Αυτό το νήμα το άνοιξα πριν έναν χρόνο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Πάντως καταστρέφει τελείως το αφήγημα ότι έχει πέσει η ανεργία επί Κούλη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:39η κοροϊδία σε αυτόν τον τόπο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενοhellegennes έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:23Όχι, ρε, προς θεού!ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02το επίδομα ανεργίας ισχύει για 12 μήνες απ'όσο γνωρίζω
από εκεί και πέρα, ο εκάστοτε άνεργος δε παίρνει λεφτά από το κράτος
ποια η πρεμούρα να τους διαγράψουν;
μήπως για να παρουσιάσουν καλύτερες στατιστικές;
hellegennes @ Η υποτιθέμενη μείωση της ανεργίας
ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.
- hellegennes
Re: ΔΥΠΑ: Διαγραφή Ανέργων που αρνούνται τρεις προτάσεις εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
η μείωση της ανεργίας αν υπάρχει, εντοπίζεται μόνο στην στατιστική. στη πραγματικότητα πιστεύω πως είναι χειρότερη η κατάσταση από αυτή που αναφέρουν τα νούμεραhellegennes έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:42Αυτό το νήμα το άνοιξα πριν έναν χρόνο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Πάντως καταστρέφει τελείως το αφήγημα ότι έχει πέσει η ανεργία επί Κούλη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:39η κοροϊδία σε αυτόν τον τόπο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενοhellegennes έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:23
Όχι, ρε, προς θεού!
hellegennes @ Η υποτιθέμενη μείωση της ανεργίας
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Ναι αλλά οι πατεράδες τους πήγαιναν να μαζεύουν καπνά και αχυρομπαλες με συνθήκες γαλέρας.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:40μα είναι δυνατόν να μη πηγαίνουν στις γαλέρες οι τεμπέληδες και να χαλάνε τις στατιστικές του θεάρεστου έργου του κούλη;

Κανένας δεν εμποδίζει να κρατήσει τον εργαζόμενο όταν λήξει ο χρόνος της επιδότησης.
Μήπως όμως τον συμφέρει περισσότερο τον εργοδότη να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προγράμματα για να ανακυκλώνει προσωπικό;
Να γλυτώνει ημερομίσθια;
Απάντησα ήδη.
Ουδείς εργοδότης που έχει την οικονομική δυνατότητα δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να μην κρατήσει έναν χρήσιμο και εξοικειωμένο πλέον με την εταιρία εργαζόμενο και να μπαίνει ξανά και ξανά στη διαδικασία εκπαίδευσης άλλων στο χ ή ψ αντικείμενο.
Η ανακύκλωση φτηνού εργατικού προσωπικού σαφώς και ισχύει αλλά μόνον σε θέσεις που εκ των πραγμάτων δεν απαιτούν την οποιαδήποτε δεξιότητα, υπευθυνότητα κλπ και μπορεί να καλυφθούν από τον οποιονδήποτε.
Οι δημόσιοι φορείς είναι άλλο πράγμα. Σ´ αυτούς ο οποιοσδήποτε μπορεί να εξελιχθεί χωρίς την παραμικρή προσφορά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Αν διαβάσεις τους πίνακες που έχω παραθέσει στο νήμα, νομίζω πως γίνεται φανερό ότι δεν είναι πραγματική η μείωση. Είναι πολύ εύκολο να μαγειρέψεις τις στατιστικές πληθωρισμού και ανεργίας.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:48η μείωση της ανεργίας αν υπάρχει, εντοπίζεται μόνο στην στατιστική. στη πραγματικότητα πιστεύω πως είναι χειρότερη η κατάσταση από αυτή που αναφέρουν τα νούμεραhellegennes έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:42Αυτό το νήμα το άνοιξα πριν έναν χρόνο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Πάντως καταστρέφει τελείως το αφήγημα ότι έχει πέσει η ανεργία επί Κούλη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 15:39
η κοροϊδία σε αυτόν τον τόπο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Η εργασία είναι σχέση εξουσίας. Αν ο εργοδότης νιώσει πως τον έχεις ανάγκη, την έκατσες. Το θέμα είναι ως άνεργος να μπορεί να επιβιώσεις σε αυτήν την κατάσταση. Έτσι είσαι σε θέση ισχύος, ειδικά όταν ο ίδιος ο εργοδότης σε ζητάει από το δυπα. Και σε σου λέει τι είναι αυτό, και το άλλο, ενώ εσύ δουλεύεις όπως πρέπει, του λες, εσύ με ζήτησες μεγάλε από το δύπα, αν δε γουστάρεις, ξεκουβαλα. Με αυτόν τον τρόπο, σοβαρευεται το οποίο αφεντικό.pylothess έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 14:04Το τελευταίο ισχύει εν μέρει. Υπάρχουν και η περίπτωση κάποιος να γνωρίζει πράγματα στην δουλειά του η να είναι πεπειραμένος εξειδικευμένος οπότε υπάρχει διαφορετική σχέση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:06Θα σου κόβουν την κάρτα για τα λεωφορεία, τα θέατρα, δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν και με τα άλλα κοινωνικά βοηθήματα, Κέα , κλπ. Αλλά σιγά, γιατί να αρνηθείς; Πας και κανείς τον χαβαλε σου. Κανένα αφεντικό δε θέλει εργαζόμενο που δεν μπορεί να τον εκβιάσει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02το επίδομα ανεργίας ισχύει για 12 μήνες απ'όσο γνωρίζω
από εκεί και πέρα, ο εκάστοτε άνεργος δε παίρνει λεφτά από το κράτος
ποια η πρεμούρα να τους διαγράψουν;
μήπως για να παρουσιάσουν καλύτερες στατιστικές;
Αλλά σε γενικές γραμμές ναι , ισχύει . Αυτή την κατάσταση την έχω βιώσει στο πετσί μου . Να σε εκβιάζει ο εργοδότης να αλλάξει η μορφή συνεργασίας από υπάλληλος με εξαρτημένη εργασία για να μετατραπεί σε εξωτερικό συνεργάτη με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Τουτ' έστιν , έναρξη ατομικής επιχείρησης στην εφορία . Από υπάλληλοι δηλαδή να γίνουμε επιχειρηματίες με πελάτες τους εργοδότες μας !!! Αν αρνηθείς τότε ,σου δείχνουν την πόρτα της εξόδου αφού υπάρχουν στρατιές ανέργων για να τους αντικαταστήσουν. Μιλάμε τώρα για επιχειρήσεις που κάθε τρεις μήνες υπάρχει αποχώρηση προσωπικού.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Φιλενάδα, έχουν περάσει δέκα χρόνια από το '15. Με τον μηδενισμό και το ξυπνητζηλίκι δεν πας πουθενά, αν και με τα μυαλά που κουβαλάτε μερικοί μένει περισσότερο για τους αλλουςΖαποτέκος έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:40https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... peristeri/Πρόκειται για κοροϊδία και χάσιμο χρόνου γι' αυτόν που ψάχνει εργασία .ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:43Να πας, ρεμάλι. Να σουλουπωθείς λίγο πρώτα, και να πας.Ίσως παίζουν μάλιστα και κρατικές επιδοτήσεις ή χρήματα απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση ή κάτι άλλο για τις επιχειρήσεις , βιομηχανίες και λοιπές εργοδοσίες που συμμετέχουν. Γι' αυτό βλέπεις 7.000 250 επιχειρήσεις.

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
έχει και αύριο, προλαβαίνεις να παςpylothess έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 14:16Αν περίμενα από τέτοιες εκδηλώσεις να βρω εργασία , όχι Κω ,όχι Κρήτη , ούτε στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο δεν θα είχα ανέβει.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:40https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... peristeri/
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:24έχει και αύριο, προλαβαίνεις να παςpylothess έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 14:16Αν περίμενα από τέτοιες εκδηλώσεις να βρω εργασία , όχι Κω ,όχι Κρήτη , ούτε στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο δεν θα είχα ανέβει.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:40https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... peristeri/
Γω θέλω να δουλέψω μπάρμαν σε κρουαζιερόπλοιο. Έχει θέσεις;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:27
Γω θέλω να δουλέψω μπάρμαν σε κρουαζιερόπλοιο. Έχει θέσεις;

- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Ε είναι μεγάλη η λίστα...άσε που μπορεί να το είναι το procurement compliance assistant manager και να μην το καταλάβω...ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:32Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:27
Γω θέλω να δουλέψω μπάρμαν σε κρουαζιερόπλοιο. Έχει θέσεις;δεν ξέρω, δες εδώ https://www.dypa.gov.gr/37i-hmera-karie ... ab2=&tab3=

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Έριξα μια ματια και είδα 190 επιχειρήσεις που ζητούν υπαλλήλους με πολλές θέσεις χαμηλής και ψηλής εξειδίκευσης για όλες τις ειδικότητες. Λειτουργούν με εκθεσιακά περίπτερα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:19Φιλενάδα, έχουν περάσει δέκα χρόνια από το '15. Με τον μηδενισμό και το ξυπνητζηλίκι δεν πας πουθενά, αν και με τα μυαλά που κουβαλάτε μερικοί μένει περισσότερο για τους αλλουςΖαποτέκος έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:40https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... peristeri/Πρόκειται για κοροϊδία και χάσιμο χρόνου γι' αυτόν που ψάχνει εργασία .ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 09:43
Να πας, ρεμάλι. Να σουλουπωθείς λίγο πρώτα, και να πας.Ίσως παίζουν μάλιστα και κρατικές επιδοτήσεις ή χρήματα απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση ή κάτι άλλο για τις επιχειρήσεις , βιομηχανίες και λοιπές εργοδοσίες που συμμετέχουν. Γι' αυτό βλέπεις 7.000 250 επιχειρήσεις.
Παραβρέθηκα στο ιβέντ σήμερα και μπορώ να πω ότι από πλευράς διοργάνωσης, συμμετεχόντων, επισκεπτών, συζητήσεων κλπ το επίπεδο ειναι όσο υψηλό όσο οτιδήποτε παρόμοιο έχω δει 20 και χρόνια στο κουρμπέτι σε ελλάδα και εξωτερικό. Οι εταιρείες και οι θέσεις είναι λετζίτ https://www.dypa.gov.gr/37i-hmera-karie ... ab2=&tab3= Έχει μικρά και μεγάλα μαγαζιά, ελληνικά και πολυεθνικές, θέσεις μπλου και λευκού κολάρου. Είχε τουρισμό, τράπεζες, λιανική, ενέργεια, κατασκευές, υπηρεσίες, απ' όλα. Στο σημείο αυτό, δε, οφείλω να συμπληρώσω ότι είχε και πολύ μουνί γοητευτικές παρουσίες. Γενικά έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η δύπα κάνει δουλίτσα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:53Έριξα μια ματια και είδα 190 επιχειρήσεις που ζητούν υπαλλήλους με πολλές θέσεις χαμηλής και ψηλής εξειδίκευσης για όλες τις ειδικότητες. Λειτουργούν με εκθεσιακά περίπτερα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:19Φιλενάδα, έχουν περάσει δέκα χρόνια από το '15. Με τον μηδενισμό και το ξυπνητζηλίκι δεν πας πουθενά, αν και με τα μυαλά που κουβαλάτε μερικοί μένει περισσότερο για τους αλλουςΖαποτέκος έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02
Πρόκειται για κοροϊδία και χάσιμο χρόνου γι' αυτόν που ψάχνει εργασία .Ίσως παίζουν μάλιστα και κρατικές επιδοτήσεις ή χρήματα απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση ή κάτι άλλο για τις επιχειρήσεις , βιομηχανίες και λοιπές εργοδοσίες που συμμετέχουν. Γι' αυτό βλέπεις 7.000 250 επιχειρήσεις.
Παραβρέθηκα στο ιβέντ σήμερα και μπορώ να πω ότι από πλευράς διοργάνωσης, συμμετεχόντων, επισκεπτών, συζητήσεων κλπ το επίπεδο ειναι όσο υψηλό όσο οτιδήποτε παρόμοιο έχω δει 20 και χρόνια στο κουρμπέτι σε ελλάδα και εξωτερικό. Οι εταιρείες και οι θέσεις είναι λετζίτ https://www.dypa.gov.gr/37i-hmera-karie ... ab2=&tab3= Έχει μικρά και μεγάλα μαγαζιά, ελληνικά και πολυεθνικές, θέσεις μπλου και λευκού κολάρου. Είχε τουρισμό, τράπεζες, λιανική, ενέργεια, κατασκευές, υπηρεσίες, απ' όλα. Στο σημείο αυτό, δε, οφείλω να συμπληρώσω ότι είχε και πολύ μουνί γοητευτικές παρουσίες. Γενικά έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η δύπα κάνει δουλίτσα
Έλα και συ στο κρουαζιερόπλοιο. Νομίζω θέλουν καμαριέρες.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ναι αν και δεν είναι ακριβώς περίπτερα. Πιο πολύ μεγάλα τραπέζια με μπάνερς από πίσω, swag κλπ. και δύο ή τρεις εκπροσώπους από κάθε εταιρεία. Το όλο στήσιμο είναι εκθεσιακό πάντως. Εϊναι δίπλα στο σταθμό μετρό ανθούπολη.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:53Έριξα μια ματια και είδα 190 επιχειρήσεις που ζητούν υπαλλήλους με πολλές θέσεις χαμηλής και ψηλής εξειδίκευσης για όλες τις ειδικότητες. Λειτουργούν με εκθεσιακά περίπτερα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 18:19Φιλενάδα, έχουν περάσει δέκα χρόνια από το '15. Με τον μηδενισμό και το ξυπνητζηλίκι δεν πας πουθενά, αν και με τα μυαλά που κουβαλάτε μερικοί μένει περισσότερο για τους αλλουςΖαποτέκος έγραψε: ↑24 Ιαν 2025, 10:02
Πρόκειται για κοροϊδία και χάσιμο χρόνου γι' αυτόν που ψάχνει εργασία .Ίσως παίζουν μάλιστα και κρατικές επιδοτήσεις ή χρήματα απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση ή κάτι άλλο για τις επιχειρήσεις , βιομηχανίες και λοιπές εργοδοσίες που συμμετέχουν. Γι' αυτό βλέπεις 7.000 250 επιχειρήσεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ραγδαίες αλλαγές σε επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ
από Green Dragon » 10 Ιούλ 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
10 Ιούλ 2023, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΔΥΠΑ: 93 νέοι επιχειρηματίες Ρομά στο πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800 ευρώ
από Unique » 06 Οκτ 2023, 11:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 165 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
06 Οκτ 2023, 11:13
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 876 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
11 Φεβ 2025, 21:36