USAID και ο ''λατρεμένος σας'' οικουμενικός πατριάρχης Βοθρολομαίος, αυτός ο ''μεγάλος χριστιανός'' ιεράρχης!
Re: USAID και ο ''λατρεμένος σας'' οικουμενικός πατριάρχης Βοθρολομαίος, αυτός ο ''μεγάλος χριστιανός'' ιεράρχης!
Θέλετε να μου πείτε λίγο ποιοί είναι οι "σας" που λες του Pillars?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Re: USAID και ο ''λατρεμένος σας'' οικουμενικός πατριάρχης Βοθρολομαίος, αυτός ο ''μεγάλος χριστιανός'' ιεράρχης!
Eγώ από θεολόγους και ιερείς που είτε έχω διαβάσει είτε έχω ρωτήσει, το συγκεκριμένο ήταν τέρμα φάουλ με αχειροτονητους ιερείς ....George_V έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:32Το Πατριαρχειο ασκησε ενα δικαιωμα που εχει ασκησει πολλακις στο παρελθον (και απορρεει απο Κανονες ΟΙκουμενικης Συνοδου) χωρις να ανοιξει μυτη απο την Ρωσια.Saturn έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:09George_V έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:07Προκειται περι υπουλης επιθεσεως οχι στο προσωπο του Πατριαρχη αλλα στο θεσμο.
Κανουν undermine τον θεσμο για να υποσκαψουν τη θεση του και την επιρροη του.
Πολιτικα παιχνιδια ψυχροπολεμικου τυπου.
Εδω το 1948 ολοκληρος Πατριαρχης ξηλωθηκε γιατι κατηγορηθηκε ως Σοβιετικος πρακτορας (δεν ηταν αλλα ο χαρακτηρας του ηταν τετοιος) για να αντικατασταθει απο Αμερικανοφιλο Πατριαρχη.
Εμείς θεωρείς οτι έχουμε ευθύνη με αυτά που γίνονται σήμερα?
Εμείς εννοώ, το Οικουμενικό, όχι το ελ κρατος
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Πολωνιας
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Φινλανδιας
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Εσθονιας
Και οι τρεις πηραν αυτοκεφαλια απο το Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως και οι Ρωσοι δεν ειπαν λεξη.
Τωρα τους επιασε η πρεμουρα με την Ουκρανια.
Πιο πριν το ειχαν βουλωσει.
Αναρωτηθηκες ποτε γιατι?
Δεν νομίζω οτι κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι εξ αυτών, δεν ξέρουν τί τους γίνεται.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Το Πατριαρχειο εχει το δικαιωμα να εκδιδει Τομους Αυτοκεφαλιας. Αυτο ειναι δεδομενο.Saturn έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:34Eγώ από θεολόγους και ιερείς που είτε έχω διαβάσει είτε έχω ρωτήσει, το συγκεκριμένο ήταν τέρμα φάουλ με αχειροτονητους ιερείς ....George_V έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:32Το Πατριαρχειο ασκησε ενα δικαιωμα που εχει ασκησει πολλακις στο παρελθον (και απορρεει απο Κανονες ΟΙκουμενικης Συνοδου) χωρις να ανοιξει μυτη απο την Ρωσια.
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Πολωνιας
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Φινλανδιας
Αυτοκεφαλη Εκκλησια Εσθονιας
Και οι τρεις πηραν αυτοκεφαλια απο το Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως και οι Ρωσοι δεν ειπαν λεξη.
Τωρα τους επιασε η πρεμουρα με την Ουκρανια.
Πιο πριν το ειχαν βουλωσει.
Αναρωτηθηκες ποτε γιατι?
Δεν νομίζω οτι κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι εξ αυτών, δεν ξέρουν τί τους γίνεται.
Το μονο προβλημα σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι η κατασταση στην Ουκρανια ηταν χαωδης εξαρχης ειδικα με τον Φιλαρετο Ντενισενκο που ειχε αυτοανακηρυχτει "Πατριαρχης Κιεβου".
Αλλα αυτο δεν ηταν κατι πρωτοφανες. Εχει κληθει και παλαιοτερα το Πατριαρχειο να βγάλει τα καστανα απο τη φωτια σε παρομοιες περιπτωσεις.
Απλα η Ρωσια στραβωσε τωρα γιατι ειχε πολιτικα συμφεροντα στην Ουκρανια και μιε Εκκλησια εξω απο τον ελεγχο της, της χαλουσε την σουπα.
Ενω αντιθετα στην Πολωνια, Φινλανδια και Εσθονια δεν ειχαν κανενα συμφερον. Να κι αν ηταν αυτοκεφαλοι να κι αν δεν ηταν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ρε συ Γεώργιε, δεν θυμάμαι τώρα να αναφέρω αναλυτικά πώς έγινε όλη φάση , υπάρχουν πολλά μέσα, αλλά δεν τρελάθηκαν να λένε αυτοί που ξέρουν οτι κατα παράβαση κανόνων έγινε ό,τι έγινε.
Ούτε μπορείς τους αχειροτόνητους, που δεν ήταν απλώς αχειροτόνητοι, είναι ακόμη πιο περίπλοκο αν θυμάμαι καλά, να τους βαφτίζεις "ιερείς"
Ούτε έχω καμιά πρεμούρα ντε και καλά με την Ρωσία (οκ εννοείται αυτό)
Αλλά έτερον εκάτερον
Ούτε μπορείς τους αχειροτόνητους, που δεν ήταν απλώς αχειροτόνητοι, είναι ακόμη πιο περίπλοκο αν θυμάμαι καλά, να τους βαφτίζεις "ιερείς"
Αλλά έτερον εκάτερον
Δεν ήξερε τι να κάνει ο προπάπους του Κούλη στην Λωζάννη για την Κων/πολη, ο Μεταξάς το 1939 για την προσάρτηση από την Τουρκία της Αντιόχειας, οι Κανελλόπουλος και Στεφανόπουλος δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα στο Λονδίνο και να μην αναγνωρίσουν δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο, ούτε για τα Σεπτεμβριανά του 1955 μπορούσαν, ο Καραμανλής δεν μπορούσε να κάνει κάτι για τον Αττίλα 2, ούτε μπορούσε να μην σβήσει το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε μπορούσε να μην στείλει 2,5εκ γκασταρμπάιτερς εκτός χώρας, κοκ εντάξει κατάλαβα δεν μπορούσε τίποτα να γίνει.Saturn έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:11Για το τζαμί ρε συ, δεν ξέρω τί και αν μπορούσαμε να κάνουμε εμείςPillars έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:09Τους αφήνουμε να κάνουν την Αγία Σοφία τζαμί, δηλαδή παρατάμε ένα ακόμα Ελληνικό trademark Βυζάντιο-Ορθοδοξία και μάλιστα κάνουμε και διακυρήξεις φιλίας με τους Τούρκους αλλά μετά σου φταίνε οι Ρώσοι που διεκδικούν να γίνουν οι επίσημοι συνεχιστές Βυζαντίου-Ορθοδοξίας. Τι να σας πω;George_V έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:07Προκειται περι υπουλης επιθεσεως οχι στο προσωπο του Πατριαρχη αλλα στο θεσμο.
Κανουν undermine τον θεσμο για να υποσκαψουν τη θεση του και την επιρροη του.
Πολιτικα παιχνιδια ψυχροπολεμικου τυπου.
Εδω το 1948 ολοκληρος Πατριαρχης ξηλωθηκε γιατι κατηγορηθηκε ως Σοβιετικος πρακτορας (δεν ηταν αλλα ο χαρακτηρας του ηταν τετοιος) για να αντικατασταθει απο Αμερικανοφιλο Πατριαρχη.
Για τις φιλίες οκ

Αδελφέ, εγώ δεν το πήγα τόσο μακρυά οκ, για το σήμερα μίλαγα

- George_V
Το ολο ζητημα ειναι αν αναγνωριζονται ως εγκυρες οι χειροτονιες σχισματικων η αιρετικων.Saturn έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 15:44Ρε συ Γεώργιε, δεν θυμάμαι τώρα να αναφέρω αναλυτικά πώς έγινε όλη φάση , υπάρχουν πολλά μέσα, αλλά δεν τρελάθηκαν να λένε αυτοί που ξέρουν οτι κατα παράβαση κανόνων έγινε ό,τι έγινε.
Αλλά έτερον εκάτερον
Και σε αυτο εχει δοθει απαντηση απο τον 4ο αιωνα
Απλα ο καθενας φοράει τα Ρωσικα η τα Δυτικα γυαλια του και επιλεγει τι κρινει καλυτερο και τι τον συμφέρει καλυτερα απο τα δυο να υποστηριξει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δηλαδή, τώρα, γιατί ιερείς και θεολόγοι-δεν σου μιλάω γι αυτούς που ειναι μέσα στις "αυλές" ή στα "πράγματα"- να θέλουν να φοράνε γυαλιά κατα προτίμηση?
Δεν νομίζω οτι ήταν σχισματικό ή αιρετικοί απλώς, αλλά πάω πάσο γιατί δεν τα θυμάμαι λεπτομερώς
- George_V
Ο Ντενισενκο ας πουμε ηταν ξεκαθαρα σχισματικος.
Γι αυτό σου λέω, εσύ τα ξέρεις και τα θυμάσαι με λεπτομέρειες, εγώ όχι. Τα είχα διαβάσει, και απο τους μεν και απο τους δε. Το συμπέρασμα ήταν ότι αχειροτόνητοι και όλη η υπόλοιπη δουλειά, ήταν φουλ αντικανονική . Και εμπλέκοντο προφανώς και άλλοι παράγοντες (αμερικάνικοι).
Εγώ δεν εχω βρίσει ποτέ τον Πατριάρχη...καταλαβαίνω οτι μπορει η θέση του να ειναι εξαιρετικά δύσκολη...ακομα και να απειλείται...και όχι μόνο αυτός...αλλά..Γεώργιε, στα θέματα Πίστεως...
Αλλά όταν δεν γνωρίζεις από μόνος σου, ρωτάς και εμπιστεύεσαι εκεί που ξέρεις (πολύ καλά) οτι μπορείς να εμπιστεύεσαι (φαντάζομαι εσύ, μπορείς να με καταλάβεις τί λέω)
Τεσπα, δεν μου απάντησες και στη άλλη μου ερώτηση
Εγώ δεν εχω βρίσει ποτέ τον Πατριάρχη...καταλαβαίνω οτι μπορει η θέση του να ειναι εξαιρετικά δύσκολη...ακομα και να απειλείται...και όχι μόνο αυτός...αλλά..Γεώργιε, στα θέματα Πίστεως...
Αλλά όταν δεν γνωρίζεις από μόνος σου, ρωτάς και εμπιστεύεσαι εκεί που ξέρεις (πολύ καλά) οτι μπορείς να εμπιστεύεσαι (φαντάζομαι εσύ, μπορείς να με καταλάβεις τί λέω)
Τεσπα, δεν μου απάντησες και στη άλλη μου ερώτηση
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
κατά τα άλλα μιλάμε για θρησκεία υποτίθεται κι όχι για πολιτικήΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 18:53Δε χρειαζόταν να δώσουν λεφτά στο Βαρθολομαίο.Εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου του βρίσκεται στις ΗΠΑ είναι λογικό
να ευθυγραμμίζεται με αυτές.Άσε που οι Μοσχοβίτες παπάδες είναι ανταγωνιστές στην απόκτηση εξουσίας μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας.
ε ρε πστη και να έβλεπε ο Χριστός τη κατάντια των φερόμενων ως εκπρόσωπών του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Γιατί, νομίζεις οτι δεν βλέπει?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 16:13κατά τα άλλα μιλάμε για θρησκεία υποτίθεται κι όχι για πολιτικήΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑11 Μαρ 2025, 18:53Δε χρειαζόταν να δώσουν λεφτά στο Βαρθολομαίο.Εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου του βρίσκεται στις ΗΠΑ είναι λογικό
να ευθυγραμμίζεται με αυτές.Άσε που οι Μοσχοβίτες παπάδες είναι ανταγωνιστές στην απόκτηση εξουσίας μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας.
ε ρε πστη και να έβλεπε ο Χριστός τη κατάντια των φερόμενων ως εκπρόσωπών του
- George_V
Γιατι νομιζεις οτι δεν φορανε?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 20 Απαντήσεις
- 681 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
18 Φεβ 2025, 10:17
-
-
Νέα δημοσίευση Ένα μεγάλος, αντίπαλος οπωσδήποτε αλλά μεγάλος, ομιλεί εκ του τάφου
από Maspoli » 08 Απρ 2024, 11:00 » σε Διεθνής πολιτική - 82 Απαντήσεις
- 2875 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian
20 Απρ 2024, 10:23
-
-
- 89 Απαντήσεις
- 2951 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
04 Απρ 2025, 23:52