George_V έγραψε: ↑28 Απρ 2025, 15:33
Στύξ έγραψε: ↑28 Απρ 2025, 15:21
Στο Μάτι η φωτιά ξεκίνησε από τον ασυνείδητο μαλάκα που πήγε να κάψει ξερόχορτα ή δεν ξέρω τι άλλο , καλοκαίρι με 6-7 μποφόρ.
Γιατι αμα εισαι μαλακας αυτο θα συμβει
Ο νομος προβλεπει να εχεις και βυτιο με νερο οταν κανεις αυτη τη δουλεια.
Εγω ειχα 2 τονους νερο σε καθε κλαδεμα για να μη σηκωθει κανας αερας ξαφνικα και τρεχω πανικοβλητος.
Αμα πηγαινα στα κτηματα και ειχε ηδη αερα εφευγα. Δεν κλαδευα ουτε εκαιγα με αερα. Ειναι επικινδυνο.
Εσύ ανήκεις στη μειοψηφία που έχει συνείδηση. Όπως κι εγώ άλλωστε που έχω μάνικα ακριβώς δίπλα στη φωτιά και ζώνη ασφαλείας 10 μέτρων χωρίς άλλα δέντρα και δεν ανάβω για κανένα λόγο άμα φυσάει ή άμα έχει να βρέξει πολλές μέρες, και ο σωρός είναι μικρός και τον τροφοδοτώ σιγά-σιγά, συνήθως κάνοντας 5-6 φωτιές. Και σταματάω 1 Απριλίου αντί για 1 Μαΐου, ό,τι περισσέψει ή ό,τι προκύψει από εκεί και μετά το κόβω σε μικρά κομμάτια και το πετάω με σακούλες.
Αλλά οι περισσότεροι κάνουν απλά έναν τεράστιο σωρό, του βάζουνε φωτιά ψιλοβραδάκι να μη φαίνεται και ο καπνός και φεύγουν για τσίπουρα μόλις αρχίζει να κάθεται. Και φυσικά στον πούτσο τους τι καιρό κάνει.
Πρέπει να πούμε επίσης ότι το να θρυμματοποιείς αντί να καις δεν είναι απλά λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση και μικρότερος κίνδυνος πυρκαγιάς. Είναι όντως μοντέρνα μέθοδος πολύ καλύτερη για το έδαφος, το πριονίδι κομποστοποιείται πανεύκολα, σε λίγα χρόνια έχεις παχύ χώμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά που κρατάει καλύτερα το νερό, τα λεφτά του δηλαδή τα δίνει πίσω 10Χ σε αυξημένη παραγωγή, μικρότερη ανάγκη ποτίσματος, μικρότερη ανάγκη λιπάσματος, καλύτερη ανθεκτικότητα.