Ας μας απαντήσει κάποιος πιο ειδικός σε αυτό, ούτε εγώ το καταλαβαίνωtanipteros έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 21:40γιατί αν κάνεις έρωτα είναι ανήθικο;
Αλλαγή θρησκεύματος
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Αλλαγή θρησκεύματος
- tanipteros
εγω λέω να κάνεις τους δικούς σου κανόνεςZel89 έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 21:41Ας μας απαντήσει κάποιος πιο ειδικός σε αυτό, ούτε εγώ το καταλαβαίνω
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Δεν ειναι πυρηνικη φιλοσοφια, το Ισλαμ που δεν καταλαβαινει απο ελευθερους ερωτες αλλα μονο απο γαμο με πολυτεκνη οικογενεια θα μας εξαλλειψει. Πατε να το πιασετε θρησκευτικα η φιλοσοφικα αλλα γιατι δεν σκεφτεστε και τις δημογραφικες συνεπειες;
.
.
Αυτό από μόνο του αποτελεί αμαρτίαtanipteros έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 21:43εγω λέω να κάνεις τους δικούς σου κανόνες
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν χρειαζεται παραπανω εξηγηση. Ειναι πολυ απλο.
Το μονο που εχεις να κανεις τωρα ειναι να σκεφτεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εγώ πιστεύω ότι οι θρησκείες απλώς εκφράζουν πολλές τάσειςZel89 έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 19:33Θα τα διαβάσω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 18:25Καιρός είναι να σταματήσεις να αντιλαμβάνεσαι τις θρησκείες με τη λογική δαιμόνιου ρεπόρτερ στο περιβάλλον σου.
Προτείνω να σταματήσεις τα τσαλαβουτήματα στα ρηχά των sos απαντήσεων και παραστάσεων και να το δεις λίγο πιο σοβαρά, αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει ο παράγων "θρησκεία".
Στην τελική, ουδείς θα σου πάρει το κεφάλι αν δεν ...πιστέψεις στη μία ή την άλλη θρησκεία.
Φιλοσοφικά συστήματα είναι.
Έτσι για αρχή.
https://www.kedros.gr/product/8239/kentri-yparxis.html
Και κάτι πιο δερβίσικο.
https://www.protoporia.gr/roumi-tzalalo ... 76936.html
Οπότε εσύ πιστεύεις ότι οι θρησκείες είναι απλά φιλοσοφικα συστήματα και είναι ΟΚ να μην πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάτι ανώτερο;
Δεν θα κρίνω προφανώς την απάντηση, και εγώ γενικά απαντήσεις ψάχνω.
α) την διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη για "δικαιοσύνη" όταν αποδέχονται συνειδητά ότι αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί από τους ανθρώπους. Ουσιαστικώς, δεν είναι δουλική υποταγή σε κάποια "ανώτερη αρχή" αλλά άρνηση δουλικής υποταγής στις ανθρώπινες αρχές όταν αυτές αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
β) απευθύνονται σε αφελείς κουτοπόνηρους που μπαίνουν στο βολικό τριπάκι εξασφάλισης μιας βιπ θέσης σε παράδεισο, βαλχάλα, ηλύσια πεδία, πιλάφια και παρθένες κλπ με μια δήλωση ...μετάνοιας στο παρά πέντε ή φουσκωμένο φακελλάκι στον βαρκάρη ή τον πορτιέρη.
γ) τελειωμένους βλάκες που νομίζουν ότι καίγοντας τα άπιστα μιάσματα σε καθαρτήριες φωτιές γίνεται απολύμανση των δικών τους βρώμικων πράξεων
δ) και αυτούς που το πνεύμα και το σώμα τους έρχονται στα ίσα τους κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, χωρίς δογματικές οδηγίες . Το αν το δέντρο είναι πλάτανος, μουριά, ελιά ή φοίνικας δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Όποιος δεν νοιώθει την ανάγκη να πει "δόξα σοι" στον οποιονδήποτε θεό του προσφέρει τη γειωμένη ή γήινη χαρά και ανθρωπινη πληρότητα, σ' αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα, είναι πολύ χλωμό να τη βρει στα ουράνια.
Όχι, δεν μ' έπιασε μελό διάθεση. Αυτό πιστεύω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και αν απομονώσω τους Μουσουλμάνους φίλους θα αποτρέψω τις δημογραφικες συνέπειες; Είναι στο χέρι της Ευρώπης να το αποτρέψει αυτό, εγώ έχω μάθει να δείχνω σεβασμό σε όλους
Και εγώ κάτι από όλα αυτά πιστεύω πως ισχύει. Πολύ πιθανόν να μην υπάρχει και τίποτα μετά και να ζήσαμε όλοι χριστιανοι και μουσουλμάνοι και λοιποί μια ζωή γεμάτη καταπίεση.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 22:06Εγώ πιστεύω ότι οι θρησκείες απλώς εκφράζουν πολλές τάσειςZel89 έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 19:33Θα τα διαβάσω.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 18:25
Καιρός είναι να σταματήσεις να αντιλαμβάνεσαι τις θρησκείες με τη λογική δαιμόνιου ρεπόρτερ στο περιβάλλον σου.
Προτείνω να σταματήσεις τα τσαλαβουτήματα στα ρηχά των sos απαντήσεων και παραστάσεων και να το δεις λίγο πιο σοβαρά, αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει ο παράγων "θρησκεία".
Στην τελική, ουδείς θα σου πάρει το κεφάλι αν δεν ...πιστέψεις στη μία ή την άλλη θρησκεία.
Φιλοσοφικά συστήματα είναι.
Έτσι για αρχή.
https://www.kedros.gr/product/8239/kentri-yparxis.html
Και κάτι πιο δερβίσικο.
https://www.protoporia.gr/roumi-tzalalo ... 76936.html
Οπότε εσύ πιστεύεις ότι οι θρησκείες είναι απλά φιλοσοφικα συστήματα και είναι ΟΚ να μην πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάτι ανώτερο;
Δεν θα κρίνω προφανώς την απάντηση, και εγώ γενικά απαντήσεις ψάχνω.
α) την διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη για "δικαιοσύνη" όταν αποδέχονται συνειδητά ότι αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί από τους ανθρώπους. Ουσιαστικώς, δεν είναι δουλική υποταγή σε κάποια "ανώτερη αρχή" αλλά άρνηση δουλικής υποταγής στις ανθρώπινες αρχές όταν αυτές αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
β) απευθύνονται σε αφελείς κουτοπόνηρους που μπαίνουν στο βολικό τριπάκι εξασφάλισης μιας βιπ θέσης σε παράδεισο, βαλχάλα, ηλύσια πεδία, πιλάφια και παρθένες κλπ με μια δήλωση ...μετάνοιας στο παρά πέντε ή φουσκωμένο φακελλάκι στον βαρκάρη ή τον πορτιέρη.
γ) τελειωμένους βλάκες που νομίζουν ότι καίγοντας τα άπιστα μιάσματα σε καθαρτήριες φωτιές γίνεται απολύμανση των δικών τους βρώμικων πράξεων
δ) και αυτούς που το πνεύμα και το σώμα τους έρχονται στα ίσα τους κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, χωρίς δογματικές οδηγίες . Το αν το δέντρο είναι πλάτανος, μουριά, ελιά ή φοίνικας δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Όποιος δεν νοιώθει την ανάγκη να πει "δόξα σοι" στον οποιονδήποτε θεό του προσφέρει τη γειωμένη ή γήινη χαρά και ανθρωπινη πληρότητα, σ' αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα, είναι πολύ χλωμό να τη βρει στα ουράνια.
Όχι, δεν μ' έπιασε μελό διάθεση. Αυτό πιστεύω.
Σκέψεις που όσο γερνάω τις κάνω πιο έντονα
Υπάρχουν φυσικά και οι φερόμενοι ως άθεοι βλάκες που θεωρούν ότι η θρησκευτική προσέγγιση της α ή β πολιτικής ιδεολογίας με τα ίδια ακριβώς μεταφυσικά ή ...επικά στοιχεία στο δικό τους μίζερο πλαίσιο, υποδηλώνει ευφυή προσέγγιση για πολύ προχωρημένους. 

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- tanipteros
αυτό είναι ελευθερία και προσωπική λατρεία
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...

- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
......
καλα το λες ...
κι αν αρρωστησεις μην παρεις φαρμακο,
και μην πας στον γιατρο,
γιατι θα ξαναρρωστησεις .......
......
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αχθος Αρουρης την 06 Μάιος 2025, 22:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και όχι μόνον. Αν αφαιρέσεις το στοιχείο της αμαρτίας και του ημίφωτος από όλα τα άθεα ερωτιάρικα και αντιχριστιανά ζουζούνια, θα πάθουν γενική αφλογιστία αρσενικά, θηλυκά και τα πάντα όλ@.tanipteros έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 22:21αυτό είναι ελευθερία και προσωπική λατρεία

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αν είσαι άθεος, ναι, αλλά μόνο τότεtanipteros έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 22:21αυτό είναι ελευθερία και προσωπική λατρεία
Είναι εντελώς διαφορετικό φίλε, εγώ βλέπω υποκρισία σε όλο αυτό, βάζω και τον εαυτό μου μέσα πρώτο κιόλαςΑχθος Αρουρης έγραψε: ↑06 Μάιος 2025, 22:27......
καλα το λες ...
κι αν αρρωστησεις μην παρεις φαρμακο,
και μην πας στον γιατρο,
γιατι θα ξαναρρωστησεις .......
......