Α, μάλιστα... Μην μπλέξουμε όμως όλες τις τέχνες, γιατί θα ...μπλέξουμε, εμένα με ενδιαφέρει μόνο η μουσική. Τελικά είναι αυτή η ασχολία σου, σπουδή σου ή γενικότερα η τέχνη; Γιατί τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε τεχνικά στη μουσική.ST48410 έγραψε: ↑07 Ιαν 2025, 00:26Αστειεύομαι αλλά δεν φάνηκε. Γνώριζα άτομα με master του στυλ "κοινωνιολογία της τέχνης", "η τέχνη στην κοινωνία" και κάτι άλλα παρόμοια που είχαν κάτι πολύ περίεργες απόψεις για το πως λειτουργούν τα πράγματα και εξέταζαν φαινόμενα μπλέκοντας πολλά ετερόκλητα στοιχεία σαν να είναι ίδια.
Τις ορθότερες απόψεις τις συναντούσα σε άτομα που έχουν δοκιμάσει να φτιάξουν κάτι και οι ίδιοι (να συνθέσουν, να ζωγραφίσουν, κλπ).
Σειρά σου τώρα. Τι εννοείς 30 χρόνια πίσω; Τι έχει αλλάξει από τότε; Τώρα στο εξωτερικό χωρίζουν τις κατηγορίες των έργων, τις εποχές κλπ με διαφορετικό τρόπο;
Ο άλλος Μπαχ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: Ο άλλος Μπαχ
Τα ίδια πράγματα ισχύουν πάνω κάτω και στις άλλες τέχνες αλλά αν είναι να μιλήσεις τεχνικά, κάνε το για την μουσική. Δεν ζω από αυτήν. Πες απλά ότι την αγαπώ και έχω ασχοληθεί πιο μικρός.
Τι έχει αλλάξει σε ορολογίες, κατηγοριοποιήσεις 30 χρόνια μετά ή τι τέλος πάντων εννοούσες;
Ναι, αλλά νότες ξέρεις; Ξέρεις καλά; Έχεις κάνει αντίστιξη, φούγκα, αρμονία, κοράλ Μπαχ; Γιατί εγώ τα έχω κάνει. Και σύνθεση όπου πέρασα από 12φθογγο και σειραϊσμό ( και μάλιστα νόμιζα ότι όσα έγραφα ήταν σπουδαίαST48410 έγραψε: ↑07 Ιαν 2025, 00:38Τα ίδια πράγματα ισχύουν πάνω κάτω και στις άλλες τέχνες αλλά αν είναι να μιλήσεις τεχνικά, κάνε το για την μουσική. Δεν ζω από αυτήν. Πες απλά ότι την αγαπώ και έχω ασχοληθεί πιο μικρός.
Τι έχει αλλάξει σε ορολογίες, κατηγοριοποιήσεις 30 χρόνια μετά ή τι τέλος πάντων εννοούσες;

Θυμάμαι σε παλιότερη συζήτηση, μου είχες δείξει ένα κομμάτι του Σαίνμπεργκ σε νότες κι όταν σου είπα ότι αυτό δεν είναι μοντέρνο, γιατί ουσιαστικά η συγχορδία ήταν εναρμόνια μίας άλλης που ταίριαζε στην τονικότητα, δεν αποκρίθηκες. Ήταν διτονικό το κομμάτι και όχι ατονικό.
Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα.
Για το άλλο διάβασε εδώ, αν σε ενδιαφέρει
https://de.wikipedia.org/wiki/E-_und_U-Musik
μπορείς να μιλήσεις τεχνικά. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν θυμηθείς για ποιο έργο επρόκειτο, να το δω και να σου απαντήσω σε ότι έμεινε αναπάντητο.sharp έγραψε: ↑07 Ιαν 2025, 12:05Θυμάμαι σε παλιότερη συζήτηση, μου είχες δείξει ένα κομμάτι του Σαίνμπεργκ σε νότες κι όταν σου είπα ότι αυτό δεν είναι μοντέρνο, γιατί ουσιαστικά η συγχορδία ήταν εναρμόνια μίας άλλης που ταίριαζε στην τονικότητα, δεν αποκρίθηκες. Ήταν διτονικό το κομμάτι και όχι ατονικό.
Θα το δω, ευχαριστώsharp έγραψε: ↑07 Ιαν 2025, 12:05Για το άλλο διάβασε εδώ, αν σε ενδιαφέρει
https://de.wikipedia.org/wiki/E-_und_U-Musik
Νομίζω ότι έχω βάλει διάφορα σε σκόρπια νήματα. Και από δεύτερη σχολή της Βιέννης και όχι μόνο. Άνοιξε ό,τι νήμα θέλεις και να συζητήσουμε ή να παραθέσουμε έργα. Αν το νήμα έχει και κάποιο συγκεκριμένο θέμα ακόμα καλύτερα. Πχ μουσική πρωτοπορία στον 20 αιώνα. Ή τέλος πάντων μουσική του 20ου αιώνα που μας αρέσει. Ό,τι νομίζεις.
Έχω κάνει κάποια θεωρητικά στα νιάτα μου και γρατζουνούσα πλήκτρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κι άλλος τζιχαντιστής στη Γαλλία
από Golden Age » 24 Οκτ 2023, 13:49 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 188 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
24 Οκτ 2023, 14:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άλλος ένας που κατατρόπωσε τον Αϊνστάιν...
από Λοξίας » 23 Οκτ 2024, 23:43 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 26 Απαντήσεις
- 1728 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
02 Απρ 2025, 16:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Kι άλλος Βουλόμπατσος συνελλήφθη για ενδοοικογενειακή βία.
από Kauldron » 22 Δεκ 2024, 15:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 90 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
22 Δεκ 2024, 15:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είμαι στο πλευρό σου ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
από giorgos mpekos » 31 Ιαν 2024, 13:42 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 3 Απαντήσεις
- 442 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
02 Φεβ 2024, 12:31
-