Εννοω κλασικες συνταγες η μη κλασικες,που ομως τις εχουμε παρει και βαζουμε τα δικα μας στοιχεια και την δικια μας πινελια.
Σαφως παιζουν και εξολοκληρου δικες μας συνταγες,σιγουρα ομως εδω δεν παιζουν κοπυ απλα συνταγων που βρηκαμε σε ενα σαιτ.
Θα γραψω για αρχη,κατι πολυ απλο και ευκολο,βασικο θα ελεγα.Αβγα τηγανητα,αλλα διαφορετικα.Πιστεψτε με,ειναι παρα πολυ νοστιμα!
Θα χρειαστουμε οπωσδηποτε αντικολλητικο τηγανι.Δεν θελουμε πολυ λαδι,απλα να λαδωθει το τηγανι.Σε μικρο τηγανακι για ενα η δυο αβγα,εγω βαζω μια κουταλια λαδι.Για μεγαλο τηγανι,βαλτε 3 το πολυ.
[Οταν λεμε αντικολλητικο,δεν εννοουμε αυτα με το τεφλον(βλεπε τεφαλ).Ειναι οτι χειροτερο,βλαπτουν την υγεια,μολις χαραχτουν λιγο.Πεταχτε τα,και παρτε αντικολλητικα κεραμικα,η ακομα καλυτερα τα πιο καινουργια,αυτα με επενδυση πετρας,ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!]
ΥΛΙΚΑ:
-Αβγα(δινω συνταγη για 2 αβγα)
-1 κουταλια ελαιολαδο,το πολυ 2.Για μεγαλο τηγανι βαλτε 3.Παντα μιλαμε για αντικολλητικο.
-1 ντοματα
-Μισο η οσο θετε κρεμμυδι ξερο
-1 πιπερια,αν σας αρεσει.Η πιπερια ειναι προαιρετικη.
-Οπωσδηποτε κιτρινο τυρι,κατα προτιμηση την γραβιερα που σας αρεσει(η ναξου ειναι εξαιρετικη),ΟΧΙ ΦΕΤΑ.
-Αλατοπιπερο,ριγανη ,παπρικα γλυκια αν σας αρεσει,και οπωσδηποτε ενα εξαισιο μπαχαρικο,θα το βρειτε στα ΣΜ(Γαλαξιας στανταρ,αλλα και αλλου)το ινδικο μιγμα απο τα captains,ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ.Eιναι ακριβως αυτο που θα του δωσει ,το κατι τις παραπανω που θα το κανει εξαιρετικο!Μην το φοβαστε,δεν ειναι κατι φοβερα περιεργο.Εναλλακικα αν δεν το εχετε βαλτε ΜΠΑΧΑΡΙ,αλλα πραγματικα αξιζει να δοκιμασετε αυτο το μπαχαρικο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Αρχικα αναβετε το ματι σε δυνατη φωτια,τοποθετητε το τηγανι,αλλα ισα ισα να ζεσταθει πιο γρηγορα,μετα απο ενα περιπου λεπτο χαμηλωνουμε σε χαμηλη(αν εχετε 9βαθμιση κουζινα,βαλτε το στο 3 η 4),ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΑΡΧΙΚΑ.
-Πετατε μεσα την ντοματα κομμενη σε κομματακια,η στον τριφτη τον χοντρο.Και αμεσως μετα τα το κρεμμυδι ψιλοκομμενο.Και την πιπερια ψιλοκομμενεη αν την θελετε.
-Ανακατευουμε και σκεπαζουμε με ενα καπακι.(Σκεπαζουμε για να μαλακωσουν τα λαχανικα,επειδη δεν εχουμε λαδι ακομα,μην σωθουν τα υγρα της ντοματας και αυτα δενε χουν μαλακωσει.)
-Αφηνουμε βασικα να σωθουν ΛΙΓΟ τα υγρα της ντοματας,οχι πολυ,περιπου κανενα 5λεπτο.Και να μαλακωσουν λιγο τα λαχανικα.Δεν θελουμε να τα καψουμε.Οχι παραπανω.
-Βαζουμε μετα την κουταλια λαδι μας,ανακατευουμε,ριχνουμε το αλατοπιπερο,με μετρο διοτι θα ξαναβαλουμε πανω απο τα αβγα ΜΕΤΑ,την ριγανη και το μπαχαρικο μας και μετα σπαμε τα αβγα μας,και τα ριχνουμε κανονικα σαν αβγα,επανω στην ντοματα και τα αλλα λαχανικα.Δεν τα χτυπαμε σαν ομελετα,απλα κανονικα τα τοποθετουμε επανω στα λαχανικα μας.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε πανω απο τα αβγα+ ριγανη.
-Αμεσως ριχνουμε πανω απο τα αβγα,το τυρι ειτε τριμμενο σε χοντρο τριφτη,ειτε σε κυβακια.ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
-Σκεπαζουμε,ετσι ωστε με τον ατμο να ψηθει το αβγο και απο επανω και να λιωσει το τυρι.
-Μολις δουμε οτι το ασπραδι εχει γινει κανονικα,και εχει ψηθει,απλα το βγαζουμε.Δεν νομιζω να περνανε αλλα 5 λεπτα,αφου εχουμε ριξει τα αβγα.
Ειναι πανευκολη,παρολο που επειδη τα γραφω αναλυτικα φαινεται μεγαλη η συνταγη,και πιστεψτε με,παρα πολυ νοστιμα ετσι τα αβγα.
Εννοειται τα τρωμε με ωραιοτατο ψωμακι.
