Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Ripper
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: 17 Δεκ 2018, 20:55

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ripper » 29 Δεκ 2018, 08:35

Chainis έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:22
DIOMEDESGR έγραψε:
28 Δεκ 2018, 22:19
lolek1 έγραψε:
28 Δεκ 2018, 22:11
η ελλαδα εδωσε την πρωτη νικη εναντια στις δυναμεις του αξονα.
αυτη η επιτυχια ειχε πολυ μεγαλη αξια για τους λαους που πολεμουσαν για την ελευθερια τους
Και οι Βρετανοί στο Σουδάν και την Αίγυπτο τι κάναν? Διακοπές?
Πάλι εθνικιστικες πομφολυγες διαβάζω.
Ο πόλεμος στην Αλβανία το 1940 ήταν νίκη για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετά σοβαρή και απρόσμενη για τους συμμάχους.
Η Βρετανία είχε την πρώτη σοβαρή νίκη της επί του άξονα στο Ελ Αλαμέιν το 1942. Νωρίτερα είχε μόνο ήττες ή σποραδικές μικρές επιτυχίες, βούλιαζε κανένα Γερμανικό πλοίο, έριχνε αεροπλάνα, τέτοια.
Η μάχη της Αγγλίας το 1940 ήταν σποραδική επιτυχία;

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21281
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 29 Δεκ 2018, 08:52

Ripper έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:35
Chainis έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:22
DIOMEDESGR έγραψε:
28 Δεκ 2018, 22:19


Και οι Βρετανοί στο Σουδάν και την Αίγυπτο τι κάναν? Διακοπές?
Πάλι εθνικιστικες πομφολυγες διαβάζω.
Ο πόλεμος στην Αλβανία το 1940 ήταν νίκη για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετά σοβαρή και απρόσμενη για τους συμμάχους.
Η Βρετανία είχε την πρώτη σοβαρή νίκη της επί του άξονα στο Ελ Αλαμέιν το 1942. Νωρίτερα είχε μόνο ήττες ή σποραδικές μικρές επιτυχίες, βούλιαζε κανένα Γερμανικό πλοίο, έριχνε αεροπλάνα, τέτοια.
Η μάχη της Αγγλίας το 1940 ήταν σποραδική επιτυχία;
Η επιτυχία της μάχης της Αγγλίας είναι ότι κατάφεραν και πρόλαβαν να οργανωθούν αμυντικά οι Άγγλοι.
Πως και που ακριβώς νίκησαν ποιον;

Ο Τσώρτσιλ πιέζε στην Αίγυπτο να γίνουν νωρίτερα από το Ελ Αλαμέιν στρατιωτικές επιχειρήσεις και έγιναν τέτοιες που κατέληξαν σε ήττα, γιατί χρειαζόταν απεγνωσμένα μια σοβαρή νίκη για να αναπτερωθεί το ηθικό των Άγγλων.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Δημοσιεύσεις: 5403
Εγγραφή: 09 Οκτ 2018, 14:38
Phorum.gr user: τεν τεν

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 29 Δεκ 2018, 10:43

Να σημειώσω ότι η επιχείρηση Μαριτα είχε ΑΝΣΚ ολα τα Βαλκάνια. Κ των οποίων μόνο η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία πολέμησαν με τη δεύτερη να καταρρέει άμεσα. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσε να κρατήσει λίγο παραπανω η Γιουγκοσλαβία. Η γραμμή μεταξά ήταν επανδρωμενη κυρίως με επιστρατους και χωρίς ιδιαίτερη υποστήριξη, με το σύνολο του στρατού στην Αλβανία. Αν προλάβαινε να ενισχυθεί το μέτωπο και έμπαιναν πιο γρήγορα οι άγγλοι πιστεύω ότι θα άλλαζε η ροή του πολέμου. Πολλά what if αλλά χαβαλές να γίνεται
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 15:07

Chainis έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:14
1. Δεν μίλησε μόνο ο Ζούκοφ ή κάποιοι κομουνιστές για το θέμα με τέτοιο τρόπο.
2. Ο Ζούκοφ το είπε πολύ αργότερα που δεν υπήρχε ΕΑΜ (αν δεν κάνω λάθος), δεν έγραφε απομνημονεύματα όταν πολεμούσε μέχρι τέλος του 45 που το ΕΑΜ είχε διαλυθεί και η Ελλάδα ανήκε πλέον στην Αγγλική επιρροή.
3. Σε τι εμποδίζει την πορεία προς τα εμπρός της πατρίδας αν κάποιοι πιστεύουν ότι η χώρα μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα του άξονα;
4. Από που έχει προκύψει ότι ο Νάνδρος δεν μπορεί να διαχειριστεί σκληρές αλήθειες; Ο Νάνδρος είναι ο μόνος εδώ που έχει δει μπροστά του κανόνια να κτυπάνε τους Τούρκους και που κινδύνεψε η Ζωή του σε πόλεμο.
Την καλημέρα μου.
Οι δύο πρώτες παρατηρήσεις σου θα είχαν νόημα αν κάναμε αυτήν την συζήτηση 50 χρόνια πριν. Τότε ακόμη δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι πραγματικές συνθήκες των μαχών του Β'Π.Π. και ακόμη και οι πρωταγωνιστές έπεφταν θύματα τόσο των πολιτικών συμφερόντων της εποχής, όσο και των δικών τους αδυναμιών κατανόησης του ευρύτερου πλαισίου νίκης ή ήττας.
Σήμερα όμως που η Ιστορική επιστήμη έχει πλήρως φωτίσει τα πραγματικά γεγονότα και τα έχει αποφορτίσει από το συναίσθημα εκείνης της εποχής είναι κουτό και αντι-πατριωτικό να εμμένουμε σε υπερβολές αστικών μύθων μόνο και μόνο για συναισθηματικούς λόγους!
Αυτό που εμποδίζει την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός δεν είναι η αντικειμενική αλήθεια αλλά οι μυθικές προεκτάσεις και παραποιήσεις των γεγονότων που τρέφουν τον εθνικισμό σε μια εποχή που αυτός είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλες τις ανεπτυγμένες φίλες χώρες. Και φυσικά ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός να ζει κάποιος σε ένα φανταστικό κόσμο και να προωθεί αυτόν και σε άλλους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την συναισθηματική αναπηρία του. Η συμβολή της Ελλάδος στον Β΄ Π.Π. είναι πλέον ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΗ και ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ και δεν χρειάζεται πλέον τους αστικούς μύθους της μεταπολεμικής προπαγανδιστικής μηχανής για να την στηρίζει. Ακόμη και έναν νεκρό να είχε η χώρα στο πλευρό των συμμάχων την περίοδο του πολέμου ΑΡΚΕΙ για να γραφτεί στο πάνθεον των αγωνιστών κατά του Φασισμού και Ναζισμού. Οι υπερβολές όμως και η ανιστόρητη σπέκουλα ΔΕΝ βοηθάνε κανέναν, ούτε καν αυτούς που κατα φαντασίαν προσπαθούμε να στηρίξουμε. Οι καιροί απαιτούν νηφάλια και ψυχρή εκτίμηση του παρελθόντος ώστε να βγούν τα σωστά συμπεράσματα για την πορεία στο μέλλον, όχι συναισθηματισμούς.
Αυτό που καταλογίζω στον Nandros είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που αυτός διαχέει με τα σχόλιά του, αν αυτή ΔΕΝ συμβαδίζει με τον πραγματικό του εαυτό ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ γιατί υποτιμά τον ίδιο του τον εαυτό για να στηρίξει κάποιες φανταστικές αξίες που θα πρέπει κατ'αυτόν να "προσκυνούμε" όλοι μας ανευ αντιρρήσεων. Εε αυτή η δεσποτική εθνκοφροσύνη του 1950 ΔΕΝ μπορεί πλέον να πείσει όχι μόνον τους νέους αλλά ούτε και τους μεγαλύτερους σαν εμένα! Πρέπει να απεμπολισθεί και να αντικατασταθεί από την ΑΛΗΘΕΙΑ! "Εθνικόν το αληθές"! Μια πρόταση του ποιητή απτην εποχή του Εθνικισμού που δίνει όμως το στίγμα και για την μετα-εθνικιστική εποχή.
Chainis έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:22
Ο πόλεμος στην Αλβανία το 1940 ήταν νίκη για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετά σοβαρή και απρόσμενη για τους συμμάχους.
Η Βρετανία είχε την πρώτη σοβαρή νίκη της επί του άξονα στο Ελ Αλαμέιν το 1942. Νωρίτερα είχε μόνο ήττες ή σποραδικές μικρές επιτυχίες, βούλιαζε κανένα Γερμανικό πλοίο, έριχνε αεροπλάνα, τέτοια.
Ο πόλεμος της Αλβανίας υπήρξε μια νικηφόρα μάχη που δεν μπόρεσε να επηρεάσει την ήττα από τον άξονα και την κατάληψη της χώρας, αλλά ενέπνευσε την τελική νίκη στον Ρουβίκωνα 3 χρόνια μετά από τον αναγεννημένο Εθνικό Στρατό. Και φυσικά η νικηφόρα αυτή μάχη έπρεπε να υμνηθεί τόσο από τους Συμμάχους όσο και από την ντόπια νομενκλατούρα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι γίνανε οι περισσότερες υπερβολές και αναπτύχθηκαν οι περισσότεροι Εθνικοί Μύθοι της περιόδου. Οι μύθοι αυτοί σήμερα μόνο κακό κάνουνε στην πατρίδα, ενώ έχουν καθαρά συναισθηματική αξία για τους περισσότερους.
Η Βρετανία μέχρι τον Νοέμβριο του 1940 που άρχισε η δική μας αντεπίθεση στην Πίνδο είχε εμπλακεί στην Μάχη του Ατλαντικού, είχε δεχτεί τις πρώτες βόμβες στις πόλεις και τα λιμάνια της, είχε εμπλακεί στην μάχη της Βρετανικής Σομαλίας με τους Ιταλούς, πολεμούσε απ'τον Απρίλιο στην Νορβηγία στην πρώτη μάχη του Νάρβικ, και κυρίως είχε καταφέρει να σταματήσει τους Ιταλούς στο Sidi Barrani και την Mersa Matruh ενώ δεν χρειάζεται καν να σου υπενθυμίσω την ΤΙΤΑΝΙΑ Μάχης της Αγγλίας που είχε αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 1940, τα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα νομίζω!
Αυτά λοιπόν ΔΕΝ τα λες και "ήττες ή σποραδικές μικρές επιτυχίες", αν θες να μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Άρα λοιπόν, μάλλον προπαγανδιστική υπερβολή η "ατσάλινη στάση" της μικρής Ελλάδας και το "σπάσιμο του αήττητου" του Άξονα, για ευνόητους λόγους όπως σου ανέλυσα παραπάνω. Και φυσικά επ'ουδενί αυτό το γεγονός δεν μειώνει την αξία του Αλβανικού πολέμου, και δεν του στερεί και κάτι απ'την πραγματική λάμψη του. Απλώς τον βάζει στις σωστές Ιστορικές διαστάσεις του.

Καλή πρωτοχρονιά να έχεις. :sal5:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 29 Δεκ 2018, 19:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28853
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 16:00

Leporello έγραψε:
28 Δεκ 2018, 23:15
Nandros έγραψε:
28 Δεκ 2018, 22:34
Επιμένουν οι γνωστοί "απάτριδες, μισ/ανθέλληνες, πρακτοράκια και λοιπά απολειφάδια που καθημερινά ασχολούνται με το να να ευτελίζουν τον τόπο και αυτούς που τους γέννησαν".Just pathetic.
Εθνικόν είναι το αληθές. Και το αληθές είναι ότι η εκστρατεία στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρή γιά να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην εκστρατεία στην ΕΣΣΔ. Εκείνο που λένε όσοι υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη είναι πως αν ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει την επίθεση από τον Απρίλιο και όχι από τον Ιούνιο, θα είχε συντρίψει τον Ερυθρό Στρατό πριν μπεί ο χειμώνας. Ομως, δεν λαμβάνουν υπ'όψη τα παρακάτω:

- Δεν είναι ακριβές ότι ο Γερμανικός στρατός ηττήθηκε από τον χειμώνα όπως ο Ναπολέων. Οι Γερμανοί ξεχειμώνιασαν στην Ρωσία και οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν και τον χειμώνα, με μικρότερη ένταση. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο οι Σοβιετικοί αντεπετέθησαν και απώθησαν τους Γερμανούς κατά 80 km.

- Αν ήταν βασικός λόγος γιά την απόκρουσή τους ο καιρός, θα έλεγε κανείς ότι την επόμενη χρονιά, οι Γερμανοί θα είχαν μάθει το μάθημά τους και θα ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους νωρίτερα. Αλλά η βασική επίθεση, στον Καύκασο και το Στάλινγκραντ ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1942 και όχι τον Απρίλιο. Αντίθετα, οι Σοβιετικοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν αντεπίθεση τον Μάρτιο αλλά απέτυχαν, εν μέρει λόγω τής λάσπης που υπήρχε μετά το λυώσιμο του χιονιού.

- Οι Γερμανοί έστειλαν στην ΕΣΣΔ 153 μεραρχίες και καμμιά 30ριά έστειλαν οι σύμμαχοί της. Αν ο χρόνος επίθεσης ήταν τόσο κρίσιμος, ασφαλώς δεν θα περίμεναν να απελευθερωθούν καμμιά 20ριά από τα Βαλκάνια.
Nandros έγραψε:
28 Δεκ 2018, 20:41
ΔΕΝ υπάρχει μια ΜΟΝΟ αιτία που ηττήθηκε ο Άξονας τον πόλεμο. Είναι πάρα πολλές και όλες συνετέλεσαν.
Αλλά κάποιοι, οι γνωστοί "απάτριδες, μισ/ανθέλληνες, πρακτοράκια και λοιπά απολειφάδια που καθημερινά ασχολούνται με το να να ευτελίζουν τον τόπο και αυτούς που τους γέννησαν", έχουν λυσσάξει με την - έστω και μικρή - συμμετοχή της Ελλάδας στην ήττα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28853
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 16:22

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 01:19
Leporello έγραψε:
29 Δεκ 2018, 01:07
...............
wooded glade έγραψε:
28 Δεκ 2018, 23:38
Πόσο "stuck" θα ήταν οι Γερμανοί στα Ουκρανικά σύνορα τον Μάρτη ή τον Απρίλη ; Έχουμε δελτία καιρού ; Τα κοίταγαν αυτά οι Γερμανοί όταν δεν είχαν ακόμα διαταγές να επιτεθούν ; Ποιός ξέρει.
Ο καιρός την άνοιξη του 1941 ήταν παρόμοιος με εκείνον του 1942: πολλές βροχές και λάσπη.
Αυτό δεν μπόρεσε να καταλάβει εδώ και δύο σελίδες ο wooded glade!
Ότι "ρασπουτίτσα" ονομάζεται η εαρινή τήξη των πάγων, όχι οι φθινοπωρινές βροχές.
Και πως θα καταλάβουμε τα άλλα τα πολύπλοκα όταν δεν κατανοούμε τα βασικά?
:102:
Rasputitsa is a Russian language term for two periods of the year (or "seasons") when travel on unpaved roads becomes difficult, owing to muddy conditions from rain or thawing snow. That is, it is applied to both spring and autumn.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rasputitsa
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 17974
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 29 Δεκ 2018, 16:29

DIOMEDESGR έγραψε:
28 Δεκ 2018, 22:31
Chainis έγραψε:
28 Δεκ 2018, 20:28
[Diomedesgr mode on]
Αυτά πιστεύουν οι ραγιάδες Έλληνες και μ' αυτά τρέφουν την ματαιοδοξία τους
[Diomedesgr mode off]
Ρε συ Chainis, να μην τα ξαναλέμε. Θες να πιστέψεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σπέσκουλα των Κομμουνιστών που γλείφαν τον πισινό των Ελλήνων τοτε λόγω του νεο-εμφανιζόμενου ΕΑΜ, πίστεψέ την? Μην την παραλληλίζεις όμως με την Ιστορική αλήθεια και ακρίβεια.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τα προσωπικά του φαντάσματα.
Αν αυτά συμβαδίζουν με την αντικειμενική αλήθεια έχει καλώς. Αν όχι, κανείς δεν μπορεί να μεταπείσει έναν πορωμένο αρνητή της αλήθειας.
Η κοινή υπόθεση, πατρίδα, θα πηγαίνει πίσω λόγω των ιδεολογικών κολλημάτων, από που και αν προέρχονται αυτά.
Η χειρότερη δε ιδεολογική συμπεριφορά είναι αυτή του Nandros. Συντηρούμε τους Εθνικούς ΜΎΘΟΥΣ ΓΙΑΤΊ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διαχειριστούμε την σκληρή αλήθεια!
Just pathetic.
Σωστός! Γιατί οι κατσικο-δεν-το-λέω ΕΑΜίτες στο βουνό εκεί ανάμεσα στο πιστολίδι και το φαΐ, διάβαζαν τη βιογραφία του Γκεόργκι Ζούκωφ και έπαιρναν θάρρος να συνεχίσουν.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 19:16

Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 16:22
Rasputitsa is a Russian language term for two periods of the year (or "seasons") when travel on unpaved roads becomes difficult, owing to muddy conditions from rain or thawing snow. That is, it is applied to both spring and autumn.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rasputitsa
DIOMEDESGR έγραψε:
28 Δεκ 2018, 19:48
Ρε συ θεωρώ ότι έχεις βγάλει το Γυμνάσιο της γειτονιάς σου. Γίνεται να εμφανίζεται η ρασπουτίτσα μια φορά μόνο το χρόνο? Η εαρινή εποχή της λάσπης ξεκίνησε το 1941 στα τέλη Μάρτη με την τήξη των πάγων και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου. Και να ήθελε ο Χίτλερ να μπει πιο γρήγορα στην ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ λόγω κλιματικών συνθηκών.
:c020:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8204
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:20

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 29 Δεκ 2018, 19:26

Παιδιά, να μην τα πολυλογούμε. Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία. Στο τέλος οι φασίστες τον ήπιατε. Το γεγονός είναι ότι οι φασιστικές λόγχες ντροπιάστηκαν από τους "ξυπόλυτους". Τώρα, προφανώς οι "ξυπόλυτοι" δεν θα μπορούσαν να νικήσουν μόνοι τους τον Άξονα. Εκεί βοήθησε ο σύντροφος Στάλιν και ο στρατάρχης Ζούκοφ. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι "ξυπόλυτοι" πέρασαν" ένα χεράκι τους φασίστες της Μεσογείου. Δηλαδή, σας τον έσμπρωξαν λίγο, όπως λεν και στη Σαλόνικα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τον ήπιατε. Δεν ξέρω αν το ξαναείπα. Αλλά, τον ήπιατε.

Συνεχίστε.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28853
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 19:27

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:16
Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 16:22
Rasputitsa is a Russian language term for two periods of the year (or "seasons") when travel on unpaved roads becomes difficult, owing to muddy conditions from rain or thawing snow. That is, it is applied to both spring and autumn.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rasputitsa
DIOMEDESGR έγραψε:
28 Δεκ 2018, 19:48
Ρε συ θεωρώ ότι έχεις βγάλει το Γυμνάσιο της γειτονιάς σου. Γίνεται να εμφανίζεται η ρασπουτίτσα μια φορά μόνο το χρόνο? Η εαρινή εποχή της λάσπης ξεκίνησε το 1941 στα τέλη Μάρτη με την τήξη των πάγων και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου. Και να ήθελε ο Χίτλερ να μπει πιο γρήγορα στην ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ λόγω κλιματικών συνθηκών.
:c020:
DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 01:19
Αυτό δεν μπόρεσε να καταλάβει εδώ και δύο σελίδες ο wooded glade!
Ότι "ρασπουτίτσα" ονομάζεται η εαρινή τήξη των πάγων, όχι οι φθινοπωρινές βροχές.
Και πως θα καταλάβουμε τα άλλα τα πολύπλοκα όταν δεν κατανοούμε τα βασικά?
:102:
Όταν αποφασίσεις τί ακριβώς θέλεις, ειδοποίησε μας! :c020:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 19:33

Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:27
Όταν αποφασίσεις τί ακριβώς θέλεις, ειδοποίησε μας! :c020:
Το δεύτερο είναι υπερβολή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι λέμε ο wooded glade που δεν χαμπαριάζει για πότε μιλάμε!

Αλήθεια, αυτά που αναφέρει ο Chainis για "τα κανόνια που χτυπούσανε τον Τούρκο" τι είναι? Αν θες μας ξανα-λες. Είπαμε νάσαι παλιός αλλά οχι και στην γέφυρα του Αβέρωφ? :o

Τι διάλο? Ο Χαϊλάντερ είσαι? :a010:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 19:37

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:26
Παιδιά, να μην τα πολυλογούμε. Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία. Στο τέλος οι φασίστες τον ήπιατε. Το γεγονός είναι ότι οι φασιστικές λόγχες ντροπιάστηκαν από τους "ξυπόλυτους". Τώρα, προφανώς οι "ξυπόλυτοι" δεν θα μπορούσαν να νικήσουν μόνοι τους τον Άξονα. Εκεί βοήθησε ο σύντροφος Στάλιν και ο στρατάρχης Ζούκοφ. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι "ξυπόλυτοι" πέρασαν" ένα χεράκι τους φασίστες της Μεσογείου. Δηλαδή, σας τον έσμπρωξαν λίγο, όπως λεν και στη Σαλόνικα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τον ήπιατε. Δεν ξέρω αν το ξαναείπα. Αλλά, τον ήπιατε.

Συνεχίστε.
Ορίστε! Ας δει εδώ ο Chainis τι εννοώ "Η κοινή υπόθεση, πατρίδα, θα πηγαίνει πίσω λόγω των ιδεολογικών κολλημάτων, από που και αν προέρχονται αυτά".
Εδώ ο ΟΥΤΙΣ δίνει ΡΕΣΙΤΑΛ ιδεολογικού κολλήματος γηπεδικού τύπου. <<Οοοοοο....σας πηραμε τα σώβρακα στο '90 κωλο-Ιταλοί! :goal::vp11:>>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 29 Δεκ 2018, 19:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28853
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 19:41

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:33
Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:27
Όταν αποφασίσεις τί ακριβώς θέλεις, ειδοποίησε μας! :c020:
Το δεύτερο είναι υπερβολή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι λέμε ο wooded glade που δεν χαμπαριάζει για πότε μιλάμε!

Αλήθεια, αυτά που αναφέρει ο Chainis για "τα κανόνια που χτυπούσανε τον Τούρκο" τι είναι? Αν θες μας ξανα-λες. Είπαμε νάσαι παλιός αλλά οχι και στην γέφυρα του Αβέρωφ? :o

Τι διάλο? Ο Χαϊλάντερ είσαι? :a010:
Για την πιο φρέσκια χρονικά εισβολή στην Κύπρο, δεν έχεις ακούσει;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 19:45

Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:41
Για την πιο φρέσκια χρονικά εισβολή στην Κύπρο, δεν έχεις ακούσει;
.
Αααα...εκεί που ΧΑΣΑΜΕ και παραδόσαμε την Κύπρο στους Τούρκους? Κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Εγώ θα το διέγραφα απτο βιογραφικό μου πάντως. Την αποτυχία κανείς δεν την εκτιμά. :e040:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 29284
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 29 Δεκ 2018, 20:02

Υπάρχει ρασπουτίτσα και το φθινόπωρο και την άνοιξη.
Που ακριβώς όμως ; Η ΕΣΣΔ δεν είναι ... νομός Αργολίδος, είναι ΕΣΣΔ.
Εν προκειμένω για την Ουκρανία μιλάμε, δεν μιλάμε ούτε για τη γειτονιά της Μόσχας, ούτε για τη γειτονιά του Στάλινγκραντ.
Επίσης για να έχει νόημα(ν) η όλη συζήτησις κάνουμε την working hypothesis ότι οι Ιταλοί έχουν νικήσει τους Έλληνες τον Οκτώβρη του 1940 και πίνουν τον καφέ τους στην Αθήνα.
Όλο λοιπόν το τετράμηνο Μάρτιος-Ιούνιος δεν περνιέται η Ουκρανία ;

Στην πραγματική ιστορία οι Γερμανοί εκείνο το τετράμηνο είναι γεγονός ότι είχαν μεν το στρατό τους stand by αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση για τη Ρωσία ή για την Ουκρανία. Έπρεπε να τελειώσει η Marita και μετά.
Πως είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι -χωρίς Marita- δεν γινόταν ;
Το 1945 πως πέρναγαν οι Ρώσοι από μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας (κινούμενοι εξ ανατολών προς δυσμάς αυτοί) ;

Εγώ ανέφερα και τις δύο γνώμες, καθώς και τα λεχθέντα υπό του ιδίου του Αδόλφου Χίτλερ.
Δεν ανέφερα μόνο τη μία γνώμη.
Δέχθηκα λοιπόν ακολούθως βάναυση και όλως αναιτιολόγητη λεκτική επίθεση από το μέλος "DIOMEDESGR".
Ο λόγος ;
Του χάλασα -έκρινε αυτός- την αριστερή μανέστρα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών