Παιδί του λαού και Ρομπένοφ των Δασώνοφ ο τύποφ, αλλα το Μονκλερ Μονκλερ βλεπω

Garbage in, garbage out.
Μα ο νεοπουριτανισμός έχει σαφείς συνδέσεις με τον παλιό πουριτανισμό. Είχαν κατηγορήσει τα άνιμε γιατί "σεξουαλικοποιούν το γυναικείο σώμα". Πριν 20 χρόνια, θα τα κατηγορούσαν γιατί είναι πρόστυχα.
Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.AlienWay έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 13:38Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:51Καλά εντάξει. Στην πραγματικότητα φταίνε οι προβληματικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η φτώχια και η συναναστροφή με παρόμοια εγκληματικά άτομα. Όλα τα άλλα είναι boomeριες. Μου θυμίζει κάτι περιστατικά με school shooters όπου οι πουριτανοί κατηγορούσαν την μέταλ μουσική και τον Marilyn Manson.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:42
Είναι ευνόητο ότι όλες οι πολιτισμικές παραστάσεις συνδέονται μεταξύ τους και ανατροφοδοτούνται. Κανείς δεν ξυπνάει ένα πρωί σε μια σπηλιά με όνειρο να γίνει αστροναύτης.
Η επιστήμη προς το παρόν τους διαψεύδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι serial killers έχουν επηρεαστεί από βιβλία ή ταινίες (και είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με το σύνολο) πάντα προτιμούσαν τα true crime και την αστυνομική μυθοπλασία. Οχι τις σπλατεριές.
Ο μόνος που είχε προτίμηση στο horror ήταν ο Dahmer που του άρεσε ο "εξορκιστής Νο 3".
Οι περισσότεροι έχουν γίνει έτσι λόγω περιβάλλοντος και της συγκεκριμένης νοοτροπίας που τους εντυπώθηκε εξ απαλών ονύχων.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 14:31Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.AlienWay έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 13:38Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:51
Καλά εντάξει. Στην πραγματικότητα φταίνε οι προβληματικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η φτώχια και η συναναστροφή με παρόμοια εγκληματικά άτομα. Όλα τα άλλα είναι boomeριες. Μου θυμίζει κάτι περιστατικά με school shooters όπου οι πουριτανοί κατηγορούσαν την μέταλ μουσική και τον Marilyn Manson.
Η επιστήμη προς το παρόν τους διαψεύδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι serial killers έχουν επηρεαστεί από βιβλία ή ταινίες (και είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με το σύνολο) πάντα προτιμούσαν τα true crime και την αστυνομική μυθοπλασία. Οχι τις σπλατεριές.
Ο μόνος που είχε προτίμηση στο horror ήταν ο Dahmer που του άρεσε ο "εξορκιστής Νο 3".
Οι διαταραχές προσωπικότητας δεν είναι μικρό ποσοστό όταν μιλάμε για συγκεκριμένους πληθυσμούς π.χ εγκληματίες, φυλακισμένους, ναρκομανείς. Και για την διαταραχή που ουσιαστικά συζητάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση (αντικοινωνική), τα κύρια αιτία είναι η βαριά κακοποίηση. Αν και όπως έγραψα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν έτσι, με μηδενική ηθική συνείδηση και επιθετικότητα ενώ είχαν νορμάλ παιδική ηλικία, παράδειγμα η Patric Gagne, συγγραφέας του βιβλίου Sociopath: A Memoir. Και ναι, κακοποίηση από τους ψυχιάτρους δεν θεωρείται μόνο το ξύλο, η ηθική μείωση αλλά και το να τονωνεις μόνιμα τον ναρκισσισμό ενός παιδιού, να του περνάς το μήνυμα πως δεν μπορεί να κάνει λάθος, ότι ανήκει σε ανώτερη τάξη κτλ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 15:11Οι περισσότεροι έχουν γίνει έτσι λόγω περιβάλλοντος και της συγκεκριμένης νοοτροπίας που τους εντυπώθηκε εξ απαλών ονύχων.
Σαφώς και υπάρχουν θέματα διαταραχών, γονιδίων κλπ όπως κάποια από αυτά που αναφέρεις αλλά όπως ήδη έγραψες, είναι πολύ μικρό ποσοστό.
Και φυσικά, όταν μιλάμε για κακοποίηση, δεν αφορά μόνον στη σωματική κακοποίηση αλλά και στη διαστρέβλωση των όποιων κοινωνικών "αξιών". Γιατί κάθε παιδί που έχει μεγαλώσει με τη νοοτροπία του "μεροκάματου", θα συνεχίσει να θεωρεί ως κάτι απολύτως λογικό και ηθικώς καταξιωμένο την κλοπή.
Εγώ πάντως δεν μιλάω για serial killers αλλά για παραβατικό lifestyle.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 14:31Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.AlienWay έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 13:38Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:51
Καλά εντάξει. Στην πραγματικότητα φταίνε οι προβληματικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η φτώχια και η συναναστροφή με παρόμοια εγκληματικά άτομα. Όλα τα άλλα είναι boomeριες. Μου θυμίζει κάτι περιστατικά με school shooters όπου οι πουριτανοί κατηγορούσαν την μέταλ μουσική και τον Marilyn Manson.
Ένα πακέτο είναι όλο. Το να εμπλακείς σε μάχη περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις. Ακόμη και το "εύκολο" σενάριο να τον σπρώξεις με το σκουπόξυλο την ώρα που σκαρφαλώνει, μπορεί να ανατραπεί εις βάρος σου. Και να σε πετάξει εκείνος κάτω, είτε γιατί ήταν πιο γρήγορος, είτε γιατί στιγμιαία κόλωσες επειδή σε κοίταξε έντρομος από το φόβο του θανάτου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 13:22Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου. Το ζητούμενο της φυγής θα είναι να γλυτώσω τη δική μου ζωή ή να μη βλάψω ένα έμβιο φερόμενο ως άνθρωπο;
Διότι ως γνωστόν πριν τον κινηματογράφο δεν είχε εφευρεθεί η κλοπήNull έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:37Προφανώς φταίνε οι ταινίες, η μουσική και τα video gamesDwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:22Ω ουάου, πως τους μπήκε η ιδέα να έχουν όνειρο να κλέβουν; Μόνο με 15 heist movies που βγαίνουν το χρόνο;
Πρώτον να καταλάβουμε τη διαφορά της κλοπής ως λύση ανάγκης με την κλοπή ως όνειρο ζωής. Την καταλάβαμε; Ωραία.Beria έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 16:35Διότι ως γνωστόν πριν τον κινηματογράφο δεν είχε εφευρεθεί η κλοπήNull έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:37Προφανώς φταίνε οι ταινίες, η μουσική και τα video gamesDwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 12:22Ω ουάου, πως τους μπήκε η ιδέα να έχουν όνειρο να κλέβουν; Μόνο με 15 heist movies που βγαίνουν το χρόνο;
Η διαταραχή που συνδέεται με την παραβατικότητα είναι η αντικοινωνική διαταραχή. Στον γενικό πληθυσμό υπάρχει περίπου στο 0.6% με 4%. Σε πληθυσμούς φυλακών διαγιγνώσκεται σε ένα ποσοστό περίπου στο 55% αν και σε συγκεκριμένη φυλακή της Αμερικής είχε βρεθεί κάπου στο 80% των κρατουμένων. Well, μάντεψε ποια είναι η διαταραχή που έχουν οι περισσότεροι serial killers. Ακριβώς, η αντικοινωνική. Απλά στατιστικά είναι πιο πιθανό κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνει διαρρήκτης ή μπράβος από ότι Ted Bundy. Φίλε, είσαι άσχετος με το θέμα. Και σου είπα, δεν έχω καμία όρεξη να γράφω. Οπότε μείνε στην άγνοια σου και πίστευε ο,τι γουστάρεις.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 16:31Εγώ πάντως δεν μιλάω για serial killers αλλά για παραβατικό lifestyle.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 14:31Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.AlienWay έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 13:38
Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.
Καμία σχέση λοιπόν.
Παλιά την έλεγαν "ψυχοπαθητική διαταραχή". Αλλά δεν νομίζω να είναι η πρωτογενής αιτία για έγκλημα. Δεν νομίζω επίσης ότι μπορεί η ψυχιατρική μόνη της και στο επίπεδο που είναι σήμερα να μπορεί να δώσει πληρέστερες απαντήσεις.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 16:55Η διαταραχή που συνδέεται με την παραβατικότητα είναι η αντικοινωνική διαταραχή. Στον γενικό πληθυσμό υπάρχει περίπου στο 0.6% με 4%. Σε πληθυσμούς φυλακών διαγιγνώσκεται σε ένα ποσοστό περίπου στο 55% αν και σε συγκεκριμένη φυλακή της Αμερικής είχε βρεθεί κάπου στο 80% των κρατουμένων. Well, μάντεψε ποια είναι η διαταραχή που έχουν οι περισσότεροι serial killers. Ακριβώς, η αντικοινωνική. Απλά στατιστικά είναι πιο πιθανό κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνει διαρρήκτης ή μπράβος από ότι Ted Bundy. Φίλε, είσαι άσχετος με το θέμα. Και σου είπα, δεν έχω καμία όρεξη να γράφω. Οπότε μείνε στην άγνοια σου και πίστευε ο,τι γουστάρεις.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 16:31Εγώ πάντως δεν μιλάω για serial killers αλλά για παραβατικό lifestyle.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 14:31
Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.
Καμία σχέση λοιπόν.
Συμφωνώ. Αλλά και πάλι νιώθω ότι είναι περιοριστικό να αποδοθούν τα περισσότερα σε μία συγκεκριμένη διαταραχή καθώς και οι αιτίες να είναι συγκεκριμένες και επιγραμματικά να αναφέρονται. Ας μην ξεχνάμε ότι αλλάζει ο άνθρωπος και διαμορφώνεται διαρκώς. Θα μπορούσε και μια απλή μορφή Άσπεργκερ να φτάσει στο έγκλημα αν βιώσει και καταστάσεις ενίσχυσης της ιδέας του εγκλήματος.Null έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 15:58Οι διαταραχές προσωπικότητας δεν είναι μικρό ποσοστό όταν μιλάμε για συγκεκριμένους πληθυσμούς π.χ εγκληματίες, φυλακισμένους, ναρκομανείς. Και για την διαταραχή που ουσιαστικά συζητάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση (αντικοινωνική), τα κύρια αιτία είναι η βαριά κακοποίηση. Αν και όπως έγραψα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν έτσι, με μηδενική ηθική συνείδηση και επιθετικότητα ενώ είχαν νορμάλ παιδική ηλικία, παράδειγμα η Patric Gagne, συγγραφέας του βιβλίου Sociopath: A Memoir. Και ναι, κακοποίηση από τους ψυχιάτρους δεν θεωρείται μόνο το ξύλο, η ηθική μείωση αλλά και το να τονωνεις μόνιμα τον ναρκισσισμό ενός παιδιού, να του περνάς το μήνυμα πως δεν μπορεί να κάνει λάθος, ότι ανήκει σε ανώτερη τάξη κτλ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Φεβ 2025, 15:11Οι περισσότεροι έχουν γίνει έτσι λόγω περιβάλλοντος και της συγκεκριμένης νοοτροπίας που τους εντυπώθηκε εξ απαλών ονύχων.
Σαφώς και υπάρχουν θέματα διαταραχών, γονιδίων κλπ όπως κάποια από αυτά που αναφέρεις αλλά όπως ήδη έγραψες, είναι πολύ μικρό ποσοστό.
Και φυσικά, όταν μιλάμε για κακοποίηση, δεν αφορά μόνον στη σωματική κακοποίηση αλλά και στη διαστρέβλωση των όποιων κοινωνικών "αξιών". Γιατί κάθε παιδί που έχει μεγαλώσει με τη νοοτροπία του "μεροκάματου", θα συνεχίσει να θεωρεί ως κάτι απολύτως λογικό και ηθικώς καταξιωμένο την κλοπή.