Γνωριζουμε καποια περιπτωση ανιχνευσης νοθευσης καυσιμων με ξυλολιο;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Γνωριζουμε καποια περιπτωση ανιχνευσης νοθευσης καυσιμων με ξυλολιο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 15 Ιαν 2025, 23:37

hellegennes έγραψε:
15 Ιαν 2025, 23:28

Δεν ξέρω τι είναι αυτά που συζητάτε. Εσύ φαίνεται πάντως να έχεις άποψη, όπως και στα υπόλοιπα 25.000 θέματα του φόρουμ. Εγώ πάλι ανακατεύομαι εκεί που πραγματικά ξέρω κάτι.
Ας υποθεσουμε οτι νοθευει καποιος καυσιμα με ξυλολιο
Αν σε 100 λιτρα καυσιμου προσθεσει 1 λιτρο ξυλολιου ποσα λιτρα νοθευμενο καυσιμο εχει;

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 15 Ιαν 2025, 23:58

Δεν τσουλαει το νημα
Ειναι σαν να μπαινει μεσα σε ενα μπαρ γεματο και καλα γαμηκουλες η Μονικα Μπελουτσι και ξαφνικα ολοι να φοβουνται να της μιλησουν για να μην φανε πορτα.
Εβαλαν ολοι οπισθεν.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:05

Ας περασουμε σε ενα ευχαριστο ψεκοδιαλειμμα.
Την εύφλεκτη Ξυλόλη για τη νοθεία καυσίμων μετέφερε η εμπορική στα Τέμπη όταν συγκρούστηκε κι απανθράκωσε τα παιδιά μας
Από την/ον Γεώργιος Ευαγγελάτος στο Απόδοση Δικαιοσύνης, Γενική Εξέγερση
Δυστύχημα στα Τέμπη: Βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται για τη νοθεία καυσίμων-Ερωτηματικά για την ύπαρξη της στην εμπορική αμαξοστοιχία
Σ.γ.: το ξυλόλιο είναι εύφλεκτο και ένας σπινθήρας είναι αρκετός για να προκαλέσει την τεράστια έκρηξη που όλοι είδαμε κατά τη σύγκρουση από τον τηλεοπτικό φακό εξ αποστάσεως. Η ξυλόλη χρησιμοποιείται για την νοθεία της βενζίνης καθώς αυξάνει τον όγκο της. 10 λίτρα βενζίνης αν νοθευτούν με 1 λίτρο ξυλολίου γίνονται 17 λίτρα, και ο νοθευτής βγάζει τρελά λεφτά. Γι αυτό και τσιμέντωσαν σε 2 μέρες τον τόπο του εγκλήματος. Για να αποκρυβούν τα ίχνη και να μιλάνε για αποσύνθεση και ανάφλεξη των ελαίων των μετασχηματιστών της επιβατικής. Για να νοθευτεί η αλήθεια και να σπείρουν οι υπεύθυνοι σύγχυση. κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τις κρατικές υπηρεσίες σε οποιοδήποτε τομέα συμπεριλαμβανομένης της Δικαιοσύνης η οποία είναι πρώτη και καλλίτερη υπηρετριούλα των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές διορίζουν και ορίζουν τις υψηλές θέσεις και τα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Γι αυτό οι οικογένειες των χαμένων παιδιών διόρισαν την δική τους Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων. Μήπως και βγει στο φως η αλήθεια. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
https://evaggelatos.com/?p=31755

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Ιαν 2025, 00:13

SeaHawk έγραψε:
15 Ιαν 2025, 23:37
hellegennes έγραψε:
15 Ιαν 2025, 23:28

Δεν ξέρω τι είναι αυτά που συζητάτε. Εσύ φαίνεται πάντως να έχεις άποψη, όπως και στα υπόλοιπα 25.000 θέματα του φόρουμ. Εγώ πάλι ανακατεύομαι εκεί που πραγματικά ξέρω κάτι.
Ας υποθεσουμε οτι νοθευει καποιος καυσιμα με ξυλολιο
Αν σε 100 λιτρα καυσιμου προσθεσει 1 λιτρο ξυλολιου ποσα λιτρα νοθευμενο καυσιμο εχει;
Δεν ξέρω καν τι είναι το ξυλόλιο και δεν έχω γνώσεις χημείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:21

hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 00:13

οκ
από hellegennes » 02 Ιούλ 2020, 15:42

Το λες τώρα αυτό σε έναν άνθρωπο που η η χημεία είναι το αντικείμενο σπουδών του.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 16 Ιαν 2025, 00:23

Εχουν πλάκα που τα δαπιτακια προσπαθούν να μας πουν ότι η κυβέρνηση δεν φταίει αλλά μόνο ο καταραμένος σταθμάρχης.

Σε άλλη χώρα ζουν, δεν ξέρουν για τις κομπίνες με νοθείες που γίνονται.
https://www.academia.edu/23123332/Fuel_ ... hatgpt.com

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:30

Polaris3
Exεις πολυ πλακα
Ας υποθεσουμε οτι νοθευει καποιος καυσιμα με ξυλολιο.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 16 Ιαν 2025, 00:38

SeaHawk έγραψε:
16 Ιαν 2025, 00:21
hellegennes έγραψε:
16 Ιαν 2025, 00:13

οκ

Το λες τώρα αυτό σε έναν άνθρωπο που η η χημεία είναι το αντικείμενο σπουδών του.
Εξέτασα το ποστ αυτό και κατέληξα στο ότι είσαι απατεώνας.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:45

Ενδιαφερον.Πες μας περισσοτερα συμπερασματα απο την εξεταση που εκανες

Το γάλα έχει ημερομηνία ΛΗΞΗΣ. Όχι ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση. Έχεις ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Έχεις ιδέα γιατί το γάλα υψηλότερης παστερίωσης έχει μεγαλύτερο περιθώριο;
hellegennes @ Διάλογοι με μια πρώην μου

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 16 Ιαν 2025, 00:46

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει επανειλημμένως την ύπαρξη υδρογονανθράκων με φράσεις όπως «αυτά τα οποία εγώ γνωρίζω με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω στη διάθεσή μου είναι ότι είναι αναληθή», ότι πρόκειται για «θεωρίες συνωμοσίας», ότι «δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο», ότι «όλα αυτά είναι τερατουργίες» κ.ά. Η πρώτη φορά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης αρωματικών υδρογονανθράκων ήταν στις 11 Απριλίου (στον ΑΝΤ1): «Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Τα τρία υλικά

Ομως (και) η πραγματογνωμοσύνη Μιχόπουλου διαψεύδει τον πρωθυπουργό. Ο Αχ. Μιχόπουλος κάνει λόγο για μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων και ποσότητα που μπορεί να πλησιάζει τους 4 τόνους. Επισημαίνεται ότι ο χημικός μηχανικός μελέτησε το φαινόμενο της δημιουργίας πυρόσφαιρας (fireball) που υπήρξε μετά τη σύγκρουση. Η πυρόσφαιρα προκαλείται από την ταυτόχρονη παραγωγή θερμότητας και φλόγας, η οποία προέρχεται από την καύση συγκεκριμένων υλικών.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, υπήρχαν ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο ποσότητας από 2,4 έως 3,8 τόνους τουλάχιστον. Τονίζεται ότι τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως και για τη διάλυση-νόθευση καυσίμων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει: «Προκύπτει το συμπέρασμα ότι το υλικό που δημιούργησε το νέφος και ανεφλέγη δημιουργώντας το fireball ήταν μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων που περιείχε βενζόλιο σε μεγάλη συγκέντρωση (flash point βενζολίου -11 βαθμοί Κελσίου), τολουόλιο (flash point τολουολίου 4 βαθμοί Κελσίου) και ξυλόλιο. Έτσι ερμηνεύεται η άμεση ανάφλεξη του νέφους με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν. Εν ολίγοις, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το εν λόγω υγρό ήταν μείγμα των τριών αρωματικών υδρογονανθράκων». Σημειώνει δε ότι τα ξυλόλια (που κατά τη Hellenic Train υπήρχαν για να σβήνονται τα γκράφιτι) «ανεφλέγησαν δευτερογενώς», άρα όχι από τη σύγκρουση, καθώς ήταν μέρος μείγματος.

https://www.avgi.gr/koinonia/487288_kai ... axostoihia

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:49

Ναι βρε ανθρωπε νοθευονται τα καυσιμα με ξυλολιο.
Εχουμε παει παρακατω εδω και μερικα χρονια.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Ιαν 2025, 00:50

dna replication έγραψε:
16 Ιαν 2025, 00:46
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει επανειλημμένως την ύπαρξη υδρογονανθράκων με φράσεις όπως «αυτά τα οποία εγώ γνωρίζω με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω στη διάθεσή μου είναι ότι είναι αναληθή», ότι πρόκειται για «θεωρίες συνωμοσίας», ότι «δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο», ότι «όλα αυτά είναι τερατουργίες» κ.ά. Η πρώτη φορά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης αρωματικών υδρογονανθράκων ήταν στις 11 Απριλίου (στον ΑΝΤ1): «Ότι δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Τα τρία υλικά

Ομως (και) η πραγματογνωμοσύνη Μιχόπουλου διαψεύδει τον πρωθυπουργό. Ο Αχ. Μιχόπουλος κάνει λόγο για μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων και ποσότητα που μπορεί να πλησιάζει τους 4 τόνους. Επισημαίνεται ότι ο χημικός μηχανικός μελέτησε το φαινόμενο της δημιουργίας πυρόσφαιρας (fireball) που υπήρξε μετά τη σύγκρουση. Η πυρόσφαιρα προκαλείται από την ταυτόχρονη παραγωγή θερμότητας και φλόγας, η οποία προέρχεται από την καύση συγκεκριμένων υλικών.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, υπήρχαν ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο ποσότητας από 2,4 έως 3,8 τόνους τουλάχιστον. Τονίζεται ότι τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως και για τη διάλυση-νόθευση καυσίμων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει: «Προκύπτει το συμπέρασμα ότι το υλικό που δημιούργησε το νέφος και ανεφλέγη δημιουργώντας το fireball ήταν μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων που περιείχε βενζόλιο σε μεγάλη συγκέντρωση (flash point βενζολίου -11 βαθμοί Κελσίου), τολουόλιο (flash point τολουολίου 4 βαθμοί Κελσίου) και ξυλόλιο. Έτσι ερμηνεύεται η άμεση ανάφλεξη του νέφους με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν. Εν ολίγοις, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το εν λόγω υγρό ήταν μείγμα των τριών αρωματικών υδρογονανθράκων». Σημειώνει δε ότι τα ξυλόλια (που κατά τη Hellenic Train υπήρχαν για να σβήνονται τα γκράφιτι) «ανεφλέγησαν δευτερογενώς», άρα όχι από τη σύγκρουση, καθώς ήταν μέρος μείγματος.

https://www.avgi.gr/koinonia/487288_kai ... axostoihia
Εξηγήστε μου να δω αν κατάλαβα καλά. Ο πραγματογνώμονας εδώ λέγει, ότι (κατά την άποψή του) υπήρχαν πάνω στην εμπορική από 2.4 έως 3.8 τόνους ξυλολιου ; Και συμπληρώνει : " τουλάχιστον"

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 16 Ιαν 2025, 00:54

Εχουν πει διαφορα νουμερα αλλα με μεγαλυτερο απο οσα εχω διαβασει τα 5 κυβικα μετρα

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 16 Ιαν 2025, 00:59

κάποτε διάβαζα την "χημική ένωση του μήνα" εξαιρετικό σαιτ -
http://webapps.chem.uoa.gr/efs/chemical ... enzene.htm
κρίμα που δεν ανανεώνεται με επιπλέον χημικες ουσίες
Το βενζόλιο, όπως και οι άλλοι αρωματικοί υδρογονάνθρακες, όπως το τολουόλιο (μεθυλοβενζόλιο) και τα ξυλόλια (διμεθυλοβενζόλια), χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα στη βενζίνη για την αύξηση του βαθμού οκτανίων τυπικά σε αναλογίες 1-2% (το καθαρό βενζόλιο αντιστοιχεί σε 150 βαθμούς οκτανίου).

Το βενζόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης σε πολλές χημικές διεργασίες, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί από άλλους διαλύτες λόγω της τοξικότητας και της καρκινογόνου δράσης του.

Αποτελεί την πρώτη ύλη ή την ενδιάμεση χημική ένωση για την παρασκευή πλήθους αρωματικών ενώσεων όπως: στυρόλιο, φαινόλη, νιτροβενζόλιο και ανιλίνης, αλκυλοβενζόλια, χλωροβενζολία, αλλά και μη αρωματικών ενώσεων, όπως το κυκλοεξάνιο και τον μηλεϊνικό ανυδρίτη. Με τη σειρά τους αυτές οι χημικές αυτές ενώσεις χρησιμοποιούνται στη χημική βιομηχανία για την παραγωγή μια αφθονίας υλικών και ουσιών όπως: πλαστικά, ρητίνες, χρώματα, εντομοκτόνα, φαρμακευτικά προϊόντα κ.λπ.
wiki
Occurrence and production
Xylenes are an important petrochemical produced by catalytic reforming and also by coal carbonisation in the manufacture of coke fuel. They also occur in crude oil in concentrations of about 0.5–1%, depending on the source. Small quantities occur in gasoline and aircraft fuels.

Xylenes are produced mainly as part of the BTX aromatics (benzene, toluene, and xylenes) extracted from the product of catalytic reforming known as reformate.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 16 Ιαν 2025, 01:00

Δεν διάβασα το νήμα,αλλα πλέον πληρώνει μονάδα ότι πάλι γράφει μαλκιες ο γ.γ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών