοηθάνε"
σαφής απόδειξη - τύπου 1+1=2 δεν πρόκειται να υπάρξει

αρα, πάντα θα υπάρχει χώρος να μαλώνουμε...
Το θέμα είναι ότι εδώ ξέρουμε τους μηχανισμούς και ξέρουμε γιατί δεν μπορεί να δουλέψει το μέτρο. Υπάρχει βιβλιογραφία 100 ετών στο ζήτημα γιατί οι μάσκες πρωτοχρησιμοποιήθηκαν ως αποτροπή μετάδοσης στην πανδημία του 1918.

Οι θιασώτες του μέτρου προβάλλουν ως επιχείρημα κάποιες μελέτες της πούτσας που έγιναν το καλοκαίρι του 2020 ως προς την εργαστηριακή αποτελεσματικότητα της μάσκας στην φραγή σωματιδίων, λες και πριν οι γιατροί τις φορούσαν γιατί νόμιζαν ότι τους κάνει να φαίνονται ωραίοι, δεν είχαν ιδέα ότι αποτελούν φράγμα. Όχι. Κανείς δεν χρειαζόταν μελέτη για να μάθει ότι αν βάλεις κάτι-οτιδήποτε μπροστά από μια πηγή ρευστού θα αποκοπεί μέρος της ροής. Δεν πρόσφεραν νέα στοιχεία αυτές οι μελέτες.

Το ερώτημα όμως δεν ήταν ποτέ αν τα ρευστά μπορούν περάσουν μέσα από τοίχους, σαν να είναι ραδιοκύματα. Το ερώτημα είναι αν η μάσκα λειτουργεί σαν μέτρο αποτροπής της μετάδοσης σε μια κοινότητα. Αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί ξανά και ξανά. Ούτε την γρίπη αποτρέπουν ούτε τους ιούς του κρυώματος.

Όπως έχω πει πολλές φορές, το ερώτημα είναι ίδιο με αυτό της ζώνης. Τα αυτοκίνητα έχουν ζώνες, το ίδιο και τα αεροπλάνα. Τα αστικά λεωφορεία όμως δεν έχουν ούτε και τα τραίνα. Είναι θέμα πεδίου εφαρμογής. Δεν είναι ότι η ζώνη είναι άχρηστη και γι' αυτό δεν βρίσκουμε σε τραίνα και λεωφορεία, απλά είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής τους. Δεν είναι αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, αντιθέτως μπορεί να κάνουν ζημιά.

Έχω απαριθμήσει τους λόγους που η μάσκα σαν μέτρο αποτροπής της μετάδοσης δεν λειτουργεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έκθεση Κογκρέσου: Η διαρροή κορωνοϊού ήταν από κινεζικό εργαστήριο-τo lockdown δεν είχε καμία επιστημονική τεκμηρίωσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Δεκ 2024, 23:01

Otto Weininger έγραψε:
04 Δεκ 2024, 19:55
χίλιες φορές έχει απαντηθεί αυτό : το έλεγαν γιατί δεν υπήρχαν αποθέματα.
Έδιναν πλαστές συμβουλές, δηλαδή έλεγαν ψέματα. :smt005::smt005::smt005:

Περίεργο που αυτές οι οδηγίες ήταν ίδιες με τις προηγούμενες όμως. Ξέρεις, πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 04 Δεκ 2024, 23:12

από hellegennes » 43 λεπτά πριν
Και τώρα καταναλώνω γιατί η δουλειά μου είναι να χειρίζομαι τρόφιμα. Πλένω πολύ συχνά τα χέρια μου αλλά δεν μπορώ να τα πλένω ανά 5 λεπτά.
Πως σχετιζεται ρε μαστορα η χρηση αντισηπτικου με το οτι χειριζεσαι τροφιμα;

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 05 Δεκ 2024, 15:58

hellegennes έγραψε:
04 Δεκ 2024, 17:01
Bill Hicks έγραψε:
04 Δεκ 2024, 16:00
ΓΑΛΗ έγραψε:
04 Δεκ 2024, 12:12

Αυτό που επίσης θυμάμαι ήταν ότι οι περισσότεροι αντιεμβολιαστές δεν ήταν και τόσο ...χαλαροί εκείνη τηνπερίοδο. :lol:
καλά θυμάσαι, αλλά εκ τών υστέρων το παίζουν τζάμπα μάγκες. :giggle:
Πάλι προσπαθείς με παραθέσεις που δεν λένε αυτό που θέλεις να υποστηρίξεις την θέση σου;

«Καλά θυμάσαι», λέει και παραθέτεις κάτι τελείως άσχετο που έγραψα την πρώτη φορά που είχα κορωνοϊό. Για πες μας πού στο παρατιθέμενο ή οπουδήποτε στο νήμα φαίνεται να μην είμαι χαλαρός, όπως δεν θυμάται η Γαλή να είμαι.
ναι, ρε, συγγνώμη που το'βαλα κιόλας. αφού είχες γράψει ότι είχες μόνο «μια ελαφριά ανησυχία, γιατί οι παλμοί μου ήταν 140-150 για πάνω από 5 ώρες» και πήρες χαλλαρά τηλέφωνο τον καρδιολόγο να σε καθησυχάσει.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Δεκ 2024, 19:33

Bill Hicks έγραψε:
05 Δεκ 2024, 15:58
hellegennes έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
04 Δεκ 2024, 16:00

καλά θυμάσαι, αλλά εκ τών υστέρων το παίζουν τζάμπα μάγκες. :giggle:
Πάλι προσπαθείς με παραθέσεις που δεν λένε αυτό που θέλεις να υποστηρίξεις την θέση σου;

«Καλά θυμάσαι», λέει και παραθέτεις κάτι τελείως άσχετο που έγραψα την πρώτη φορά που είχα κορωνοϊό. Για πες μας πού στο παρατιθέμενο ή οπουδήποτε στο νήμα φαίνεται να μην είμαι χαλαρός, όπως δεν θυμάται η Γαλή να είμαι.
ναι, ρε, συγγνώμη που το'βαλα κιόλας. αφού είχες γράψει ότι είχες μόνο «μια ελαφριά ανησυχία, γιατί οι παλμοί μου ήταν 140-150 για πάνω από 5 ώρες» και πήρες χαλλαρά τηλέφωνο τον καρδιολόγο να σε καθησυχάσει.
Συγγνώμη πρέπει να πεις για το ψέμα, γιατί την πρώτη φορά μπορεί κάποιος να σου δώσει το benefit of the doubt, αλλά αφού τουλάχιστον μια φορά σου έχω παραθέσει επί λέξει τι έχω πει και πουθενά στο νήμα δεν έγραψα ότι αυξήθηκαν οι παλμοί μου από άγχος, αντιθέτως τόνισα πολλές φορές ότι ξύπνησα επειδή είχα αυξημένους παλμούς, δηλαδή έφτασαν τους 150 στον ύπνο μου, πλέον ξέρεις ότι είναι ψέματα, επιβεβαιωμένα.

Δεν πήρα γιατρό για να με καθησυχάσει, ψευτράκο, πήρα για να τον ρωτήσω αν είναι κάτι που χρειάζεται νοσηλεία, για να ξέρω αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Οι παλμοί μου σε ηρεμία είναι γύρω στους 70, δεν έχω ιδέα ποιο είναι το όριο που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. Όλα αυτά είναι γραμμένα στο νήμα και τα έχεις διαβάσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Δεκ 2024, 19:35

SeaHawk έγραψε:
04 Δεκ 2024, 23:12
Και τώρα καταναλώνω γιατί η δουλειά μου είναι να χειρίζομαι τρόφιμα. Πλένω πολύ συχνά τα χέρια μου αλλά δεν μπορώ να τα πλένω ανά 5 λεπτά.
Έλα μου ντε. Εσύ πήγαινε στα Lidl Και ζήτα να σου δώσουν τρόφιμα αφού έχσυν κουβαλήσει κιβώτια, που είναι τελείως καθαρά όπως θα ξέρεις. Δεν έχουν έρθει σε φορτηγά, δεν ήταν σε αποθήκες, δεν έχουν σκόνες, δεν τα άγγιξαν 100 άτομα. Όλα καλά, φίλε μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 05 Δεκ 2024, 19:40

hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2024, 19:35
SeaHawk έγραψε:
04 Δεκ 2024, 23:12
Έλα μου ντε. Εσύ πήγαινε στα Lidl Και ζήτα να σου δώσουν τρόφιμα αφού έχσυν κουβαλήσει κιβώτια, που είναι τελείως καθαρά όπως θα ξέρεις. Δεν έχουν έρθει σε φορτηγά, δεν ήταν σε αποθήκες, δεν έχουν σκόνες, δεν τα άγγιξαν 100 άτομα. Όλα καλά, φίλε μου.

Συνεχιζω να μην καταλαβαινω
Δωσε μου ενα παραδειγμα τετοιου τροφιμου

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Δεκ 2024, 19:43

θελει να πει: επ, σε επιασα, δεν φοράς γάντια.

οπότε ρωτάει, τι ειναι αυτο που χειρίζεσαι και θέλει καθαρά χέρια και οχι γαντια; ελα να προχωράμε λιγο πιο γρήγορα :011:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Δεκ 2024, 20:31

enaon έγραψε:
05 Δεκ 2024, 19:43
οπότε ρωτάει, τι ειναι αυτο που χειρίζεσαι και θέλει καθαρά χέρια και οχι γαντια; ελα να προχωράμε λιγο πιο γρήγορα :011:
Οτιδήποτε είναι τρόφιμο, ανεξάρτητα από την συσκευασία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 05 Δεκ 2024, 20:48

Δηλαδη βαζεις αντισηπτικο στα χερια για να πιασεις τα δρακουλινια και τα πακοτινια
Και τι ακριβως προσφερει αυτο;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 05 Δεκ 2024, 20:52

ωραίος γγ, αν δεν μπορούμε να τον βγάλουμε απερίσκεπτο ας τον βγάλουμε ψείρα, κατι ειναι και αυτό.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 05 Δεκ 2024, 20:56

Προσπαθω να καταλαβω αλλα δεν εχω καταλαβει ακομη

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 06 Δεκ 2024, 17:05

hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2024, 19:33
Bill Hicks έγραψε:
05 Δεκ 2024, 15:58
hellegennes έγραψε:

Συγγνώμη πρέπει να πεις για το ψέμα, γιατί την πρώτη φορά μπορεί κάποιος να σου δώσει το benefit of the doubt, αλλά αφού τουλάχιστον μια φορά σου έχω παραθέσει επί λέξει τι έχω πει και πουθενά στο νήμα δεν έγραψα ότι αυξήθηκαν οι παλμοί μου από άγχος, αντιθέτως τόνισα πολλές φορές ότι ξύπνησα επειδή είχα αυξημένους παλμούς, δηλαδή έφτασαν τους 150 στον ύπνο μου, πλέον ξέρεις ότι είναι ψέματα, επιβεβαιωμένα.

Δεν πήρα γιατρό για να με καθησυχάσει, ψευτράκο, πήρα για να τον ρωτήσω αν είναι κάτι που χρειάζεται νοσηλεία, για να ξέρω αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Οι παλμοί μου σε ηρεμία είναι γύρω στους 70, δεν έχω ιδέα ποιο είναι το όριο που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. Όλα αυτά είναι γραμμένα στο νήμα και τα έχεις διαβάσει.
τι το συνεχίζεις, ρε μαλάκα; δεν είπα δα ότι χέστηκες πάνω σου σαν τον συνψέκα Στύγιο. σε χτύπησε κάπως βαριά και ανησύχησες λίγο, δεν ειν' κακό. αλλά αφού πας να με βγάλεις ψεύτη, ας δούμε ποιος είναι ο ψευτράκος.
hellegennes έγραψε:

τόνισα πολλές φορές ότι ξύπνησα επειδή είχα αυξημένους παλμούς, δηλαδή έφτασαν τους 150 στον ύπνο μου
αυτό άλλος το'γραψε; δεν είχες όλη μέρα αυξημένους παλμούς ως και διπλάσιους τού κανονικού;
hellegennes έγραψε:
21 Ιούλ 2022, 21:57

Το πρωί είχα μια ελαφριά ανησυχία, γιατί οι παλμοί μου ήταν 140-150 για πάνω από 5 ώρες, αλλά το απόγευμα σταθεροποιήθηκαν στους 110-120.
ψεύτης λοιπόν.
hellegennes έγραψε:

πουθενά στο νήμα δεν έγραψα ότι αυξήθηκαν οι παλμοί μου από άγχος
κι αυτό άλλος το'γραψε; δεν πίστευες ότι ήταν λόγω άγχους και επίθεσης τής γριπούλας στο καρδιαγγειακό σου σύστημα;
hellegennes έγραψε:
21 Ιούλ 2022, 22:12

Είναι μάλλον συνδυασμός άγχους και επίθεσης του κορωνοϊού στο καρδιαγγειακό σύστημα.
πάλι ψεύτης λοιπόν.
hellegennes έγραψε:

Δεν πήρα γιατρό για να με καθησυχάσει, ψευτράκο, πήρα για να τον ρωτήσω αν είναι κάτι που χρειάζεται νοσηλεία, για να ξέρω αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο.
ναι, είχες παρατεταμένα παλμούς ως και διπλάσιους τού κανονικού και ήσουν έτοιμος να πας νοσοκομείο αλλά δεν ανησυχούσες καθόλου. κι ο γιατρός επειδή κατάλαβε ότι δεν είσαι καθόλου ανήσυχος σε είπε να μην ανησυχείς εκτός αν πέσει ο πυρετός και συνεχίσεις να έχεις υψηλούς παλμούς, δηλαδή σε καθησύχασε.
hellegennes έγραψε:

Μου είπε να ανησυχήσω αν πέσει ο πυρετός και συνεχίσω να έχω υψηλούς παλμούς.
τρίτο ψέμα.

και να μην ξεχνάμε ότι μετά την πρώτη φορά το έπαιζες πάλι άνετος, αποσωσιοπώντας την πρότερή σου μη ανησυχία.
hellegennes έγραψε:
22 Ιούλ 2024, 14:37

Εγώ που είμαι αντιτραμπικός (επίσης και αντιμπαϊντενικός όμως) αντιμετωπίζω τον κορωνοϊό όπως αντιμετωπίζω όλους τους ιούς του κοινού κρυώματος. Περιμένω να περάσουν και αν χρειαστεί μπορεί να πάρω κάνα ντεπόν.
κι άλλο ψέμα, εκτός αν έχει τύχει να πάρεις τηλέφωνο καρδιολόγο επειδή είχες συνάχι.

φίλε, μπορεί να λέω μαλακίες, παπαριές, να τρολάρω ενίοτε κλπ, αλλά ψέμματα δεν λέω ποτέ. αφού το ξέρεις μ'αρέσει να σε κουρδίζω που και που από τότε που ψεκάστηκες, βρε κουτό, τι τσιμπάς και εκτίθεσαι; :003:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Δεκ 2024, 22:31

Bill Hicks έγραψε:
06 Δεκ 2024, 17:05
hellegennes έγραψε:

πουθενά στο νήμα δεν έγραψα ότι αυξήθηκαν οι παλμοί μου από άγχος
κι αυτό άλλος το'γραψε; δεν πίστευες ότι ήταν λόγω άγχους και επίθεσης τής γριπούλας στο καρδιαγγειακό σου σύστημα;
hellegennes έγραψε:

Είναι μάλλον συνδυασμός άγχους και επίθεσης του κορωνοϊού στο καρδιαγγειακό σύστημα.
πάλι ψεύτης λοιπόν.
Ναι, ε; Πολύ βολικά ξεχνάς ότι στην προηγούμενη πρόταση γράφω «Ο καρδιολόγος που ρώτησα μού είπε». Τα λόγια του μεταφέρω σ' αυτό το κομμάτι που ξεχώρισες.

Στο ίδιο νήμα, λίγες ώρες μετά, έγραψα:
Δεν είχα κανέναν πανικό. Οι παλμοί ανέβηκαν από την ασθένεια και ίσως πήγαν λίγο πιο πάνω από αυτόματο άγχος, που είναι κάτι που δεν ελέγχεις. Δεν αισθανόμουν καν ότι έχω άγχος.
Αυτό ότι μπορεί να αγχώθηκα χωρίς να το κατάλαβα το υπέθεσε ο γιατρός μου, επειδή του είπα ότι δεν μπορεί να είναι από άγχος γιατί ξύπνησα από δυσφορία εξαιτίας των παλμών και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μετρήσω πόσοι είναι. Στον ύπνο μου ανέβηκαν οι παλμοί μου. Τώρα αν στο μισό λεπτό από την ώρα που σηκώθηκα ως που μετρήθηκα ανέβηκαν λίγο ακόμη χωρίς να το αντιληφθώ δεν μπορώ να το ξέρω.

Αλλά δυσφορία ένιωθα, όχι άγχος. Στην αρχή δεν είχα άλλωστε κανένα άλλο σύμπτωμα. Ώρες αργότερα διαπίστωσα ότι είμαι θετικός.

Επίσης:
Το μόνο που μου είχε προκαλέσει αμφιβολία για το αν χρειάζομαι νοσοκομείο ή όχι ήταν οι υψηλοί παλμοί μου
Πουθενά δεν έγραψα ότι αγχώθηκα. Ούτε ανησύχησα επειδή είχα κορωνοϊό. Ανησύχησα ότι οι παλμοί μου μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλοί. Ξανά: πριν καταλάβω ότι έχω κορωνοϊό, πριν εμφανιστεί πυρετός, βήχας ή άλλο σύμπτωμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 06 Δεκ 2024, 22:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 06 Δεκ 2024, 22:34

hellegennes έγραψε:
05 Δεκ 2024, 20:31
enaon έγραψε:
05 Δεκ 2024, 19:43
Οτιδήποτε είναι τρόφιμο, ανεξάρτητα από την συσκευασία.
όπως ο ΓΓ;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών