Η Μαλαματίνα δεν είναι ρετσίνα, είναι δηλητήριο που την πίνουν κάφροι.
Γιατί το λένε σάντουιτς;
- Communio Sancta
Re: Γιατί το λένε σάντουιτς;
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
Παιδάκια γραφτε:
- σίγμα, όμικρον, ύψιλον, βήτα, λάμδα, άλφα, κάπα, ιώτα
Όλο μαζί;
- Sandwich κυρια
- Communio Sancta
Εγώ βάζω το όποιο είδος κρέατος -γύρο, ή καλαμάκι, ή μπιφτεκάκι- και ντομάτα, κρεμμύδι, αν έχουν σπιτική σάλτσα, και τζατζίκι, και μαϊδανό αλάτι, και πιπέρι. Πάντως όχι πατάτες, ανέχομαι περισσότερο τη ρώσσικη σαλάτα στο σουβλάκι από τις τηγανητές πατάτες. Μου στουμπώνουν την πίτα.jason0 έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 22:54Έλα ρεΛευκός Λύκος έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 22:48Δεν έχω πετύχει μαγαζί που να ρωτάει να σε βάλουν τζατζίκι πάντως.
Εγώ δεν παίρνω απ όλα αλλά καμιά 10αρια φορές που πηρα οι μισοί μου έβαλαν ντομάτα-πατατα-κετσαπ-μουσταρδα και οι άλλοι μισοί με ρώτησαν αν θέλω και τζατζίκι
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Η ρετσίνα γίνεται κατά βάσιν με σταφύλια ποικιλίας Σαββατιανό. Αυτό παραδοσιακά καλλιεργούνταν στην Αττική, στην Βοιωτία, και στην Νότια Εύβοια. Κατά σύμπτωση σε αυτές οι περιοχές υπάρχουν Αρβανίτες. Η καλύτερη ρετσίνα ήταν η Θήβη. Στην Πάτρα η Αχαϊα Κλάους έβγαζε ρετσίνα αλλά ήταν άθλια, το ίδιο και κάτι Κρητικές. Παλιά έπινα και Γεωργιάδη αλλά και μια Καβαλιώτικη που μου διαφεύγει το όνομα. Κυκλοφορούσε σε μεγάλο μπουκάλι.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Communio Sancta
Σαββατιανό ή Ροδίτη. Αυτά είναι κυρίως μεσόγεια σταφύλια. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τόσο ισχυρή παράδοση, η ρετσίνα είναι κυρίως αττικό προϊόν.Σπύρος έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 23:58Η ρετσίνα γίνεται κατά βάσιν με σταφύλια ποικιλίας Σαββατιανό. Αυτό παραδοσιακά καλλιεργούνταν στην Αττική, στην Βοιωτία, και στην Νότια Εύβοια. Κατά σύμπτωση σε αυτές οι περιοχές υπάρχουν Αρβανίτες. Η καλύτερη ρετσίνα ήταν η Θήβη. Στην Πάτρα η Αχαϊα Κλάους έβγαζε ρετσίνα αλλά ήταν άθλια, το ίδιο και κάτι Κρητικές. Παλιά έπινα και Γεωργιάδη αλλά και μια Καβαλιώτικη που μου διαφεύγει το όνομα. Κυκλοφορούσε σε μεγάλο μπουκάλι.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Ο Ροδίτης καλλιεργείται και αλλού πχ Αχαϊα. Όμως άποψή μου είναι ότι δεν ταιριάζει σε ρετσίνα. Έτσι χάλασαν απ´ ότι κατάλαβα στο παρελθόν την ρετσίνα Θήβη.Communio Sancta έγραψε: ↑02 Απρ 2025, 00:00Σαββατιανό ή Ροδίτη. Αυτά είναι κυρίως μεσόγεια σταφύλια. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τόσο ισχυρή παράδοση, η ρετσίνα είναι κυρίως αττικό προϊόν.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Communio Sancta
Ένας μαρουσιώτης φίλος έκανε Ροδίτης με Σαββατιανό ρετσινωμένο και έβγαινε κεχριμπάρι.Σπύρος έγραψε: ↑02 Απρ 2025, 00:16Ο Ροδίτης καλλιεργείται και αλλού πχ Αχαϊα. Όμως άποψή μου είναι ότι δεν ταιριάζει σε ρετσίνα. Έτσι χάλασαν απ´ ότι κατάλαβα στο παρελθόν την ρετσίνα Θήβη.Communio Sancta έγραψε: ↑02 Απρ 2025, 00:00Σαββατιανό ή Ροδίτη. Αυτά είναι κυρίως μεσόγεια σταφύλια. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τόσο ισχυρή παράδοση, η ρετσίνα είναι κυρίως αττικό προϊόν.
ειναι σιγουρο αυτο;Communio Sancta έγραψε: ↑02 Απρ 2025, 00:00Σαββατιανό ή Ροδίτη. Αυτά είναι κυρίως μεσόγεια σταφύλια. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τόσο ισχυρή παράδοση, η ρετσίνα είναι κυρίως αττικό προϊόν.Σπύρος έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 23:58Η ρετσίνα γίνεται κατά βάσιν με σταφύλια ποικιλίας Σαββατιανό. Αυτό παραδοσιακά καλλιεργούνταν στην Αττική, στην Βοιωτία, και στην Νότια Εύβοια. Κατά σύμπτωση σε αυτές οι περιοχές υπάρχουν Αρβανίτες. Η καλύτερη ρετσίνα ήταν η Θήβη. Στην Πάτρα η Αχαϊα Κλάους έβγαζε ρετσίνα αλλά ήταν άθλια, το ίδιο και κάτι Κρητικές. Παλιά έπινα και Γεωργιάδη αλλά και μια Καβαλιώτικη που μου διαφεύγει το όνομα. Κυκλοφορούσε σε μεγάλο μπουκάλι.

σπανιως πινω,αλλα κεχρης ειναι κορυφαια(απο πανω )
μαλιστα με το πιτσι πιτσι σε αυτο το νημα λεω την ανασταση να παρω τον Αφρο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κοκκορας την 02 Απρ 2025, 01:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Καραμελίτσα
Σε επόμενη αυτοψία θα το ανακαλύψω και αυτόCommunio Sancta έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 23:53Η ζαμπονοσαλάτα του υπάρχει ακόμα;Ερμής έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 11:01Και συνεχίζει να σπέρνει.Communio Sancta έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 22:45Θρυλικό μαγαζί. Μετά το φροντιστήριο έκανα στάση για club και για ζαμπονοσαλάτα. Σημάδεψε την εφηβεία μας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
αυτο το πραγμα λεγεται πιτα με γυρο.hellegennes έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 02:15Είσαι όντως τόσο χοντροκέφαλος και δεν καταλαβαίνεις;Λοξίας έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 16:49Έτσι είναι.Sid Vicious έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 16:10Μα δεν λέμε πουθενά στην Θεσσαλονίκη πως γύρος=σάντουιτς.
Γύρος είναι το συγκεκριμμένο κρέας, όπως το σουτζουκάκι είναι σουτζουκάκι, το σουβλάκι είναι σουβλάκι, το μπιφτέκι μπιφτέκι. Όταν μπαίνει σε ψωμί λέμε ένα σάντουιτς με γύρο, με σουβλάκι κ.ο.κ . Αν και πλεον σπανιως ακουω να λενε ενα σαντουιτς με γυρο, οι περισσοτεροι θα πουν πιτα με γυρο ή ψωμακι με γυρο
Φαίνεται όμως ότι δεν είναι υποταγμένη όλη η Γαλατία. Ένα χωριός ακόμα αντιστέκεται στους Ρωμαίους...και δηλώνει γύρος = σάντουϊτς...
Αυτό το πράγμα λέγεται γύρος:
Αυτό το πράγμα ΕΙΝΑΙ τύπος σάντουιτς. Το κρέας που περιέχει είναι γύρος. ΔΕΝ είπα ποτέ και πουθενά ότι το κρέας από μόνο του είναι σάντουιτς.
Αυτά είναι ένα κείμενο στα ελληνικά. Καταλαβαίνεις ελληνικά; Είναι δυνατόν να λες τέτοιες βλακείες; Έχεις ξεμωραθεί;
σε οποιο μαγαζι και αν πας, και παραγγειλεις "εναν γυρο" θα στον φερουν σε πιατο, μεριδα.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 573 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28
-
- 9 Απαντήσεις
- 1266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Αύγ 2024, 16:05
-
-
Νέα δημοσίευση Το κλείνω γιατί νιώθω ντροπή απέναντι στον πελάτη να του ζητάω 5 ευρώ για ένα σάντουιτς
από Frappezitis » 27 Μάιος 2023, 21:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 1300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
27 Μάιος 2023, 21:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτά που λένε, και αυτά που δε λένε....
από Maspoli » 12 Μαρ 2024, 17:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
14 Μαρ 2024, 13:11
-