σωστο! αλλα ενας αρχαριος στο διαβασμα δεν μπορει να το κατανοησει αν πρωτα δεν διαβασει φιλοσοφια
Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
Διαφωνώ.
Ένας αρχάριος στο διάβασμα θα κατανοήσει ελάχιστα από φιλοσοφία. Πρώτα εξοικειώνεσαι με τον γραπτό λόγο, μέχρι να φύγει ο εφηβικός* ενθουσιασμός που ψάχνει για φουρτουνιασμένα τσιτάτα και μετά πας στα πιο βαθιά και ήσυχα νερά.
*Κι η συγκεκριμένη εφηβεία δεν είναι πάντα θέμα ηλικίας αλλά στοιχειωδώς διαμορφωμένου χαρακτήρα από άλλους παράγοντες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
οκ μπορει....επρεπε να γραψω οτι διαβαζοντας φιλοσοφια αναγνωριζεις και τις διαφορες φιλοσοφικες επιρροες -σχολες στους συγγραφειςΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 19:11Διαφωνώ.
Ένας αρχάριος στο διάβασμα θα κατανοήσει ελάχιστα από φιλοσοφία. Πρώτα εξοικειώνεσαι με τον γραπτό λόγο, μέχρι να φύγει ο εφηβικός* ενθουσιασμός που ψάχνει για φουρτουνιασμένα τσιτάτα και μετά πας στα πιο βαθιά και ήσυχα νερά.
*Κι η συγκεκριμένη εφηβεία δεν είναι πάντα θέμα ηλικίας αλλά στοιχειωδώς διαμορφωμένου χαρακτήρα από άλλους παράγοντες.
-
- Phorum.gr user: Γιάννης-μελβουρνη
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Μαρ 2025, 14:03Επ' ευκαιρία προτείνω ένα ακόμη βιβλίο.
Περισσότερα:
Ο William Blake (1757-1827), ο οραματιστής ποιητής πού κάποτε χλευάστηκε ως παράφρων και σήμερα τιμάται ως μεγαλοφυία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μείζονες ποιητές της αγγλικής λογοτεχνίας. Κοινή είναι η διαπίστωση των μελετητών της ποίησής του, πώς το αξιόλογο έργο του, δημιουργία και απεικόνιση ταυτόχρονα ενός πολύπλευρου μυθολογικού συστήματος, συνιστά ένα πρώτης τάξεως επίτευγμα. Αντιμετωπίζοντας με το αντισυμβατικό του βλέμμα θέματα τόσο ιερά και απαραβίαστα όσο η θρησκεία, η ηθική, η τέχνη και η πολιτική, κοινωνικός επαναστάτης και «ήρωας της φαντασίας» μαζί, ο Blake αναγνωρίζεται ως ο αυθεντικότερος και εκλεκτότερος από τους ρομαντικούς ποιητές και, κατά μία έννοια, ο αγνότερος, ο πιο ασυμβίβαστος.
Οι Παροιμίες της Κόλασης, το πιο γνωστό μέρος της εμβληματικής σύνθεσης "Οι Γάμοι του Ουρανού και της Κόλασης", αποτυπώνουν με τον πιο εναργή καί πυκνό τρόπο το φιλοσοφικό καί θεολογικό credo του Blake. Εβδομήντα αφορισμοί που διακρίνονται για την απαράμιλλη πνευματική τους οξύτητα και δίνουν νέο νόημα στην αιώνια διαμάχη ανάμεσα στον Θεό και τον Διάβολο. Για τον Blake, η παθητική αποδοχή των συμβατικών ηθικών κανόνων ήταν συνώνυμη του κακού· η ενεργητική αντίθεση σ' αυτούς, συνώνυμη του καλού. Αυτό είναι και το κλειδί για την ερμηνεία των Παροιμιών, που συνεχίζουν ως σήμερα να αποτελούν ένα από τα πιο τολμηρά και πρωτοποριακά κείμενα της αγγλικής ρομαντικής ποίησης.
Θα συμπληρώσω ότι η εικονογράφηση είναι δική του.
Δεν ήξερα για αυτόν τον ποιητή και στοχαστή. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες αυτό το βιβλίο μαζί μας! Το έχω ήδη ξεκινήσει και μου φαίνεται πολύ ……ιδιαίτερο . Όποιος θέλει, μπορεί να το βρει δωρεάν στα Αγγλικά στο Apple Books με τον τίτλο The Marriage of Heaven and Hell.
Χρησιμοποιώ ChatGPT
διομηδης.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
κεντρικο προσωπο το πουτανακι που παραταει τον αντρα της για τον νεαρο, και προκαλει 10 χρονια πολεμους, και στο μουνι της.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μαρ 2025, 20:25Βασικά οι μόνοι αξιόλογοι χαρακτήρες στην Ιλιάδα είναι οι γυναικείοι. Το έπος μας δίδασκε από παλιά, ότι ο πολιτισμός πρέπει να βασιστεί στο γυναικείο φύλο, γιατί το αντρικό όλο σε ψωροπερηφάνεια και πολέμους οδηγεί, αλλά τότε δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε το αντρικό φύλο αχρειαστο για αναπαραγωγή. Το τέλειο καταγγελτικο έργο είναι, τρεις αιώνες μπροστά.
- Καραμελίτσα
Τον πόλεμο τον προκάλεσε ο Μενέλαος με τη ψωροπερηφάνειά του. Δώσε διαζύγιο μπάρμπα, και τελείωσε η φάση.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 09:49κεντρικο προσωπο το πουτανακι που παραταει τον αντρα της για τον νεαρο, και προκαλει 10 χρονια πολεμους, και στο μουνι της.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μαρ 2025, 20:25Βασικά οι μόνοι αξιόλογοι χαρακτήρες στην Ιλιάδα είναι οι γυναικείοι. Το έπος μας δίδασκε από παλιά, ότι ο πολιτισμός πρέπει να βασιστεί στο γυναικείο φύλο, γιατί το αντρικό όλο σε ψωροπερηφάνεια και πολέμους οδηγεί, αλλά τότε δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε το αντρικό φύλο αχρειαστο για αναπαραγωγή. Το τέλειο καταγγελτικο έργο είναι, τρεις αιώνες μπροστά.
Αλλά όχι, έπρεπε να φέρει το σόι του στην υπόθεση. Υπάρχει πιο τοξικό αρσενικό; Εκτός από τον αδελφό του δηλαδή;
Z
-
Φίλε μου μόλις κατάλαβα το σχόλιο σου. Συγκεκριμένα το σημείο δε σου είπαν και τίποτα τα παιδιά20--- έγραψε: ↑27 Φεβ 2025, 10:08Γιατί βρε Γιάννη; Δε σου είπαν και τίποτα τα παιδιά. Φαίνεσαι άτομο που έχει να προσφέρει. Μείνε.Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑26 Φεβ 2025, 14:30Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.
Λόγω πολλών χρόνων στο εξωτερικό, κάνω συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα ελληνικά. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούσα το ChatGPT ώστε να διορθώνω αυτά τα λάθη και να εκφράζομαι πιο καθαρά.
Ωστόσο, κάποιοι ενοχλήθηκαν, πιστεύοντας ότι αυτά που γράφω δεν είναι αυθεντικά. Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να εξευτελίζομαι χωρίς λόγο, προτιμώ να αποχωρήσω.
Χάρηκα πολύ με όσους συνομίλησα και εκτίμησα τις συζητήσεις μας.
Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ για τη σύντομη φιλοξενία στο forum.
Χρησιμοποιώ ChatGPT
-
Imperium Το δικό σου μήνυμα ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω. Γιατί θα μου ταιριάζει γάντι Βοήθα λίγο. Δυστυχώς το chat Gpt Δεν τα πιάνει τα ψαγμένα. Μήπως να το αλλάξω.Imperium έγραψε: ↑26 Φεβ 2025, 15:44Μάλλον παρεξηγήθηκες χωρίς λόγο.Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑26 Φεβ 2025, 14:30Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.
Λόγω πολλών χρόνων στο εξωτερικό, κάνω συντακτικά και ορθογραφικά λάθη στα ελληνικά. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούσα το ChatGPT ώστε να διορθώνω αυτά τα λάθη και να εκφράζομαι πιο καθαρά.
Ωστόσο, κάποιοι ενοχλήθηκαν, πιστεύοντας ότι αυτά που γράφω δεν είναι αυθεντικά. Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να εξευτελίζομαι χωρίς λόγο, προτιμώ να αποχωρήσω.
Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ για τη σύντομη φιλοξενία στο forum.
Το φλώρουμ είναι γεμάτο ευθικτους παρανοϊκόυς, και σαν Έλληνας της Αυστραλίας θα σου ταιριάσει γάντι.
Μείνε.
Ελπίζω το ΤσατΓΤΠ να μετάφρασε την ανάρτηση μου επαρκώς, ώστε να πεισθείς.
Χρησιμοποιώ ChatGPT
Εχχ, δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά η όλη φάση με τον Πάρι, έγινε ''βούτυρο στο ψωμί'' του Αγαμέμνωνα, που εκ των πραγμάτων είδε την ευκαιρία να δώσει σάρκα και οστά, στις επεκτατικές του βλέψεις. Ο Μενέλαος και η Ελένη, ήσαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο πρώτος, σαν κερατάς και η δεύτερη που επίλεξε τον έρωτα. Άρτια συναισθήματα, αρκούντως ευνοϊκά για τον Μυκηναίο.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 09:49κεντρικο προσωπο το πουτανακι που παραταει τον αντρα της για τον νεαρο, και προκαλει 10 χρονια πολεμους, και στο μουνι της.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μαρ 2025, 20:25Βασικά οι μόνοι αξιόλογοι χαρακτήρες στην Ιλιάδα είναι οι γυναικείοι. Το έπος μας δίδασκε από παλιά, ότι ο πολιτισμός πρέπει να βασιστεί στο γυναικείο φύλο, γιατί το αντρικό όλο σε ψωροπερηφάνεια και πολέμους οδηγεί, αλλά τότε δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε το αντρικό φύλο αχρειαστο για αναπαραγωγή. Το τέλειο καταγγελτικο έργο είναι, τρεις αιώνες μπροστά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
ισχυει μεν, οπως ισχυει και οτι πιο πριν ξεκινησε απο κατι θεες-μεγαλοκοπελες που κανανε κοντρα ποια εχει μεγαλυτερα βυζια η κατι τετοιο.Πασιφάη έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 11:33Εχχ, δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά η όλη φάση με τον Πάρι, έγινε ''βούτυρο στο ψωμί'' του Αγαμέμνωνα, που εκ των πραγμάτων είδε την ευκαιρία να δώσει σάρκα και οστά, στις επεκτατικές του βλέψεις. Ο Μενέλαος και η Ελένη, ήσαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο πρώτος, σαν κερατάς και η δεύτερη που επίλεξε τον έρωτα. Άρτια συναισθήματα, αρκούντως ευνοϊκά για τον Μυκηναίο.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 09:49κεντρικο προσωπο το πουτανακι που παραταει τον αντρα της για τον νεαρο, και προκαλει 10 χρονια πολεμους, και στο μουνι της.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μαρ 2025, 20:25Βασικά οι μόνοι αξιόλογοι χαρακτήρες στην Ιλιάδα είναι οι γυναικείοι. Το έπος μας δίδασκε από παλιά, ότι ο πολιτισμός πρέπει να βασιστεί στο γυναικείο φύλο, γιατί το αντρικό όλο σε ψωροπερηφάνεια και πολέμους οδηγεί, αλλά τότε δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε το αντρικό φύλο αχρειαστο για αναπαραγωγή. Το τέλειο καταγγελτικο έργο είναι, τρεις αιώνες μπροστά.

αλλα αυτο που ειπα, ειναι οτι δεν ειναι "αξιολογοι χαρακτηρες" οι γυναικες στην ιλιαδα. περιγραφονται σχετικα λιγο, και η περιγραφη τους δεν εχει κατι το αξιολογο. αναμενομενο φυσικα για την εποχη και το ειδος του εργου
επισης προσεξε σε τι απανταω. σε κατοικο της μορντορ, που θελει να εξαφανισει το αντιθετο φυλο. νομιζω δικαιουμαι να τρολλαρω, πολυ περισσοτερο αγαρμπα απο οτι το κανω. και αμα απαντησει θα το τραβηξω κι εγω, οσο πρεπει για να βγει γελιο.

Οι Θεές έδωσαν στον Πάρι, επιλογές. Αυτό προτίμησε την εμορφάδα.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 12:43ισχυει μεν, οπως ισχυει και οτι πιο πριν ξεκινησε απο κατι θεες-μεγαλοκοπελες που κανανε κοντρα ποια εχει μεγαλυτερα βυζια η κατι τετοιο.Πασιφάη έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 11:33Εχχ, δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά η όλη φάση με τον Πάρι, έγινε ''βούτυρο στο ψωμί'' του Αγαμέμνωνα, που εκ των πραγμάτων είδε την ευκαιρία να δώσει σάρκα και οστά, στις επεκτατικές του βλέψεις. Ο Μενέλαος και η Ελένη, ήσαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο πρώτος, σαν κερατάς και η δεύτερη που επίλεξε τον έρωτα. Άρτια συναισθήματα, αρκούντως ευνοϊκά για τον Μυκηναίο.
αλλα αυτο που ειπα, ειναι οτι δεν ειναι "αξιολογοι χαρακτηρες" οι γυναικες στην ιλιαδα. περιγραφονται σχετικα λιγο, και η περιγραφη τους δεν εχει κατι το αξιολογο. αναμενομενο φυσικα για την εποχη και το ειδος του εργου
επισης προσεξε σε τι απανταω. σε κατοικο της μορντορ, που θελει να εξαφανισει το αντιθετο φυλο. νομιζω δικαιουμαι να τρολλαρω, πολυ περισσοτερο αγαρμπα απο οτι το κανω. και αμα απαντησει θα το τραβηξω κι εγω, οσο πρεπει για να βγει γελιο.
Οι γυναίκες στην Ιλιάδα που ήσαν σπουδαίες κι έπαιξαν τρόπον τινά κάποιον ρόλο, ήσαν η Ανδρομάχη, γυναίκα του Έκτορα και η Βρισηίδα, αγαπημένη του Αχιλλέα. Η Ελένη, παρέμεινε αφανής.
Ακόμη και η Εκάβη, ήταν πιο ενεργή. Χμμ.
Τεσπα, αφού θες να τρολλάρεις με την κάτοικο της Μορντορ,

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑26 Φεβ 2025, 14:30Αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum, και θέλω να εξηγήσω τους λόγους.
.
Αυστραλοπίθηκε .

Μου θύμισες μια απο τις καλύτερες γλωσσικές εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος.....να μιλάς με ατομα που δεν ξέρουν καλά Ελληνικά.....
Αφτί λοιπόν ( συνήθως ξένοι ) μη ξέρωντας ακριβώς τη γλώσσα και τις κλίσεις της πετάνε κάτι λέξεις που δεν τις είχες ποτέ
ακούσει μ αυτόν τον τρόπο και αυτό κάνει τη γλώσσα πλουσιώτερη.....

Οπως κάνει με έναν άλλο δικό του τρόπο και ο γλωσσοπλάστης του Φόρουμ ο Τάχαλαταχάλασα.....
Μην αγχώνεσαι πολύ απ τα Πιθήκια μια μικρογραφία του κόσμου είναι και το Φόρουμ.....επιλέγεις ποιόν μιλάς ή τον χέζεις.....
Τα μεγάλα βιβλία ηταν αυτά.....και η Καταγωγή των Ειδών του Δαρβίνου που με εντυπωσίασε πολυ η τεράστια αλληλογραφία που είχε
με τους συναφείς Επιστήμονες του καιρού του μέχρι να φτάσει στην διατύπωση των συμπερασμάτων του.....
.
Η καλύτερη ματιά στο τί ήταν το Ελληνικό Θαύμα.....

Και το Μπουνιά στα Μούτρα του Κονδύλη.....
.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
.
[img]https://i.postimg.cc/nzvR9MCV/book ... .jpg[/img]
.
[img]https://i.postimg.cc/nh2QrxF8/0600 ... .jpg[/img]
.
[/quote]
Βρήκα αυτό.
Έχει καμία σχέση με το βιβλίο.;
Βρήκα και το άλλο. Το καλάθι μου
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κονδύλης, Παναγιώτης, 1943-1998,
5,94€
Μερικό σύνολο. 5,94€
Μεταφορικά. 36,00
Σύνολο. 41,94€
[img]https://i.postimg.cc/nzvR9MCV/book ... .jpg[/img]
.
[img]https://i.postimg.cc/nh2QrxF8/0600 ... .jpg[/img]
.
[/quote]
Βρήκα αυτό.
Έχει καμία σχέση με το βιβλίο.;
Βρήκα και το άλλο. Το καλάθι μου
Κονδύλης, Παναγιώτης, 1943-1998,
5,94€
Μερικό σύνολο. 5,94€
Μεταφορικά. 36,00
Σύνολο. 41,94€
Χρησιμοποιώ ChatGPT
- Καραμελίτσα
Δεν θέλω να εξαφανίσω το αντίθετο φύλο. Δηλαδή η αστροφυσικός που διαπιστώνει ότι η Γη θα βράσει λόγω της θέρμανσης του Ηλίου, θέλει να καταστρέψει τη Γη;
Κατά τα άλλα, για τα σχόλια περί Μόρντορ,

Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 381 Απαντήσεις
- 6317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από fonfon
25 Απρ 2025, 18:21
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:19 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 336 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
14 Σεπ 2024, 16:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:20 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
14 Σεπ 2024, 12:20
-
-
- 29 Απαντήσεις
- 727 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
16 Σεπ 2024, 22:30