Oκ αυτο δεν το συζηταμε, δεν χρειαζεται να πουμε τα ευνοητα.Namrail έγραψε: ↑22 Δεκ 2018, 12:02Πολλοί μαγαζάτορες πάνε να πηδήξουν χαμηλόμισθους των 400 και 480 ευρώ. Δεν είναι μόνο θέμα απληστίας, είναι και ζήτημα παντελούς απορρύθμισης και απουσίας ελέγχου. Όταν οι τζίροι έχουν πέσει και ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι μπορεί να δηλώσει τον 8ωρο που έχει ως 6ωρο χωρίς σοβαρό κίνδυνο να τον πιάσουν, θα το κάνει. Τα λεφτά που γλιτώνει μια τέτοια επιχείρηση με 10 εργαζομένους σε ένα χρόνο, είναι σεβαστά.panos291 έγραψε: ↑22 Δεκ 2018, 09:29Εγω το πιστευω γιατι το εχω δει. Βασικα γίνεται σε τουριστικες επιχειρήσεις που πληρωνουν καλα, αλλα δεν θελουν εξοδα (γιατι δεν χτυπανε αποδείξεις).
Τα πράγματα ειναι απλα. Εχεις πχ ταβέρνα που κονομαει και κλείνεις συμφωνια με τους σερβιτόρους για 40-50 ευρω μεροκάματο ή ποσοστα. Μιλαμε οτι με τα τιπς ξεπερνανε το διχιλιαρο, και το δεκαρικο τη σεζόν.
Αυτη ειναι η συμφωνια και δεν υπαρχουν δωρα γιατι ειναι ηδη ενσωματωμένα (εαν θέλεις δωρα, απλα θα παρεις λιγότερο μηνιατικο το οποιο παλι θα ειναι πολυ παραπανω απο τον βασικο). Στην συμφωνια ειναι ολοι κερδισμενοι, και ο μαγαζάτορας και ο υπάλληλος που μενει κατω απο το αφορολόγητο.
Για να καταληξω.. Εαν αληθευει η συγκεκριμένη περίπτωση, ειτε καποιος μαγαζάτορας πηγε να πηδηξει χαμηλοπληρωμενο εργαζομενο, ειτε κάποιος ηταν απληστος.
Και με το δώρο το ίδιο συμβαίνει. Έχεις πχ 10 χαμιλόμισθους με 480 μισθό και τους παρακρατείς τα δώρα. Αυτό αμέσως αμέσως σημαίνει πως εξοικονομείς σχεδόν 10 χιλιάρικα το χρόνο.
Ποια ειναι ομως η θεση σου στο παραδειγμα που εφερα?