Τα μόνα τέτοια καθορισμένα μέρη, ηλίθιε, είναι τα οργανωμένα κάμπινγκ. Τράβα παραπέρα τώρα, γιατί ζέχνεις. Ναζομπούφε.
ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ; ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ! O απιθανος νεος καπιταληστικος νομος!!!!
Re: ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ; ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ! O απιθανος νεος καπιταληστικος νομος!!!!
Όλα είναι συνάρτηση του τόπου και της εποχής. Πριν 100 χρόνια δεν απαγορευόταν η κατασκήνωση οπουδήποτε και δεν υπήρχε και λόγος να απαγορευτεί. Παππούς μου έδειχνε φωτογραφίες από 70s που είχε βρει κάτι σχέδια, είχε παραγγείλει ξυλεία και είχε συναρμολογήσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ καραβάκι με καμπίνες που κοίμιζε 10 άτομα. Ούτε άδειες, ούτε διπλώματα βέβαια. Αυτός και η παρέα του γυρίσανε όλη την Ελλάδα μ'αυτό, σε όλες τις παραλίες ήταν σχεδόν μόνοι τους. Γιατί να τους απαγορέψει κανείς κάτι τότε;georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:21micmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 12:57
Γιατί δεν είμαστε στο 1950 που πολύς κόσμος δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν σκηνές. Εδώ πας σε κάτι ερημικές παραλίες σήμερα που απαγορεύεται κιόλας, και βλέπεις 100 σκηνές και νομίζεις ότι μπήκες σε οργανωμένο κάμπινγκ. Είχα πάει στον Λιμνιώνα στην Εύβοια, ήσυχη διαδρομή, σχεδόν δεν είδα άλλο αμάξι όσο κατέβαινα το βουνό, λέω ωραία θα έχει ησυχία, και με το που φτάνουμε στην παραλία βλέπω καμμιά 40αριά σκηνές από γύφτους, παρκαρισμένα δίπλα τα αγροτικά με μουσικές στη διαπασών, σκουπίδια κάτω και γενικά μια άθλια κατάσταση.
Αν επιτρεπόταν, οπουδήποτε υπάρχει μέρος που να αξίζει θα είχε τιγκάρει στις σκηνές και στα αυτοκινούμενα. Θα πήγαινες πχ στη Δρακόλιμνη και θα έβλεπες γύρω-γύρω σκηνές σε διπλότριπλες σειρές.
Κάτι τέτοιες γυφτιές (με σκηνές) κάναμε στα '70ς και στα '80ς για χρονια εμείς οι παλιοί στου Σχοινιά
Και είχαμε και πριόνι και πετσοκόβαμε και τα πεύκα για να ανάβουμε φωτιές ζώντας το χίπικο όνειρό μας
Όσο και αν δεν μ αρέσει αυτό που χει καταντήσει ο Σχοινιάς σήμερα
ομολογώ πως ντρέπομαι για τον τοτε εαυτό μου.....και δεν ήμουν και τελείως πιτσιρικάς
Πριν το 1970, έμπαινες στο Ngorongoro με το Landrover σου και κατασκήνωνες όπου σου γούσταρε, για όσο καιρό σου γούσταρε. Ο μόνος που μπορεί να είχε αντίρρηση ήταν κάνας ελέφαντας. Σήμερα πληρώνεις εισιτήριο και πρέπει να έχεις φύγει πριν τις 6. Αυτά κάνει η πληθυσμιακή αύξηση και ο υπερτουρισμός.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Η πλάκα είναι ότι έχουν πάιξει πολλά θέματα αναφορικά με το ελεύθερο κάμπινγκ και στο συγκεριμένο νήμα δεν βλεπω ούτε έναν φαν του είδους πλην Beria.
Οι τύποι που στήνουν λέφτερα αυθαίρετα οικοδομήματα, με ηλεκτρισμό, κρεββάτια, οικοσυσκευές, μεγάφωνα κλπ, σαφώς και δεν εκλαμβάνονται ως φρη καμπίστες αλλά γυφταριό ελ τύπου.
Έχω πετύχει σε φάση όπου οι άρχοντες είχαν τοποθετήσει ακόμη και λεκάνη τουαλέτας (όχι χημικής) και καμάρωναν. Εννοείται ότι την κάναμε αχάραγα οι πέριξ πληβείοι.
Οι τύποι που στήνουν λέφτερα αυθαίρετα οικοδομήματα, με ηλεκτρισμό, κρεββάτια, οικοσυσκευές, μεγάφωνα κλπ, σαφώς και δεν εκλαμβάνονται ως φρη καμπίστες αλλά γυφταριό ελ τύπου.
Έχω πετύχει σε φάση όπου οι άρχοντες είχαν τοποθετήσει ακόμη και λεκάνη τουαλέτας (όχι χημικής) και καμάρωναν. Εννοείται ότι την κάναμε αχάραγα οι πέριξ πληβείοι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Με ρέγουλα την παράνοια "ευάλωτε" Ζεφυριώτη.Νon4me έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:23Σάλτα παραπέρα ρε ΣκοπιανόImperium έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:08Πάντως δεν λέω, είσαστε κάτι ξουράφια εδώ μέσα...
Εννοείται οτι αποκλείεται να ειρωνεύομαι, επειδή ο Γερμανός με το αυτοκινούμενο κάνει ακριβώς ο,τι κάνεις και εσύ, εκμεταλλεύεται τους πόρους πόρους που έχει στην διάθεσή του για να απολαύσει την ζωή του όσο μπορεί καλύτερα.
Και καλά κάνει, όπως κάνεις και εσύ.
Οι υπόλοιποι είναι... «να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα».
Σε κάποιο από τα εξωτερικά πάρκιν έχουμε και μια ντουζιέρα μη διστάσεις . Δε θα χρεώσω κάτιImperium έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:59Με ρέγουλα την παράνοια "ευάλωτε" Ζεφυριώτη.Νon4me έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:23Σάλτα παραπέρα ρε ΣκοπιανόImperium έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:08Πάντως δεν λέω, είσαστε κάτι ξουράφια εδώ μέσα...
Εννοείται οτι αποκλείεται να ειρωνεύομαι, επειδή ο Γερμανός με το αυτοκινούμενο κάνει ακριβώς ο,τι κάνεις και εσύ, εκμεταλλεύεται τους πόρους πόρους που έχει στην διάθεσή του για να απολαύσει την ζωή του όσο μπορεί καλύτερα.
-
Έρχονται τζάμπα, αντί να πληρώνουν τα κέρατα τους για να βγάζει ο κάθε ξυσταρχιδας χρήματα από την σκατοτρυπα του...

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Εγώ είμαι τεράστιος φαν του είδους, αλλά πολύ απλά δεν γίνεται με τον τρόπο που θέλω στην Ελλάδα. "Ελεύθερο κάμπινγκ" εννοώ χωρίς καμμία εγκατάσταση, όχι "όπου νάναι". Και απαραίτητη προϋπόθεση για μένα είναι και να είμαι μόνο εγώ και η παρέα μου, όχι άλλοι 3 ή άλλοι 5 ή άλλοι 10.
Σε κάποιες χώρες λοιπόν, μπορείς να νοικιάσεις χώρους που είναι private campsites, προφανώς μέσα στη φύση, και στους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κατασκηνώσει οποιοσδήποτε άλλος για το χρονικό διάστημα που το έχεις νοικιάσει. Και συνήθως δεν θα δεις άλλον ούτε καν περαστικό από κει.
Αυτό είναι για μένα "ελεύθερο κάμπινγκ".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Περισσότερα επαρχιώτικα συμπλέγματα διακρίνω σε εκπολιτισμένους εβροπαίους παρά σε Ζεφυριώτες.Imperium έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:59Με ρέγουλα την παράνοια "ευάλωτε" Ζεφυριώτη.Νon4me έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:23Σάλτα παραπέρα ρε ΣκοπιανόImperium έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:08Πάντως δεν λέω, είσαστε κάτι ξουράφια εδώ μέσα...
Εσύ πού έχεις κάνεις διακοπές στο γκρις ρε μάστορα;
Βάλε νησιά, βουνά, παραθαλάσσιες περιοχές από όπου πήγες.
Έτσι για περαιτέρω επιμόρφωση.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καλά.....τοτε στου Σχοινιά, μόνο μόνοι μας δεν ήμαστανmicmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:51Όλα είναι συνάρτηση του τόπου και της εποχής.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:21SpoilerShowmicmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 12:57
Γιατί δεν είμαστε στο 1950 που πολύς κόσμος δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν σκηνές. Εδώ πας σε κάτι ερημικές παραλίες σήμερα που απαγορεύεται κιόλας, και βλέπεις 100 σκηνές και νομίζεις ότι μπήκες σε οργανωμένο κάμπινγκ. Είχα πάει στον Λιμνιώνα στην Εύβοια, ήσυχη διαδρομή, σχεδόν δεν είδα άλλο αμάξι όσο κατέβαινα το βουνό, λέω ωραία θα έχει ησυχία, και με το που φτάνουμε στην παραλία βλέπω καμμιά 40αριά σκηνές από γύφτους, παρκαρισμένα δίπλα τα αγροτικά με μουσικές στη διαπασών, σκουπίδια κάτω και γενικά μια άθλια κατάσταση.
Αν επιτρεπόταν, οπουδήποτε υπάρχει μέρος που να αξίζει θα είχε τιγκάρει στις σκηνές και στα αυτοκινούμενα. Θα πήγαινες πχ στη Δρακόλιμνη και θα έβλεπες γύρω-γύρω σκηνές σε διπλότριπλες σειρές.
Κάτι τέτοιες γυφτιές (με σκηνές) κάναμε στα '70ς και στα '80ς για χρονια εμείς οι παλιοί στου Σχοινιά
Και είχαμε και πριόνι και πετσοκόβαμε και τα πεύκα για να ανάβουμε φωτιές ζώντας το χίπικο όνειρό μας
ομολογώ πως ντρέπομαι για τον τοτε εαυτό μου.....και δεν ήμουν και τελείως πιτσιρικάςσε όλες τις παραλίες ήταν σχεδόν μόνοι τους. Γιατί να τους απαγορέψει κανείς κάτι τότε;SpoilerShowΠριν 100 χρόνια δεν απαγορευόταν η κατασκήνωση οπουδήποτε και δεν υπήρχε και λόγος να απαγορευτεί. Παππούς μου έδειχνε φωτογραφίες από 70s που είχε βρει κάτι σχέδια, είχε παραγγείλει ξυλεία και είχε συναρμολογήσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ καραβάκι με καμπίνες που κοίμιζε 10 άτομα. Ούτε άδειες, ούτε διπλώματα βέβαια. Αυτός και η παρέα του γυρίσανε όλη την Ελλάδα μ'αυτό,SpoilerShowΠριν το 1970, έμπαινες στο Ngorongoro με το Landrover σου και κατασκήνωνες όπου σου γούσταρε, για όσο καιρό σου γούσταρε. Ο μόνος που μπορεί να είχε αντίρρηση ήταν κάνας ελέφαντας. Σήμερα πληρώνεις εισιτήριο και πρέπει να έχεις φύγει πριν τις 6. Αυτά κάνει η πληθυσμιακή αύξηση και ο υπερτουρισμός.
Εμείς που πηγαίναμε ΠΣΚ δεν βρίσκαμε σκιά με φόντο τη θάλασσα ουτε για δείγμα
Τα καλά δέντρα τα χαν πιάσει με τις σκηνές τους άλλοι .....που συχνά δεν ηταν καν εκει (καλά..... ρομα τοτε δεν υπήρχαν; φαντάσου σήμερα να αφήσεις τη σκηνή σου και να ρθεις μετά τη δουλειά το απόγευμα

Φυσικά να πάμε να στήσουμε σε σκιά παραμέσα στο δάσος ουτε κουβεντα.....αφου στο δάσος το χαμε μόνο για να το τσουρομαδάμε για τις φωτιές το βράδυ και.......για να χέζουμε

Σε πολλά πράγματα δεν με ενθουσιάζει η σημερινή ευταξία ......αλλά αυτό το χάλι....στο οποίο συμμετείχα.....ευτυχώς που τελείωσε
και μακάρι με το νομο Κουλη για τα τροχόσπιτα να γίνει ενα ακομα βήμα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Ο Σχοινιάς ήταν και τέρμα "κυρπαντελίδικη" επιλογή από ενοικιαστές σπιτιών και ιδιόκτητων κατοικιών στην περιοχή.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:07Καλά.....τοτε στου Σχοινιά, μόνο μόνοι μας δεν ήμαστανmicmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:51Όλα είναι συνάρτηση του τόπου και της εποχής.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:21SpoilerShow
ομολογώ πως ντρέπομαι για τον τοτε εαυτό μου.....και δεν ήμουν και τελείως πιτσιρικάςσε όλες τις παραλίες ήταν σχεδόν μόνοι τους. Γιατί να τους απαγορέψει κανείς κάτι τότε;SpoilerShowΠριν 100 χρόνια δεν απαγορευόταν η κατασκήνωση οπουδήποτε και δεν υπήρχε και λόγος να απαγορευτεί. Παππούς μου έδειχνε φωτογραφίες από 70s που είχε βρει κάτι σχέδια, είχε παραγγείλει ξυλεία και είχε συναρμολογήσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ καραβάκι με καμπίνες που κοίμιζε 10 άτομα. Ούτε άδειες, ούτε διπλώματα βέβαια. Αυτός και η παρέα του γυρίσανε όλη την Ελλάδα μ'αυτό,SpoilerShowΠριν το 1970, έμπαινες στο Ngorongoro με το Landrover σου και κατασκήνωνες όπου σου γούσταρε, για όσο καιρό σου γούσταρε. Ο μόνος που μπορεί να είχε αντίρρηση ήταν κάνας ελέφαντας. Σήμερα πληρώνεις εισιτήριο και πρέπει να έχεις φύγει πριν τις 6. Αυτά κάνει η πληθυσμιακή αύξηση και ο υπερτουρισμός.
Τα καλά δέντρα τα χαν πιάσει με τις σκηνές τους άλλοι .....που συχνά δεν ηταν καν εκει (καλά..... ρομα τοτε δεν υπήρχαν; φαντάσου σήμερα να αφήσεις τη σκηνή σου και να ρθεις μετά τη δουλειά το απόγευμα)
Φυσικά να πάμε να στήσουμε σε σκιά παραμέσα στο δάσος ουτε κουβεντα.....αφου στο δάσος το χαμε μόνο για να το τσουρομαδάμε για τις φωτιές το βράδυ και.......για να χέζουμε
Σε πολλά πράγματα δεν με ενθουσιάζει η σημερινή ευταξία ......αλλά αυτό το χάλι....στο οποίο συμμετείχα.....ευτυχώς που τελείωσε
Ποτέ δεν ήταν εναλλακτική φάση.
Καμμία σχέση Χιλιαδού, Κουφονήσια, Ανάφη, Γαύδο κλπ που επαιζαν εκείνες τις εποχές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 02 Μάιος 2025, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για δεύτερη φορά, ο νόμος Κούλη απλά κλείνει παραθυράκια: "Είναι αυτοκινούμενο, δε γίνεται να εγκατασταθεί, μόνο να σταθμεύσει" και "τι σας νοιάζει εσάς αν είμαι η ψυχή της παρέας και φιλοξενώ 15 φίλους μου με τροχόσπιτα στο χωράφι δίπλα στην καντίνα μου". Η απαγόρευση ισχύει από πολύ παλιότερα.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 15:07Καλά.....τοτε στου Σχοινιά, μόνο μόνοι μας δεν ήμαστανmicmic έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 14:51Όλα είναι συνάρτηση του τόπου και της εποχής.georgebi έγραψε: ↑02 Μάιος 2025, 13:21SpoilerShow
Τα καλά δέντρα τα χαν πιάσει με τις σκηνές τους άλλοι .....που συχνά δεν ηταν καν εκει (καλά..... ρομα τοτε δεν υπήρχαν; φαντάσου σήμερα να αφήσεις τη σκηνή σου και να ρθεις μετά τη δουλειά το απόγευμα)
εγω τρελαινομαι με σκηνες ..δλδ θα προτιμησω σκηνη παρα με 500 ευρω την βραδια σε ξενοδοχειο
με φαγητο ποτο και πουτανες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο ολοκληρωτικος νέος αντιρατσιστικος νόμος της Σκωτίας
από southern » 01 Απρ 2024, 06:41 » σε Διεθνής πολιτική - 73 Απαντήσεις
- 2074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
23 Απρ 2024, 10:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ιταλία:Νέος νόμος, η παρένθετη μητρότητα θα θεωρείται έγκλημα «όπως η παιδοφιλία»
από georgebi » 27 Σεπ 2023, 21:18 » σε Κοινωνικά θέματα - 92 Απαντήσεις
- 2566 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bill Hicks
28 Σεπ 2023, 16:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι είναι καλύτερο να έχεις μόρφωση ή να έχεις χρήμα?
από seismic1 » 20 Αύγ 2024, 09:40 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 4 Απαντήσεις
- 432 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1
20 Αύγ 2024, 10:08
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 207 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
20 Μαρ 2024, 17:50