εμείς οι νυχτόβιοι Σαλονικιοί στα '80ς το λέγαμε πάντα «πάμε για σούπα;»
εγώ έτρωγα πάντα μαγειρίτσα, που γουστάρω κάργα, και ποτέ πατσά.
επείσης έπαιζε πολύ κοτόσουπα και ο πατσάς ήταν απλά μία απ'τις «σούπες».

σουπα ειναι ο ψιλοBill Hicks έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 17:48
Σου'πα γιατί, αλλά το ξέχασες.Bill Hicks έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 17:48
αυτο ειναι για εμας το αστείο, εκείνοι θα την λέγανε σέπα.
Εγώ έλεγα, πάω για πατσά, κι εννοούσα ως τα 30 μου, θα φάω τρία πιάτα πατσά. Ενίοτε έτρωγα και μαγειρίτσα. Πατσά έφαγα πρώτη φορά σε ηλικία 19 ετών, και έγινα φανατικός. Δεν πήγαινα για πατσά μόνο μετά από ξενύχτι, αλλά και την ημέρα. Μετά τη δουλειά για πατσά. Ακόμα και τώρα όταν περνάω από πατσατζίδικο μπορεί να μπω να χτυπήσω έναν. Εδώ που ζω περνάω από Τούρκους που κάνουν πατσά-σκεμπέ, και χτυπάω. Ένα πατσαδάκι είναι πάντα χρήσιμο, ισιώνει το είναι μας. Η μόνες σούπες που τον χτυπούν στα ίσα είναι η μαγειρίτσα και η πορτογαλική ψαρόσουπα ή η μπουγιαμπέσα, ή η κακαβιά η νησιώτικη. Βραστά μοσχάρια κ.λπ. είναι δεύτερη λίγκα.Bill Hicks έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 17:48
λατρεία το φαστφουντάδικο με σάντουιτς (!) συκωτάκια πουλιών στα Ηλύσια!vantono έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 17:55συκωτάκια κοτοπουλουSpoilerShowΜαγειρίτσα ειναι τρομερή σε μια προχωκαγκούρικη βερσιον που φτιαχνω, μεSpoilerShow, κρεας κοτοπουλο ψιλοκομμένο και τζιντζερ.
Πατσας ειναι αηδια και ανθυγιεινή αηδία. Να πω να ηταν τιποτα φουλ υγιεινο τουλαχιστον που δεν πρεπει να λειπει απο τη διατροφή σου οκ, το 'τρωγα/ρούφαγα με ενα μανταλάκι στη μυτη.
Αυτη η μαλακια ειναι και τιγκα στο λιπος, λιγες ωριτσες να το αφησεις εξω, χωρις καν να το βαλεις ψυγειο, και εχει γινει σαν τη λιμνη της Καστοριάς το χειμωνα. Το ανακατευεις λιγο και το χρησιμοποιείς και για στοκαρισμα.