Οι δικές μας συνταγές

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
User_601

Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 07 Δεκ 2018, 23:35

Εδω,μπορουμε να βαζουμε συνταγες δικες μας.Και οταν λεω δικες μας,δεν εννοω την παρθενογεννεση.
Εννοω κλασικες συνταγες η μη κλασικες,που ομως τις εχουμε παρει και βαζουμε τα δικα μας στοιχεια και την δικια μας πινελια.
Σαφως παιζουν και εξολοκληρου δικες μας συνταγες,σιγουρα ομως εδω δεν παιζουν κοπυ απλα συνταγων που βρηκαμε σε ενα σαιτ.

Θα γραψω για αρχη,κατι πολυ απλο και ευκολο,βασικο θα ελεγα.Αβγα τηγανητα,αλλα διαφορετικα.Πιστεψτε με,ειναι παρα πολυ νοστιμα!
Θα χρειαστουμε οπωσδηποτε αντικολλητικο τηγανι.Δεν θελουμε πολυ λαδι,απλα να λαδωθει το τηγανι.Σε μικρο τηγανακι για ενα η δυο αβγα,εγω βαζω μια κουταλια λαδι.Για μεγαλο τηγανι,βαλτε 3 το πολυ.
[Οταν λεμε αντικολλητικο,δεν εννοουμε αυτα με το τεφλον(βλεπε τεφαλ).Ειναι οτι χειροτερο,βλαπτουν την υγεια,μολις χαραχτουν λιγο.Πεταχτε τα,και παρτε αντικολλητικα κεραμικα,η ακομα καλυτερα τα πιο καινουργια,αυτα με επενδυση πετρας,ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!]
ΥΛΙΚΑ:
-Αβγα(δινω συνταγη για 2 αβγα)
-1 κουταλια ελαιολαδο,το πολυ 2.Για μεγαλο τηγανι βαλτε 3.Παντα μιλαμε για αντικολλητικο.
-1 ντοματα
-Μισο η οσο θετε κρεμμυδι ξερο
-1 πιπερια,αν σας αρεσει.Η πιπερια ειναι προαιρετικη.
-Οπωσδηποτε κιτρινο τυρι,κατα προτιμηση την γραβιερα που σας αρεσει(η ναξου ειναι εξαιρετικη),ΟΧΙ ΦΕΤΑ.
-Αλατοπιπερο,ριγανη ,παπρικα γλυκια αν σας αρεσει,και οπωσδηποτε ενα εξαισιο μπαχαρικο,θα το βρειτε στα ΣΜ(Γαλαξιας στανταρ,αλλα και αλλου)το ινδικο μιγμα απο τα captains,ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ.Eιναι ακριβως αυτο που θα του δωσει ,το κατι τις παραπανω που θα το κανει εξαιρετικο!Μην το φοβαστε,δεν ειναι κατι φοβερα περιεργο.Εναλλακικα αν δεν το εχετε βαλτε ΜΠΑΧΑΡΙ,αλλα πραγματικα αξιζει να δοκιμασετε αυτο το μπαχαρικο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Αρχικα αναβετε το ματι σε δυνατη φωτια,τοποθετητε το τηγανι,αλλα ισα ισα να ζεσταθει πιο γρηγορα,μετα απο ενα περιπου λεπτο χαμηλωνουμε σε χαμηλη(αν εχετε 9βαθμιση κουζινα,βαλτε το στο 3 η 4),ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΑΡΧΙΚΑ.
-Πετατε μεσα την ντοματα κομμενη σε κομματακια,η στον τριφτη τον χοντρο.Και αμεσως μετα τα το κρεμμυδι ψιλοκομμενο.Και την πιπερια ψιλοκομμενεη αν την θελετε.
-Ανακατευουμε και σκεπαζουμε με ενα καπακι.(Σκεπαζουμε για να μαλακωσουν τα λαχανικα,επειδη δεν εχουμε λαδι ακομα,μην σωθουν τα υγρα της ντοματας και αυτα δενε χουν μαλακωσει.)
-Αφηνουμε βασικα να σωθουν ΛΙΓΟ τα υγρα της ντοματας,οχι πολυ,περιπου κανενα 5λεπτο.Και να μαλακωσουν λιγο τα λαχανικα.Δεν θελουμε να τα καψουμε.Οχι παραπανω.
-Βαζουμε μετα την κουταλια λαδι μας,ανακατευουμε,ριχνουμε το αλατοπιπερο,με μετρο διοτι θα ξαναβαλουμε πανω απο τα αβγα ΜΕΤΑ,την ριγανη και το μπαχαρικο μας και μετα σπαμε τα αβγα μας,και τα ριχνουμε κανονικα σαν αβγα,επανω στην ντοματα και τα αλλα λαχανικα.Δεν τα χτυπαμε σαν ομελετα,απλα κανονικα τα τοποθετουμε επανω στα λαχανικα μας.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε πανω απο τα αβγα+ ριγανη.
-Αμεσως ριχνουμε πανω απο τα αβγα,το τυρι ειτε τριμμενο σε χοντρο τριφτη,ειτε σε κυβακια.ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
-Σκεπαζουμε,ετσι ωστε με τον ατμο να ψηθει το αβγο και απο επανω και να λιωσει το τυρι.
-Μολις δουμε οτι το ασπραδι εχει γινει κανονικα,και εχει ψηθει,απλα το βγαζουμε.Δεν νομιζω να περνανε αλλα 5 λεπτα,αφου εχουμε ριξει τα αβγα.
Ειναι πανευκολη,παρολο που επειδη τα γραφω αναλυτικα φαινεται μεγαλη η συνταγη,και πιστεψτε με,παρα πολυ νοστιμα ετσι τα αβγα.
Εννοειται τα τρωμε με ωραιοτατο ψωμακι. :romance-hearteyes:

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 16459
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 10 Δεκ 2018, 20:02

Πολύ κοντά στις απόψεις μου (το λάδι όχι από την αρχή)
Είμαι λίγο ατζαμής και ίσως ανακατέψω τις τρείς στρώσεις όταν τα βγάζω.
Θα δοκιμάσω αν και σκέτα είναι μιά τέλεια γεύση ...

Θυμάμαι κάτι αυγά που έφαγα στον μπαρμπα - Αλέξη στην Φιλαδέλφεια. Βάση από πατάτα κομμένη στο χοντρό αλλά πάνω στο αυγό κάποιο ανατολίτικο αλλαντικό.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Δημοσιεύσεις: 6677
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:04

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak » 10 Δεκ 2018, 20:08

Εσθήρ
Ποιό έχεις με επένδυση πέτρας;

User_601

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 10 Δεκ 2018, 20:58

don't speak έγραψε:
10 Δεκ 2018, 20:08
Εσθήρ
Ποιό έχεις με επένδυση πέτρας;
Δυστυχως την μαρκα την εγραφε στο χαρτι που ειχε σαν συσκευασια,και εχει πεταχτει βεβαια,επανω στο τηγανι δεν βλεπω να γραφει μαρκα.
Τα ειχε ο Γαλαξιας παντως και σαν περιγραφη ειναι:Εξωτερικα μπορντο με μεταλλικη λουριδα στο κεντρο,γυρω γυρω δηλαδη και απο μεσα ειναι σκουρο καφε,με ασπρα στιγματα. :)

User_601

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 10 Δεκ 2018, 21:00

Μπίστης έγραψε:
10 Δεκ 2018, 20:02
Πολύ κοντά στις απόψεις μου (το λάδι όχι από την αρχή)
Είμαι λίγο ατζαμής και ίσως ανακατέψω τις τρείς στρώσεις όταν τα βγάζω.
Θα δοκιμάσω αν και σκέτα είναι μιά τέλεια γεύση ...

Θυμάμαι κάτι αυγά που έφαγα στον μπαρμπα - Αλέξη στην Φιλαδέλφεια. Βάση από πατάτα κομμένη στο χοντρό αλλά πάνω στο αυγό κάποιο ανατολίτικο αλλαντικό.
Μπα οχι βρε συ,δενε χει 3 στρωσεις,ενοειται πως ντοματα,κρεμμυδι πιπεριες τα ανακατευεις μεχρι να ριξεις τα αβγα.Οποτε δενε χεις τετοιο θεμα.Το μονο,απλα οταν ριξεις τα αβγα,να μεινουν απο πανω,αλλα επισης παιζει να εχεις κρατησει και λιγο απο τα λαχανικα και να ριξεις τα μισα απο επανω.Σιγουρα παντως το τυρι θα μπει απο πανω.
Ω ναι,και εγω τα λατρευω τα αβγα και τα τηγανιτα ακομα περισσοερο.Τοσο απλα,αλλα τοσο νοστιμα και θρεπτικα και πλεον οι γιατροι τα εχουν απενεχοποησει απο την χοληστερινη. :D

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 10 Δεκ 2018, 21:03

Τα μανιτάρια τα φρέσκα τα μεγάλα, κομμένα στα δύο, πλύσιμο και με τα νερά τους σε ταψί, ελαιόλαδο,λεμόνι,πιπερι,αλάτι. Με το που αρχίζουν να ψιλομαυριζουν τα βγάζουμε απ' το φούρνο

Ακούγεται απλό,κι αδιάφορο, αλλά γίνονται πεντανόστιμα

User_601

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 10 Δεκ 2018, 21:34

bluerose έγραψε:
10 Δεκ 2018, 21:03
Τα μανιτάρια τα φρέσκα τα μεγάλα, κομμένα στα δύο, πλύσιμο και με τα νερά τους σε ταψί, ελαιόλαδο,λεμόνι,πιπερι,αλάτι. Με το που αρχίζουν να ψιλομαυριζουν τα βγάζουμε απ' το φούρνο

Ακούγεται απλό,κι αδιάφορο, αλλά γίνονται πεντανόστιμα
Oντως γινονται πολυ νοστιμα.Εγω παιρνω και τα βιολογικα πλευρωτους,ωραιοτατα.
Ακομα πιο ωραια για τους λατρεις του σκορδου,τριμμενο σκορδακι και μπολικο αλατοπιπερο και ριγανη. :)

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 10 Δεκ 2018, 21:39

Μου αρέσουν τα πλευρωτους στα κάρβουνα, σα κρέας είναι

Αυτά γίνονται πιο εύκολα μια καθημερινή και με λίγο πιλάφι

Άλλη μια, είναι να κόψεις ψωμί σε τετραγωνάκια χθεσινό πχ και να το τσιγαρισεις σ ελαιόλαδο Μετά σπας δύο τρία αυγά, αλάτι κι έγινε.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27450
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Δεκ 2018, 21:45

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 10 Δεκ 2018, 21:49

Δεν ξέρω αν πιάνεται, στις πίτσες που παίρνω από το Σ/Μ παίρνω μόνο τις μαργαρίτα και προσθέτω δικά μου υλικά και έξτρα τυρί.
the end

User_601

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 26 Δεκ 2018, 20:58

Μια συνταγη για πιτα αλλιωτικη,που μαλιστα εφτιαξα προσφατα και εγλυφαν και τα δαχτυλα τους.
Την λεω πιτα/πιτσα διοτι συν ολα τα αλλα,εχει και τα υλικα μιας πιτσας .
Εγω την φτιαχνω χωρις αλλαντικα,καθως ειναι οτι χειροτερο για την υγεια,αλλα αλλοι που τα τρωνε σιγουρα θα τους αρεσει περισσοτερο με αλλαντικα.

ΥΛΙΚΑ(κατα προσεγγιση αναλογα με το μεγεθος του ταψιου)
-Φυλλο για πιτες(και το κλασικο,αυτο του μπακλαβα,εγω παιρνω τα πιο χοντρα φυλλα,τα χωριατικα)
-γαλα εβαπορε,αναλογα το μεγεθος του ταψιου...1 με εναμιση κουτι)
-αβγα 3-4
-διαφορα τυρια,ΟΧΙ μονο φετα,εγω βαζω λιγη φετα και κυριως κιτρινα,γκουντα για γλυκαδα,και γραβιερες.
-1 κρεμμυδακι ξερο,ψιλοκομμενο.
-ντοματες φρεσκιες,4-5,τις οποιες πρωτα τις κοβουμε και με λιγο αλατι τις βαζουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξουν τα πολλα υγρα,μην μας νερουλιασει την πιτα.
-πιπεριες πρασινες,2 μεσαιου μεγεθους ή μια μεγαλη
(-διαφορα αλλαντικα ακομα και χωριατικα λουκανικα,μονο για αυτους που θελουν αλλαντικα,αλλιως μια χαρα γινεται και χωρις)
-κετσαπ
-ελαιολαδο
-πιπερι,ριγανη και λιγο αλατι,διοτι εχουν και τα αλλαντικα και τυρια.
-παπρικα προαιρετικα και οτι αλλο μυρωδικο θελετε,πχ βασιλικο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοβουμε σε λεπτες ροδελες τις ντοματες,ψιλοκοβουμε τις πιπεριες,η και αυτες σε ροδελες.Τις ντοματες τις βαζουμε σε σουρωτηρι με λιγο αλατι να στραγγιξει απο τα πολλα υγρα.
-σε μπωλ βαζουμε το γαλα,το κρεμμυδι ψιλοκομενο,τα τυρια τριμμενα,πιπερι,λιγο αλατι,ριγανη,λιγο ελαιολαδο,την παπρικα και τα αβγα.Ανακατευουμε καλα.
-Σε ταψι ,αφου το λαδωσουμε,στρωνουμε φυλλα.Εγω που παιρνω τα χωριατικα,η συσκευασια εχει 6 φυλλα.Εβαλα 3 απο κατω,ενα στην μεση και 2 επανω.Τα πιο λεπτα εχουν περισσοτερα.
-Να σημειωσω οτι εγω σε καθε πιτα βαζω και σουσαμι,προαιρετικο ειναι,αλλα δινει ωραια γευση.Οποτε λαδωνω πρωτα το ταψι,πασπαλιζω με σουσαμι και μετα τοποθετω το πρωτο φυλλο.Το λαδωνω ΛΙΓΟ και μετα στρωνω το 2ο.Το λαδωνω λιγο και αυτο και μετα το 3ο.
-Μετα το 3ο φυλλο,ειναι πολυ σημαντικο να στρωσουμε κετσαπ,ειναι αυτη που θα δωσει την γευση της πιτσας.Βαζω μια ποσοτητα και την αλοιφω με πινελο.
-Ριχνω απο πανω το ΜΙΣΟ περιεχομενο του μπωλ με το γαλα,τα τυρια και τα αβγα.
-απο πανω στρωνω τις ροδελες ντοματας και τις πιπεριες.
-Ριχνω λιγο τριμμενο τυρι,κιτρινο,ασχετο απο αυτο που εχω βαλει στο μπωλ με το γαλα.
-βαζω το 4ο φυλο,δεν το λαδωνω αυτο,θα μπει η υπολοιπη γεμιση που εχει λαδι.
-βαζω την υπολοιπη γεμιση απο το μπωλ με το γαλα,αβγα κλπ
-στρωνω τα υπολοιπα φυλα απο πανω,λαδωνοντας το καθενα απο ΛΙΓΟ.
-Χαρασω την πιτα σε τερραγωνα,οχι μεχρι κατω,λιγο χαραγμα(δεν ειναι του αντιχριστου :a015: )
-Εννοειται στην τελευταια στρωση φυλλου λαδωνουμε παλι,εγω ριχνω απο πανω παλι σουσαμι και ριγανη.

-Ψηνουμε στους 180 βαθμους,αντιστασεις πανω κατω,το ταψι να ειναι χαμηλα.
-Λιγο πριν το βγαλω προαιρετικα βαζω και λιγο τριμμενο τυρακι,αλλα βασικα εχω κλεισει τον φουρνο και λιωνει απο την θερμοκρασια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η γεμιση μας ειναι νερουλι,δηλαδη εχει πολυ γαλα,τα φυλλα απο κατω θα γινουν νιανια,,,ασπρα και δεν θα ξεροψηθουν.Προσεχουμε λοιπον να μην ειναι νερουλο το μιγμα μας,για αυτο στο γαλα δεν μπορω να πω ακριβως ποσο να βαλετε,θα το δειτε με το ματι.
Μετα,της δινουμε και καταλαβαινει! :vp12:

edit: Να προσθεσω οτι κανω και μια πιο απλη εκδοχη αυτης της πιτας,που ειναι πιο πιτσα και οχι τοσο πιτα.Δηλαδη δεν βαζω αβγα και γαλα.....στρωνω κανονικα τα φυλλα,κετσαπ μετα το 3ο φυλλο.ντοματες,πιπεριες,αλλαντικα και τριμενα τυρια και απο πανω τα αλλα φυλλα.
Γινεται βεβαια πολυ πιο λεπτη και κυριως σαν ορεκτικο την εχω,αλλα και αυτη ειναι πολυ νοστιμη.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8652
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 27 Δεκ 2018, 22:31

.
Γνωστή άγνωστη η μέθοδος καί τό αποτέλεσμα εκπληκτικό ....

Θά νομίζεις ότι πρώτη φορά έφαγες Χόρτα .....

Αφού έφτιαξες τά όποια χόρτα ..... πέτατα σέ ένα τηγάνι πού τσιγάρισες κρεμμύδι .....

Αλλα χόρτα .....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

User_601

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 27 Δεκ 2018, 23:03

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
27 Δεκ 2018, 22:31
.
Γνωστή άγνωστη η μέθοδος καί τό αποτέλεσμα εκπληκτικό ....

Θά νομίζεις ότι πρώτη φορά έφαγες Χόρτα .....

Αφού έφτιαξες τά όποια χόρτα ..... πέτατα σέ ένα τηγάνι πού τσιγάρισες κρεμμύδι .....

Αλλα χόρτα .....

.
Εισαι πολυ ωραιος! :smt023
Κατι απλα,μικρα πραγματακια,που ομως ειναι νοστιμοτατα!
Ο παππους μου,φτωχος ανθρωπος....εφτιαχνε τα δικα του κεφτεδακια.Λεφτα για πολυ κρεας δεν ειχε.Αργοτερα βεβαια,τον πηρε σπιτι του ο γιος του,προβλημα δεν ειχε....αλλα του ειχε μεινει αυτη η συνταγη με τα χορτοκεφτεδακια.Τα ειχα φαει και εγω,τοσο νοστιμα....ουτε που το περιμενα.

Εβαζε σε γαβαθα μπολικο μαιντανο,και οτι αλλο χορταρακι ειχε,ΑΒΡΑΣΤΑ ,ψιλοκομμενα,αβγα...,λαδακι,αλατοπιπερο και ριγανουλα,εννοειται και κρεμμυδια,και αλευρι.Τα εκανε ενα μιγμα,τα επλαθε..και τσουπ στο τηγανι.Τετοια νοστιμια πραγματικα σας λεω! :lol:

the comet the course the tail

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Δεκ 2018, 23:06

Εσθήρ έγραψε:
27 Δεκ 2018, 23:03
:lol:
γιατί όλες οι συνταγές σου έχουν αυγά μέσα; τυχαίο ή.... ή;

νύχτα

Re: Οι δικές μας συνταγές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 27 Δεκ 2018, 23:07

the comet the course the tail έγραψε:
27 Δεκ 2018, 23:06
Εσθήρ έγραψε:
27 Δεκ 2018, 23:03
:lol:
γιατί όλες οι συνταγές σου έχουν αυγά μέσα; τυχαίο ή.... ή;
:smt005::smt005:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών