2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: 2019 vs 2025. Πόσο χειρότερα είναι η χώρα;
nrg έγραψε: ↑15 Μαρ 2025, 10:00Επί Κούλη όλοι οι άλλοι έχουν απογειωθεί, εκτός από την Τσεχία που παίζει και σε άλλο επίπεδο.
Η Τουρκία μας προσπέρασε με άνεση και μας αποχαιρετά και η Βουλγαρία σύντομα θα μας περάσει.
Και φταίει η αριστερίλα... Με την ΝΔ να είναι πρώτη και με διαφορά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Ψηφίσατε το κόμμα που αποδεδειγμένα μαζί με ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα,
το κόμμα που χρωστά 500 εκατ.,
το κόμμα που βρίσκεται πίσω από κάθε σκάνδαλο και ρεμούλα.
Και τώρα κλαίτε γιατί είμαστε στον πάτο;
Μα ... αυτό ακριβώς ψηφίσατε... Ψηφίσατε τον πάτο και πήρατε τον πάτο.
GDP per capita in PPS
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... le?lang=en

Δείτε τώρα και τα μαλακιστήρια να εξηγούν λίγο-πολύ πως έτσι ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία της χώρας από το 1940, ή και νωρίτερα ακόμα. Η ΝΔ ξεκινάει το αφήγημα ότι αν δεν υπήρχε η ίδια, τώρα θα ζούσαμε στα δέντρα και θα τρώγαμε κάμπιες και βολβούς. Δηλαδή ο κόσμος πρέπει να είναι κι ευχαριστημένοι που τους γλίτωσαν από μια τέτοια μοίρα.
Φυσικά, μόλις έρθει ο επόμενος (όποιος κι αν είναι αυτός), θα πουν αμέσως πως ΕΚΕΙΝΟΣ κατέστρεψε τη χώρα (ακόμα κι αν δεν θα έχει προλάβει να κυβερνήσει ούτε χρόνο).
Φυσικά, μόλις έρθει ο επόμενος (όποιος κι αν είναι αυτός), θα πουν αμέσως πως ΕΚΕΙΝΟΣ κατέστρεψε τη χώρα (ακόμα κι αν δεν θα έχει προλάβει να κυβερνήσει ούτε χρόνο).
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
nrg έγραψε: ↑15 Μαρ 2025, 10:00Επί Κούλη όλοι οι άλλοι έχουν απογειωθεί, εκτός από την Τσεχία που παίζει και σε άλλο επίπεδο.
Η Τουρκία μας προσπέρασε με άνεση και μας αποχαιρετά και η Βουλγαρία σύντομα θα μας περάσει.
Και φταίει η αριστερίλα... Με την ΝΔ να είναι πρώτη και με διαφορά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Ψηφίσατε το κόμμα που αποδεδειγμένα μαζί με ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα,
το κόμμα που χρωστά 500 εκατ.,
το κόμμα που βρίσκεται πίσω από κάθε σκάνδαλο και ρεμούλα.
Και τώρα κλαίτε γιατί είμαστε στον πάτο;
Μα ... αυτό ακριβώς ψηφίσατε... Ψηφίσατε τον πάτο και πήρατε τον πάτο.
GDP per capita in PPS
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... le?lang=en
Μάλλον θα φταίει η αριστεριλα.
Οι άνθρωποι είναι ψυχιατρικές περιπτώσεις.
Ο άλλος σου λέει πάει σκατά το πράγμα, αλλά 3 φορές τους ψήφισα και θα τους ξαναψηφίσω.
Για δέσιμο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια λόγω των εισροών του Ταμείου Ανάκαμψης και της τουριστικής άνθησης που αποτελεί διεθνές φαινόμενο.Όμως η ανάπτυξη αυτή δε φαίνεται να ευνοεί τα λαϊκά στρώματα των οποίων η ευημερία περιορίζεται από τον πληθωρισμό και τους χαμηλούς μισθούς.Είναι αμφίβολο τι θα γίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης όταν λήξει,αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ευρώπης τότε όσον αφορά τον τουρισμό είναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση και η Ελληνική αγορά κινούνται με βάση το σενάριο που λέει ότι οι τουριστικές ροές θα αυξάνονται συνεχώς.Κανείς δεν έχει σκεφτεί πως ο τουρισμός όπως και κάθε κλάδος υπόκειται στο νόμο της οικονομίας που λέει πως ότι ανεβαίνει κατεβαίνει.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Καλά και οι ΤσεχοΠολωνοί αναπτύχθηκαν επειδή έγιναν το Ελντοράντο της Γερμανικής βιομηχανίας λόγω θέσης και χαμηλών μισθών.Με τους δασμούς του Τραμπ και με τον γαλλογερμανικό άξονα να αγκομαχάει θα ξεβολευτούν κάπως.
- hellegennes
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 16:43hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 15:25Καταρχήν μια καλή μαγκιά που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι ότι πάντα διορθώνει προς τα πάνω το ποσοστό ανεργίας του περασμένου έτους, έτσι για να φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση. Αυτό που σου μένει βέβαια είναι αυτό το 8,7%, του χρόνου που θα το κάνουν 10% για να φαίνεται ότι έπεσε ούτε θα το θυμάσαι.
Βλέπω ότι εδώ έβαλες για το 2019 το ορίτζιναλ ποσοστό. Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι ήταν 19,5%.
Μια άλλη καλή μαγκιά είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά ανάλυση της στατιστικής. Ποια είναι τα αίτια που αυξάνεται η απασχόληση π.χ. σε ποιους τομείς, αν όντως αυξάνεται η απασχόληση ή είναι πλασματική διαφορά λόγω μετακινήσεων, κτλ.
Ας πούμε, δεν υπάρχει πουθενά ποτέ αναφορά για την απασχόληση ως ποσοστό του πληθυσμού. Αν το θέσεις έτσι, η μείωση της ανεργίας φαντάζει εντυπωσιακά μικρότερη. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσης το 2021 άλλαξε η μεθοδολογία για να μαγειρεύεται καλύτερα ο αριθμός απασχολούμενων.
Πάντως κανείς δεν υποστηρίζει ότι η ανεργία δεν πέφτει, απλά πέφτει από το 2013 και πέφτει εξαιτίας κυρίως της αύξησης του τουρισμού, που είναι ένα διεθνές φαινόμενο βολικό για εμάς. Να 'ναι καλά τα σόσιαλ.
Έχει όμως σημασία και η ποιοτική διαβάθμιση της απασχόλησης. Μεγάλο μέρος της απασχόλησης είναι ΕΕ, απλήρωτη εργασία, εποχιακοί, μερικώς απασχολούμενοι και εκπαιδευόμενοι. Τι μέρος ακριβώς τρέχα-γύρευε, γιατί η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει απλά ένα δελτίο της πούτσας χωρίς ανάλυση, όπως προείπα.
'Ετσι είναι όλα σου τα επιχειρήματα. Μωρουδιακές αντιδράσεις επειδή δεν έχεις κάτι να αντιπαρατάξεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- hellegennes
Πω, πω, πόσες φορές θα την πεις αυτήν την 100% άκυρη μαλακία;πατησιωτης έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 17:05H ακρίβεια είναι παγκόσμια και οφείλεται στον πληθωρισμό λόγω κοπής χρήματος για να πληρώνεται ο κόσμος και να κάθεται στα λοκντάουν και στον πόλεμο μετά.
Τι είναι ο πληθωρισμός; Νόμος του σύμπαντος που συνδέεται με σταθερές;
Κατάλαβε κάτι, για τελευταία φορά. Για να αυξηθεί ο πληθωρισμός λόγω κοπής χρήματος απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ΑΥΞΗΘΕΙ το χρήμα που κυκλοφορεί. Είναι 100% αδύνατον να υπάρξει πληθωρισμός από κοπή χρήματος όταν το ΑΕΠ μειώνεται. Δεν γίνεται να πιέζει τις τιμές προς τα πάνω όταν υπάρχει μικρότερη ζήτηση.
Debunked once again.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πρώτον και κύριον είναι ότι πιπιπλίζει μια τρισμέγιστη μαλακία, ότι ο πληθωρισμός οφείλεται στο ότι δόθηκε χρήμα για να τρώνε όλοι με χρυσά κουτάλια. Δηλαδή πόσο πιο delusional;Green Dragon έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 17:15Πατησιώτη άσε το δούλεμα, η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι έξω, μόνο ένα κομμάτι δικαιολογείται από εξωτερικούς παράγοντες.
Έγραψα πιο πάνω ποιό είναι το σύστημα Μητσοτάκη: Ακρίβεια -> αύξηση εσόδων ΦΠΑ -> ταχεία μείωση χρέους -> κάνω τον καλό έξω για να πάρω θέση καρεκλοκένταυρου των Βρυξελλών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θύμησε μου τι βαθμίδα είχαμε(και πως τις ανεβαίναμε), όταν οδευαμε με βήμα γοργο προς τα βράχια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Επίσης είναι ψέματα. Δεν αυξήθηκε το ΑΕΠ, αυξήθηκαν οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερους φόρους. Όταν η κιλοβατώρα αυξάνεται από τα 10 λεπτά στα 25, αυτό δεν είναι αύξηση της παραγωγής, είναι αύξηση του κόστους ζωής που αντικατοπτρίζεται στο ΑΕΠ σαν απόλυτος αριθμός αλλά δεν δηλώνει ανάπτυξη.Green Dragon έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 20:21Καλή σοφιστεία αλλά δεν πιάνει σε μένα. Έπιασες φοροδιαφυγή μπράβο καλά έκανες. Τι θα κάνεις τα λεφτά όμως; Όλα στο χρέος ακόμα και πολύ πέραν των υποχρεώσεων;;;πατησιωτης έγραψε: ↑14 Μαρ 2025, 17:41Αύξηση φόρων = αύξηση φορολογικών συντελεστών.
Αύξηση φορολογικών εσόδων χωρίς αύξηση φορολογικών συντελεστών = αύξηση λόγω αύξησης του ΑΕΠ και πάταξης φοροδιαφυγής.Βέβαια και η φοροδιαφυγή στην αγορά είναι.
Επίσης αντικατοπτρίζεται στους φόρους γιατί από 1,3 λεπτά ΦΠΑ ανά κιλοβατώρα πάμε στα 2,8.
Αυτό είναι αύξηση φορολογίας χωρίς να αυξηθεί ο συντελεστής. Δεν το λες καν καλή σοφιστεία, το λες κατευθείαν κλοπή γιατί το κράτος έχει την ικανότητα να ελέγχει ΚΑΙ την τιμή της κιλοβατώρας αν θέλει και το καθεστώς ΦΠΑ στην ενέργεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε σχέση με το 2019
- Είνια χειρότερα για τους Δ/Υ μια που έχασαν πάνω από 30-40 % της αγοραστικής τους δύναμης
- Είναι χειρότερα για τους Ι/Υ χωρίς ιδιόκτητο σπίτι μια που τα ενοίκια πήγαν 60% πάνω και οι μισθοί τους στην καλύτερη 20%.
- Είναι περίπου στα ίδια για Ι/Υ με ιδιόκτητο σπίτι. Έχουν αυξήσει το μισθό του ονομαστικά, αλλά τους τον έχει φάει σε μεγάλο βαθμό ο πληθωρισμός. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να βρουν πιο εύκολα καλύτερη δουλειά.
- Είναι καλύτερα για ανέργους μια που είναι πολύ εύκολο να βρεις δουλειά. Βέβαια αν βρεις δουλειά δεν θα μπορείς να επιβιώσεις, κάτι που μπορούσες να κάνεις το 2019.
- Είναι πολύ καλύτερα για εισοδηματίες ακινήτων μια που τα σαπάκια τους υπερδιπλασιάσαν την αξία τους, και γδέρνουν ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν με παράλογα ενοίκια.
- Είνια χειρότερα για τους Δ/Υ μια που έχασαν πάνω από 30-40 % της αγοραστικής τους δύναμης
- Είναι χειρότερα για τους Ι/Υ χωρίς ιδιόκτητο σπίτι μια που τα ενοίκια πήγαν 60% πάνω και οι μισθοί τους στην καλύτερη 20%.
- Είναι περίπου στα ίδια για Ι/Υ με ιδιόκτητο σπίτι. Έχουν αυξήσει το μισθό του ονομαστικά, αλλά τους τον έχει φάει σε μεγάλο βαθμό ο πληθωρισμός. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να βρουν πιο εύκολα καλύτερη δουλειά.
- Είναι καλύτερα για ανέργους μια που είναι πολύ εύκολο να βρεις δουλειά. Βέβαια αν βρεις δουλειά δεν θα μπορείς να επιβιώσεις, κάτι που μπορούσες να κάνεις το 2019.
- Είναι πολύ καλύτερα για εισοδηματίες ακινήτων μια που τα σαπάκια τους υπερδιπλασιάσαν την αξία τους, και γδέρνουν ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν με παράλογα ενοίκια.
- hellegennes
Περίεργο, γιατί αυτό που λες δεν συμβαδίζει ούτε με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ. Η εστίαση είναι 4,1% πάνω από το 2015 σε κύκλο εργασιών, με τις τιμές να έχουν πρακτικά διπλασιαστεί από τότε. Για φουλ κάτω μοιάζει, όχι φουλ πάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Poll:Ποσο κοσμο θα εχει στις 28 Φλεβαρη 2025 στο Συνταγμα;
από SeaHawk » 11 Φεβ 2025, 19:54 » σε Εσωτερική Πολιτική - 145 Απαντήσεις
- 3411 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
28 Φεβ 2025, 19:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο άχρηστη χώρα είμαστε, ξανά νέα ταυτότητα.
από whisper » 23 Οκτ 2024, 20:45 » σε Εθνικά Θέματα - 6 Απαντήσεις
- 326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
23 Οκτ 2024, 21:02
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 176 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
01 Απρ 2025, 14:31
-
-
Νέα δημοσίευση Κάθε χρόνο και χειρότερα,όλα καλά θα πάνε.ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
από Μαδουραίος » 12 Ιουν 2024, 13:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
12 Ιουν 2024, 13:06
-