hellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 22:24
Αλλά όχι, ο γύρος δεν είναι σάντουιτς γιατί θα πάθετε κάτι αν το αποδεχτείτε ότι σε όλον τον κόσμο αυτό το πράγμα λέγεται σάντουιτς, αν και είναι το ίδιο ακριβώς με τον ντονέρ και με 100 άλλα παρόμοια είδη σάντουιτς που όλα έχουν το δικό τους όνομα αλλά αν σε ρωτήσουν τι είναι το ντονέρ ή το σαγουάρμα ή ο γύρος, η απάντηση είναι "σάντουιτς", όπως αν σε ρωτήσουν τι είναι ο σκύλος η απάντηση είναι "ζώο".
Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Τοπικισμός είναι να λυσσάς, όπως εσύ, κακή ώρα, που ο ορισμός που θέλεις να δώσεις δεν είναι παγκόσμιος. Η υπόλοιπη υφήλιος λυπάται, αλλά ο γύρος, όπως το μπέργκερ, όπως το κλαμπ, όπως το ντονέρ, όπως τα σαμπ, είναι σάντουιτς.-
Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα συνέχιζες τις επικές μαλακίες, αφού, λόγω υπέρμετρου εγωϊσμού (ιδιότητά σου καλώς εγνωσμένη στο φόρουμ εδώ και 15 χρόνια), σου είναι αδύνατον να αποδεχθείς ακόμα και το παραμικρό λαθάκι.
Αλλά έχει πλάκα ρε συ Χέλη...πραγματικά έχει πλάκα να παραολουθεί κανείς τις ακροβασίες σου...
hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 14:57
Αλλά αν σε ρωτήσει κάποιος τι είναι ο γύρος, ε, η απάντηση είναι ότι ο γύρος είναι σάντουιτς.
Ώστε ο γύρος είναι σάντουιτς. Αυτό δηλώνεις, νέτα σκέτα, χωρίς καμία άλλη επεξήγηση...
Αλλά όταν πέφτει το ματσούκι...
Λοξίας έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 17:57
Το ΛΚΝ λέει:
γύρος ο II. κομμάτια από χοιρινό κρέας, που τους δίνουν κωνικό περίπου σχήμα, τα ψήνουν σε ειδική σούβλα και τα σερβίρουν τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
Δηλαδή, με την λέξη γύρος, χαρακτηρίζεται το έδεσμα και ΟΧΙ ο τρόπος που σερβίρεται.
...ο Ρίζος τα γυρίζει.
hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2025, 22:35
Γύρος λέγεται και το έδεσμα από μόνο του
και η μορφή του σε σάντουιτς.
Ααα, τώρα ο γύρος είναι και το έδεσμα και η μορφή του σε σάντουιτς...
Δηλαδή,
"με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω"
Αυτό είναι η κωλοτούμπα, αυτό ακριβώς.
Μετά την τσαχπίνικη κωλοτούμπα σου, η προσπάθειά σου να μου προσάψεις τοπικισμό, είναι επίσης αστεία.
Να, γαϊδαράκο μου, πες και άλλον πετεινό κεφάλα.
Στα ούμπαλά μου πως το λένε οι νότιοι, στα αποτέτοια μου πως το λένε οι βόρειοι και στα παπάρια μου πως το λένε δυτικά του Γκρήνουϊτς...
Αυτό που έχει ουσία αλλά και πλάκα, είναι να βλέπω/διαβάζω για χιλιοστή εκατοστή εβδόμη φορά, άλλη μια επίδειξη ξερολισμού εκ μέρους σου.
Ξέρεις, υπάρχουν αυτοί που:
"όλες τους οι γνώσεις, είν' οι φήμες κι οι διαδόσεις, που ακούν" (που λέει και ο στίχος του Αρανίτση)...
Αυτοί είναι για φάπες...
Αλλά υπάρχουν και αυτοι, που έχουν μία σχετική μόρφωση, έχουν ένα πτυχίο αλλά (αυτό το καταραμένο
αλλά), την έχουν δει παντογνώστες και πανεπιστήμονες. Αυτούς τους κάνεις χάζι για να περνάει η ώρα, για πασατέμπο.
"Χαζεύεις" όντως, όταν διαβάζεις πως ο πανεπιστήμων "
έχει βρει πολλά λάθη στον Μπαμπινιώτη" ή πως "
ο Τραχανάς (ο καθηγητής) γράφει μαλακίες"
Και ειδικός γλωσσολόγος ρε συ Χέλη; Και ειδικός στην κβαντομηχανική; Πόσα άλλα ταλέντα κρύβεις ρε ατιμούτσικο;
Η δε προσπάθειά σου να απαξιώσεις, μετά το λεξικό της Ακαδημίας,
ΚΑΙ το ΛΚΝ, είναι τραγική.
Πρέπει να είσαι πολύ εκνευρισμένος...
Δεν θα σε μάθω τώρα ρε συ Χέλη.