ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Φεβ 2025, 11:29
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑15 Φεβ 2025, 11:14
Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Φεβ 2025, 09:11
λεφτα, ναι, χρειαζονται, φυσικα.
αλλα και ο καλος δασκαλος, ειναι απαραιτητος.
αξιολογηση. χωρις αξιολογηση, τα λεφτα πανε χαμενα.
Για να γίνει ο άλλος καλός δάσκαλος, να συνεχίσει να είναι και φυσικά να βελτιώνεται χρειάζονται χρήματα.
Η μετεκπαίδευση στην Ελλάδα από το κράτος με βάση τις στατιστικές της ΕΕ είναι όχι απλά μικρή αλλά ανύπαρκτη. Εκτός αν νομίζεις ότι και η αξιολόγηση είναι το να έρθει κάποιος με θεία επιφοίτηση θα κρίνει άξιους και ανάξιους δωρεάν. Αν δεν κάνω λάθος είσαι άθεος ώστε να το πιστεύεις αυτό.
Υπάρχει κάποια στατιστική με την αναλογία πτυχιούχων της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ ανά χώρα; Και την αντίστοιχη συμβολή του κράτους στις μεταπτυχιακές σπουδές;
Ναι. Όσον αφορά το δεύτερο περί συμβολής του κράτους η απάντηση βρίσκεται στο γράφημα που ανέβασα. Αυτό που λέει ότι η Ελλάδα είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο αναλογικά με το ΑΕΠ της που ξοδεύει για την μόρφωση του πληθυσμού της. Εκτός αν αμφισβητείς τα στοιχεία της Eurostat οπότε φέρε τα δικά σου στοιχεία από κάποιον πιο αξιόπιστο φορέα.
Όσον αφορά το δεύτερο, η απάντηση έρχεται στο αμέσως παρακάτω γράφημα

Άθροισε το λάδι με το κόκκινο που είναι αυτό που ρωτάς. Πάλι κάτω από τον πήχη είναι η Ελλάδα.
Δεν υπάρχει μισό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το επίπεδο εκπαίδευσης είναι ανεξάρτητο του ποσοστού που δαπανάται στην παιδεία. Και προφανώς οι ψεκασμένες θεωρίες περί υπερβολικά μεγάλου αριθμού μορφωμένων ανώτατου εκπαίδευσης στη Ελλάδα δεν ευσταθούν.
Σειρά όλων των υπολοίπων να αποδείξουν αυτό που ισχυρίζονται αλλιώς τον ήπιαν πανηγυρικά και μπορούν να πάνε σε άλλο νήμα...