Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 08 Μάιος 2025, 22:22

foscilis έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:06
georgebi έγραψε:
08 Μάιος 2025, 19:26
Πολύ καλό μέτρο...στηρίζω...αρκετά με τις κάρτες...εστίες μολύνσεως....άσε που χάλαγαν και τη τσάκιση στο παντελόνι :011:

αλλά αν....λέω αν....αν κάποιος ηλικιωμένος συνηθίζει να δινει τη κάρτα του στο παιδί του να του τραβάει μετρητά να χει ο παππούς στο σπίτι :102:

τώρα δεν θα γίνεται; :smt017

Θα πρέπει να κουβαληθεί και ο παππούς στο ΑΤΜ (μαζί με το παιδί του φυσικά που θα κάνει τη διαδικασια) για να βάλει το δακτυλικό του αποτύπωμα; :smt017

Ή θα πρέπει ο παππούς να ξεχάσει τα μετρητά και να τα κάνει όλα με το σμαρτφον; :smt017
Απαντησεις:
Τωρα θα γινεται, αλλα σε 3-4 χρονια μαλλον οχι. Τα ηλεκτρονικα μεσα συναλλαγων στρεφονται προς τη βιομετρικη εξακριβωση και το mfa.

Ναι.

Ναι.

Ή μπορει να βαλει το παιδι συνδικαιουχο που ειναι και το σωστο συμφωνα με τους ορους χρήσης της καρτας.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλα ρητορικά ήταν τα ερωτήματα μου....μέσες άκρες ετσι τα υποψιαζόμουν και γω

Βέβαια εδώ και μια βδομάδα το nbg authenticator άρχισε να μου βγάζει ξαφνικά κάτι ''ουπς....υπάρχει κάποιο πρόβλημα'' ακριβώς έτσι...με ουπς

Και έχω μια υποψία πως το 4ετιας απόλυτα λειτουργικό κινητό μου.... μάλλον τους μοιάζει απαρχαιωμένο για τα γουστα τους

Θα μου πεις εχεις και e-banking...εχω ...αλλά έλα που με βολεύει καλύτερα η κάρτα για τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές....είμαι και μια ηλικίας

Άσε που δεν σου λένε οι πστδες απο ποιο αντροιντ και πάνω θέλει σήμερα το nbg authenticator

Απλά σου λένε ουπς
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Επιτέλους...Τέλος οι κάρτες στα ATM: μόνο με κινητό τηλέφωνο και με δακτυλικό αποτύπωμα η ανάληψη μετρητών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μάιος 2025, 22:23

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:20
foscilis έγραψε:
Ή μπορει να βαλει το παιδι συνδικαιουχο που ειναι και το σωστο συμφωνα με τους ορους χρήσης της καρτας.
Συνδικαιούχο στο λογαριασμό εννοείς με δεύτερη κάρτα -> smartphone;
Ε ναι, ολοι οι δικαιουχοι δε μπορουν να το κανουν αυτο?

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 08 Μάιος 2025, 22:28

Αρίστος έγραψε:
08 Μάιος 2025, 19:00
georgebi έγραψε:
08 Μάιος 2025, 18:59
.

Η κατάργηση της ανάγκης για φυσική κάρτα στα ΑΤΜ αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς πιο γρήγορες και άνετες τραπεζικές συναλλαγές.

Για γρηγορα και ανετα χακαρισματα.

.
Εν πρώτοις από πού κι ως πού κάνει πιο γρήγορη την διαδικασία;

Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 08 Μάιος 2025, 22:34

Kαταρχην το τι τραβηξα για να μπορεσω να βρω τροπο για προσβαση στο gov gr για ηλεκτρονικες εξουσιοδοτησεις,για ηλικιωμενο ατομο ωστε να μην ταλαιπωρειται καθε φορα που θελει φαρμακα απο φαρμακειο ΕΟΠΥΥ και ζητουν εξουσιοδοτηση,το οποιο δεν ειχε στην κατοχη του κινητο τηλεφωνο,δεν ειχε e-banking και κωδικους,δεν μπορουσε λογω αυτου να γινει ταυτοποιηση μεσω τραπεζικου ιδρυματος μεσω εθνικου μητρωου επικοινωνιας τα στοιχεια του,επισης απο τα ΚΕΠ δεν μπορουσαν να προσφερουν καποια λυση,παρα μονο ταυτοποιηση με βιντεοκληση(χεσε μας τωρα) η γνησιο υπογραφης με κ'ατοικον εκροσωπο αστυνομικο(χεσε μας τωρα χ2).Και οταν καλεσα σε καποιο τηλεφωνο που βρηκα απο το ΕMEπ,μου απαντησε ευθαρσως μια ασχετη,"και τι να κανω,να λυσω εγω τις παθογενειες του συστηματος?".

Σκεφτειτε τωρα,80αρηδες+,χωρις κινητο NFC,χωρις e-banking,να πρεπει να εξουσιοδοτησουν ανιψια,εγγονια,παιδια για να πανε να βγαλουν με το κινητο συνταξη απο το εκαστοτε ΑΤΜ,το δακτυλικο αποτυπωμα αν εχει μπει σε λωκοτρυπιδα το χερι,πιανει?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Garcia την 08 Μάιος 2025, 22:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 08 Μάιος 2025, 22:36

georgebi έγραψε:
08 Μάιος 2025, 18:59
Εικόνα
https://www.koutipandoras.gr/article/te ... gnorizete/

Το παραδοσιακό μοντέλο ανάληψης με φυσική κάρτα από τα ΑΤΜ σταδιακά καταργείται, καθώς οι ελληνικές τράπεζες υιοθετούν καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν τις συναλλαγές χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας της κάρτας.

Η ψηφιοποίηση των τραπεζικών λειτουργιών έχει φέρει σημαντικές αλλαγές και στη χρήση των ΑΤΜ. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν αποθηκεύσει την κάρτα τους σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπως το Apple Pay ή το Google Wallet.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. O χρήστης απλά πλησιάζει το κινητό του στο σημείο ανέπαφης συναλλαγής του ΑΤΜ, ταυτοποιείται μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ή Face ID και προχωρά σε ανάληψη χωρίς να τοποθετήσει την κάρτα στη συσκευή.
Τράπεζες με ΑΤΜ χωρίς κάρτα

Ήδη τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρουν τη δυνατότητα ανέπαφης ανάληψης μέσω ΑΤΜ.

Τα σχετικά μηχανήματα φέρουν ειδική ένδειξη για αυτή τη λειτουργία και είναι διαθέσιμα όχι μόνο στους δικούς τους πελάτες, αλλά και σε χρήστες άλλων τραπεζών.

Η κατάργηση της ανάγκης για φυσική κάρτα στα ΑΤΜ αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς πιο γρήγορες και άνετες τραπεζικές συναλλαγές.
Αν δεν έχεις κινητό, όπως εγώ, τι κάνεις;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 08 Μάιος 2025, 22:36

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:23
Garcia έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:19
Τα γεροντια ποιος θα τα εξυπηρετει,δλδ θα επωμιστουν τα ανηψια και τα παιδια αυτη την διαδικασια?
Ακριβώς. Όλο ανοησίες κάνουν.

Εν τω μεταξύ το κινητό στo σούπερ μάρκετ πιάνει μία στις 3 ή στις 4 φορές. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ και σε όλα τα ταμεία. Ασυμβατότητα με τα μηχανήματά τους ή κάτι άλλο.
Τα έχω αναλύσει πολλές φορές τα προβλήματα. Ο απλός χρήστης μπορεί να μην έχει γενική εικόνα πόσο συχνά ΔΕΝ δουλεύουν καν οι συναλλαγές με κάρτα, πόσο μάλλον με κινητό, αλλά ένας πωλητής βλέπει προβλήματα πολλές φορές την μέρα.

Δεν έχει υπάρξει μέρα που να θυμάμαι να έχουν λειτουργήσει όλες οι συναλλαγές.

Ή κάποιου θα έχει μπλοκάρει η κάρτα ή δεν θα λειτουργεί το NFC ή δεν θα έχουν μεταφερθεί τα χρήματα γιατί έχουν βαλέρ μεταξύ τραπεζών αλλά θα φαίνονται στον λογαριασμό του και ίσως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε POS άλλης τράπεζας ή δεν θα λειτουργεί η κάρτα για απροσδιόριστο λόγο ή δεν θα λειτουργεί η ανέπαφη συναλλαγή και ο χρήστης δεν θυμάται το pin ή θα λειτουργεί αλλά θα έχει περάσει το όριο και δεν θα θυμάται το pin ή δεν θα λειτουργεί η τράπεζά του ή δεν θα έχει λειτουργούν οι σέρβερ του υπουργείου (αυτό αφορά την εξυπνάδα με την σύνδεση της ταμειακής) ή θα έχει ραγίσει η κάρτα και δεν λειτουργεί ή θα έχει μπλοκάρει το NFC στο κινητό για οποιονδήποτε λόγο*.

Επίσης σε κάποιες συναλλαγές δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κινητό αντί της φυσικής κάρτας, για λόγους ασφαλείας.

* μου έχει συμβεί δυο φορές πρόσφατα να προσπαθεί ζευγάρι να πληρώσει ταυτόχρονα γιατί μαλώνουν ποιος θα πληρώσει και να μπλοκάρουν τα NFC και των δυο κινητών ταυτόχρονα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 08 Μάιος 2025, 22:47

Πάτε ATM ρε σεις;
Πρέπει να έχω κάνα χρόνο να πάω σε ΑΤΜ
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 22:56

foscilis έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:23
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:20
foscilis έγραψε:
Συνδικαιούχο στο λογαριασμό εννοείς με δεύτερη κάρτα -> smartphone;
Ε ναι, ολοι οι δικαιουχοι δε μπορουν να το κανουν αυτο?
Φυσικά. Στην δική μου περίπτωση δημιούργησε το εξής ζήτημα. Έμπαινα από το δικό μου e-banking, συνδεδεμένο με δικό μου κινητό και έκανα τις πληρωμές για το ηλικιωμένο άτομο. Αυτό εμφάνιζε στην εφορία τις πληρωμές στο δικό μου όνομα κι ας ήταν συνταξιοδοτικός λογαριασμός αυτός από τον οποίο έφευγαν τα χρήματα.

Αποτέλεσμα;
Αναγκάστηκα να πάρω δεύτερο κινητό και να κουβαλήσω στην τράπεζα τον ηλικιωμένο με την βοήθεια τρίτου ατόμου, για να του βγάλουν e-banking στο όνομά του, το οποίο και πάλι το διαχειρίζομαι εγώ επωμιζόμενος και το κόστος του έξτρα κινητού που κατά τα άλλα είναι τελείως άχρηστο.

Τώρα έχω γείτονα ηλικιωμένο με παραπληγία που θα πρέπει κι αυτός να πάει στην τράπεζα να κάνει e-banking ενώ έχει να βγει από το σπίτι του δεκαετίες. Και να δω δηλαδή αν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την διαδικασία καθώς η ταυτότητά του είναι παμπάλαια.

Δεν είμαι συνολικά αντίθετος με την χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Ήμουν από τους πρώτους που τις χρησιμοποίησα. Αλλά πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για περιπτώσεις όπως οι από πάνω. Ίσως ένα ηλικιακό όριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 08 Μάιος 2025, 23:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 08 Μάιος 2025, 22:58

ΣΚΑΤΑ! Κάθε τρεις και λίγο μας τρέχουν για... διαδικασίες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 22:59

hellegennes έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:36
ST48410 έγραψε:
Garcia έγραψε:
Τα γεροντια ποιος θα τα εξυπηρετει,δλδ θα επωμιστουν τα ανηψια και τα παιδια αυτη την διαδικασια?

Εν τω μεταξύ το κινητό στo σούπερ μάρκετ πιάνει μία στις 3 ή στις 4 φορές. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ και σε όλα τα ταμεία. Ασυμβατότητα με τα μηχανήματά τους ή κάτι άλλο.
Τα έχω αναλύσει πολλές φορές τα προβλήματα. Ο απλός χρήστης μπορεί να μην έχει γενική εικόνα πόσο συχνά ΔΕΝ δουλεύουν καν οι συναλλαγές με κάρτα, πόσο μάλλον με κινητό, αλλά ένας πωλητής βλέπει προβλήματα πολλές φορές την μέρα.

Δεν έχει υπάρξει μέρα που να θυμάμαι να έχουν λειτουργήσει όλες οι συναλλαγές.

Ή κάποιου θα έχει μπλοκάρει η κάρτα ή δεν θα λειτουργεί το NFC ή δεν θα έχουν μεταφερθεί τα χρήματα γιατί έχουν βαλέρ μεταξύ τραπεζών αλλά θα φαίνονται στον λογαριασμό του και ίσως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε POS άλλης τράπεζας ή δεν θα λειτουργεί η κάρτα για απροσδιόριστο λόγο ή δεν θα λειτουργεί η ανέπαφη συναλλαγή και ο χρήστης δεν θυμάται το pin ή θα λειτουργεί αλλά θα έχει περάσει το όριο και δεν θα θυμάται το pin ή δεν θα λειτουργεί η τράπεζά του ή δεν θα έχει λειτουργούν οι σέρβερ του υπουργείου (αυτό αφορά την εξυπνάδα με την σύνδεση της ταμειακής) ή θα έχει ραγίσει η κάρτα και δεν λειτουργεί ή θα έχει μπλοκάρει το NFC στο κινητό για οποιονδήποτε λόγο*.

Επίσης σε κάποιες συναλλαγές δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις κινητό αντί της φυσικής κάρτας, για λόγους ασφαλείας.

* μου έχει συμβεί δυο φορές πρόσφατα να προσπαθεί ζευγάρι να πληρώσει ταυτόχρονα γιατί μαλώνουν ποιος θα πληρώσει και να μπλοκάρουν τα NFC και των δυο κινητών ταυτόχρονα.
Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι η υποδομή δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθολική εφαρμογή. Αλλά το δικαιολογούσα στο ότι το κινητό μου δεν είναι τελευταίο μοντέλο. Αν λες κι εσύ ότι είναι συχνά τα ζητήματα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:01

hellegennes έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:28
Δεν φτιάχνουν λέω εγώ πρώτα τα ΑΤΜ τους που σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί και να αφήσουν τις πίπες;
Έχει κόστος και μάλλον θέλουν σταδιακά να το αποφύγουν. Οι βλάβες είναι πολύ συχνές και απαιτούν συχνή συντήρηση όπως και συνεχή τροφοδότηση σε ρευστό.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Μάιος 2025, 23:10

νεες γυφτιες των τραπεζιτων ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 08 Μάιος 2025, 23:20

ST48410 έγραψε:
Garcia έγραψε:

Πηγαίνει ένας στον γιατρό:
- Γιατρέ μου, λέει, πονάω παντού. Αγγίζω το χέρι μου, πονάει. Αγγίζω το πόδι μου, πονάει. Αγγίζω το κεφάλι μου πονάει... Πρέπει να είναι πολύ σοβαρό αυτό που έχω. Είναι πολύ σοβαρή η περίπτωσή μου;
- Ηρεμήστε, λέει ο γιατρός. Δεν έχετε κάτι τόσο τρομερό. Απλώς το δάχτυλό σας είναι σπασμένο!!

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 08 Μάιος 2025, 23:24

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:30
Τι θα γίνεται τώρα; Θα πρέπει ο άλλος να σου δώσει το κινητό του; Δεν είναι πρακτικό.
Θα πρέπει να στείλει λεφτά από τον λογαριασμό του στον δικό σου μέσω e-banking. Εσύ θα πας με το κινητό σου και θα τραβήξεις τα λεφτά.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 08 Μάιος 2025, 23:29

Στην Κίνα πληρώνουν με αναγνώριση παλάμης , και εμείς ακόμη μιλάμε για χαλασμένα ΑΤΜ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών