«Πάντα το όνειρο μου ήταν να κλέβω»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: «Πάντα το όνειρο μου ήταν να κλέβω»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 12 Φεβ 2025, 13:46

Null έγραψε:
08 Φεβ 2025, 21:00
Παιδί του λαού και Ρομπένοφ των Δασώνοφ ο τύποφ, αλλα το Μονκλερ Μονκλερ βλεπω :102:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Φεβ 2025, 13:50

vantono έγραψε:
12 Φεβ 2025, 13:44
Οι απανταχού μπουμερς καλωσορίζουν το νάνο στο συντηρητικο τους στρατόπεδο, οπως φαινεται :102:

Σε λιγο θα πει κι οτι τα παιδιά μας γινονται πούστηδοι επειδη το βλεπουν στην τβ και τη σοου μπιζ :102:
Garbage in, garbage out.
Οι μπούμερς πιστεύουν στο άτομο. Αυτό τους δίνει ένα περιθώριο γκρίνιας αλλά όχι δράσης.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Φεβ 2025, 13:50

vantono έγραψε:
Οι απανταχού μπουμερς καλωσορίζουν το νάνο στο συντηρητικο τους στρατόπεδο, οπως φαινεται :102:

Σε λιγο θα πει κι οτι τα παιδιά μας γινονται πούστηδοι επειδη το βλεπουν στην τβ και τη σοου μπιζ :102:
Μα ο νεοπουριτανισμός έχει σαφείς συνδέσεις με τον παλιό πουριτανισμό. Είχαν κατηγορήσει τα άνιμε γιατί "σεξουαλικοποιούν το γυναικείο σώμα". Πριν 20 χρόνια, θα τα κατηγορούσαν γιατί είναι πρόστυχα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 12 Φεβ 2025, 14:31

AlienWay έγραψε:
12 Φεβ 2025, 13:38
Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 12:51
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Φεβ 2025, 12:42

Είναι ευνόητο ότι όλες οι πολιτισμικές παραστάσεις συνδέονται μεταξύ τους και ανατροφοδοτούνται. Κανείς δεν ξυπνάει ένα πρωί σε μια σπηλιά με όνειρο να γίνει αστροναύτης.
Καλά εντάξει. Στην πραγματικότητα φταίνε οι προβληματικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η φτώχια και η συναναστροφή με παρόμοια εγκληματικά άτομα. Όλα τα άλλα είναι boomeριες. Μου θυμίζει κάτι περιστατικά με school shooters όπου οι πουριτανοί κατηγορούσαν την μέταλ μουσική και τον Marilyn Manson.
Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.

Η επιστήμη προς το παρόν τους διαψεύδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι serial killers έχουν επηρεαστεί από βιβλία ή ταινίες (και είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με το σύνολο) πάντα προτιμούσαν τα true crime και την αστυνομική μυθοπλασία. Οχι τις σπλατεριές.

Ο μόνος που είχε προτίμηση στο horror ήταν ο Dahmer που του άρεσε ο "εξορκιστής Νο 3".
Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Φεβ 2025, 15:11

Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 14:31
AlienWay έγραψε:
Null έγραψε:

Καλά εντάξει. Στην πραγματικότητα φταίνε οι προβληματικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, η φτώχια και η συναναστροφή με παρόμοια εγκληματικά άτομα. Όλα τα άλλα είναι boomeριες. Μου θυμίζει κάτι περιστατικά με school shooters όπου οι πουριτανοί κατηγορούσαν την μέταλ μουσική και τον Marilyn Manson.
Αν το ψάξεις, θα δεις ότι όλα τα νομοσχέδια λογοκρισίας τέτοιου τύπου που έχουν βγει μετά τα 80s, προέρχονται από democrats.

Η επιστήμη προς το παρόν τους διαψεύδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι serial killers έχουν επηρεαστεί από βιβλία ή ταινίες (και είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με το σύνολο) πάντα προτιμούσαν τα true crime και την αστυνομική μυθοπλασία. Οχι τις σπλατεριές.

Ο μόνος που είχε προτίμηση στο horror ήταν ο Dahmer που του άρεσε ο "εξορκιστής Νο 3".
Πίστεψε με έχω ασχοληθεί άπειρες ώρες με true crime, με συνεντεύξεις από serial killers και εγκληματίες, ή άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές προσωπικότητας που οδηγούν στο έγκλημα, και το μοτίβο που έχουν όλοι είναι η κακοποίηση στην παιδική ηλικία, συμπεριφορές που έμαθαν από το σπίτι ή συνομήλικους και σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό η γενετική (γονίδια όπως το MAOA-L για παράδειγμα). Μερικοί γεννήθηκαν έτσι αλλά οι περισσότεροι έγιναν λόγο κακοποίησης. Και οι ψυχίατροι συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδιτσες. Όποιος θέλει υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχιατρικής, συνεντεύξεις και άλλο υλικό. Να σου πω την αλήθεια βέβαια δεν έχω καμία όρεξη, βαριέμαι και επίσης είναι εντελώς ανώφελο να προσπαθήσω να πίσω κάποιον ο οποίος πιστεύει πως κάποιο παιδί γίνεται εγκληματίας επειδή έπαιζε gta san andreas στο pc του.
Οι περισσότεροι έχουν γίνει έτσι λόγω περιβάλλοντος και της συγκεκριμένης νοοτροπίας που τους εντυπώθηκε εξ απαλών ονύχων.

Σαφώς και υπάρχουν θέματα διαταραχών, γονιδίων κλπ όπως κάποια από αυτά που αναφέρεις αλλά όπως ήδη έγραψες, είναι πολύ μικρό ποσοστό.

Και φυσικά, όταν μιλάμε για κακοποίηση, δεν αφορά μόνον στη σωματική κακοποίηση αλλά και στη διαστρέβλωση των όποιων κοινωνικών "αξιών". Γιατί κάθε παιδί που έχει μεγαλώσει με τη νοοτροπία του "μεροκάματου", θα συνεχίσει να θεωρεί ως κάτι απολύτως λογικό και ηθικώς καταξιωμένο την κλοπή.

Πολύ περισσότερο όταν παίζει υποστήριξη αυτού του αφηγήματος και από τους περιφερειακούς διανοητές, καλλιτέχνες και φυσικά των νόμων.

Με λίγα λόγια, νοιώθουν σα να βγαίνουν για κυνήγι όπως οι τροφοσυλλέκτες κυνηγοί της παλιάς εποχής.

Με μπόνους το σημερινό παράσημο και της "αντισυστημικής" μαγκιάς, που μπορεί να τύχει και πολιτικής υποστήριξης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 12 Φεβ 2025, 15:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Φεβ 2025, 15:11
Οι περισσότεροι έχουν γίνει έτσι λόγω περιβάλλοντος και της συγκεκριμένης νοοτροπίας που τους εντυπώθηκε εξ απαλών ονύχων.

Σαφώς και υπάρχουν θέματα διαταραχών, γονιδίων κλπ όπως κάποια από αυτά που αναφέρεις αλλά όπως ήδη έγραψες, είναι πολύ μικρό ποσοστό.

Και φυσικά, όταν μιλάμε για κακοποίηση, δεν αφορά μόνον στη σωματική κακοποίηση αλλά και στη διαστρέβλωση των όποιων κοινωνικών "αξιών". Γιατί κάθε παιδί που έχει μεγαλώσει με τη νοοτροπία του "μεροκάματου", θα συνεχίσει να θεωρεί ως κάτι απολύτως λογικό και ηθικώς καταξιωμένο την κλοπή.
Οι διαταραχές προσωπικότητας δεν είναι μικρό ποσοστό όταν μιλάμε για συγκεκριμένους πληθυσμούς π.χ εγκληματίες, φυλακισμένους, ναρκομανείς. Και για την διαταραχή που ουσιαστικά συζητάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση (αντικοινωνική), τα κύρια αιτία είναι η βαριά κακοποίηση. Αν και όπως έγραψα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν έτσι, με μηδενική ηθική συνείδηση και επιθετικότητα ενώ είχαν νορμάλ παιδική ηλικία, παράδειγμα η Patric Gagne, συγγραφέας του βιβλίου Sociopath: A Memoir. Και ναι, κακοποίηση από τους ψυχιάτρους δεν θεωρείται μόνο το ξύλο, η ηθική μείωση αλλά και το να τονωνεις μόνιμα τον ναρκισσισμό ενός παιδιού, να του περνάς το μήνυμα πως δεν μπορεί να κάνει λάθος, ότι ανήκει σε ανώτερη τάξη κτλ.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 12 Φεβ 2025, 16:03

vantono έγραψε:

:102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Φεβ 2025, 16:31

Null έγραψε:
AlienWay έγραψε:
Null έγραψε:

Εγώ πάντως δεν μιλάω για serial killers αλλά για παραβατικό lifestyle.
Καμία σχέση λοιπόν.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 12 Φεβ 2025, 16:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Φεβ 2025, 13:22
sharp έγραψε:
12 Φεβ 2025, 13:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Φεβ 2025, 13:00

Να φύγω εγώ από το σπίτι μου ακόμη και αν έχω όπλο (που για να έχω σημαίνει ότι ξέρω και να το χρησιμοποιώ);

Για ποιο λόγο; :lol:
Εντάξει, αν είσαι πιστολέρο, φαρ ουέστ, δεν ξέρω, αλλάζει η ιστορία. Είσαι όμως ή θα κάνουμε κηδείες εδώ μέσα; Είναι κι αυτό μια παράμετρος.
Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου. Το ζητούμενο της φυγής θα είναι να γλυτώσω τη δική μου ζωή ή να μη βλάψω ένα έμβιο φερόμενο ως άνθρωπο;
Ένα πακέτο είναι όλο. Το να εμπλακείς σε μάχη περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις. Ακόμη και το "εύκολο" σενάριο να τον σπρώξεις με το σκουπόξυλο την ώρα που σκαρφαλώνει, μπορεί να ανατραπεί εις βάρος σου. Και να σε πετάξει εκείνος κάτω, είτε γιατί ήταν πιο γρήγορος, είτε γιατί στιγμιαία κόλωσες επειδή σε κοίταξε έντρομος από το φόβο του θανάτου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 12 Φεβ 2025, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 12 Φεβ 2025, 16:35

Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 12:37
12 Φεβ 2025, 12:22
Ω ουάου, πως τους μπήκε η ιδέα να έχουν όνειρο να κλέβουν; Μόνο με 15 heist movies που βγαίνουν το χρόνο;
Προφανώς φταίνε οι ταινίες, η μουσική και τα video games
Διότι ως γνωστόν πριν τον κινηματογράφο δεν είχε εφευρεθεί η κλοπή
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Φεβ 2025, 16:40

Beria έγραψε:
12 Φεβ 2025, 16:35
Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 12:37
12 Φεβ 2025, 12:22
Ω ουάου, πως τους μπήκε η ιδέα να έχουν όνειρο να κλέβουν; Μόνο με 15 heist movies που βγαίνουν το χρόνο;
Προφανώς φταίνε οι ταινίες, η μουσική και τα video games
Διότι ως γνωστόν πριν τον κινηματογράφο δεν είχε εφευρεθεί η κλοπή
Πρώτον να καταλάβουμε τη διαφορά της κλοπής ως λύση ανάγκης με την κλοπή ως όνειρο ζωής. Την καταλάβαμε; Ωραία.
Δεύτερον, ακόμα και η κλοπή ως όνειρο είχε εφευρεθεί από πριν. π.χ. στην κοινωνία των Βίκινγκς έφερνε τιμή. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν λέω heist movies είναι απλά μια συντόμευση για να αναφερθώ σε όλο το πολιτισμικό πλαίσιο. Ακόμα και το 15 είναι ένας τυχαίος αριθμός - ω ναι - δεν είναι κυριολεκτικός.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 12 Φεβ 2025, 16:55

12 Φεβ 2025, 16:31
Null έγραψε:
AlienWay έγραψε:

Καμία σχέση λοιπόν.
Η διαταραχή που συνδέεται με την παραβατικότητα είναι η αντικοινωνική διαταραχή. Στον γενικό πληθυσμό υπάρχει περίπου στο 0.6% με 4%. Σε πληθυσμούς φυλακών διαγιγνώσκεται σε ένα ποσοστό περίπου στο 55% αν και σε συγκεκριμένη φυλακή της Αμερικής είχε βρεθεί κάπου στο 80% των κρατουμένων. Well, μάντεψε ποια είναι η διαταραχή που έχουν οι περισσότεροι serial killers. Ακριβώς, η αντικοινωνική. Απλά στατιστικά είναι πιο πιθανό κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνει διαρρήκτης ή μπράβος από ότι Ted Bundy. Φίλε, είσαι άσχετος με το θέμα. Και σου είπα, δεν έχω καμία όρεξη να γράφω. Οπότε μείνε στην άγνοια σου και πίστευε ο,τι γουστάρεις.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Φεβ 2025, 16:58

Μην ενοχλείσαι, δεν είχα πρόθεση για διάλογο, διευκρινήσεις κάνω για όσα έγραψα ήδη επειδή βλέπω παρερμηνεύονται.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 12 Φεβ 2025, 18:00

Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 16:55
12 Φεβ 2025, 16:31
Null έγραψε:

Καμία σχέση λοιπόν.
Η διαταραχή που συνδέεται με την παραβατικότητα είναι η αντικοινωνική διαταραχή. Στον γενικό πληθυσμό υπάρχει περίπου στο 0.6% με 4%. Σε πληθυσμούς φυλακών διαγιγνώσκεται σε ένα ποσοστό περίπου στο 55% αν και σε συγκεκριμένη φυλακή της Αμερικής είχε βρεθεί κάπου στο 80% των κρατουμένων. Well, μάντεψε ποια είναι η διαταραχή που έχουν οι περισσότεροι serial killers. Ακριβώς, η αντικοινωνική. Απλά στατιστικά είναι πιο πιθανό κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά να γίνει διαρρήκτης ή μπράβος από ότι Ted Bundy. Φίλε, είσαι άσχετος με το θέμα. Και σου είπα, δεν έχω καμία όρεξη να γράφω. Οπότε μείνε στην άγνοια σου και πίστευε ο,τι γουστάρεις.
Παλιά την έλεγαν "ψυχοπαθητική διαταραχή". Αλλά δεν νομίζω να είναι η πρωτογενής αιτία για έγκλημα. Δεν νομίζω επίσης ότι μπορεί η ψυχιατρική μόνη της και στο επίπεδο που είναι σήμερα να μπορεί να δώσει πληρέστερες απαντήσεις.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 12 Φεβ 2025, 18:08

Null έγραψε:
12 Φεβ 2025, 15:58
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Φεβ 2025, 15:11

Οι διαταραχές προσωπικότητας δεν είναι μικρό ποσοστό όταν μιλάμε για συγκεκριμένους πληθυσμούς π.χ εγκληματίες, φυλακισμένους, ναρκομανείς. Και για την διαταραχή που ουσιαστικά συζητάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση (αντικοινωνική), τα κύρια αιτία είναι η βαριά κακοποίηση. Αν και όπως έγραψα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν έτσι, με μηδενική ηθική συνείδηση και επιθετικότητα ενώ είχαν νορμάλ παιδική ηλικία, παράδειγμα η Patric Gagne, συγγραφέας του βιβλίου Sociopath: A Memoir. Και ναι, κακοποίηση από τους ψυχιάτρους δεν θεωρείται μόνο το ξύλο, η ηθική μείωση αλλά και το να τονωνεις μόνιμα τον ναρκισσισμό ενός παιδιού, να του περνάς το μήνυμα πως δεν μπορεί να κάνει λάθος, ότι ανήκει σε ανώτερη τάξη κτλ.
Συμφωνώ. Αλλά και πάλι νιώθω ότι είναι περιοριστικό να αποδοθούν τα περισσότερα σε μία συγκεκριμένη διαταραχή καθώς και οι αιτίες να είναι συγκεκριμένες και επιγραμματικά να αναφέρονται. Ας μην ξεχνάμε ότι αλλάζει ο άνθρωπος και διαμορφώνεται διαρκώς. Θα μπορούσε και μια απλή μορφή Άσπεργκερ να φτάσει στο έγκλημα αν βιώσει και καταστάσεις ενίσχυσης της ιδέας του εγκλήματος.
Σημειώνω πως είπα τη λέξη νιώθω, αν το πρόσεξες που σημαίνει ότι είναι μία ταπεινή κατάθεση γνώμης και τίποτα παραπάνω.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών