Να απαγορευτεί η καύση σε ανοικτούς χώρους 12 μήνες το χρόνο.

Χλωρίδα - πανίδα και άνθρωπος

Να απαγορευτεί η καύση σε ανοικτούς χώρους 12 μήνες το χρόνο.

1. Να απαγορευτεί.
10
36%
2. Να μην απαγορευτεί.
18
64%

Σύνολο ψήφων: 28

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Re: Να απαγορευτεί η καύση σε ανοικτούς χώρους 12 μήνες το χρόνο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 28 Απρ 2025, 15:54

George_V έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:33
Στύξ έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:21
Στο Μάτι η φωτιά ξεκίνησε από τον ασυνείδητο μαλάκα που πήγε να κάψει ξερόχορτα ή δεν ξέρω τι άλλο , καλοκαίρι με 6-7 μποφόρ.
Γιατι αμα εισαι μαλακας αυτο θα συμβει

Ο νομος προβλεπει να εχεις και βυτιο με νερο οταν κανεις αυτη τη δουλεια.

Εγω ειχα 2 τονους νερο σε καθε κλαδεμα για να μη σηκωθει κανας αερας ξαφνικα και τρεχω πανικοβλητος.

Αμα πηγαινα στα κτηματα και ειχε ηδη αερα εφευγα. Δεν κλαδευα ουτε εκαιγα με αερα. Ειναι επικινδυνο.
:smt023

Καίω μόνο σε δύο χώρους, και στους δύο έχω μόνιμη παροχή νερού. Στον έναν μάλιστα, που κάνω και το πιο μεγάλο κάψιμο, έχω παροχή 1" με πίεση που σκοτώνει. ΠΑΝΤΑ βρέχουμε προληπτικά όλον τον γύρω χώρο και πάντα ξαναβρέχουμε ανά τακτά διαστήματα.

Για μέρες με αέρα, ακόμα και 2 ή 3 μποφόρ, ούτε να το συζητήσουμε για κάψιμο. Αν μάλιστα πετύχουμε και μέρα με ψιλόβροχο, πάμε τρέχοντας για κάψιμο ακόμα κι αν το έχουμε προγραμματίσει για μεταγενέστερη ημερομηνία.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 28 Απρ 2025, 16:01

Isildur έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:54
George_V έγραψε:
Στύξ έγραψε:
Στο Μάτι η φωτιά ξεκίνησε από τον ασυνείδητο μαλάκα που πήγε να κάψει ξερόχορτα ή δεν ξέρω τι άλλο , καλοκαίρι με 6-7 μποφόρ.

Εγω ειχα 2 τονους νερο σε καθε κλαδεμα για να μη σηκωθει κανας αερας ξαφνικα και τρεχω πανικοβλητος.

Αμα πηγαινα στα κτηματα και ειχε ηδη αερα εφευγα. Δεν κλαδευα ουτε εκαιγα με αερα. Ειναι επικινδυνο.
:smt023

Καίω μόνο σε δύο χώρους, και στους δύο έχω μόνιμη παροχή νερού. Στον έναν μάλιστα, που κάνω και το πιο μεγάλο κάψιμο, έχω παροχή 1" με πίεση που σκοτώνει. ΠΑΝΤΑ βρέχουμε προληπτικά όλον τον γύρω χώρο και πάντα ξαναβρέχουμε ανά τακτά διαστήματα.

Για μέρες με αέρα, ακόμα και 2 ή 3 μποφόρ, ούτε να το συζητήσουμε για κάψιμο. Αν μάλιστα πετύχουμε και μέρα με ψιλόβροχο, πάμε τρέχοντας για κάψιμο ακόμα κι αν το έχουμε προγραμματίσει για μεταγενέστερη ημερομηνία.
Το εκανα και εγω αυτο με το ψιλοβροχο μεχρι που εσκασε κεραυνος σε ενα κυπαρισσι κοντα μου την ωρα του κλαδεματος και απο τοτε δεν ξαναπαω με βροχη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Απρ 2025, 16:28

George_V έγραψε:
Στύξ έγραψε:

Εσύ ανήκεις στη μειοψηφία που έχει συνείδηση. Όπως κι εγώ άλλωστε που έχω μάνικα ακριβώς δίπλα στη φωτιά και ζώνη ασφαλείας 10 μέτρων χωρίς άλλα δέντρα και δεν ανάβω για κανένα λόγο άμα φυσάει ή άμα έχει να βρέξει πολλές μέρες, και ο σωρός είναι μικρός και τον τροφοδοτώ σιγά-σιγά, συνήθως κάνοντας 5-6 φωτιές. Και σταματάω 1 Απριλίου αντί για 1 Μαΐου, ό,τι περισσέψει ή ό,τι προκύψει από εκεί και μετά το κόβω σε μικρά κομμάτια και το πετάω με σακούλες.

Αλλά οι περισσότεροι κάνουν απλά έναν τεράστιο σωρό, του βάζουνε φωτιά ψιλοβραδάκι να μη φαίνεται και ο καπνός και φεύγουν για τσίπουρα μόλις αρχίζει να κάθεται. Και φυσικά στον πούτσο τους τι καιρό κάνει.

Πρέπει να πούμε επίσης ότι το να θρυμματοποιείς αντί να καις δεν είναι απλά λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση και μικρότερος κίνδυνος πυρκαγιάς. Είναι όντως μοντέρνα μέθοδος πολύ καλύτερη για το έδαφος, το πριονίδι κομποστοποιείται πανεύκολα, σε λίγα χρόνια έχεις παχύ χώμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά που κρατάει καλύτερα το νερό, τα λεφτά του δηλαδή τα δίνει πίσω 10Χ σε αυξημένη παραγωγή, μικρότερη ανάγκη ποτίσματος, μικρότερη ανάγκη λιπάσματος, καλύτερη ανθεκτικότητα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Απρ 2025, 19:29

γω χρησιμοποιω βαρελι, για τη φωτια.

η καλυτερη λυση ειναι φυσικα κομποστοποιηση, αλλα η δευτερη καλυτερη ειναι να τα κανεις πελλετ η μπρικετες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:00

Isildur έγραψε:
28 Απρ 2025, 15:15
Kauldron έγραψε:
28 Απρ 2025, 13:43
Isildur έγραψε:
28 Απρ 2025, 13:36
Ρε χελώνε, που σκατά είναι το χωριό σου και οι αγρότες καίνε τόσα πλαστικά και επικίνδυνα υλικά μαζί με τα χόρτα και τα κλαδιά; Δίπλα στα τσαντήρια της Θήβας έχεις χωράφι;

Τόσα χρόνια που πάω σε περιόδους καύσης και που έχω κάψει κι εγώ, ούτε αιθαλομίχλες έχω πετύχει, ούτε πνίγηκαμε πότε από μπόχα και πλαστικά, ούτε καν έβηξε κάνεις, όχι να πεθάνουν κιόλας.
Εσύ 'σαι σκληρός άντρακλας, δε σε πιάνουν οι καπνοί. Σα τον άλλον από πάνω. Toν πιάνεις το καπνό, και του λές "που πάααααα, ρεεεεε? Ρε που πάααααα ρεεεεεε?

https://www.youtube.com/shorts/TbkfqwmzKVk
Θήβα λοιπόν. Οκ, δικαιολογείσαι τότε.
Oχι. Θέλεις να σου βάλω φωτογραφία με τον Υπάνθρωπο των Πετραλώνων να καίει πλαστικά τελάρα?
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:02

foscilis έγραψε:
28 Απρ 2025, 16:28
George_V έγραψε:
Στύξ έγραψε:

Εσύ ανήκεις στη μειοψηφία που έχει συνείδηση. Όπως κι εγώ άλλωστε που έχω μάνικα ακριβώς δίπλα στη φωτιά και ζώνη ασφαλείας 10 μέτρων χωρίς άλλα δέντρα και δεν ανάβω για κανένα λόγο άμα φυσάει ή άμα έχει να βρέξει πολλές μέρες, και ο σωρός είναι μικρός και τον τροφοδοτώ σιγά-σιγά, συνήθως κάνοντας 5-6 φωτιές. Και σταματάω 1 Απριλίου αντί για 1 Μαΐου, ό,τι περισσέψει ή ό,τι προκύψει από εκεί και μετά το κόβω σε μικρά κομμάτια και το πετάω με σακούλες.

Αλλά οι περισσότεροι κάνουν απλά έναν τεράστιο σωρό, του βάζουνε φωτιά ψιλοβραδάκι να μη φαίνεται και ο καπνός και φεύγουν για τσίπουρα μόλις αρχίζει να κάθεται. Και φυσικά στον πούτσο τους τι καιρό κάνει.

Πρέπει να πούμε επίσης ότι το να θρυμματοποιείς αντί να καις δεν είναι απλά λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση και μικρότερος κίνδυνος πυρκαγιάς. Είναι όντως μοντέρνα μέθοδος πολύ καλύτερη για το έδαφος, το πριονίδι κομποστοποιείται πανεύκολα, σε λίγα χρόνια έχεις παχύ χώμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά που κρατάει καλύτερα το νερό, τα λεφτά του δηλαδή τα δίνει πίσω 10Χ σε αυξημένη παραγωγή, μικρότερη ανάγκη ποτίσματος, μικρότερη ανάγκη λιπάσματος, καλύτερη ανθεκτικότητα.
Ακριβώς.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:05

George_V έγραψε:
28 Απρ 2025, 13:51
Χελωνε ελα να κανεις καμια αγροτικη εργασια και σου εγγυωμαι οτι σε 1 μηνα θα εχεις καταπιει οσα λες.
Εγώ δεν έχω κάνει?
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 28 Απρ 2025, 21:10

Kauldron έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:05
George_V έγραψε:
Χελωνε ελα να κανεις καμια αγροτικη εργασια και σου εγγυωμαι οτι σε 1 μηνα θα εχεις καταπιει οσα λες.
Εγώ δεν έχω κάνει?
Σε κοβω για πολυ γκρινιαρη για αυτο το λεω.

Δεν σου αρεσει ο καπνος κλπ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:11

George_V έγραψε:
Στύξ έγραψε:

Εντάξει, ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε μαλάκες.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:13

George_V έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:10
Kauldron έγραψε:
George_V έγραψε:
Εγώ δεν έχω κάνει?

Δηλαδή εσένα σ' αρέσει. Είναι θέμα μαγκιάς δηλαδή.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 28 Απρ 2025, 21:23

Kauldron έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:13
George_V έγραψε:
Kauldron έγραψε:

Εγώ δεν έχω κάνει?

Οχι οικονομιας.

Δε μου κοστιζει κατι.

Ειδικα με τη ζημια που ειχαμε περσι με τις ξηρασιες αμα ηταν να βαλω το χερι στην τσεπη βαθια και να χωσω φραγκα για κατι που θα χρειαστω 1 φορα το χρονο και αν θα βγαινα απο το παραθυρο.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 21:37

George_V έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:23
Kauldron έγραψε:
George_V έγραψε:

Οχι οικονομιας.

Δε μου κοστιζει κατι.

Ειδικα με τη ζημια που ειχαμε περσι με τις ξηρασιες αμα ηταν να βαλω το χερι στην τσεπη βαθια και να χωσω φραγκα για κατι που θα χρειαστω 1 φορα το χρονο και αν θα βγαινα απο το παραθυρο.
Σου τα εξήγησε και ο φόσιλις πολύ καλά, το τί οφέλη θα δείς, και θα σε βοηθήσει και για τη ξηρασία.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Απρ 2025, 21:55

Και επισης ξαναλεω νοικιαζονται αυτα τα μηχανηματα, δεν υπαρχει λογος να αγορασεις οπως δεν υπαρχει λογος να αγορασεις ελαιοτριβειο.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 28 Απρ 2025, 22:18

Kauldron έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:37
George_V έγραψε:
Kauldron έγραψε:

Οχι οικονομιας.

Δε μου κοστιζει κατι.

Σου τα εξήγησε και ο φόσιλις πολύ καλά, το τί οφέλη θα δείς, και θα σε βοηθήσει και για τη ξηρασία.
Tα λιοξυλα με τα λαδια που εχουν (για αυτο καιγονται και ευκολα) και αλλα συστατικα θελουν διαδικασια μηνων κομποστοποιησης.

Ποιος θα μπει σε αυτη τη διαδικασια?

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Απρ 2025, 22:51

George_V έγραψε:
28 Απρ 2025, 22:18
Kauldron έγραψε:
28 Απρ 2025, 21:37
George_V έγραψε:

Οχι οικονομιας.

Δε μου κοστιζει κατι.

Tα λιοξυλα με τα λαδια που εχουν (για αυτο καιγονται και ευκολα) και αλλα συστατικα θελουν διαδικασια μηνων κομποστοποιησης.

Ποιος θα μπει σε αυτη τη διαδικασια?
Ανακατεύονται με το χώμα και τα χόρτα αυτά, και χρόνο με το χρόνο θα εμπλουτίζουν το χώμα σου, θα δημιουργούν στρώμα που θα κρατάει υγρασία, και γενικά θα βελτιώνουν το έδαφος από το πρώτο χρόνο και μετά.
Βασικά με τέτοιο μηχάνημα (καταστροφέα) πιθανό να μη χρειάζεσαι καν φρέζα.
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικολογία & Φύση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών