Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 25 Απρ 2025, 18:22

Δεν βοηθάει η τρομολαγνεία στη διατροφή, ακομα κι αν μιλαμε για ζάχαρη. Μην πέφτετε θύματα των ινφλουενσερς της τσαπού, που την ειδαν gymbros ειδήμονες εν μία νυκτί.

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 27 Απρ 2025, 00:20

vantono έγραψε:
25 Απρ 2025, 18:22
Δεν βοηθάει η τρομολαγνεία στη διατροφή, ακομα κι αν μιλαμε για ζάχαρη.
γνωριζεις τι ποσοστό των τροφίμων στα σ/μ εχουν ζαχαρη?
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 27 Απρ 2025, 00:24

akirav έγραψε:
27 Απρ 2025, 00:20
vantono έγραψε:
Και? Τα μισά τροφιμα που καταναλώνουμε σε ολη μας τη ζωή περιεχουν ζαχαρη, και τα άλλα μισά αλάτι.
Δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε τροφές και συστατικά, αρκεί να τα καταναλώνουμε με μέτρο (αν δεν μας ειναι εφικτό να απέχουμε εντελώς απο αυτα).

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 27 Απρ 2025, 07:04

vantono έγραψε:
27 Απρ 2025, 00:24
akirav έγραψε:
vantono έγραψε:
Και? Τα μισά τροφιμα που καταναλώνουμε σε ολη μας τη ζωή περιεχουν ζαχαρη, και τα άλλα μισά αλάτι.
Δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε τροφές και συστατικά, αρκεί να τα καταναλώνουμε με μέτρο (αν δεν μας ειναι εφικτό να απέχουμε εντελώς απο αυτα).
Δηλαδή να απέχουμε εντελώς αλλά να μην τα δαιμονοποιούμε. Πχ όταν περνάμε απ'το ψυγείο να τους λέμε δυο κουβέντες, να τους κάνουμε λίγο παρέα μη νιώθουν άσχημα αλλά να μην τα τρωμε;

Όλος ο λόγος ύπαρξης του οζεμπικ και της κετο ειναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσο τρώμε, αν μπορούσαμε δε θα υπήρχε επιδημία παχυσαρκίας σχεδόν παγκοσμίως ούτε θα περιμέναμε εσένα να μας δώσεις τη φοβερή λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ "να τρώτε με μετρο βρε" :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 27 Απρ 2025, 12:09

Chilloutbuddy έγραψε:
27 Απρ 2025, 07:04
vantono έγραψε:
27 Απρ 2025, 00:24
akirav έγραψε:

Δηλαδή να απέχουμε εντελώς αλλά να μην τα δαιμονοποιούμε. Πχ όταν περνάμε απ'το ψυγείο να τους λέμε δυο κουβέντες, να τους κάνουμε λίγο παρέα μη νιώθουν άσχημα αλλά να μην τα τρωμε;

Όλος ο λόγος ύπαρξης του οζεμπικ και της κετο ειναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσο τρώμε, αν μπορούσαμε δε θα υπήρχε επιδημία παχυσαρκίας σχεδόν παγκοσμίως ούτε θα περιμέναμε εσένα να μας δώσεις τη φοβερή λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ "να τρώτε με μετρο βρε" :lol:
Ο,τι μπορείς να αποφύγεις χωρίς να το στερείσαι, ας το κάνεις.
Εμένα πχ, σφολιάτες, τυροπιτοειδη, μακαρόνια κτλ δεν με τρελαίνουν, οπότε αν αισθάνομαι πως δεν τα στερούμαι, μου είναι πολύ πιο εύκολο να τηρήσω μια διατροφή χωρις αυτά μέσα.
Και για μια φορά το δίμηνο που θα λιγουρευτω μακαρόνια με κιμά (μόνο έτσι τα τρώω) οκ, θα τα φάω.

Ενώ χωρίς γλυκά πχ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να την παλεύει. Όχι με ζάχαρη απαραίτητα, έστω και απ' αυτά με γλυκαντικά μέσα.

Όταν φτιάχνεις μια διατροφή προσαρμοσμένη πάνω σου, στις συνήθειες και προτιμήσεις σου, που να μη στερείσαι καθόλου ή να στερείσαι όλο και λιγότερα πράγματα, τόσο πιο εύκολο είναι να την τηρείς μακροπρόθεσμα.

Το να κάνεις 3 μήνες κήτο, να στερηθεις τον κωλο σου και όταν τη σταματήσεις να ξαναγίνεις κήτος, δεν αξίζει.
Διότι για τόσο είναι οι εξαντλητικές διατροφές τύπου κήτο, για λίγους μήνες, δεν μπορείς να τις κρατήσεις παραπάνω. Το σώμα ρεταρει μετά.

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 27 Απρ 2025, 15:45

vantono έγραψε:
27 Απρ 2025, 12:09

Το να κάνεις 3 μήνες κήτο, να στερηθεις τον κωλο σου και όταν τη σταματήσεις να ξαναγίνεις κήτος, δεν αξίζει.
Διότι για τόσο είναι οι εξαντλητικές διατροφές τύπου κήτο, για λίγους μήνες, δεν μπορείς να τις κρατήσεις παραπάνω. Το σώμα ρεταρει μετά.
8 χρόνια περ. κετο
τα τελευταίο 2,5 καρνιβορ
συμφωνα με τους γιατρούς , τα σκουλήκια με εφαγαν 3-4 φορές
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 27 Απρ 2025, 16:13

vantono έγραψε:
Ο,τι μπορείς να αποφύγεις χωρίς να το στερείσαι, ας το κάνεις.
Αν μπορούσα θα το έκανα, νομίζεις ότι τώρα μου λές κάτι που δεν το έχω ακούσει 493284029785 φορές;
vantono έγραψε:
Εμένα πχ, σφολιάτες, τυροπιτοειδη, μακαρόνια κτλ δεν με τρελαίνουν, οπότε αν αισθάνομαι πως δεν τα στερούμαι, μου είναι πολύ πιο εύκολο να τηρήσω μια διατροφή χωρις αυτά μέσα.
Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.

Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 27 Απρ 2025, 16:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 27 Απρ 2025, 16:16

akirav έγραψε:
27 Απρ 2025, 15:45
vantono έγραψε:

8 χρόνια περ. κετο
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Δεν κανεις πραγματική/αυστηρη κετο, κανείς "περίπου κέτο".
Η πραγματικη κετο δεν μπορει να γινει τροπος ζωής, ειναι δίαιτα, δεν ειναι διατροφη. Μόνο να την ξεκινας, να τη σταματας και λιγο καιρο αργοτερα να την ξανα ξεκινάς μπορεις.

Αν μιλαμε για "περιπου κετο" βεβαια, του τυπου "απλως δεν τρωω σφολιατες, ψωμιά, μακαρονια κτλ" οκ, χαιρω πολυ, εγω κανω περιπου 10 χρονια τετοια κετο.

Αν υπαρχει κάποια διατροφη/διαιτα που θα μπορουσε να γινει τροπος ζωής για την ιδιοσυγκρασία του μεσου Ελ, ειναι μονο η διαλειμματική ισως. Αλλα μονο για τον Ελ. Για το Γερμανό, τον Αμερικάνο τον Αγγλο κτλ, που ειναι συνηθισμένοι με την κουλτουρα του πρωινού, δεν μπορουν, θα πρεπει να βρουν κατι αλλο να τους ταιριάξει.

Τα περι καρνιβορ, ασχολίαστα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 27 Απρ 2025, 16:19

E ντάξει δε χρειάζεται να σχολιάζεις και τα πάντα, άσε να πέσει και τίποτα κάτω.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 27 Απρ 2025, 16:25

Philip Mortimer έγραψε:
27 Μαρ 2025, 06:47
Chilloutbuddy έγραψε:
27 Μαρ 2025, 06:45
Philip Mortimer έγραψε:
27 Μαρ 2025, 06:28
Το να μπουκωνεις τον οργανισμό σου λιπαρά ειδικά εάν δεν είσαι νεαρός δεν ακούγεται και πολύ καλή ιδέα.
Δεν είμαι γιατρός φίλε, αν σου πει ο γιατρός σου όχι, τότε όχι. Εμένα λέει ναι.
Τότε αυτό μάλλον είναι το σημάδι να αλλάξεις γιατρό.
Εσυ τι είσαι ρε Μορτιμερ, επιμελητής ιατρών;

Αμαν πια με τον κάθε ξερόλα εδώ μέσα...

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 27 Απρ 2025, 16:32

keto rulez :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 27 Απρ 2025, 16:40

Το θέμα με τη ζάχαρη, δηλ. την γλυκόζη, είναι να μην την τρως με άδειο στομάχι. Έτσι κατάλαβα μετά από ψάξιμο και πειραματισμό στο σώμα μου. Το κλασσικό πρωϊνό με ψωμάκια και μαρμελάδες δεν κάνει καλό τελικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Το πρωΐ βάζω κάτι λιπαρό μέσα μου και μετά μπορεί να φάω γλυκό. Αν έχω χρόνο καθυστερώ το γλυκό πάνω από 1 ώρα και πολλές φορές το ξεχνάω. Σε άδειο στομάχι ανεβάζει απότομα την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει επίσης απότομα το σάκχαρο, σε πιάνει λιγούρα, νομίζεις ότι πεινάς, ξανατρώς, ακόμη χειρότερα κάτι γλυκό κι ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι παίρνεις κιλά και αυξάνεις την πιθανότητα να γίνεις κάποια στιγμή διαβητικός. Η λύση δεν είναι "μην τρως πολύ" αλλά τρώγε συνειδητά και μάθε τι συμβαίνει στο σώμα. Αυτό βοήθησε εμένα τουλάχιστον κι από τότε ούτε πεινάω, ούτε παχαίνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 27 Απρ 2025, 16:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 27 Απρ 2025, 16:41

akirav έγραψε:
27 Απρ 2025, 15:45
vantono έγραψε:

8 χρόνια περ. κετο
:102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 27 Απρ 2025, 16:47

sharp έγραψε:
27 Απρ 2025, 16:40
Το θέμα με τη ζάχαρη, δηλ. την γλυκόζη, είναι να μην την τρως με άδειο στομάχι. Έτσι κατάλαβα μετά από ψάξιμο και πειραματισμό στο σώμα μου. Το κλασσικό πρωϊνό με ψωμάκια και μαρμελάδες δεν κάνει καλό τελικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Το πρωΐ βάζω κάτι λιπαρό μέσα μου και μετά μπορεί να φάω γλυκό. Αν έχω χρόνο καθυστερώ το γλυκό πάνω από 1 ώρα και πολλές φορές το ξεχνάω. Σε άδειο στομάχι ανεβάζει απότομα την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει επίσης απότομα το σάκχαρο, σε πιάνει λιγούρα, νομίζεις ότι πεινάς, ξανατρώς, ακόμη χειρότερα κάτι γλυκό κι ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι παίρνεις κιλά και αυξάνεις την πιθανότητα να γίνεις κάποια στιγμή διαβητικός. Η λύση δεν είναι "μην τρως πολύ" αλλά τρώγε συνειδητά και μάθε τι συμβαίνει στο σώμα. Αυτό βοήθησε εμένα τουλάχιστον κι από τότε ούτε πεινάω, ούτε παχαίνω.
Το πρωινο ειναι το χειροτερο γευμα.Το ιδανικο ειναι να μη φας τιποτα για 5-6 ωρες αφου ξυπνησεις.Αν θες ντε και καλα κατι,κανα γιαουρτι φουλ φατ,κανα κοψιδι κανα αυγο ειναι ιδανικες επιλογες.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 27 Απρ 2025, 16:48

Chilloutbuddy έγραψε:
27 Απρ 2025, 16:13
Ναι, εσύ όμως τι σχέση έχεις με το θέμα; Εσύ μπορεί να μην είχες πρόβλημα ποτέ, εμείς είμαστε οι άλλοι, που όταν υπάρχουν στο σπίτι τυροπιτάκια θα ζήσουν ή εμείς ή αυτά.

Εσύ θα το ξέρεις ίσως, αλλά για κανέναν άλλον που δεν το ξέρει: η αίσθηση της πείνας και πολύ περισσότερο η αίσθηση της λιγούρας δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πάγκρεας, δεν παράγει την ίδια ινσουλίνη, δεν ρίχνει τα ζάχαρα στο αίμα στο ίδιο επίπεδο, και όλα αυτά δεν το μεταφράζει ο εγκέφαλος σαν λιγούρα με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους η λιγούρα ειναι σχεδόν ανύπαρκτη, για άλλους είναι ανυπόφορη. Όταν λοιπόν σου λέει κάποιος ότι έχει ανάγκη να ελέγχει τους υδατάνθρακες που βάζει μέσα του προκειμένου να ελέγξει την πείνα του και να επαναφέρει τον οργανισμό του στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις προκειμένου να μην πεινάει 19 φορές τη μέρα, απλά δέξου το και πίστεψέ το. Εσύ μπορεί να μην είσαι αυτός ο άνθρωπος αλλά άλλοι είναι.
:blm:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών