Γιατί το λένε σάντουιτς;
Re: Γιατί το λένε σάντουιτς;
Ιδεολογική προσέγγιση μετασχηματισμού του σάντουιτς σε πιτόγυρο με κοινωνιολογικές προσεγγίσεις και σημεία αυταναφοράς.
Γίνεται και τίτλος διδακτορικής διατριβής.
Γίνεται και τίτλος διδακτορικής διατριβής.
- Καραμελίτσα
Δηλαδή ο αθηναϊκός πολιτιστικός ιμπεριαλισμός καταστρέφει ανεπανόρθωτα την ντοπιολαλιά σας.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 16:10Μα δεν λέμε πουθενά στην Θεσσαλονίκη πως γύρος=σάντουιτς.
Γύρος είναι το συγκεκριμμένο κρέας, όπως το σουτζουκάκι είναι σουτζουκάκι, το σουβλάκι είναι σουβλάκι, το μπιφτέκι μπιφτέκι. Όταν μπαίνει σε ψωμί λέμε ένα σάντουιτς με γύρο, με σουβλάκι κ.ο.κ . Αν και πλεον σπανιως ακουω να λενε ενα σαντουιτς με γυρο, οι περισσοτεροι θα πουν πιτα με γυρο ή ψωμακι με γυρο
Z
Μα εάν λέγατε το σουβλάκι σουβλάκι και όχι καλαμάκι (άλλη μαλακία κι αυτή) δεν θα γινόταν αυτή η μανούρα εξαρχής, αλλά τέτχοιοι είσθε, γαμώ τις λεμονίτες μου.Λοξίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 18:46Ε άμα λέμε αυτό, τότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;sys3x έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 18:09Αυτό λαίμαι, αυτά όντωστ είναι και λογικά και κατανοητά και έτσι τα ζητάμε δω χάμου, μα το να λες ολόκληρο το σάντουιτς σουβλάκι (σουβλάκι ολόκληρο το σάντουιτς μλκ μου) είναι συνεκδοχικά και επιεικώς γτπ. Και άντε ρε πστ, το λες όπως το λες, τι κουνάς και το δάχτυλο, πόσο δηλαδή.
Εκτός αν πρέπει να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε συνεκδοχή. Ήγουν, αν σου πω ότι
"χτες πήρα την ρόδα και την έκανα για το εξοχικό", να μου κουνήσεις το δάχτυλο διότι "μα ρόδα ολόκληρο το αυτοκίνητο μλκ μου".
Και θα το κουνήσεις αμα σου πω
"μα τι βόδι είσαι μωρ' αδερφάκι μου", έτσι; Φυσικά διότι "μα βόδι ολόκληρος άνθρωπος αφού;"
Και που να σου πω
"και τράβηξε το σίδερο και του άνοιξε δυο κουμπότρυπες"...εκεί θα βγάλεις φλύκταινες, ε;
Μα "σίδερο ολόκληρο πιστόλι και πως γίνεται το πιστόλι να ανοίγει κουμπότρυπες; δεν είναι ραπτομηχανή αφού"...
Και remember...το δάχτυλο κινείται από τον Νότο προς τον Βορρά αλλά και τούμπαλιν.

SpoilerShow

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
χμ εσυ απο Πυργο δεν εισαι?Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 19:12Δηλαδή ο αθηναϊκός πολιτιστικός ιμπεριαλισμός καταστρέφει ανεπανόρθωτα την ντοπιολαλιά σας.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 16:10Μα δεν λέμε πουθενά στην Θεσσαλονίκη πως γύρος=σάντουιτς.
Γύρος είναι το συγκεκριμμένο κρέας, όπως το σουτζουκάκι είναι σουτζουκάκι, το σουβλάκι είναι σουβλάκι, το μπιφτέκι μπιφτέκι. Όταν μπαίνει σε ψωμί λέμε ένα σάντουιτς με γύρο, με σουβλάκι κ.ο.κ . Αν και πλεον σπανιως ακουω να λενε ενα σαντουιτς με γυρο, οι περισσοτεροι θα πουν πιτα με γυρο ή ψωμακι με γυρο
Αφού σε καλάμι ήταν περασμένο το κρέας ρε μπαγλαμά. Πώς να το πούνε; Φλογέρα;
- Καραμελίτσα
Ξυλάκι, λογχίτσα, ραβδάκι.
Z
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ρε συ, το τυλιχτό είναι πιο πρακτικό, το ψωμάκι θα ξεχειλίζει από τα πλάγια.Λοξίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 17:53Και πολύ καλά ζητούσαν και έκαναν. Αφού βάζουμε γύρο σε πίτα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην τον βάλουμε και σε ψωμάκι.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 17:43Και μόλις επιβεβαιωσα πως δεκαετια 60 στην Θεσσαλονίκη όταν πηγαίναν στο ψητοπωλειο Ξενοφων ζητουσαν σαντουιτς με γυρο δηλαδη το ψωμακι με γυρο, περιειχε ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα. Οχι πατάτες.
"Ένα σάντουϊτς με γύρο", "μία πίτα με γύρο", είναι δύο απόλυτα κατανοητά και λογικά αιτήματα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Ο μερακλής πρέπει να ήταν ο Αίαντας , αλλά δεν ήταν καλός ψήστης και τον "ρίξανε" για τα όπλα του Αχιλλέα και μετά μέθυσε κλπ
Άσχετοι οι Αχαιοί που χρησιμοποιούσαν καλαμάκια που ρουφαν
Μην τα δει ο Συς γιατί αλίμονο τους
Μίστυλλον τ αρα ταλλα και αμφ οβελοισιν επειραν ωπτηκαν τε περιφραδέως ερυσαντο τε παντα αυταρ επει παυεαντο πονου τετύκοντό τε δαιτα δαινυντο
Σουβλάκι λέμε

Σουβλάκι λέμε

Όχι ρε συ, μια χαρά είναι. Έχω φάει αρκετές φορές και μάλιστα θέλω το ψωμάκι ψημένο...Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 20:38Ρε συ, το τυλιχτό είναι πιο πρακτικό, το ψωμάκι θα ξεχειλίζει από τα πλάγια.Λοξίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 17:53Και πολύ καλά ζητούσαν και έκαναν. Αφού βάζουμε γύρο σε πίτα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην τον βάλουμε και σε ψωμάκι.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 17:43Και μόλις επιβεβαιωσα πως δεκαετια 60 στην Θεσσαλονίκη όταν πηγαίναν στο ψητοπωλειο Ξενοφων ζητουσαν σαντουιτς με γυρο δηλαδη το ψωμακι με γυρο, περιειχε ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα. Οχι πατάτες.
"Ένα σάντουϊτς με γύρο", "μία πίτα με γύρο", είναι δύο απόλυτα κατανοητά και λογικά αιτήματα.
.

Πάντως σχετικά με μπεργκεραδικα κλπ.
Στο Πειραιά το American Toast House είναι από τα τέλη του 60 και λειτουργεί ακόμη
Στο Πειραιά το American Toast House είναι από τα τέλη του 60 και λειτουργεί ακόμη
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Communio Sancta
Θρυλικό μαγαζί. Μετά το φροντιστήριο έκανα στάση για club και για ζαμπονοσαλάτα. Σημάδεψε την εφηβεία μας.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
Σουβλάκι βρε μπιμπίπ, σουβλάκι, σουβλάκι το σουβλάκι όμως όχι όλο το σαντουίτς γαμώ τα πουρουφάν μου μέσα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Communio Sancta
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου έλεγε, πάνε πάρε 2-3 ξυλάκια να φάμε.

ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 9 Απαντήσεις
- 1266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτά που λένε, και αυτά που δε λένε....
από Maspoli » 12 Μαρ 2024, 17:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
14 Μαρ 2024, 13:11
-