Υπάρχει μια απαράβατη αρχή που είναι και αναλλοίωτη ανά τους αιώνες και που λέει ότι όταν η πατρίδα σου βρίσκεται σε πόλεμο οφείλεις να συμμετέχεις και να πολεμήσεις γι' αυτήν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 16:26Μην πιάνεσαι από τον κυριολεκτικό όρκο. Ο ιστορικός Εφιάλτης δεν ξέρω. Ο αρχετυπικός Εφιάλτης πάντως έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από οποιοδήποτε άλλο συλλογικό συμφέρον οπότε όντως μπορείς να τον πεις προδότη. Αν ένιωθε πιο πολύ Πέρσης παρά Ελ, δεν θα μπορούσες να τον πεις προδότη, έτσι το βλέπω εγώ.Chainis έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 16:14Ο εφιάλτης που είχε ορκιστεί πίστη;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 14:39Δεν μπορείς να πεις προδότη ή δωσίλογο κάποιον που δεν έχει ορκιστεί πίστη κάπου.
Ο Λένιν δεν είχε καμία πίστη στη Ρωσική αυτοκρατορία.
Ποτέ και κανένας σε όλο τον κόσμο απ' όσο ξέρω δεν έβαλε σε αυτή την αρχή κριτήρια συμμετοχής και δυνατότητα επιλογής, πόσο αγαπάς την εξουσία της χώρας σου, αν συμφωνείς με τον πόλεμο κι άλλα τέτοια φαιδρά και να βάλει σε διαβούλευση την συμμετοχή του καθένα χωριστά.
Το μόνο που συνέβαινε πάντα ήταν ο διαχωρισμός όσον συμπαρατάσσονταν στον πόλεμο και των φυγόμαχων, καπηλευτών και προδοτών που αντιμετωπίζονταν ανάλογα.
Αν το δεις και πιο διευρυμένα, δικαιολογίες για την προδοσία εφευρίσκονται πάντα άφθονες, κι ο Εφιάλτης πχ μισούσε τους Έλληνες γιατί τον κορόιδευαν που ήταν καμπούρης.